اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران
پرداخت اقساطی بدون ضامن و بدون کارمزد
اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران

طرز تهیه کباب ترش خوشمزه و رستورانی به دو روش گیلانی و مازندرانی

طرز تهیه کباب ترش خوشمزه و رستورانی به دو روش گیلانی و مازندرانی

کباب ترش از خوشمزه‌ترین غذاهای اصیل شمالی است که در دو استان گیلان و مازندران به روش‌های متفاوت طبخ می‌شود. در تهیه کباب ترش رستورانی از سبزیجات محلی معطر استفاده می‌شود که طعم بی‌نظیری به آن می‌بخشد. جهت آشنایی با طرز تهیه کباب ترش گیلانی و مازندرانی تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

طرز تهیه کباب ترش گیلانی

طرز تهیه کباب ترش گیلانی

مواد لازم برای تهیه کباب ترش گیلانی برای 4 نفر عبارتند از:

  • گوشت راسته گوساله 600 گرم
  • مغز گردو 1 پیمانه
  • رب انار ترش نصف پیمانه
  • گوجه‌فرنگی 3 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • سیر 1 عدد
  • سبزی 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه، به مقدار لازم

دستور پخت کباب ترش گیلانی

  1. گوشت راسته گوساله را شبیه به کباب چنجه خرد کنید و آن را در یک ظرف نسبتاً بزرگ بریزید. پیاز را با رنده ریز رنده کنید و درون ظرف دیگر بریزید، در ادامه گردوها را با هاون یا غذاساز آسیاب کنید و به ظرف حاوی پیاز اضافه نمایید. رب انار را نیز به پیازها اضافه کنید و مواد را با یکدیگر مخلوط نمایید.
  2. سبزی‌ها شامل جعفری، ترخون، گشنیز، مرزه و چوچاق را پس از شستن کاملاً ریز خرد کنید و به کاسه پیاز اضافه نمایید. برای رقیق‌تر شدن سس کمی آب انار به آن اضافه کنید، همچنین می‌توانید برای طعم بهتر کباب ترش شمالی از دیگر سبزی‌های محلی شامل بینه و خلواش نیز استفاده کنید.
  • سیر را رنده کنید و همراه با فلفل، به پیازها اضافه نموده و تمام مواد را با یکدیگر ترکیب کنید. هنگامی که سس آماده شد تکه‌های گوشت را در آن بخوابانید و به مدت ۴ ساعت درون یخچال بگذارید تا استراحت کنند‌. در صورتی که گوشت بیشتر در سس بماند طعم بهتری خواهد گرفت.
  • قبل از پخت کباب منقل آتش را آماده کنید و ظرف گوشت را از یخچال بیرون بیاورید و آنها را به سیخ بکشید. سیخ‌های کباب را روی منقل زغال قرار دهید و آنها را به طور مداوم بچرخانید تا هم کباب‌ها نسوزند و هم حرارت به شکل یکسان به آنها برسد.
  • گوجه‌ها را نیز سیخ کرده و مانند کباب‌ها روی منقل زغال کباب کنید. در نهایت غذای شما آماده است و می‌توانید آن را همراه با نان، برنج آبکش یا کته نوش جان کنید.

بیشتر بخوانید…

اگر دوست دارید با بقیه‌ کباب‌های معروف ایرانی آشنا شوید مقاله انواع کباب های ایرانی را بخوانید

طرز تهیه کباب ترش مازندرانی

طرز تهیه کباب ترش مازندرانی

مواد لازم برای تهیه کباب ترش مازندرانی عبارتند از:

  • گوشت قرمز یا سینه مرغ 350 گرم
  • گردو 50 گرم
  • پیاز 2 عدد
  • رب انار 2 قاشق غذاخوری
  • چوچاق 1 قاشق غذاخوری
  • جعفری 1 قاشق غذاخوری
  • گوجه‌فرنگی به تعداد دلخواه
  • نمک، به مقدار لازم

دستور پخت کباب ترش مازندرانی

  1. ابتدا گوشت مرغ یا گوشت قرمز را بشویید و آبکش کنید، سپس گوشت‌ها را به‌صورت کبابی خرد کنید و درون یک ظرف مناسب بریزید. پیازها را به شکل خلالی خرد کرده و گردوها را با غذاساز یا ‌هاون له کنید.
  2. جعفری و چوچاق را به شکل خیلی ریز خرد کنید و درون یک ظرف نسبتاً بزرگ بریزید. گردوی آسیاب شده، پیاز خلالی شده و رب انار را نیز به سبزی‌ها اضافه کنید. تمام مواد را هم بزنید و سپس تکه‌های گوشت را درون آن بریزید، به آرامی گوشت‌ها را چنگ بزنید تا مواد به خورد آنها برود.
  • با استفاده از سلفون ظرف گوشت را بپوشانید و به مدت ۱۲ ساعت درون یخچال قرار دهید تا استراحت کند. با گذشت زمان بیشتر گوشت‌ها ترد و ترش‌تر خواهند شد. در ادامه گوشت‌ها را از یخچال خارج نموده و آنها را به سیخ بکشید. منقل زغال را آماده کنید و پس از آن که آتش فروکش کرد سیخ‌ها را روی آن بچینید.
  • به طور مداوم سیخ‌ها را بچرخانید تا با حرارت یکنواخت کباب شوند و نسوزند، در ادامه گوجه‌فرنگی‌ها را نصف کنید و به سیخ بکشید. کباب کردن گوجه‌ها را به آخر کار موکول کنید؛ چون خیلی زود پخته می‌شوند. قبل از پخت کامل کباب مقداری نمک به آن اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد.

پیشنهاد ویژه…
اگر تا اینجای مقاله را مطالعه کردید حتما به کباب علاقه‌مند هستید و جای شما در دوره حضوری آموزش کباب زنی آشپزشو خالیست. آموزشگاه آشپزشو یک دوره کامل و جامع آموزش کباب‌زنی برگزار می‌کند و دانشجویان این دوره در صورت قبولی مدرک معتبر و بین‌المللی فنی و حرفه‌ای دریافت می‌کنند. برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: “دوره کباب زنی، آموزش حضوری کباب‌های ایران و ملل”

نکات طرز تهیه کباب ترش

نکات طرز تهیه کباب ترش
  • سبزی چوچاق از سبزی‌های محلی شمال کشور است که در صورت عدم دسترسی به آن می‌توانید از نعنا، جعفری و گشنیز استفاده کنید.
  • برای ترش‌تر شدن کباب از رب انار بیشتری استفاده کنید و در صورتی که نمی‌خواهید مزه کباب خیلی ترش شود از رب انار ملس و شیرین استفاده نمایید.
  • امکان استفاده از رب نارنج به جای رب انار وجود دارد و باید به مقدار کمتری از آن استفاده کنید؛ چون طعم بسیار ترش‌تری دارد.
  • به هیچ عنوان نمک را به سس کباب نزنید و آن را اواخر پخت کباب اضافه کنید تا سفت نشود.
  • به جای فر می‌توانید کباب‌ها را در تابه و با مقداری روغن سرخ کنید. طرز پخت کباب ترش در تابه شبیه به طرز تهیه کباب ترش روی منقل است و تنها نحوه کباب کردن آنها فرق دارد.
  • قبل از پختن کامل کباب آن را از روی آتش بردارید تا کمی آبدار شود.
  • برای خوشمزه‌تر شدن کباب ترش آن را با کته و سیر ترشی میل کنید.

بیشتر بخوانید…

طرز تهیه باقلا قاتق به روش اصیل گیلانی

سخن پایانی

در این مقاله از کلاس آشپزی آشپزشو به طرز تهیه کباب ترش به دو روش گیلانی و مازندرانی پرداختیم. کباب ترش از بهترین غذاها برای پذیرایی در مهمانی‌ها به شمار می‌رود و با هر ذائقه‌ای سازگار است. کباب ترش را در خانه درست کرده و با زیتون و سیر ترشی در کنار خانواده و دوستان نوش جان کنید.

1/5 (1 نظر)
ارسال دیدگاه