سوفله از محبوبترین و لذیذترین دسرها است که طرز تهیه بسیار راحتی دارد. سوفله با تخممرغ تهیه میشود که بسیار مقوی است و در میان وعده میتوانید با یک فنجان قهوه آن را نوش جان کنید و انرژی خوبی به دست آورید. در مقاله امروز طرز تهیه سوفله شکلاتی به دو روش فرانسوی و ترکیهای را برایتان را آموزش میدهیم.
فهرست مطالب
طرز تهیه سوفله شکلاتی فرانسوی
مواد لازم برای تهیه سوفله شکلاتی فرانسوی عبارتند از:
- سفیده تخممرغ 3 عدد
- زرده تخممرغ 2 عدد
- شیر 1 پیمانه
- شکر 75 گرم
- شکلات تختهای 200 گرم
- کره 2 قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت یک و نیم قاشق سوپخوری
- نمک، نوک قاشق چایخوری
پیشنهاد ویژه…
اگر به دسر و کیکپزی علاقه دارید پیشنهاد ویژهی ما برای شما دوره کیکپزی آشپزشو است! برای اطلاعات بیشتر به صفحه دوره آموزش کیک پزی مراجعه کنید.
دستور پخت سوفله شکلاتی فرانسوی
- قبل از هر چیز فر را با حرارت ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. رمکلین یا ظرفهای مخصوص سوفله را با استفاده از کره چرب کنید و مقداری شکر درون آنها بپاشید. سپس ظرفها را برگردانید تا شکرهای اضافی خارج شوند و آنها را درون فریزر بگذارید.
- نشاسته ذرت و شکر را در قابلمه بریزید و با هم مخلوط کنید. شیر را نیز اضافه کنید و با همزن دستی آن را مخلوط نمایید تا شکر به طور کامل حل شود. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مدام مواد را هم بزنید تا به جوش آید و بعد از آن که شیر به جوش آمد شعله را خاموش کنید.
- شکلات را به تکههای کوچک تقسیم کنید و آنها را درون قابلمه بریزید. شیر را هم بزنید تا شکلات به طور کامل درون آن حل شود. در این مرحله نوبت به اضافه کردن زردههای تخممرغ میرسد و باید مجدد مواد را با یکدیگر هم بزنید تا یکدست شوند.
- سفیدههای تخممرغ و نمک را در ظرف دیگر بریزید و با همزن برقی آن را هم بزنید تا فرم بگیرد. سفیده تخممرغ زمانی فرم میگیرد که با وارونه کردن کاسه نریزد. در ادامه سفیده تخممرغ هم زده شده را به مایه سوفله اضافه کنید و با همزن دستی مواد را به شکل دورانی هم بزنید تا پف سفیده از بین نرود.
- ظروف سوفله را از فریزر بیرون بیاورید و آنها را با مایه سوفله پر کنید. در نهایت رمکلینها را به مدت ۱۵ الی ۳۰ دقیقه در طبقه پایین فر قرار دهید تا پخته شوند. در این زمان درب فر را باز نکنید تا سوفله پف کند. سوفلههای پف کرده را از فر خارج کنید و به طور گرم نوش جان نمایید.
پیشنهاد ویژه…
یکیدیگر از دورههای جذاب آشپزشو که مناسب علاقهمندان به دنیای قنادیست، دوره آموزش شیرینی پزی است! برای اطلاعات بیشتر سری به صفحه دوره کلاس شیرینی پزی بزنید.
طرز تهیه سوفله شکلاتی ترکیه
برای تهیه سوفله شکلاتی ترکیهای مواد زیر را آماده کنید:
- تخممرغ 5 عدد
- شکلات تلخ 240 گرم
- آرد 85 گرم
- شکر 125 گرم
- مارگارین 25 گرم
- وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
- پودر قند به مقدار لازم
دستور پخت سوفله شکلاتی ترکیه
- ابتدا تمام مواد را بیرون از یخچال قرار دهید تا به دمای اتاق برسند. یک تابه مناسب انتخاب کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و کره را درون تابه بگذارید تا آب شود. شکلات تختهای را خرد کرده و به کره اضافه کنید و هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند. پس از غلیظ شدن سس شکلاتی شعله را خاموش کنید.
- تخممرغها را درون ظرف بشکنید و با همزن برقی هم بزنید تا فرم بگیرند. وانیل و شکر را به تخممرغها اضافه کنید و مواد را دوباره ترکیب کنید تا شکر کامل حل شود. آرد را دو الی سه بار الک کنید و آن را در دو مرحله به مواد اضافه کنید. توجه داشته باشید هنگام اضافه کردن آرد برای از بین نرفتن پف خمیر مواد را در یک جهت هم بزنید.
- سس شکلات را نیز به ظرف تخممرغها اضافه کنید و دوباره تمام مواد را با یکدیگر مخلوط نمایید. رمکلینها را با مقداری کره چرب کنید و کمی پودر قند درون آنها بپاشید. سپس مایه سوفله را درون آنها بریزید و در طبقه پایین فر با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. پس از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه سوفلهها کاملاً پف میکنند و دسر شما آماده میشود.
پیشنهاد ویژه…
اگر به آشپزی ملل علاقه دارید و دوست دارید با غذای فرهنگهای مختلف آشنا شوید و در کنار آن یک مدرک معتبر بینالمللی داشته باشید سری به صفحه دوره آشپزی ملل آشپزشو بزنید.
طرز تهیه سوفله شکلاتی بدون فر
طرز تهیه سوفله شکلاتی با قابلمه یا بدون فر بسیار راحت است. آمادهسازی مواد و پر کردن ظرفهای مخصوص سوفله کاملاً شبیه به روشهای ذکر شده است. تنها در مرحله آخر و پخت سوفلهها با یکدیگر متفاوت هستند. به این منظور مطابق با یکی از روشهای تهیه سوفله شکلاتی فرانسوی یا ترکیه مواد را آماده کنید و درون رمکلینها بریزید.
پس از آن رمکلینها را داخل قابلمه آب جوش بگذارید تا جایی که فقط نیمی از آنها داخل آب قرار بگیرند. درب قابلمه را ببندید و به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از گذشت زمان سوفلهها کاملاً پف میکنند و میتوانید بهصورت گرم آنها را سرو کنید. از باز کردن درب قابلمه هنگام پخت سوفلهها خودداری کنید زیرا پف آنها میخوابد.
بیشتر بخوانید…
معرفی 10غذای برتر از غذاهای فرانسوی معروف ؛ سالم و خوشمزه
نکات مهم طرز تهیه سوفله شکلاتی
- سوفله باید به شکل داغ سرو شود.
- ظرف سوفله حتماً باید چرب شود.
- امکان درست کردن سوفله درون فنجان و لیوان نیز وجود دارد.
- شکلات را بیشتر از چیزی که گفته شده نریزید.
- برای متعادل شدن شیرینی سوفله مقدار بسیار کمی نمک به آن اضافه کنید.
- آمادهسازی مواد اولیه سوفله حدود ۲۰ دقیقه طول میکشد و ۱۵ دقیقه هم نیاز به پخته شدن دارد.
سخن پایانی
سوفله شکلاتی از خوشمزهترین شیرینیهای فرانسوی است که طرز تهیه آن به همراه دستور پخت سوفله شکلاتی ترکیهای در مجله آشپزی آشپزشو توضیح داده شد. مواد سوفله معمولاً در دسترس بوده و زمان زیادی برای تهیه نیاز ندارد. با تهیه دسر سوفله در خانه میتوانید از دوستان و مهمانان خود پذیرایی کنید.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.