سوپ پیاز فرانسویی از زمان رومیان باستان درمیان عموم مردم یکی از پیشغذاهای بسیار محبوب و مقوی شناختهشده، این غذای محبوب علاوه بر طعم و عطر بینظیری که دارد؛ به افزایش سطح ایمنی بدن در روزهای سرد برفی کمک شایانی میکند. طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی خوشمزه و سالم بسیار ساده است و اصولاً همه توانایی تهیه آن را دارند، این سوپ از طعم فوقالعادهای برخورداراست.
همواره افراد زیادی در سراسر دنیا به آن علاقهمند هستند. سوپ پیاز فرانسویی با مواد مختلف و به روشهای متعددی تهیه میشود؛ اما اصلیترین مواد آن آب مرغ واب گوشت گاو، پیاز کاراملی شده، نان تست سرخشده و پنیر پیتزا است. تهیه سوپ پیازساده و تخصصی درهرصورت نیاز به این مواد دارد و عطر و طعم عالی سوپ بیشترازهمه به کاراملی شدن درست پیاز بستگی دارد که باید به آن توجه کنید.
فهرست مطالب
مواد لازم برای تهیه سوپ پیاز فرانسوی
یکی از فواید و ویژگیهای بینظیر سوپ فرانسویی با پیاز کاراملی شده افزایش ایمنی و کاهش سرماخوردگی است. برای طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی دونفره شما نیاز به موادی دارید تا بتوانید با استفاده از آن مواد یک سوپ خوشمزه و عالی تهیه نمایید وازعطرو طعم آن لذت ببرید. این مواد کاربردی و موردنیاز عبارتاند از:
- ۳ عدد پیاز
- ۱ قاشق غذاخوری کره
- ۱ عدد عصاره مرغ
- ۱ حبه سیر
- ۱ قاشق غذاخوری آرد سفید
- ۱٫۲ قاشق چایخوری شکر
- ۱۰۰ گرم پنیر پیتزا
- ۱ عدد نان تست
- برگ بو و آویشن به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار کافی
- ۲ قاشق غذاخوری روغنزیتون
این مقدار مواد لازم گفته شده برای تهیه سوپ پیاز به اندازه ۲ نفر هستند. درصورتی که میخواهید سوپی با حجم کمتری تهیه کنید، مقدار مواد را کاهش دهید، اما اگر تمایل داشتید مقدار بیشتری سوپ آماده کنید میتوانید مقدار مواد سوپ را بیشتر کنید. البته ناگفته نماند که کموزیاد کردن حجم مواد درزمان پخت به ذائقه و سلیقه شخصی شما بستگی دارد.
بیشتر بخوانید…
اگر به غذاهای فرانسوی علاقه دارید سری به مقاله “معرفی 10 غذای برتر از غذا های فرانسوی معروف” بزنید.
طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی اصل
برای طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی خوشمزه نیاز به آموزشها و تکنیکهای آشپزی خاص هم دارید؛ زیرا این سوپ نکاتی دارد که شما باید آنها را بدانید، در آموزش سوپ پیاز فرانسوی مراحلی را باید طی کنید که شامل نکات فوق است، این نکات آشپزی به این شرح است؛
- ابتدا باید 3 عدد پیاز را خلالی خورد کنید، پیازهای ریز شده را با مقداری کره در تابه تفت دهید تا تغییر رنگ داده و کاراملی شوند، حرارت شعله را کم کنید و در تابه را بگذارید تا به مدت 15 دقیقه پیازها خوب بپزد و نرم شود.
- سپس به پیازهای کاراملی شده، سیر رنده شده را اضافه کنید. پس از افزودن سیر رنده شده باید شکر و عصاره مرغ را همراه با ادویه به سوپ اضافه کنید.
- حالا مواد را به قابله انتقال بدید و حدود ۳ لیوان آب به مواد اضافه کرده و برگبو را به همراه آویشن داخل قابلمه بریزید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت شعله را کم کنید تا بدینصورت سوپ به خوبی جاافتاده و عطر طعم لذیذی پیدا کند.
- حالا زمان آن رسیده که یک عدد نان تست را از عرض برش دهید و آن را درون تستر برشته کنید، پس از آن نان تست برشته شده را درون روغن زیتون تفت دهید.
- در پایان پس از آماده شدن سوپ در صورت تمایل میتوانید مقداری پنیر پیتزا به آن بیفزاید و آن را درون ظرف بریزید تا خنک شود. حالا نان تست برشته شده را بردارید میتوانید سوپ پیاز فرانسوی خود را میل کنید، نوش جان.
شایان ذکراست بیان کنیم تمام مراحل گفته شده باید به صورت دقیق و طبق دستور پخت طی شوند تا بتوانید یک سوپ فوقالعاده خوش طعم تهیه کنید که تمام افراد با هر ذائقهای تمایل به خوردن آن داشته باشند. این سوپ خوشمزه در اکثر رستورانهای دنیا به عنوان یک پیشغذای محبوب سرو میشود.
پیشنهاد ویژه…
اگر به آشپزی ملل علاقه دارید و میخواهید در این زمینه از آشپزی آموزش ببینید و مدرک بینالمللی و معتبر دریافت کنید سری به دوره آشپزی ملل آموزشگاه آشپزشو بزنید.
ارزش غذایی سوپ پیاز فرانسویی پیش غذایی محبوب
سوپ پیاز پیشغذای محبوب روزهای سرد بوده، این پیشغذای محبوب به نسبت سایر غذاها از ارزش غذایی بالاتر و خواص، فواید فراوانی برخوردار است. این پیشغذای محبوب اصولاً برای تمام افراد در تمام ردههای سنی مناسب خواهد بود. از خواص این سوپ محبوب میتوان به موارد زیر اشاره داشت: توجه داشته باشید هر 100 گرم سوپ پیاز دارای این خواص و ویتامینهای گروه B است؛
- پروتئین
- کلسیم
- آهن
- سلونیم
- روی
- منیزیم
- فسفر
- پتاسیم
به علاوه ویتامینهای گروه B شامل این نکات میشود:
- ویتامین c
- ویتامین E
- ویتامین B
- ویتامین A
با چشیدن طعم این سوپ پیاز فوقالعاده میتوانید در هر ۱۰۰ گرم سوپ پیاز ۱۵۳ کالری دریافت کنید که این یعنی میزان کالری سوپ پیاز فرانسوی کم است؛ که با خوردن این سوپ بهخصوص در روزهای سرد زمستانی میتوانید از املاح مغذی آن بهره ببرید و هنگام بیماریها سیستم ایمنی خود را در برابر ویروسها تقویت نمایید.
بیشتر بخوانید…
لیست 10 تایی انواع غذا با کلم بروکلی؛ سالم و خوشمزه + دستور پخت
نکات لازم هنگام پخت سوپ پیاز فرانسوی
درزمانپخت سوپ پیاز فرانسویی اصل مقوی و خوشمزه باید به جزئیات ریز آشپزی بسیاری توجه نمایید که برخی از آنها نکات بسیار حائز اهمیت و مهم هستند. با رعایت این موارد سوپ پیاز فرانسوی شما عطروطعم بینظیری پیدا میکند. این نکات مهم هنگام پخت عبارتاند از:
- درزمان سرخ کردن پیاز کمی تأملکنید تا پیازها به خوبی کاراملی و نرم شوند.
- در صورت نداشتن استاک مرغ تازه از عصاره مرغ و آب میتوانید استفاده کنید، البته استاک گوشت هم طعم خوبی به سوپ میبخشد.
- برای این که سوپ فرانسوی شما طعم بینظیری داشته باشد میتوانید هنگام پخت از پنیر موزارلا یا گریوراستفاده کنید.
- دقت کنید سوپ باید با حرارت ملایم بپزد پس مراقب باشید با حرارت بالا سوپ شما نسوزد.
- پیازها را مرتب خلالی و نازککنید.
با رعایت کردن این نکات مسلماً میتوانید بهترین سوپ را با عطروطعم عالی تهیه نمایید و از خوردن آن لذت ببرید. پیازهایی را انتخاب کنید که سایزمتوسطی دارند و سفید رنگ هستند اصولاً پیاز سفید، رنگ کاراملی بهتری پیدا میکند و باعث تغییر رنگ و طعم سوپ نخواهد شد.
سخن پایانی
در این مقاله از کلاس آشپزی آشپزشو به طرز تهیه سوپ پیاز پرداختیم. سعی کنید برای تهیه این سوپ مقوی و خوشمزه حتماً از مواد تازه استفاده کنید و پیاز را به خوبی کاراملی نمایید و از همه مهمتر از نان تست تازه استفاده کنید تا به خوبی نان تست، سرخشده و طعم سوپ را بهتر نماید. این سوپ برای پذیرایی از مهمانان انتخاب فوقالعادهای خواهد بود. پس به تمام مراحل تهیه دقت نمایید و صبور باشید. طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی کاملاً ساده است و نیازی به مهارت ندارد تنها باید به نکات توجه کنید.
سؤالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.