کیک هویج یکی از خوشمزه ترین کیک های خانگی و کافه ای است و مثل کیک های شکلاتی در بسیاری از کافه های طرفداران مخصوص خودش را دارد. اما این کیک با طعم دلنشینش یک مشکل بزرگ دارد! بله! شکر از مواد تشکیل دهنده این کیک است که بسیاری از ورزشکاران یا افرادی که به دیابت مبتلا هستند از مصرف این ماده منع شده اند. در این مقاله برای شما یک کیک هویج رژیمی با دارچین تهیه کرده ایم. پس با آشپزشو همراه باشید.
فهرست مطالب
مواد اولیه کیک هویج رژیمی
- آرد قنادی 1.2 پیمانه
- آرد گندم 1.2 پیمانه
- هویج ریز رنده شده 1.5 پیمانه
- تخم مرغ 2 عدد درشت
- روغن مایع 1.4 پیمانه
- عسل 1.3 پیمانه
- گردو خرد شده (درصورت تمایل) 2 قاشق غذاخوری
- کشمش پلویی 2 قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
- پودر دارچین 1.2 قاشق چایخوری
- جوز هندی 4 حریر (4بار روی رنده کشیده شود)
- وانیل 1.4 قاشق چایخوری
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه پنکیک پروتئینی یک صبحانهی خوشمزه و رژیمی
طرز تهیه کیک هویج رژیمی
- ابتدا تمام مواد اولیه را به مدت 15 دقیقه در دمای محیط قرار داده تا با یکدیگر هم دما شوند.
- فر را روی دمای 180 درجه روشن کنید تا گرم شود.
- تخم مرغ ها را در کاسه مناسبی شکسته، وانیل را افزوده و کمی هم بزنید تا تخم مرغ ها فرم بگیرند. سپس عسل روان و روغن را افزوده و با هم ترکیب کنید.
- هویج رنده شده را افزوده و به کمک لیسک مواد را هم بزنید.
- یک قاشق از ارد قنادی را با گردو کشمش مخلوط کنید. با این کار کشمش و گردو هنگام پخت در مواد کیک ته نشین نمی شوند.
- سپس مابقی آرد ها را با بکینگ پودر، دارچین و جوز بویا مخلوط کرده و سه بار الک کنید. آرد الک شده را طی دو مرحله به مواد کیک افزوده و با همزن دستی به خوبی ترکیب کنید.
- در پایان گردو و کشمش را افزوده و با لیسک مواد کیک را هم بزنید. کف یک قالب 20 در 20 مربع، یا قالب 20 دایره را با کاغذ روغنی بپوشانید.
- مواد کیک را در قالب ریخته و با یک خلال چوبی بلند مواد کیک را در قالب هم بزنید تا حباب های اضافی آن از بین بروند.
- در طبقه وسط فر به مدت 45 تا 50 دقیقه در فر از قبل گرم شده این کیک را بپزید. پس از گذشت 45 دقیقه تست خلال بگیرید. اگرمواد به خلال نچسبید کیک شما آماده است.
- برای اینکه تغییر ناگهانی دما باعث چروک خوردن سطح کیک نشود، فر را خاموش کرده، درب فر را باز بگذارید و کمی سینی فر را بیرون بیاورید. بعد از 10 دقیقه میتوانید کیک را کامل از فر خارج کنید.
- کیک پخته شده را روی توری خنک کننده قرار داده و بعد از خنک شدن با چاقوی مناسب برش دهید.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه کیک هویج با گردو و دارچین و یا ساده به روش کافی شاپی!
در صورتی که تمایل دارید کیک هویج رژیمی را در ماهیتابه درست کنید، یک تابه 20 تا 22 سانتی را انتخاب کنید و تابه را روی حرارت متوسط روی شعله پخش کن قرار داده تا کمی گرم شود. سپس کف آن را با دولایه کاغذ روغنی بپوشانید و بلافاصله مواد کیک را در تابه ریخته و درب تابه را به همراه پارچه دم کنی ببندید. حدودا یک ساعت زمان میبرد تا کیک هویج رژیمی تابه ای شما آماده شود.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه کیک هویج بدون فر در قابلمه، راحت و خوش مزه
سخن پایانی:
هویج یک میوه گرم و تر است که برای بهبود بینایی و رفع مشکلات گوارشی مانند یبوست توصیه میشود. البته در کیک هویج، مانند کیک موز، از گردو هم استفاده میشود. آجیلی که سرشار از امگا ۳ و انواع ویتامینهای مورد نیاز بدن است. در صورت تمایل میتوانید سیب رنده شده را جایگزین هویج کنید تا یک کیک سیب رژیمی بدون شکر و خوشمزه تهیه کنید. بخاطر داشته باشید که کیک هویج و گردوی ساده میزان شکر و روغن بسیار بیشتری نسبت به این دستور دارد، و این دستور رژیمی می توانید یک میان وعده مغذی و کم کالری برای شما باشد.
سوالات متداول:
در پخت کیک هویج بجای روغن مایع از چه روغن دیگری میتوان استفاده کرد؟
در صورتی که کیک را در تابه درست کنید میتوانید از روغن کنجد و روغن نارگیل نیز استفاده کنید.
کیک هویج رژیمی چند روز ماندگاری دارد؟
میتوانید حداقل 4 روز در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید. نیم ساعت قبل از سرو کیک را از یخچال خارج کنید.
میزان کالری کیک هویج کمتر است یا کیک سیب با همین دستور؟
هر 100 گرم هویج حدودا 25 کالری دارد و هر 100 گرم سیب حدودا 52 کالری! در نتیجه کیک هویج رژیمی تر می باشد.
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
عالی