بسیاری از ما خانم های ایرانی شاغل هستیم و به دنبال طرز پخت غذای سریع و ساده می گردیم چون فرصت زیادی برای تهیه یک غذای خوشمزه را نداریم. یا اگر خانم خانه دار هم باشیم، گه گاهی یک میهمان ناخوانده خواهیم داشت. به هرحال حتما برای شما هم اتفاق افتاده که زمان کافی برای پخت یک غذای خوشمزه نداشته باشید و بخواهید خیلی سریع، یک غذای مقوی را در منزل آماده کنید.
خیلی از خانم ها در چنین مواقعی سریع به سراغ غذاهای بیرون از خانه و فست فودها می روند اما با من همراه باشید تا به شما چند غذای سریع، خوشمزه و البته مقوی را آموزش دهم که مطمعنا تهیه ی یک غذای سریع و مقوی در منزل خیلی بهتر از خوردن فست فود های مضر بیرون است.
فهرست مطالب
سوپ ورمیشل
سوپ ورمیشل یا سوپ رشته فرنگی همان سوپ مقوی خوشمزه و معروفی است که از قدیم در سفره های ایرانی بوده است. این سوپ گزینه ی خوبی برای پیش غذا هم می باشد زیرا سبک است و معده را برای سرو غذای اصلی کاملا آماده می کند. همچنین گزینه ی مناسبی برای سفره های افطاری در ایام ماه رمضان است.
مواد اولیه:
- پیاز: ۱ عدد
- جعفری و گشنیز: 1 دسته
- هویج: ۲ عدد
- جو پرک: ۱ پیمانه
- ورمیشل: ۱/۲ پیمانه
- مرغ پخته شده و ریش شده: در صورت دلخواه
- استاک: ۱/۵ لیتر
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری
- سیب زمینی: ۲ عدد
- قارچ: ۴ الی ۵ عدد
- کره: ۳۰ گرم
- لیمو: ۱ عدد
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه:
در مرحله اول سبزیجات را خرد کرده بعد با کره و ادویه و رب گوجه فرنگی تفت می دهیم. حالا استاک را اضافه کرده و اجازه می دهیم تا سبزیجات نیم پز شوند. بعد جوپرک و ورمیشل را اضافه می کنیم و می گذاریم سوپمان غلیظ شود. در آخر جعفری و گشنیز خرد شده و لیمو را اضافه و سرو می کنیم. نوش جان
پیشنهاد ویژه…
اگر به آشپزی علاقه دارید و دوست دارید با شرکت در دورههای حضوری و آنلاین آشپزشو در این هنر جذاب پیشرفت کنید سری به صفحه اصلی آموزشگاه آشپزی آشپزشو بزنید تا با مجموعه و دورهها بیشتر آشنا شوید!
سوپ سبزیجات
از خواص سبزیجات هرچه بگوییم کم است. این سوپ مخصوص افرادی است که علاقه ای به خوردن گوشت ندارند. بریم تا باهم آموزش یکی دیگر از غذاهای ساده و سریع را داشته باشیم.
مواد اولیه:
- سیب زمینی: ۱ عدد
- هویج: ۱ عدد
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- کرفس: ۳ الی۴ شاخه
- شوید خشک و تر: به مقدار لازم
- تره فرنگی: ۳ الی ۴ شاخه
- لیمو: ۱ عدد
- قارچ: ۳ الی ۴ عدد
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد کوچک
- گوجه: ۱ عدد
- آرد: ۱ قاشق غذا خوری
- کره: ۳۰ گرم
- استاک سبزیجات: ۱ لیتر
- ادویه (آویشن،نمک،فلفل سیاه،پاپریکا): به مقدار لازم
طرز تهیه:
همه سبزیجات را خرد می کنیم و با کره و آرد و ادویه تفت می دهیم و بعد به همراه استاک می گذاریم جوش بیاید. بعد از اینکه سبزیجات مغز پخت شدند با بلندر هم می زنیم تا یک دست شود. حالا شوید خرد شده و شوید خشک و لیمو را اضافه می کنیم و در صورت دلخواه با خامه تزیین و سرو می کنیم.
سوپ کلم بروکلی
یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سوپ ها، سوپ کلم بروکلی است. در ادامه با یکی دیگر از دستورهای ساده و فوری همراه ما باشید.
مواد اولیه:
- کلم بروکلی: ۳۰۰ گرم
- استاک یا عصاره مرغ: ۴۰۰ میلی لیتر
- سیر خرد شده یا حریر سیر: یک قاشق چایخوری
- پودر آویشن: یک قاشق چایخوری
- رزماری: یک قاشق چایخوری
- نمک و فلفل و پاپریکا: به مقدار لازم
- پیاز: یک عدد
- شیر: یک پیمانه
- خامه: دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
کلم بروکلی و پیاز را با چاقو خرد می کنیم و بعد استاک و ادویه ها و سیر را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم کاملا پخته شود. بعد با بلندر کاملا میکس می کنیم. در مرحله بعد شیر و خامه را با هم مخلوط و بعد به سوپ اضافه می کنیم و سرو می کنیم. نوش جان
سالاد بلغور
ترکیب بلغور و انار یک سالاد بسیار خوشمزه را به ما می دهد. البته سالاد بلغور با دستورهای متفاوتی تهیه می شود. سالاد بلغور را می توانید به عنوان یک وعده غذایی رژیمی و سبک استفاده کنید.
مواد اولیه:
- بلغور: ۱/۴ پیمانه
- ذرت: ۱/۴ پیمانه
- خیارشور: 2 الی ۳ عدد
- گوجه: ۱ عدد
- مغز آفتابگردان: ۲ قاشق غذاخوری
- زیتون بدون هسته: ۱/۴ پیمانه
- پیازچه: چند ساقه
- سس بوفالو: ۱ قاشق غذا خوری
- روغن زیتون: ۱ قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- کاهو: به مقدار لازم
- سینه مرغ: ۱ عدد
- خامه صبحانه: ۲ قاشق غذا خوری
- نمک ،فلفل سیاه،پول بیبر،اورگانو: به مقدار لازم
- سیر: ۲ حبه
طرز تهیه:
سینه مرغ را از وسط نصف کرده و با مواد ذکر شده مزه دار می کنیم و کنار می گذاریم تا استراحت کند.
بلغور را با کمی آب می گذاریم بپزد. سبزیجات را هم خرد کرده و با هم مخلوط می کنیم. سس و ادویه و روغن را به سبزیجات اضافه کرده و بلغور پخته شده را هم اضافه و مخلوط می کنیم.
مرغ را گریل یا سرخ می کنیم و کاهو را خرد می کنیم. بعد مواد بلغور و مرغ خرد شده را روی کاهو ریخته و سرو می کنیم. نوش جان
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه آب دوغ خیار خوشمزه مخصوص فصل گرما
سالاد پاستا
سالاد پاستا یکی از غذا های ساده و سریع است که مورد علاقه ی همه است . اکثر ما همیشه درست می کنیم و دور هم می خوریم و لذت می بریم ولی این سری یک مقدار متفاوتش کردیم و طعمش عالی و جدید است.
مواد لازم:
- پاستا فرمی: ۲۵۰ گرم خام
- کنسرو ماهی تن: ۱ عدد
- خیارشور: ۱۰۰ گرم
- ذرت: ۵۰ گرم
- هویج: ۱ عدد
- ریحان و پیازچه: از هر کدام ۱ دسته
- گردو: ۳۰ گرم
- زیتون اسلایسی بدون هسته: ۳۰ گرم
- سس خردل: ۱ قاشق غذا خوری
- سس مایونز: ۱ قاشق غذا خوری
- خامه: ۱ قاشق غذا خوری
- ماست: ۳ قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل و آویشن: ۱/۲ قاشق چای خوری
طرز تهیه:
مثل همیشه کنسرو ماهی را از قبل به مدت ۲۰ دقیقه می جوشانیم. پاستا را در آبجوش همراه با کمی نمک و روغن به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه می جوشانیم تا نرم شود
هویج و خیارشور و گردو را نگینی خرد می کنیم. پیازچه و ریحان را ساطوری خرد می کنیم. حالا همه مواد را به همراه سس ها و ماست و خامه و ادویه مخلوط می کنیم و ۱ ساعت در یخچال استراحت می دهیم و بعد سرو می کنیم. امیدوارم درست کنید و لذت ببرید. نوش جان
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه کوکوی ماکارونی ساده، یک غذای خوشمزه و سریع
کراکف سیب زمینی
از سریع ترین و خوشمزه ترین غذاها می توان به کراکف سیب زمینی اشاره کرد که مقدار کمی از آن را می توان به عنوان فینگرفود هم استفاده کرد. در ادامه با آموزش این خوشمزه همراه ما باشید.
مواد لازم:
- سیب زمینی پخته شده: ۳ عدد
- تخم مرغ: ۳ عدد
- نمک، فلفل، آویشن: ۱/۲قاش چای خوری
- آرد سوخاری: ۵۰ گرم
- آرد گندم: ۵۰ گرم
- پودر سوخاری رنگی: به مقدار لازم
- پنیر پیتزا: به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا سیب زمینی پخته شده را له می کنیم و یک عدد تخم مرغ اضافه می کنیم و بعد کم کم آرد سوخاری و آرد گندم را اضافه و مخلوط می کنیم تا موادمان منسجم شود.
در مرحله بعد پنیر پیتزا را وسط سیب زمینی قرار داده و با روکش تخم مرغ و پودر سوخاری کاور کرده و در روغن داغ سرخ می کنیم و با دیپ و سس مورد علاقه سرو می کنیم. نوش جان
کلاب تن ماهی
بریم که آموزش کلاب تن ماهی یکی از غذاهای خیلی ساده و سریع را باهم ببینیم.
مواد اولیه:
- تن ماهی: ۱ عدد
- نان تست غلات یا ساده: ۱ بسته
- شوید خشک: ۳ قاشق غذاخوری
- پنیر پیتزا: ۳۰۰ گرم
- پنیر پارمزان: ۱۵۰ گرم
- سیب زمینی آب پز شده: ۲ عدد متوسط
- پیازچه: ۱ دسته
- کاپاریس (کیپر): ۲ قاشق غذا خوری
- لیمو ترش: ۱ عدد
- سس تند: ۱ قاشق غذا خوری
- سس خردل و مایونز: ۱ قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه:
اول سیب زمینی آبپز شده را له می کنیم و شوید خشک و پیازچه و کاپاریس و لیموترش و سس ها و نمک و فلفل را به ان اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم.
حالا روی یک نان تست کمی پنیر پیتزا و بعد مواد کلاب گذاشته و سطح آن را صاف می کنیم. پنیر پارمزان را رنده می کنیم و نان تست را روش قرار می دهیم و در داخل ماهیتابه با کمی کره یا داخل ساندویچ ساز سرخ می کنیم و در آخر با سس دلخواه سرو میکنیم. نوش جان
بادنجان پیچ
بادنجان پیچ یکی از غذاهای ساده و سریع بین المللی است که به عنوان پیش غذا هم استفاده می شود. این غذا در عین سادگی بخاطر ظاهر لقمه ای بودن آن ذوق و هنر یک خانم خانه دار را نشان می دهد.
مواد اولیه:
- بادنجان قلمی: ۲ عدد
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد
- هویج: ۱ عدد
- قارچ: ۳ عدد
- پنیر خامه ای: ۳ قاشق غذا خوری
- ادویه (نمک، فلفل سیاه،پاپریکا،آویشن٫پول بیبر): از هر کدام ۱/۲ قاشق چای خوری
- سیر یا حریر سیر: ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
بادنجان ها را اسلایس کرده و نمک می زنیم تا تلخی آن گرفته شود و بعد سرخ می کنیم.
فلفل دلمه ای و قارچ و هویج را نگینی ریز خرد می کنیم و با پنیر و ادویه ها و سیر مخلوط می کنیم.
حالا بادنجان های سرخ شده را به صورت به علاوه روی هم گذاشته و موادمان را داخل آن قرار می دهیم و می پیچیم. برای تزیین می توانید از گوجه گیلاسی و زیتون و سبزیجات استفاده کنید. نوش جان
کله جوش
کله جوش یا کال جوش از سه ماده ی اصلی کشک گردو و نعناع تهیه می شود یک نوع آبگوشت فوری می باشد که از قدیم بین ایرانی ها با رسپی های مخلتف اصفهانی، ترکی، کرمانجی، زنجانی و… تهیه می شود.
مواد اولیه:
- کشک: ۲ پیمانه
- پیاز: ۱ الی ۲ عدد
- گردو: ۳۰ گرم
- سیر: ۲ حبه
- نعنا خشک: ۲ قاشق غذا خوری
- فلفل سیاه و زردچوبه: ۱/۲ قاشق چای خوری
- کره: ۲۰ گرم
طرز تهیه:
پیاز، سیر و گردو را خرد می کنیم. حالا اول پیاز را با کره تفت داده و بعد سیر و گردو را به آن اضافه می کنیم. حالا ادویه ها و بعد کشک را اضافه می کنیم و هم میزنیم تا جوش آمده و غلیظ شود. در آخر با نان تلیت شده نوش جان می کنیم.
سخن پایانی
در این مطلب سعی کردیم انواع غذای سریع و ساده را به شما آموزش دهیم. امیدوارم تا اینجا یکی از این غذاهای سریع را انتخاب کرده باشید و به سراغ پخت آن بروید. فراموش نکنید که بعد از پخت حتما عکس و تجربه ی خودتان از آشپزی را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین می توانید از لینک اینجا کلی آموزش جذاب و رایگان دیگر را هم مشاهده کنید. منتظر نظرات با ارزش شما در آشپزشو هستیم.
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.