کباب کوبیده از محبوبترین و خوشمزهترین غذاهای اصیل ایرانی است. درست کردن کباب کوبیده شاید به نظر آسان برسد؛ اما یکی از سختترین کبابها به شمار میرود. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که هنگام درست کردن کباب کوبیده گوشت از سیخ میریزد و یا خیلی سفت میشود. در این مقاله به شما فوت و فن کوبیده حرفهای را در قالب نکات طلایی توضیح خواهیم داد.
فهرست مطالب
بهترین گوشت برای کباب کوبیده
- اولین نکتهای که در رابطه با درست کردن کباب کوبیده باید به آن اشاره کرد این است که بهترین گوشت برای کباب کوبیده کدام است. مخلوط چرخکرده گوشت گوسفند و گوساله بهخصوص ترکیب سردست و گردن برای کباب یکی از بهترین فوت و فن کوبیده جهت انتخاب گوشت است.
- برای آن که کباب کوبیده نرم و آبدار شود کمی دنبه به گوشت اضافه کنید، چراکه هر چه میزان چربی گوشت کمتر باشد احتمال ریختن آن از سیخ بیشتر خواهد بود.
نحوه چرخ کردن گوشت کوبیده
- یکی از رایجترین سوالات کاربران این است که گوشت کباب کوبیده را چند بار چرخ کنیم. گوشت باید دو الی سه بار چرخ شود، همچنین فراموش نکنید دنبه را همراه با گوشت چرخ کنید تا در این صورت مایه کباب یکدستتر شود.
- یکی از مهمترین فوت و فن کوبیده برای حفظ چسبندگی گوشت به سیخ عدم شستشوی گوشت قبل از چرخ کردن است. با تهیه گوشت از مراکز پروتئینی معتبر نیازی نیست گوشت کباب را بشویید که در این حالت بهتر چسبندگی خود را حفظ میکند.
رعایت ترکیب گوشت برای کباب کوبیده ای نرم و آبدار
- یکی از اصلیترین نکات برای درست کردن کباب کوبیده نرم و آبدار رعایت ترکیب گوشت است. به این صورت دو سوم گوشت گوسفند و یک سوم گوشت گوساله را با یکدیگر ترکیب کنید.
- چرا کباب کوبیده سفت میشود؟ پاسخ این سوال استفاده از گوشت گوساله به تنهایی است. در این صورت کباب سفت شده و کیفیت آن پایین میآید. همچنین اگر از گوشت گوسفند به تنهایی استفاده میکنید به دلیل چربی زیاد بر روی سیخ نمیماند و میریزد.
وزن استاندارد کباب کوبیده
- هر سیخ کباب کوبیده به طور استاندارد حدود ۷۵ الی ۱۲۵ گرم وزن دارد و با توجه به سیخ طول و پهنای کباب رو خودتان میتوانید تعیین کنید.
- در صورتی که وزن کباب بیشتر از این حد باشد مغز آن نمیپزد و در صورتی که کمتر از این حد باشد سریع میسوزد و خشک میشود.
- 30 درصد گوشت قلوه گوسفندی، ۳۰ درصد گوشت سردست گوساله و ۴۰ درصد دنبه، پیاز و ادویه یکی از بهترین ترکیبها برای مایه اولیه کباب کوبیده است.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی و حرفهای در خانه
استفاده مناسب پیاز کباب کوبیده
- انتخاب درست مواد از فوت و فن کوبیده به شماره میرود که با توجه به اندازه گوشت تعداد پیاز را انتخاب کنید و آن را رنده نمایید. حتماً آب پیاز را بگیرید و آن را برای مصارف دیگر به کار ببرید.
- ذکر این نکته ضروری است که برای رنده کردن پیاز نباید از میکسر استفاده کنید. له کردن کامل پیاز جدا کردن آب از آن را غیر ممکن میکند و کوبیده خراب میشود.
- استفاده از آب پیاز در مایه کباب کوبیده طعم آن را شیرین می کند که چندان باب میل نیست.
استفاده از مرغ چرخکرده
استفاده مقدار کمی مرغ چرخکرده بهعنوان راز کباب کوبیده خوشمزه به شمار میرود، در این حالت کباب نرم میشود و از سیخ نمیریزد. همچنین مرغ باعث افزایش چسبندگی مواد کوبیده میشود.
فوت و فن کوبیده با جوش شیرین
- در کوبیده جوش شیرین بریزم یا نه؟ این سوال بسیاری از کاربران است و باید این نکته را گفت که استفاده از جوش شیرین در کوبیده پیشنهاد نمیشود. جوش شیرین آهن گوشت را از بین میبرد و نباید به صورت مداوم از آن استفاده کنید.
- چیکار کنیم کباب کوبیده نرم شود؟ تنها در صورتی که جذب آهن گوشت برایتان مهم نیست میتوانید از جوش شیرین استفاده کنید. زیرا این ماده باعث نرمی کباب و چسندگی بهتر کوبیده به سیخ میشود و ظاهر بهتری به خود میگیرد.
پیشنهاد ویژه…
اگر تا اینجای مقاله را مطالعه کردید حتما به کباب علاقهمند هستید و جای شما در دوره حضوری آموزش کباب زنی آشپزشو خالیست. آموزشگاه آشپزشو یک دوره کامل و جامع آموزش کبابزنی برگزار میکند و دانشجویان این دوره در صورت قبولی مدرک معتبر و بینالمللی فنی و حرفهای دریافت میکنند. برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: “دوره کباب زنی، آموزش حضوری کبابهای ایران و ملل”
استفاده از ادویه مناسب کباب کوبیده
- ادویه کباب کوبیده تنها نمک و فلفل است. استفاده کردن از زردچوبه طعم بدی به کوبیده میدهد و موجب تغییر رنگ آن میشود.
- از فلفل سیاه برای طعمدار کردن کوبیده استفاده نکنید، چراکه فلفل سیاه رنگ کوبیده را تیره میکند.
- برای آن که کوبیده سفت نشود نمک را در آخرین مرحله به گوشت اضافه کنید.
- هنگام ورز دادن کباب کوبیده از مقدار کمی زعفران غلیظ استفاده کنید.
مدت زمان ورز دادن کباب کوبیده
- مدت زمان ورز گوشت از مهمترین نکات و فوت و فن کوبیده به شمار میرود. هر چه مایه کباب یکدست باشد بهتر بوده و این موضوع نیازمند ورز دادن بیشتر گوشت است. سعی کنید گوشت را تا جایی ورز دهید که دیگر به انگشتهایتان نچسبد.
- از ورز دادن حجم زیادی از گوشت خودداری کنید و بهصورت جداگانه آنها را ورز دهید.
استراحت گوشت کوبیده
دلیل سفت شدن کباب کوبیده عدم استراحت گوشت است. برای استراحت دادن به گوشت کوبیده حداقل ۴ الی ۵ ساعت آن را در یخچال قرار دهید تا بیات شود، در واقع با استراحت دادن به گوشت کوبیده هنگام سیخ کشیدن و روی حرارت نمیریزد.
بیشتر بخوانید…
سیخ زدن کباب کوبیده
- نحوه سیخ زدن کباب یکی دیگر از مهمترین فوت و فن کوبیده به شمار میرود. سیخها باید تمیز و عاری از چربی یا گوشت باشند، به این منظور میتوانید سیخها را از قبل بشویید.
- بهتر است اجازه دهید سیخها سرد شوند و به این ترتیب به مدت یک ساعت آنها را در یخچال یا فریزر قرار دهید.
- هنگام سیخ کردن کباب ابتدا سیخها را کمی نمدار کنید و سپس دستهایتان را در آب پیاز که از قبل رنده کردهاید بگذارید.
- هنگامی که گوشتها را به سیخ کشیدید کمی با انگشتهایتان هر دو طرف گوشتها را فشار دهید، به صورتی که جای انگشتانتان بر روی آن بماند.
پشت و رو کردن کوبیده روی حرارت
- در صورت درست کردن کوبیده با زغال اجازه دهید آتش از بین برود و زغالها قرمز و پر حرارت باشند.
- در صورت استفاده از کباب پز ابتدا شعله را زیاد کنید و سیخها را روی آن قرار دهید. زمانی که کبابها نیمپز شدند حرارت را کم کنید، این کار را برای طرف دیگر کباب هم تکرار کنید.
- سیخهای کباب کوبیده را به طور مرتب پشت و رو کنید و از ترک کردن محل و رها کردن کبابها به حال خود خودداری نمایید. این کار باعث میشود حرارت بهصورت یکنواخت به کبابها برسد و نسوزند.
- یکی از مهمترین نکات برای نسوختن کبابها رعایت فاصله بین سیخها تا زغال است. سیخهای کوبیده نباید به حدی به زغال نزدیک باشند که کباب را بسوزانند و نباید به حدی از زغال دور باشند که پخته نشوند.
بیشتر بخوانید…
اگر دوست دارید با بقیه کبابهای معروف ایرانی آشنا شوید مقاله انواع کباب های ایرانی را بخوانید
نحوه جدا کردن کوبیده از سیخ
آموزش روش جدا کردن کوبیده از سیخ از دیگر فوت و فن کوبیده است و باعث میشود کبابها له نشوند. برای این کار بالای کباب را با نان بگیرید و با کمی فشار آن را جدا کنید، همین کار را برای قسمت پایین کباب نیز انجام دهید.
نحوه سرو کباب کوبیده
کباب کوبیده با نان، چلو آبکش و برنج کته میل میشود و برای دورچین و چاشنی کباب کوبیده میتوانید چند عدد فلفل و گوجه فرنگی را نیز کباب کنید.
فلفل و گوجهها را پس از نیم پز شدن کوبیده روی حرارت قرار دهید، میتوانید از سبزی خوردن و پیاز خام که از دیگر چاشنیها کنار کباب کوبیده هستند استفاده کنید.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه جوجه کباب لاری
فوت و فن کوبیده با سویا
در صورت عدم دسترسی به گوشت چرخکرده میتوانید از سویا برای درست کردن کباب کوبیده استفاده کنید. برای انسجام بیشتر کباب مقداری گندم یا آرد جو به سویا اضافه کنید که این کار باعث میشود کباب از سیخ نریزد.
برای تهیه کباب کوبیده سویا از تابه به جای زغال استفاده کنید.
سخن پایانی
تمامی نکات و فوت و فن کوبیده در این مقاله از آموزشگاه آشپزی آشپزشو توضیح داده شد و اکنون میتوانید یک کباب کوبیده خوشمزه و آبدار درست کنید. کباب کوبیده از بهترین غذاهای ایرانی است که در انواع مجالس میتوانید از مهمانهای خود با آن پذیرایی کنید.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.