کیک هویج اولین بار در قرن ۱۹ میلادی در ایالات متحده آمریکا تهیه شد. مردم از هویج به عنوان یک ماده غذایی مفید و سالم استفاده می کردند و در نتیجه، با توجه به اینکه خانم ها به دنبال تهیه دسرهای سالم و خوشمزه بودند، تصمیم گرفتند که از هویج در تهیه دسرها استفاده کنند.
از آن زمان به بعد، کیک هویج به مدت طولانی در کیک ها و شیرینی ها جای خود را باز کرد. در طول سال های جنگ جهانی دوم، از هویج به عنوان یک جایگزین برای شکر در تهیه کیک ها استفاده می شد، زیرا قیمت شکر خیلی بالا بود.
امروزه، طرز تهیه کیک هویج با ترکیبی از هویج رنده شده، شیر، شکر قهوه ای، کره، یک مقدار وانیل و… تهیه می شود. بعضی از مردم از کیک هویج ساده به جای نان های ساده استفاده می کنند. در هر صورت، کیک هویج به دلایلی که گفتیم، از جمله سالم و خوشمزه بودن، در بین مردم مورد توجه قرار گرفته است و طرفداران خاص خودش را دارد.
در ادامه با دو نوع دستور کیک هویج بسیار خوش مزه با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
مواد اولیه کیک هویج با دارچین و گردو
- آرد : ۳۰۰ گرم
- روغن مایع : ۱۵۰ گرم
- شکر : ۲۵۰ گرم (۱۲۵ گرم شکر سفید+۱۲۵ گرم شکر قهوه ای)
- هویج ریز رنده شده : ۱۰۰ گرم
- تخم مرغ : ۵ عدد
- بیکینگ پودر : ۱ قاشق سوپ خوری
- دارچین : ۲ قاشق سوپ خوری
- گردو نگینی شده : 50 گرم
- وانیل : کمی
بیشتر بخوانید…
اگر حوس کیک هویج کردهاید ولی فر ندارید سری به مقاله “طرز تهیه کیک هویج بدون فر” بزنید.
طرز تهیه کیک هویج با دارچین و گردو
برای طرز تهیه کیک هویج با دارچین و گردو ابتدا فر را روشن می کنیم تا گرم شود.
بعد مواد خشک که شامل آرد و بیکینگ پودر و دارچین است، رو مخلوط می کنیم و ۳ بار الک می کنیم
حالا شکر و تخم مرغ رو میزنیم تا کاملا حجیم و کشدار شود.
بعد روغن مایع و هویج رو اضافه می کنیم و در حد مخلوط شدن می زنیم
حالا مواد خشک را طی ۳ مرحله به مواد تر اضافه کرده و با لیسک به صورت دورانی هم میزنیم
قالب را چرب می کنیم و مواد کیک را داخل قالب می ریزیم.
در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه قرار می دهیم تا بپزد. در اخر برای تزیین می توانید از خامه و مغزیجات استفاده کنید.
کیک هویج و دارچین و گردو آمادست. می توانید یک چای خوش عطر دم کنید و به همراه کیک هویج خوش عطر در کنار خانواده میل کیند. نوش جان
پیشنهاد ویژه…
حلوای هویج از دیگر دسرهای خوشمزهای است که به هویج درست میشود. در حال حاضر طرز تهیه این دسر خوشمزه و اصیل ایرانی در آموزشگاه آشپزشو به صورت آنلاین موجود است. برای اطلاعات بیشتر به صفحه “طرز تهیه حلوا هویج” مراجعه کنید.
مواد اولیه کیک هویج ساده
- آرد : ۳۰۰ گرم
- روغن مایع : ۱۵۰ گرم
- شکر : ۲۵۰ گرم (۱۲۵ گرم شکر سفید+۱۲۵ گرم شکر قهوه ای)
- هویج ریز رنده شده : ۱۰۰ گرم
- تخم مرغ : ۵ عدد
- بیکینگ پودر : ۱ قاشق سوپ خوری
- وانیل : کمی
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه کیک هویج رژیمی، سالم و خوشمزه (بدون شکر!)
طرز تهیه کیک هویج ساده
برای تهیه کیک هویج و دارچین با پف زیاد، دقیقا مانند رسپی قبل عمل می کنیم. یعنی آموزش کیک هویج ساده و کیک هویج با گردو و دارچین کاملا مانند هم می باشد، با این تفاوت که همان طور که از اسم کیک مشخص می باشد، دارچین و گردو از مواد اولیه حذف می شوند. طرز تهیه کیک هویج به این روش بسیار راحت بوده و مواد اولیه آن در دسترس همگی می باشد.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه کیک خیس شکلاتی مجلسی به روش ترکی
نکات مهم در تهیه کیک هویج
- اولین مرحله در تهیه کیک هویج اسفنجی، آماده کردن مواد است. برای این کار، هویجهای تازه را پاک کنید و رنده کنید.
- افزودن پودر زنجبیل، دارچین، هل، به خمیر کیک هویج، طعم بیشتری به آن می بخشد.
- در پخت تمامی کیک ها، روشن کردن فر از قبل و نوع هم زدن مایه کیک برای داشتن یک کیک هویج اسفنجی خوشمزه اهمیت دارد.
- حتما از وانیل مرغوب و معطر استفاده نمایید.
- در آخر، آن را در قالب یا سینی کیک با پوشش روغنی ریخته و به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد درون فر بگذارید.
ارزش غذایی کیک هویج
کیک هویج یکی از خوراکیهای پرطرفدار است که بسیار خوشمزه می باشد. این نوع کیک با اینکه از ترکیب مواد ساده ای مانند شکر، آرد و روغن تهیه می شود، اما به دلیل استفاده از هویج طعم فوق العاده ای دارد و باعث شده ارزش غذایی بالایی هم داشته باشد. همان طور که می دانیم، هویج سرشار از ویتامین A، کربوهیدرات، فیبر، ویتامین C، پتاسیم، فسفر و مواد معدنی است. از طرفی، روغن، شکر و آرد نیز منابع تامین کننده انرژی برای بدن محسوب میشوند.
بیشتر بخوانید…
انواع قهوه در کافی شاپ: معرفی و آموزش طرز تهیه 30 مدل قهوه
اگر در کیک هویج از دارچین و گردو هم استفاده شده باشد که ارزش غذایی آن بسیار بالاتر خواهد بود. در مجموع، کیک هویج میتواند به عنوان یک منبع خوب از مواد مغذی برای بدن در نظر گرفته شود، البته حتما باید به میزان مصرف آن توجه شود، چرا که هر چیزی به اندازه باید مصرف شود.
کیک هویج به عنوان یکی از انواع کیک سرشار از ویتامینهای مختلف و فیبر میباشد که به رشد و تقویت بدن کودکان هم بسیار مفید میباشد. این کیک در شیوع ویتامینهای A و C غنی بوده و همچنین مواد معدنی مانند پتاسیم، فسفر و کلسیم را نیز به بدن کودکان ارائه میدهد.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه پنکیک : دستور پخت ۱۰ مدل پنکیک خوشمزه و خانگی
ویتامینهای A و C در کیک هویج باعث تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان شده و با افزایش جذب آهن به بدن، از بیماری کمخونی هم جلوگیری میکند. همچنین فیبر موجود در این کیک، گوارش کودک را بهتر میکند و محافظت از سلامت قلب و عروق نیز میکند.
با اضافه کردن موادی مانند پسته و خرمای خشک به کیک هویج، کیفیت آن بهبود مییابد و نیاز تنقلات کودکان را نیز تامین میکند. به طور کلی، کیک هویج به عنوان یکی از خوراکیهای مفید برای کودکان میتواند رویای پرورش بدن سالم را به حقیقت تبدیل کند.
کیک هویج و گردو کافی شاپی
کیک هویج یکی از محبوب ترین کیک های خامه ای است که در کافی شاپ ها قابل تهیه است. همان طور که در بالا گفتیم، برای تهیه کیک هویج و گردو کافی شاپی، ابتدا هویج خرد شده را با تخم مرغ و شکر و فرنی و پودر کاکائو و وانیل و روغن ترکیب کرده و سپس در قالب مورد نظر بریزید و در فر درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه آن را پخته و نسبت به نوع قالب و فر ممکن است مدت پخت کمی با این مقدار تفاوت داشته باشد. بعد از پخته شدن، کیک هویج را با خامه یا روغندان خامه چرخ شده درست کنید و برای تزیین آن، از پودر کاکائو، آجیل و هم چنین نمک خوراکی استفاده نمایید.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه مرغ گشنیزی، غذایی سالم و لذیذ
سخن پایانی
با آموزش کیک هویج و گردو تصویری با شما همراه بودیم. اگر هنوز هم برای تهیه این کیک خوشمزه دودل هستید، به شما قول می دهم که با دیدن فیلم آموزشی طرز تهیه کیک هویج و گردو به راحتی یک کیک خوشمزه خواهید داشت.
اگر شما از آن گروه عزیزانی هستید که به پخت انواع کیک علاقه مند هستید می توانید از بسته ی جامع آموزش کیک استفاده کنید و انواع کیک های خوشمزه را به صورت اصولی در منزل تهیه کنید. هنرجویان این دوره بعد از دیدن فیلم های آموزشی، کسب و کارهای خود را شروع کرده اند. برای دیدن اطلاعات بیشتر می توانید از اینجا وارد شوید.
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.