تخفیف ویژه جشنواره یلدا
۳,۰۰۰,۰۰۰ تومان تخفیف فقط تا شب یلدا
اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران

انواع کباب های ایرانی معروف و پرطرفدار + دستور پخت

انواع کباب های ایرانی معروف و پرطرفدار + دستور پخت

کباب از غذاهای اصیل ایرانی هست و کمتر کسی پیدا می‌شود که علاقه‌ای به هیچ کبابی نداشته باشد!

برای ما ایرانی‌ها فرقی ندارد عید باشد یا نه، پیکنیک رفته باشیم یا در خانه باشیم، تنها باشیم یا در یک مهمانی بزرگ! در همه حال لذت خوردن کباب برای ما لذت بخش است.

جالب است بدانید بیش ۵۰مدل کباب ایرانی داریم و در این مقاله سعی داریم به معرفی معروف ترین کباب‌ها از انواع کباب های ایرانی بپردازیم.

۱. کباب کوبیده، پرطرفدارترین کباب ایرانی

کباب کوبیده، پرطرفدارترین از انواع کباب های ایرانی

کباب کوبیده علاوه بر خوشمزه بودن در بین کباب‌های ایرانی، جزو پر قلق‌ترین کباب ها هم است. همه ما می‌دانیم که سیخ گرفتن کباب کار هر کسی نیست و درست کردن مایه کباب هم فوت و فن‌های مهمی دارد.

این کباب خوشمزه، از ترکیب گوشت گوساله و گوسفند به همراه پیاز و نمک و فلفل تهیه می‌شود. اما همین ترکیب ساده نیازمند مقادیر دقیق و درست است تا کباب روی زغال نریزد.

بیشتر بخوانید…
طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی و حرفه‌ای در خانه

فوت و فن کباب کوبیده! نحوه جلوگیری از سفت شدن و نریختن کوبیده

۲. کباب ساطوری بناب، خوشمزه ای از دیار آذربایجان!

کباب ساطوری بناب، یکی از انواع کباب های ایرانی خوشمزه آذربایجان!

این کباب هم از لذیذترین کباب‌های ایرانی است و همانطور که از نامش پیداست برای منطقه بناب آذربایجان است اما امروزه در اکثر نقاط ایران این کباب تهیه می‌شود.

در اکثر مناطق این کباب را با فیله گوسفندی، راسته گوساله به همراه پیاز و نمک و فلفل و جعفری تهیه می‌کنند.

نکته قابل توجه در تهیه این کباب لذیذ ایرانی داشتن یک ساطور مخصوص و بزرگ است.

برخلاف کباب کوبیده، گوشت این کباب چرخ نمی‌شود بلکه در حضور مشتری با ساطور مخصوص گوشت خرد شده و با سایر مواد ترکیب می‌شود.

یکی از نکات مهم در تهیه این کباب سنتی ایرانی، خرد کرد پیاز به کمک ساطور است. پیاز باید انقدری ریز خرد شود که زیر دندان حس نشود، در عین حال آب پیاز هم خارج نشود.

بیشتر بخوانید…
طرز تهیه کباب بناب ساطوری به روش آذربایجانی

۳. جوجه کباب زعفرانی، از کباب‌های همه پسند!

جوجه کباب زعفرانی، از کباب‌های همه پسند!

جوجه کباب اکثرا به دو مدل جوجه با استخوان و جوجه بدون استخوان در منوی رستوران‌ها دیده می‌شود.

در بسیاری از مناطق ایران به روش‌های مختلفی این کباب تهیه می‌شود. برخی کباب زعفرانی و برخی کباب ساده تهیه ‌می‌کنند.

در تهیه این کباب خوشمزه ایرانی، هم از سینه مرغ، هم فیله و هم ران مرغ استفاده می‌شود.

یکی از مزیت‌های این کباب این است که به راحتی می‌توانید در منزل بدون نیاز به سیخ و زغال تهیه کنید! کافیست جوجه را به بهترین روش مزه دار کنید و سپس در تابه با روغن کم سرخ کنید.

برای تهیه یک جوجه کباب زعفرانی لذیذ و آبدار حتما از دستور تهیه این مقاله استفاده کنید و لذت ببرید.

بیشتر بخوانید…
طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی

۴. دنده کباب، یک اصیل کرمانشاهی!

دنده کباب، یک اصیل کرمانشاهی!

از اسمش پیداست! خاستگاه این کباب سنتی ایرانی شهر زیبای کرمانشاه است.

در تهیه این کباب اصیل ایرانی، از گوشت چرخکرده در کنار دنده گوسفندی استفاده می‌کنند و همین استفاده از گوشت چرخکرده وجه تمایز این کباب با شیشلیک است.

برای تهیه این کباب، ابتدا دنده ها را به سیخ پهن می‌کشند، سپس گوشت چرخکرده مخلوط شده با پیاز و ادویه‌ها را در کنار دنده پهن می‌کنند.

استفاده از ۳ سیخ پهن یکی از نکات مهم این کباب است.

اگر گذرتان به کرمانشاه افتاد لذت میل کردن این کباب سنتی ایرانی را از دست ندهید!

بیشتر بخوانید…

طرز تهیه دنده کباب کرمانشاهی

۵. کباب چنجه، کباب اصیل ایرانی!

کباب چنجه، کباب اصیل ایرانی!

جالب است بدانید در زبان فارسی این کباب به نام “کنجه” یا “قنجه” است و در زبان آذربایجانی چنجه تلفظ میشود!

کباب چنجه هم تنوع گوناگونی دارد و از معروف‌ترین آنها می‌توان به چنجه لاری، چنجه گیلانی و چنجه اردبیلی اشاره کرد.

این کباب معروف ایرانی هم با گوشت گوسفند و هم با گوشت گوساله تهیه می‌شود.

بهتر است از فیله گوسفند برای تهیه این کباب استفاده کرد و اگر به گوشت کبابی ماست اضافه کنید چنجه لاری خواهید داشت.

اردبیلی‌ها تکه‌های چنجه را داخل یک کاسه می‌ریزند و به سبک ترکیه‌ای همراه با کره داغ، سماق، نان داغ و پیاز و گوجه فرنگی میل می‌کنند که به آن کاسه کباب اردبیلی می‌گویند.

بیشتر بخوانید…

طرز تهیه کباب چنجه ترد و خوشمزه!

۶. کباب برگ، ساده اما شیک!

کباب برگ، یکی از انواع کباب های ایرانی ساده اما شیک!

کباب برگ نسبت به کباب کوبیده بافت محکم تری داری اما این دلیلی نیست که لذت میل نمودن این کباب خوشمزه را از دست بدهید.

این کباب از فیله گوسفندی تهیه می‌شود بصورتیکه گوشت را به کمک بیفتک کوب حسابی میکوبند تا قطر گوشت به حدود نیم سانت برسد سپس آن را به پهنای ۴ انگشت برش داده و به سیخ می‌کشند.

در بیشتر رستوران‌ها این کباب با وزن بین ۱۲۰ تا ۱۶۰ گرم سرو می‌شود.

یکی از نکات مهم در پخت این کباب استفاده از نمک است! نمک را در اواسط پخت به کباب اضافه کنید تا گوشت سفت نشود.

پیشنهاد ویژه…
اگر تا اینجای مقاله را مطالعه کردید حتما به کباب علاقه‌مند هستید و جای شما در دوره حضوری آموزش کباب زنی آشپزشو خالیست. آموزشگاه آشپزشو یک دوره کامل و جامع آموزش کباب‌زنی برگزار می‌کند و دانشجویان این دوره در صورت قبولی مدرک معتبر و بین‌المللی فنی و حرفه‌ای دریافت می‌کنند. برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: “دوره کباب زنی، آموزش حضوری کباب‌های ایران و ملل”

۷. کباب بختیاری، کباب پرطرفدار منوی هر رستوران!

کباب بختیاری، کباب پرطرفدار منوی هر رستوران!

این کباب یکی از پرطرفداترین کباب‌های ایرانی است. مخصوصا برای افرادی که می‌خواهند با یک تیر، دو نشان بزنند! چون این کباب از ترکیب گوشت و مرغ در یک سیخ درست می‌شود.

برای تهیه کباب بختیاری، هم به فیله گوسفندی یا گوساله و هم به سینه مرغ بدون استخوان نیاز است.

فیله گوسفند را به روش کباب برگ تهیه کرده و سینه مرغ هم به روش جوجه کباب زعفرانی مزه دار می‌کنند.

برای به سیخ کشیدن، باید از دو تکه گوشت و دو تکه مرغ در کنار هم استفاده کرد. و پس از آماده شدن تمام سیخ‌ها، با استفاده از گوشت کوب یا بیفتک کوب به آرامی روی گوشت و مرغ‌ها کوبید تا مرز بین گوشت‌ها از بین برود.

جالب است بدانید که کباب بختیاری اصیل، ترکیبی از فیله گوسفند به همراه دنبه است نه سینه مرغ!

۸. کباب سلطانی، کباب شاهپسند ایرانی!

کباب سلطانی، کباب شاهپسند ایرانی!

در زمان سلطنت ناصرالدین شاه، این کباب جزو غذاهای درباری به حساب می‌آمده و از همین رو نام کباب سلطانی را برای این غذای خوشمزه انتخاب کردند.

کباب سلطانی که در منوی اکثر رستوران های ایران دیده می‌شود ترکیبی از یک سیخ کباب کوبیده و یک سیخ کباب برگ است!

۹. کباب لاری، متفاوت اما خوشمزه!

کباب لاری، متفاوت اما خوشمزه!

همانظور که از نامش پیداست این کباب خوشمزه مربوط به منطقه لار استان فارس است.

و نکته قابل اهمیت در تهیه این کباب استفاده از ماست است که لاری ها به این کباب، کباب ماستی هم می‌گویند.

برای تهیه این کباب ترد و لذیذ، سینه مرغ را خرد کرده با ماست،پیاز، سیر، ادویه‌هایی مثل نمک،فلفل،تخم گشنیز آسیاب شده و روغن مزه دار کرده و حداقل ۵ ساعت استراحت می‌دهند و سپس روی منقل کباب می‌کنند.

اگر تمایل دارید که یک کباب لاری خوشمزه در منزل تهیه کنید حتما از دستور این مقاله بهره‌مند شوید.

بیشتر بخوانید…
طرز تهیه جوجه کباب لاری

۱۰. تاس کباب، شیرین ترین کباب ایرانی!

تاس کباب، شیرین ترین کباب ایرانی!

تعجب نکنید! همه کباب‌های ایرانی که به کباب کوبیده و جوجه کباب ختم نمی‌شوند.

تاس کباب از کباب‌های اصیل ایرانی است که در زمان قاجار این غذا مورد علاقه ناصرالدین شاه قاجار بوده است. البته تاریخچه تهیه تاس کباب با گوشت شکار به دوران صفویه برمی‌گردد.

تهرانی‌ها تاس کباب را با بادمجان، گوجه فرنگی، گوشت، سیب زمینی و ادویه و گاهی میوه به، تهیه می‌کنند.

۱۱. کباب تابه ای، سریع ترین کباب ایرانی!

کباب تابه ای، سریع ترین از انواع کباب های ایرانی

ترکیب گوشت و پیاز رنده شده و ادویه‌های خوش عطر از واجبات کباب تابه ای هست که در بیشتر خانه های ایرانی پخته میشود. برای خوشمزه‌تر شدنش میتوانید از ترکیب گوجه سرخ شده، فلفل دلمه و یا سیب زمینی سرخ کرده استفاده کنید.

فقط کافیست کمی گوشت چرخکرده داشته باشید تا هرموقع گرسنه شدید در عرض نیم ساعت یک کباب خوشمزه و فوری تهیه کنید.

۱۲. شیشلیک، یک کباب اعیانی!

شیشلیک، یک کباب اعیانی!

شیشلیک از دنده گوسفند یا گوساله تهیه می‌شود که غالبا با زعفران، ماست چکیده، ادویه شیشلیک ها را مزه دار می‌کنند.

این کباب بسیار لذیذ ایرانی و خوشمزه است و طرفداران بی‌شماری هم دارد.

شیشلیک یا همان کباب دنده جزو یکی از غذاهای تجملاتی و معروفی است که به دلیل داشتن استخوان برای راحت خوردن معمولاً با دست سرو می‌شود. رستوران شاندیز مشهد یکی از خوشمزه‌ترین شیشلیک‌ها را ارائه می‌کند.

۱۳. کباب ترش گیلانی، یک کباب شمالی و اصیل!

کباب ترش گیلانی، یک کباب شمالی و اصیل!

کباب ترش یا به اصطلاح محلی “ترش کباب” دارای اصالتی شمالی و مخصوصا گیلانی است. با مزه ای ترش و عطری بی نظیر از سبزی‌های محلی گیلان.

این کباب خوش‌خوراک مخصوص افرادی است که بدنبال مزه ترش هستند. در شمال کشور اکثرا این کباب را با کته سرو می‌کنند. سبزی‌های معطری که در این کباب معروف شمالی استفاده می‌شود جعفری، ترخون، گشنیز، مرزه، چوچاق است که در کنار گردو و رب انار مزه بینظیری به گوشت می‌دهد.

بیشتر بخوانید…

طرز تهیه کباب ترش خوشمزه و رستورانی به دو روش گیلانی و مازندرانی

۱۴. کباب کوبیده مرغ، ویژه منع شدگان گوشت قرمز!

کباب کوبیده مرغ، ویژه منع شدگان گوشت قرمز!

برای کسانی که عاشق کباب کوبیده هستند اما از مصرف گوشت قرمز محرومند، کوبیدهٔ مرغ یک نسخه خوشمزه بشمار می رود!

ترکیب جادویی گوشت چرخ شده مرغ با، زعفران فراوان ، با پیاز و ادویه و آبلیمو این کباب خوشمزه را می‌سازد.  کوبیده مرغ را به روش کباب تابه ای می‌توانید به راحتی در منزل و بدون نیاز به منقل تهیه کنید.

15. بریانی، شناسنامه ی اصفهان!

بریانی، شناسنامه ی اصفهان!

بریانی را اگر کباب حساب کنیم، برای کسانی که سلیقه خاصی دارند، یکی از انواع بهترین کباب های چرب و لذیذ ایرانی به شمار می‌رود که البته لذت خوردنش در رستوران ها و محیط‌های محلی و سنتی اصفهان لذت دو برابری دارد!

پیشنهاد ویژه…
دوره آشپزی سنتی ایرانی یکی دیگر از دوره‌‌های حضوری و حرفه‌ای است که در آموزشگاه آشپزی آشپزشو برگزار می‌شود، برای اطلاعات بیشتر به صفحه “دوره آشپزی ایرانی” مراجعه کنید.

فرق این کباب با سایر کباب‌ها این است که  گوشت را قبل از کباب کردن آبپز می‌کنند، سپس آن را چرخ می‌کنند و بعد روی کفگیرهای گردی آن را کباب می‌کنند. البته که در شهرهای مختلف ایران می‌توان بریانی را پیدا کرد اما لذت سرو یک بریانی اصیل با خلال پسته و بادام، در اصفهان حال و هوای دیگری خواهد داشت.

16. کباب حسینی، یک کباب قدیمی ایرانی!

کباب حسینی، یک کباب قدیمی ایرانی!

این کباب از کباب های قدیمی ایران است که این روزها کمتر کسی این کباب را می‌پزد.

گوشت کباب حسینی هم مانند کباب چنجه خرد میشود که با پیاز، گوجه، پیاز و فلفل دلمه‌ای به همراه ادویه هایی مثل پودر دارچین، گرد لیمو عمانی،فلفل سیاه و قرمز و زعفران مزه دار می‌شود. در اصل بجای اینکه این کباب را روی زغال درست کنند، با سس گوجه به همراه صیفیجات میپزند.

۱۷. جگر کبابی، اقتصادی‌ترین کباب!

جگر کبابی، اقتصادی‌ترین کباب!

این کباب که از جگر گوسفند تهیه میشود و طرفداران زیادی در سراسر ایران دارد در هر سه وعده صبحانه، ناهار و شام سرو میشود.

در برخی شهرهای شمالی در بازارهای محلی برای صبحانه علاوه بر نیمرو و املت، می‌توانید جگر هم سفارش دهید!

میدان بهمن تهران یکی از پاتوق های سرو جگر،خوشگوشت و خوئک هست.

۱۸. ماهی کباب، یک کباب سالم و مغذی!

ماهی کباب، یک کباب سالم و مغذی!

اگر سری به شهرهای شمالی زده باشید، حتما کباب ماهی هم میل کردید! کباب ماهی را با ماهی های مختلفی از جمله: ماهی قزل آلا، ماهی سالمون، ماهی شیر و … تهیه می‌کنند.

بسیاری از افراد فقط نمک و فلفل به ماهی می‌زنند و آن را کباب می‌کنند، اما میتوانید از سیر، پیاز قرمز، زنجبیل، روغن کنجد یا زیتون برای مزه سازی استفاده کنید.

۱۹. کباب سرداشی، خوشمزه ای از دیار همدان!

کباب سرداشی، خوشمزه ای از دیار همدان!

کباب سرداشی یکی از کباب های سنتی و محبوب استان همدان است. این کباب در شهر همدان طرفداران بسیاری دارد.مواد اولیه این کباب شبیه کباب تابه‌ای است. با این تفاوت که همدانی ها در این کباب سیب زمینی رنده شده هم می‌ریزند و اکثرا این کباب را در فر تهیه می‌کنند اما میتوانید مانند کباب تابه‌ای در تابه با روغن کم سرخ کنید.

۲۰. کباب کهتویه، چنجه‌ی جنوبی!

کباب کهتویه، چنجه‌ی جنوبی!

کباب کهتویه یا کباب بستکی یکی از کباب های سنتی ایرانی است. این کباب خوشمزه تقریبا نوعی از کباب چنجه محسوب می شود اما طعمی متفاوت دارد آن هم به دلیل وجود پودر لیمو عمانی است.

این کباب خوشمزه اصالتی جنوب دارد و در شهرهای جنوبی مثل هرمزگان و بندر عباس بسیار پر طرفدار می باشد.

سخن پایانی:

کباب های ایرانی از غذاهای پر طرفدار هستند که هم میتوان در منزل، هم در فضای باز و پیکنیک تهیه کرد زیرا به ابزار و لوازم خاصی نیاز ندارد. همچنین بسیاری از افراد هنوز هم در رستوران‌ها گزینه ی اول انتخابشان کباب است.

علاوه بر کباب های ایرانی، کباب های ملل بسیار خوشمزه ای وجود دارد که در سراسر دنیا طرفداران خاص خودش را دارد که برای درست کردن این کباب ها، نیازمند داشتن دستور اصلی و دقیق این کباب هاست. اگر علاقه‌مند به یادگیری کباب های ملل هستید، آشپزشو یکی از حرفه‌ای ترین دوره های کباب ملل را بصورت ورکشاپ برگزار می‌کند که در این دوره می‌توانید بصورت دقیق و کامل با معروف‌ترین کباب‌های دنیا آشنا شوید و آموزش ببینید.

سوالات متداول

0/5 (0 نظر)
ارسال دیدگاه