کباب بناب از خوشمزهترین انواع کباب و یکی از غذاهای سنتی ایران به شمار میرود. این کباب متعلق به شهرستان بناب در آذربایجان است که هم اکنون در بسیاری از شهرها تهیه و سرو میشود. در مقاله امروز با ما همراه باشید تا طرز تهیه کباب بناب آذربایجان به همراه نکات کلیدی را به شما آموزش دهیم.
فهرست مطالب
طرز تهیه کباب ساطوری بناب به روش آذربایجانی
برای تهیه کباب لذیذ بناب ساطوری به روش آذربایجانی برای ۴ نفر ابتدا مواد زیر را آماده کنید:
مواد لازم برای کباب بناب
- راسته گوساله ۴۰۰ گرم
- فیله گوسفندی ۴۰۰ گرم
- پیاز سفید ۳ عدد
- کره ۵۰ گرم
- نمک و فلفل سیاه، به میزان لازم
پیشنهاد ویژه…
اگر در حال مطالعهی این مقاله هستید یعنی شما هم یکی از عاشقان کباب و کباب زنی هستید و جای شما در دوره حضوری آموزش کباب زنی آشپزشو خالیست! برای اطلاعات بیشتر به صفحه دوره کباب زنی مراجعه کنید.
دستور پخت کباب بناب (کباب ساطوری)
- در اولین مرحله از تهیه کباب ساطوری راسته گوساله را همراه با فیله گوسفندی بشویید و اجازه دهید آب آنها گرفته شود. گوشتها را در اندازههای متوسط برش دهید تا به راحتی چرخ شوند، سپس با استفاده از چرخ گوشت آنها را چرخ کنید. در صورت امکان گوشتها را به شکل درشت چرخ کنید، ناگفته نماند برای تهیه کباب بناب اصل از ساطور بزرگ و مخصوص استفاده میشود که در خانهها وجود ندارد.
- پیازها را پوست بگیرید و به خوبی بشویید، سپس آنها را در اندازههای ریز خرد کنید. دقت داشته باشید پیازها را خیلی ریز نکنید که با ساطور میتوانید این کار را انجام دهید. آب پیازها را نگیرید و همراه پیاز درون یک کاسه بزرگ بریزید، سپس گوشتها را به همراه نمک و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید. در ادامه مایه کباب را به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید تا یکدست شود.
- بر روی کاسه سلفون بکشید و آن را به مدت 1 الی ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا مایه کباب استراحت کند. پس از گذشت مدتی مایه کباب از یخچال خارج کنید و چند دقیقه دیگر آن را ورز دهید.
- در این مرحله نوبت به سیخ کردن کبابها میرسد. برای سیخ کردن کباب ساطوری بناب باید از سیخهای بزرگ و پهن استفاده کنید، همچنین در صورت نداشتن سیخهای بناب میتوانید سیخ کوبیده را جایگزین کنید. به اندازه ۱۲۵ گرم معادل یک پرتقال متوسط از مایه گوشت بردارید و داخل سیخ فرو کنید. سپس گوشت را با انگشت شست تا انتهای سیخ پهن کنید.
- کره را در تابه ذوب کنید و در صورت تمایل کمی زعفران دمکرده به آن اضافه نمایید. سپس کره را با فرچه به آرامی بر روی کبابها بمالید تا هنگام پختن خشک نشوند و طعم بهتری بگیرند.
- برای قرار دادن سیخها بر روی منقل باید صبر کنید آتش فروکش کند و زغالها را به شکل یکدست پخش کنید. سپس سیخها را با فاصله کمی از یکدیگر بر روی منقل قرار دهید و ابتدا کمی باد بزنید تا حرارت بیشتری به کبابها برسد و کمی خود را بگیرند. سیخها را هر چند ثانیه و بهصورت مرتب پشت و رو کنید تا حرارت بهصورت یکدست به کبابها برسد و به خوبی پخته شوند که 15 دقیقه برای پخت بناب کافی است.
- برای دورچین کباب بناب و چاشنی آن میتوانید چند عدد گوجهفرنگی و فلفل کباب کنید. برای این کار گوجهها را از وسط نصف کنید و با فلفل به سیخ بکشید. فلفلها و گوجهها را بهصورت جداگانه بر روی منقل قرار دهید؛ زیرا از کبابها زودتر پخته میشوند. در نهایت کباب بناب آماده شده را با نان، چلو یا کته نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید…
اگر دوست دارید با بقیه کبابهای معروف ایرانی آشنا شوید مقاله انواع کباب های ایرانی را بخوانید
نکات کلیدی طرز تهیه کباب بناب ساطوری به روش آذربایجانی
- از سیخهای پهن و بزرگ برای به سیخ کشیدن کباب بناب استفاده کنید، استفاده از سیخهای نازک باعث میشود مواد کباب بریزند.
- برای طعم بهتر کباب بناب میتوانید در مواد آن یا آخرین مرحله از زعفران دمکرده استفاده کنید.
- جعفری ساطوری یکی دیگر از موادی است که باعث خوشمزه شدن کباب بناب میشود و باید به مقدار کمی استفاده شود.
- گوشت گوسفندی و گوساله را بهصورت مساوی در نظر بگیرید، همچنین باید گوشتها را به شکل درشت چرخ کنید.
- گوشت کباب ساطوری باید از چربی مناسبی برخوردار باشد تا به خوبی به سیخ بچسبد و طعم و عطر بهتری به کباب ببخشد.
- خرد کردن پیازها مهمترین فوت و فن کباب بناب ساطوری است و نباید آب آن خارج شود.
سخن پایانی
طرز تهیه کباب کوبیده بناب ساطوری به روش آذربایجانی در مقاله امروز از آشپزشو توضیح داده شد که میتوانید با خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید. این غذای لذیذ و سنتی قابل استفاده در انواع مجالس است و عطر و طعم بینظیری به سفرههای شما میبخشد.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.