اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران
پرداخت اقساطی بدون ضامن و بدون کارمزد
اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران

انواع قهوه در کافی شاپ: معرفی و آموزش طرز تهیه 30 مدل قهوه­­

انواع قهوه در کافی شاپ: معرفی و آموزش طرز تهیه 30 مدل قهوه­­

در گذشته وقتی به کافی شاپ می رفتیم، انتخاب نوشیدنی آنقدر کار سختی نبود. در منوی کافه ها چند نام آشنا وجود داشت که همه ی آن ها را حداقل یک بار تست کرده بودیم. اما الان منوی کافی شاپ ها آیتم های متفاوت زیادی دارد و ترکیب قهوه با هر چیز جدیدی در آن به چشم می خورد. ممکن است اسم آن ها را هم تا به حال نشنیده باشیم چه برسد به این که بدانیم چه طعمی دارد! همه ما برای یک بار هم که شده در گوگل عبارت اسم انواع قهوه ها با عکس را جست و جو کرده ایم. برای رهایی از این سردرگمی ها و آشنایی با انواع نوشیدنی ها یک لیست 30 تایی از آموزش انواع قهوه را آماده کرده ایم. در ادامه با انواع قهوه و طرز تهیه آن ها آشنا می شویم.

انواع قهوه در کافی شاپ

انواع قهوه و طرز تهیه آن ها

یکی از نوشیدنی‌های محبوب و معروف در کافی‌شاپ ها قهوه است. انواع قهوه در کافی شاپ به صورت مختلفی سرو می‌شود، مانند اسپرسو، لاته، کاپوچینو و موکا. شما با توجه به سلیقه‌ی خود، می‌توانید نوع قهوه‌ای که دوست دارید را انتخاب کنید و لذت ببرید. علاوه بر انواع قهوه، در کافی‌شاپ‌ها معمولا انواع شیرینی، کیک و ساندویچ نیز به همراه قهوه سرو می‌شود. قهوه ها معمولا به صورت دمی آماده می‌شوند و اکثرا در فصول سرد و فضای داخل کافی‌شاپ یا بیرون آن سرو می شوند. اگر به دنبال طرز تهیه قهوه و آموزش کافی شاپ رایگان هستید ، تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

قهوه ها بر پایه‌ی اسپرسو

قهوه ها بر پایه‌ی اسپرسو

قهوه‌های بر پایه‌ ی اسپرسو به عنوان پایه‌ ای برای تهیه‌ ی انواع دیگر نوشیدنی‌ های قهوه‌ ای استفاده می ‌شوند. این نوع قهوه‌ ها با استفاده از دستگاه اسپرسو و تکنیک ‌های خاص تهیه می‌شوند که باعث می‌شود قهوه‌ای با طعم عمیق و غنی به ما بدهد. این قهوه ها شامل اسپرسو ساده، کاپوچینو، لاته، ماکیاتو و امریکانو و… است. همچنین، قهوه‌ های خاصی نیز بر پایه ‌ی اسپرسو ساخته می‌ شوند که شامل موکا، ریستریتو و اسپرسوایر و… هستند. در ادامه با تک تک آن ها آشنا خواهیم شد.

ریسترتو

انواع قهوه در کافی شاپ: ریسترتو

نسبت یک به یک عصاره و قهوه

قهوه ریسترتو نوعی قهوه محبوب است که در برخی کافه ‌ها و حتی رستوران ‌ها سرو می‌ شود. این نوع قهوه از ترکیب قهوه اسپرسو و قهوه لاته تشکیل شده است. قهوه ریسترتو از دو برابر قهوه اسپرسو و دو برابر شیر گرم تشکیل شده است. به همین دلیل در آن طعم شیر به خوبی حس می شود. روش تهیه این قهوه با قهوه اسپرسو معمولی متفاوت است. این قهوه عموماً در فنجان کوچکی سرو می‌شود و به دلیل طعم و مزه مخصوص خود، طرفداران خاص خودش را دارد.

اسپرسو سینگل

قهوه اسپرسو،انواع قهوه و طرز تهیه آن ها

سینگل اسپرسو یک نوع قهوه اسپرسو است که با استفاده از یک فنجان قهوه و یک قهوه ساز اسپرسو تهیه می شود. این نوع قهوه تنها از قهوه و آب سرد تهیه می شود و هیچ خوراکی دیگری مانند شکر یا شیر در تهیه آن استفاده نمی شود. سینگل اسپرسو دارای طعم و عطر قوی و تلخی متعادلی است.

اسپرسو دبل (دوپیو)

اسپرسو دبل (دوپیو)

اسپرسو دبل همان طور که از نام آن مشخص است، به معنی استفاده از مقدار دو برابر اسپرسو است. در این روش، دو شات قهوه به جای یک شات استفاده می‌شود. این باعث می‌شود که میزان قهوه در فنجان اسپرسو دو برابر شود و طعم و قوام قهوه بیشتر باشد. اسپرسو دبل بیشتر در کافه ‌ها سرو می‌شود و علاقه مندان به طعم قهوه، طرفدار آن هستند.

اگر به فکر کار تو کافه هستید و یا دوست دارید قهوه‌های‌تان زبان زد دوست آشنا باشد جای شما در وره ی باریستا و بارتندی آموزشگاه آشپزی آشپزشو خالیست! دوره ی آموزش باریستا و بارتندی زیر نظر یکی از بهترین اساتید کشور در آموزشگاه آشپزشو برگزار می شود. در این دوره جذاب شما با انواع قهوه، انواع نوشیدنی های کافی شاپی و هزاران آیتم دیگر آشنا خواهید شد. در پایان این دوره جذاب مدرک قابل ترجمه و بین المللی سازمان فنی و حرفه ای کشور هم به شما اعطا خواهد شد. منتظر حضور شما در آشپزشو هستیم.

آمریکانو

آمریکانو

 آب ‌جوش تقریبا سه برابر + اسپرسو

آمریکانو یک نوشیدنی بر پایه قهوه است که مخلوطی از اسپرسو و آب جوش است. نام این نوشیدنی از کشور ایتالیا به آمریکا رسیده است و در ابتدا به معنی “سبک آمریکایی” بوده است. این قهوه برای کسانی که می خواهند طعم کمتری از اسپرسو را بچشند، مناسب است.

رومانو

رومانو

اسپرسو + برش و جوهر لیمو

قهوه رومانو یک نوع قهوه است که اصلیت خاورمیانه را دارد و در کشورهای عربی محبوب است. قهوه رومانو عموماً شامل یک شات اسپرسو قوی است که با افزودن شیر و مقداری شکر خوش طعم می‌ شود.

اسپرسو ماکیاتو

اسپرسو ماکیاتو

اسپرسو + فقط فوم شیر

نام “ماکیاتو” از کلمه ایتالیایی کوچک (piccolo) گرفته شده است. این نوشیدنی دارای مزه غلیظ اسپرسو به همراه فوم شیر است. اسپرسو ماکیاتو عموماً در لیوان کوچک و به صورت داغ سرو می شود.

کورتادو

کورتادو انواع قهوه و طرز تهیه آن ها

نسبت مساوی شیر و قهوه

قهوه کورتادو (Cortado) یا همان کورتادینو (Cortadito)، یکی از انواع قهوه با شیر و محبوب در کشورهای لاتین است. این نوع قهوه شامل ترکیب مساوی از اسپرسو و شیر داغ است. در قهوه کورتادو، به طور عمده از دانه‌های کافه روبوستا تهیه می‌شود. نسبت معمول قهوه به شیر در قهوه کورتادو،۱:۱ است و معمولاً در فنجان کوچک سرو می‌شود.

کُن هیلو

کُن هیلو

سه تکه یخ+ اسپرسو

قهوه کُن هیلو یک نوع قهوه مخصوص است که از دانه های قهوه با کیفیت بسیار بالا و روش های خاص تهیه می‌شود. هدف از استفاده از این تکنیک‌ها، بهبود مزه و عطر قهوه است. قهوه کن هیلو عموماً با تجهیزات و دستگاه‌های ویژه تهیه می شود و علاقه مندان به قهوه سنتی طرفدار آن هستند.

کُن پانا

انواع قهوه در کافی شاپ: کُن پانا

خامه قنادی زده شده + اسپرسو

قهوه کن پانا یک روش خاص در تهیه قهوه است که از یونان و همچنین برخی کشورهای دیگر منطقه مدیترانه شکل گرفته است. قهوه کن پانا معمولاً بدون دستگاه قهوه ساز تهیه و با اضافه کردن مقداری شکر سرو می‌شود. در برخی موارد می‌توان از طعم‌دهنده‌های دیگر مثل دارچین استفاده کرد.

لاته ماکیاتو

انواع قهوه در کافی شاپ: لاته ماکیاتو

شیر و فوم به اضافه اسپرسو

لاته ماکیاتو، یکی از انواع نوشیدنی های بر پایه قهوه است که از ترکیب اسپرسو و شیر گرم تهیه می‌شود. در این نوشیدنی، نسبت قهوه به شیر نسبت به دیگر نوشیدنی های قهوه ای، کمتر است و عموماً به صورت دو لایه تهیه می‌شود.

بیشتر بخوانید…

چگونه لاته آرت بزنیم؟ از 0 تا 100 آموزش لته آرت برای مبتدی‌ها

کارامل ماکیاتو

کارامل ماکیاتو

سیروپ کارامل ته لیوان + شیر و فوم + اسپرسو

کارامل ماکیاتو، از ترکیب قهوه اسپرسو، شیر گرم و سیروپ کارامل تهیه می شود. به این صورت که قهوه اسپرسو بر روی سیروپ کارامل ریخته می‌شود و لایه‌های مختلف رنگ و طعم را ایجاد می کند. روی نوشیدنی هم می توان با کارامل تزئین کرد. کارامل ماکیاتو معمولاً یک نوشیدنی دسری و شیرین است و طرفداران خاص خودش را دارد.

وانیل ماکیاتو

انواع قهوه و طرز تهیه آن ها وانیل ماکیاتو

سیروپ وانیل ته لیوان + شیر و فوم + اسپرسو

وانیل ماکیاتو از ترکیب قهوه اسپرسو، شیر گرم و سیروپ وانیل تهیه می‌شود. در این نوشیدنی، قهوه اسپرسو با شیر گرم ترکیب می‌شود و سپس عصاره وانیل به آن اضافه می‌شود، تا طعم و عطر وانیل با قهوه ترکیب شود.

هانی مون

انواع قهوه و طرز تهیه آن ها

عسل + شیر + فوم + اسپرسو

هانی مون اسپرسوی خوشمزه با ترکیب عسل و شیر است. این ترکیب مورد استقبال علاقه مندان به طعم شیرین عسل قرار گرفته و با افزودن شیر و فوم، آن را جذاب کرده است و ارزش یکبار امتحان کردن را دارد.

موکا

انواع قهوه و طرز تهیه آن ها موکا

ترکیب طعم شکلات + اسپرسو + شیر و فوم

موکا از ترکیب قهوه اسپرسو، شکلات و شیر تهیه می‌ شود که معمولاً مقدار قهوه بیشتری در مقایسه با سایر قهوه ‌ها دارد.  اکثر مردم آن را به عنوان یک نوع قهوه شیرین و شکلاتی با تزئین پودرکاکائو می شناسند.

موکاچینو

انواع قهوه و طرز تهیه آن ها موکاچینو

شکلات + اسپرسو + شیر و فوم

موکاچینو نوشیدنی برپایه اسپرسو و همراه با شیر است و همان طور که از نام آن پیداست موکاچینو از ترکیب موکا و کاپوچینو ایجاد می شود. این ترکیب به خاطر وجود شکلات و شیر، شیرینی مناسبی را برای کودکان و افراد حساس به تلخی قهوه ایجاد می کند.

یوآن یانگ

یوآن یانگ

ترکیب طعم چای + اسپرسو + شیرو فوم

قهوه یوآن یانگ معمولا از جنگل‌های استوایی جزایر بومی در اندونزی استخراج می‌شود. این قهوه از ریشه گیاه یوآن یانگ به دست می‌آید از فواید آن می توان به افزایش انرژی و استقامت فیزیکی اشاره کرد. قهوه یوآن یانگ طعمی ملایم و خوشمزه دارد و به عنوان یک جایگزین سالم برای قهوه معمولی به شمار می‌رود. همچنین، برخی ادعا می‌کنند که عوارض جانبی کافئین کمتری دارد.

افوگاتو

افوگاتو

بستنی وانیلی + اسپرسو

افوگاتو (Affogato) یک نوع نوشیدنی ایتالیایی است که معمولاً به عنوان دسر سرو می‌شود. این نوشیدنی از ترکیب دو عنصر قهوه اسپرسو و بستنی اصلی تشکیل شده است. برای تهیه آن، در یک فنجان قهوه اسپرسو داغ، یک اسکوپ کوچک از بستنی وانیلی یا کارامل اضافه می‌شود. افوگاتو در ایتالیا و سراسر جهان معمولاً به عنوان یک دسر خوشمزه شناخته شده است.

اسپرسو چیلی

انواع قهوه در کافی شاپ: 
 اسپرسو چیلی

یک پینچ فلفل قرمز + اسپرسو

اسپرسو چیلی یک نوع از نوشیدنی های اسپرسو است که طعم فلفل را با طعم قهوه همراه می کند. این نوشیدنی طرفداران خاص خودش را دارد.

آیس آمریکانو

آیس آمریکانو

چهار کیوب یخ + آب + اسپرسو

آیس آمریکانو با افزودن یخ به قهوه آمریکانو تهیه می‌شود. این نوشیدنی عموماً در فصل ‌های گرم سال به صورت سرد، سرو می‌شود.

کافه گلاسه

کافه گلاسه

ترکیب شیر و قهوه و بستنی

کافه گلاسه نوشیدنی است که در یک لیوان گلاسه و ساخته شده از شیشه سرو می‌شود. این نوشیدنی عمدتاً از قهوه تشکیل شده است و ممکن است ترکیبات دیگری مانند شکلات، بستنی یا شیر نیز داشته باشد. این نوشیدنی عموماً در کافه‌ ها و رستوران‌ ها سرو می‌شود و طرفداران زیادی دارد.

لاته

انواع قهوه در کافی شاپ لاته

ترکیب اسپرسو + شیر و فوم

لاته یک نوشیدنی یونانی سنتی است که از قهوه تهیه می‌شود. این نوشیدنی شامل قهوه، شیر، بستنی و شکر است. برای تهیه لاته، ابتدا قهوه تهیه می‌شود و سپس به آن شیر، بستنی و شکر اضافه می‌شود. سپس تمام مواد با هم میکس میشوند تا در نهایت یک نوشیدنی خوشمزه و خنک به دست آید.

فراپاچینو

فراپاچینو

ترکیب اسپرسو + خامه زده شده + شیر + یخ + سیروپ کارامل +شکر قهوه ای

فراپاچینو یک نوشیدنی ایتالیایی است که از دو ماده ی اصلی قهوه و شیر تهیه می شود که می‌توان خامه زده شده، سیروپ کارامل، شکر قهوه ای، یخ و… را به آن اضافه کرد تا طعم و عطر این نوشیدنی تنوع بیشتری پیدا کند. فراپاچینو یکی از محبوب ‌ترین نوشیدنی‌های قهوه در سراسر جهان محسوب می‌شود.

فلت وایت

فلت وایت

قهوه اسپرسو + شیر + بستنی وانیلی

فلت وایت یک نوشیدنی خنک بسیار محبوب است که معمولاً در گرمای تابستان سرو می شود. این نوشیدنی با ترکیب قهوه اسپرسو، شیر سرد و بستنی وانیل یا طعم دلخواه دیگر، تهیه می شود. این نوشیدنی معمولاً با شکلات رنده شده یا پودر قهوه تزئین می شود. برخی از رستوران ها و کافه ها نیز نسخه های مختلفی از فلت وایت قهوه را ارائه می دهند با ترکیبات متنوع مانند کارامل، شکلات سفید، نعناع و غیره. استفاده از لیوان یا لیوان شیشه ای در سرو این نوشیدنی معمول است.

کاپوچینو

قهوه کاپوچینو

قهوه اسپرسو + شیر + فوم

کاپوچینو از ترکیب اسپرسو، شیر و فوم تهیه می‌شود. این نوع نوشیدنی ریشه در ایتالیا دارد و به عنوان یکی از محبوب‌ ترین نوشیدنی‌ های قهوه در سراسر جهان شناخته شده است. کاپوچینو عموماً با پودر قهوه یا کاکائو تزئین می‌ شود.

لانگو

آمریکانو

قهوه اسپرسو + آب

لانگو همان اسپرسو است با این تفاوت که آب بیشتری در آن استفاده می شود و تلخ تر است. چرا که هر چه عبور آب از بین دانه های اسپرسو بیشتر باشد، قهوه نهایی تلخ تر و پر آب تر خواهد بود.

اسپرسو سینامون

انواع قهوه در کافی شاپ اسپرسو دارچین

اسپرسو + سیروپ دارچین

اسپرسو سینامون یک نوشیدنی بر پایه اسپرسو است که با طعم دارچین همراه شده است. با توجه به طبع گرم دارچین این نوشیدنی بیشتر در فصول سرد سال سرو می شود و می تواند با شیر گرم همراه شود.

کن لچه

انواع قهوه کن لچه

اسپرسو + شیر

قهوه کن لچه ریشه در اسپانیا دارد و از ترکیب برابر شیر و اسپرسو به وجود می آید. در کافه ها معمولا از شیر سوخته برای تهیه این نوشیدنی استفاده می شود. با افزودن شیر سوخته به اسپرسو، یک نوشیدنی خامه ای با شیرینی طبیعی به دست می آید که فاقد فوم و لایه ضخیم کف شیر است.

رد آیز

قهوه رد آیز

اسپرسو + قهوه دم کرده

به طور کلی قهوه رد آیز از ترکیب اسپرسو و قهوه دم کرده معمولی ایجاد می شود. این قهوه دارای تنوع اسمی بالایی است و در هر کشوری به صورت متفاوتی تهیه و سرو می شود.

انواع قهوه‌های دمی

دم آوری قهوه به صورت دستی

دم آوری قهوه به صورت دستی به چند روش مختلف انجام می‌شود. در زیر تعدادی از روش‌های رایج برای انواع قهوه های دمی آورده شده است:

سایفون (Syphon)، کمکس (Chemex)، اروپرس (Aeropress)، فرانسه (French Press)، ترک (Turkish coffee)، وی ۶۰ (V60)، ابزارهای مختلفی هستند که برای تهیه قهوه استفاده می‌شوند. هرکدام از این ابزارها، فنون مخصوص خود را دارند و با توجه به سلیقه شخصی و نوع قهوه ی مورد استفاده، می‌توان از آن‌ها برای طرز تهیه انواع قهوه استفاده کرد. توجه داشته باشید عواملی مانند نوع قهوه، نسبت قهوه به آب، دمای آب و زمان‌ دم آوری می‌توانند نتیجه نهایی دم آوری را تحت تأثیر قرار دهند.

سایفون (Syphon)

دم آوری قهوه با دستگاه سایفون

سایفون یک وسیله‌ی استخراج قهوه‌ی خاص است که اغلب توسط علاقه‌مندان قهوه برای تهیه قهوه‌ی دمی استفاده می‌شود. سایفون برای تهیه قهوه با کیفیت و عطر و طعم بهتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. عملکرد سایفون، تهیه قهوه را به طرز علمی و دقیق‌تری صورت می‌دهد و در نتیجه قهوه‌ای با طعم ملایم و متفاوت ایجاد می‌شود. برای بهینه سازی عملکرد سایفون، لازم است نسبت آب به قهوه درست تعیین شود و زمان و دمای مناسب برای جوشاندن آب و دم کشیدن قهوه را رعایت کرد.

کمکس (Chemex)

دم آوری انواع قهوه: دستگاه کمکس

در این روش از دستگاه کیمکس برای دم آوری قهوه استفاده می‌کنند. قهوه تازه آسیاب شده در فیلتر کاغذی قرار می‌گیرد و آب جوش روی آن ریخته می‌شود. سپس قهوه به آرامی از طریق فیلتر به پایین  هدایتمی‌شود و دم آوری به پایان می‌رسد.

اروپرس (Aerpress)

دم آوری انواع قهوه با ایرپرس

اروپرس، یک روش استخراج قهوه است که با استفاده از فشار همانند اسپرسو، قهوه با طعمی غنی و متمایز از آن استخراج می‌شود. در این روش، قهوه مخلوط بر روی فیلتری کاغذی درون ابزاری به نام اروپرس قرار می‌گیرد و سپس آب گرم به قهوه افزوده می‌شود. در نهایت، با فشار دادن میله اروپرس، قهوه به فنجان ریخته می‌شود. روش اروپرس باعث استخراج طعم قوی و مطلوب قهوه می‌شود.

فرانسه (French press)

در این روش، قهوه تازه آسیاب شده در دستگاهی به نام فرنچ پرس قرار می‌ گیرد. سپس آب جوش بر روی قهوه ریخته می‌شود و در ظرف قرار می‌ گیرد. پس از چند دقیقه، عمل دم آوری کامل می شود و فرنچ پرس باید به آرامی به سمت پایین فشرده شود تا غلظت قهوه افزایش پیدا کند.

ترک (Turkish)

انواع قهوه به روش کافی شاپی: قهوه ترک

ترکیب قهوه خیلی ریز آسیاب شده با آب

قهوه ترک یک نوشیدنی محبوب است که در کشورهای مختلف جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوشیدنی از دانه‌های قهوه خرد شده و آب جوش تهیه می‌شود. قهوه ترک به‌طور سنتی در یک قوری کوچک به نام “ساحل” آماده می‌شود. قهوه ترک معمولاً بدون شکر سرو می‌شود، اما برخی افراد شکر یا شیر را به آن اضافه می‌کنند. همچنین، در برخی نسخه‌های مدرن، به قهوه ترک گلاب، زعفران یا اسانس‌های دیگر نیز اضافه می‌شود تا طعم آن تنوع بیشتری پیدا کند. قهوه ترک به عنوان قهوه سنتی ترکیه شناخته می‌شود و شهرت جهانی دارد.

برای دم آوری انواع قهوه ترک به موارد زیر نیاز داریم:

  • قهوه
  • آب تازه
  • قوری ترکی که برای دم کردن قهوه استفاده می‌شود
  • یک قاشق کوچک

این روش در چند مرحله قابل انجام است:

  • ابتدا، آب را در کتری بریزید و بگذارید تا به جوش بیاید.
  • در همین حال، قهوه را درون قهوه جوش بریزید. برای هر فنجان قهوه، یک قاشق کوچک در نظر بگیرید.
  • در صورت تمایل می توانید مقداری شکر به قهوه اضافه کنید. معمولاً یک قاشق چای‌خوری شکر برای هر فنجان قهوه استفاده می شود.
  • وقتی آب به جوش آمد، آن را به قهوه اضافه کنید.
  • به طور مداوم قهوه جوش را تکان دهید.
  • وقتی قهوه کف کرد آن را از روی حرارت بردارید و یک تا دو دقیقه صبر کنید. این کار را سه بار متوالی انجام دهید.
  • در آخر، قهوه را در فنجان‌ها بریزید و نوش جان کنید.

وی شصت (V60)

دم آوری انواع قهوه: دستگاه v60

در این روش همان طور که از نام آن پیداست، برای تهیه قهوه از دستگاه وی شصت استفاده می شود. این دستگاه به صورت وی انگلیسی و با زاویه 60 درجه طراحی شده است. کناره های داخلی این دستگاه نیز دارای یک سری برجستگی هاست که به ورود هوا در طول دم آوری قهوه کمک می کند.

سخن پایانی

با آموزش انواع قهوه همراه شما بودیم. اگر تا به اینجای مقاله را مطالعه کردید، مطمئنا از آن دست افراد علاقه مند به نوشیدنی و کافی شاپ هستید. سعی کردیم به صورت مختصر طرز تهیه قهوه به سبک کافی شاپ را با شما به اشتراک بگذاریم. اگر علاقه مندید تا طرز تهیه انواع قهوه با دستگاه اسپرسو ساز را به صورت عملی آموزش ببینید، جای شما در آموزشگاه آشپزی آشپزشو خالی است.

سوالات متداول

4.4/5 (5 نظر)
دیدگاه کاربران
ارسال دیدگاه