وقتی بحث غذاهای بینالمللی وسط باشد یکی از کشورهایی که همیشه حرف برای گفتن دارد فرانسه است! فرانسه به مهد آشپزی معروف است و همین باعث شده تا غذاهایی با ترکیبات ساده، اما باطعمهایی غنی و فراموش نشدنی ایجاد کنند. خوشمزگی غذاهای فرانسوی آنقدر در سراسر جهان مورد توجه است که در سال 2010 یونسکو آن را به فهرست میراث فرهنگی ناملموس خود اضافه کرد!
در این بخش قصد داریم ۱۰ نوع از بهترین غذاهای فرانسوی را به شما معرفی کنیم تا شما هم با این طعمهای جدید آشنا شوید.
فهرست مطالب
1. سوپ پیاز فرانسوی خوشمزه
این یک سوپ سنتی فرانسوی معروف است که از پیاز و عصاره گوشت درست میشود و معمولاً با نان تست برشته شده(کروتن) و پنیر ذوب شده سرو میشود. این غذا که قدمت آن به دوران رومیان برمیگردد، به طور سنتی یک غذای دهقانی بود.
طعم منحصر به فرد سوپ بخاطر کاراملی شدن پیازها است که بخاطر پخت طولانی، قند موجود در پیاز آزاد شده و با اضافه کردن کمی شکر قهوه ای یا سویاسس تغییر رنگ داده و مزه جذابی پیدا میکند.
این سوپ که زمانی مورد علاقه ماهیگیرهای فرانسوی بود، که با یک حبه سیر و مقداری زعفران بر روی کاسه سرو میشد. اما امروزه در بسیاری از رستورانها روی کاسه سوپ را با پنیر پارمزان پر میکنند.
بیشتر بخوانید…
2. خروس پخته شده در شراب، یکی از غذاهای فرانسوی معروف
این غذای اصلی فرانسوی توسط جولیا چایلد محبوب شد و به یکی از غذاهای خاص او تبدیل شد. در این غذا مرغ پخته شده با شراب، قارچ، گوشت خوک شور یا بیکن، قارچ، پیاز، سیر و گاهی حتی یک قطره براندی(نوعی شراب انگور فرانسوی) تهیه میشود.
اگرچه نام این غذا به عنوان “خروس در شراب” ترجمه شده، اما معمولاً از گوشت مرغ استفاده میشود. و در بسیاری از مناطق این غذا را با برنج سرو میکنند.
پیشنهاد ویژه…
اگر شماهم از علاقهمندان به آشپزی ملل هستید و دوست دارید در این شاخهی جذاب آشپزی حرفی برای گفتن داشته باشید سری به دوره آشپزی ملل آموزشگاه آشپزشو بزنید.
3. کاسولت، غذای سنتی و معروف فرانسوی
کاسولت یکی غذاهای خوشمزه و مقوی فرانسوی، از ترکیب لوبیا سفید و گوشت است.
در این غذا معمولاً از گوشت خوک یا اردک استفاده میشود، البته از پروتئینهای دیگری مثل سوسیس، غاز، گوشت گوسفند یا هر چیز دیگری نیز میتوان استفاده کرد.
نام این غذا از دیگ (کاسل) که به طور سنتی در آن پخته می شود گرفته شده است. کاسل در بسیاری از خانه های فرانسوی یک غذای اصلی است و محبوبیت این غذای غنی و مقوی که سرشار از پروتئین است، در ماههای سرد سال بیشتر میشود.
جالب است بدانید که مدت زمان پخت این غذا در فرانسه بسیار اهمیت دارد! بطوری که نباید مواد اولیه کاملا پخته و له شوند بلکه فقط لازم است تا طعم مواد با هم ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید…
انواع قهوه در کافی شاپ: معرفی و آموزش طرز تهیه 30 مدل قهوه
4. خوراک گوشت بورگینیون، غذای فرانسوی مقوی
خوراک گوشت بورگینیون یکی دیگر از انواع غذاهای فرانسوی است. این خوراک اساساً خورشی است که از گوشت گاو پخته شده در شراب قرمز، استاک(عصاره) گوشت و سبزیجاتی از جمله پیاز و قارچ تهیه میشود و در روش سنتی به طور میانگین مدت زمان پخت این غذا دو روز است برای همین به مهارت خاصی نیاز دارد.
این دستور غذا که در اصل یک غذای دهقانی بود، اکنون در رستورانهای فرانسوی در سرتاسر جهان به عنوان یک غذای بین المللی مورد استفاده قرار میگیرد.
هر ساله در ماه اوت در بورگوندی (منطقه ای در فرانسه)، این غذا را همراه با موسیقی و شراب فراوان جشن می گیرند.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه مرغ گشنیزی، غذایی سالم و لذیذ
5. سوفله شکلاتی، ازدسرهای خوشمزه فرانسوی
کلمه سوفله از فعل فرانسوی “دمیدن” گرفته شده است و همانطور که از نامش پیداست، این دسر خوشمزه فرانسوی سبک و مطبوع است که غالبا در کاسه هایی به نام “رمکین” تهیه میشوند.
این دسر امروزه جزء اصلی منوها در سراسر جهان است. پوسته شکلاتی تردی دارد که به طور جذابی رویه ی خامه ای را پوشانده است. این سوفله که با تخم مرغ، شیر، شکر، آرد، وانیل و … تهیه میشود، حتما نباید شیرین باشد و خوشمزگی این دسر با پنیر هم مورد پسند بسیاری از افراد است.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه سوفله شکلاتی به دو روش فرانسوی و ترکیهای
6. فلامیش، نوعی کیک معروف فرانسوی
Flamiche در زبان هلندی به معنای کیک است و این غذا از شمال فرانسه و نزدیک مرز بلژیک سرچشمه می گیرد.
پوسته خمیر حالت پفی دارد که با پنیر و سبزیجات پر شده و شبیه کیش(نوعی غذای تارت مانند) است.
در روش سنتی این غذای معروف فرانسوی را با تره فرنگی و خامه درست میکنند. اما گاهی هم شبیه پیتزا ارائه میشود.
برای تست این غذای معروف فرانسوی بهتر است، این غذا را با پوسته نازک را امتحان کنید که دارای آنچوی (نوعی ماهی)، پیاز و زیتون است.
پیشنهاد ویژه…
اگر به دنبال یادگیری هنر جذاب کیکپزی هستید و به فکر کسب درآمد از این حوزه هستید جای شما در دوره آموزش کیک پزی آشپزشو خالیست! برای اطلاعات بیشتر به صفحه دوره مراجعه کنید یا با شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید
7. کانفیت اردک، یک غذای خوشمزه فرانسوی
Confit de canard یک غذای خوشمزه فرانسوی با اردک است – اگرچه برخی از سرآشپزها از غاز یا گوشت خوک هم استفاده می کنند – و یکی از بهترین غذاهای فرانسوی است.
این غذا با فرآیند پخت آهسته (confit) تهیه می شود. با این کار گوشت اردک به مدت 36 ساعت در نمک، سیر و آویشن خوابانده شده و سپس در دمای پایین با چربی خودش به آرامی پخته می شود. این روش پخت، جایگزین سالم تری برای سرخ کردن با روغن است. معمولاً این غذا را با سیب زمینی سرخ شده و سیر سرو میکنند. امروزه این غذا در سرتاسر فرانسه محبوب و مورد قبول افراد است، اگرچه بهترین مزه این غذا را در منطقه گاسکونی خواهید چشید.
بیشتر بخوانید…
۱۰ دستور پخت ساده برای غذای سریع و آسان مناسب شام و ناهار
8. سالاد نیسوآز، از سالادهای فرانسوی معروف و همه پسند
سالاد نیسوآز یا نیکواز یک سالاد معمولی فرانسوی از منطقه پروونس فرانسه است.
اغلب به عنوان یک غذای جانبی مصرف می شود، همچنین می توان به تنهایی یک وعده غذایی سبک باشد.
این سالاد ترکیبی از کاهو، گوجه فرنگی تازه، تخم مرغ آب پز، ماهی تن (کنسرو شده یا تازه)، لوبیا سبز، زیتون و آنچوی است.
بنابراین، اگر برای رسیدن به منوی تابستانی ایده آل در تلاش هستید، چرا این سالاد را در نظر نگیرید؟
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه نان باگت خانگی (نان فانتزی ساندویچی) با فر و بدون فر!
9. راتاتویی، غذای گیاهی و خاطره انگیز فرانسوی
راتاتویی نه فقط یک کارتون دوست داشتنی در مورد یک موش صمیمی، بلکه یکی از نمادین ترین غذاهای معروف فرانسه است. در فرانسه، برای این غذا سبزیجاتی مثل بادمجان، کدو و پیاز را به صورت کم سرخ کرده و در یک ظرف مخصوص پخت می چینند. سرآشپزهای فرانسوی قرن هاست که در مورد اینکه آیا سبزیجات نیاز به پختن از قبل دارند بحث می کنند! اما هر طور که آن را تهیه کنید، نتایج باز هم عالی و خوشمزه است.
این غذای سنتی و خوشمزه فرانسوی می تواند یک غذای جانبی، پیش غذا یا غذای اصلی باشد و با نان تازه و خرد شده طعم بسیار خوبی دارد.
بیشتر بخوانید…
10 ایده جذاب برای پخت غذا با تخم مرغ + دستور پخت
کیک پای سیب، از کیکهای خوشمزه فرانسوی
استفانی تاتین، هتلدار، در حال درست کردن پای سیب سنتی بود که به طور تصادفی سیبها را در حال پختن در شکر و کره برای مدت طولانی رها کرد.
با عجله برای نجات دسر، پایه شیرینی را روی میوه در حال سوختن گذاشت و آن را در فر گذاشت.
او ظاهراً تارت وارونه را برای مهمانانش در هتل تاتین سرو کرد و نتیجه به غذای خاص هتل تبدیل شد. و ما هنوز هم می توانیم طعم این اشتباه عالی را امروز در بین کیکهای فرانسوی خوشمزه بچشیم!
مزه بی نظیر سیب کاراملی در این تارت برای اکثر افراد خوشایند است. این دسر خوشمزه با مواد اولیه در دسترسی مثل آرد، تخم مرغ، وانیل و شیر تهیه می شود.
سخن پایانی
در این بخش سعی کردیم 10 غذای معروف فرانسوی را معرفی کنیم که در سرتاسر فرانسه طرفداران زیادی دارد. اگر چه که تنوع غذاها، سالادها و دسرهای فرانسوی کم نیست و در هر منطقه ای از فرانسه می توانید غذاهای خوشمزه ای پیدا کنید، اما با شناخت این غذاهای فرانسوی خوشمزه میتوانید انتخاب راحت تری در سفارش غذا داشته باشد.
شما طرفدار کدامیک از این غذاهای فرانسوی هستید؟
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.