دنده کباب از خوشمزهترین انواع کبابهای ایرانی است که به شهر کرمانشاه تعلق دارد. دنده کباب از غذاهای مجلسی و بسیار پرطرفداری است که در فر یا روی زغال تهیه میشود و روش پخت آن آسان است. در مقاله امروز به آموزش طرز تهیه دنده کباب کرمانشاهی به دو روش متفاوت خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
طرز تهیه دنده کباب کرمانشاهی اصیل به دو سبک مختلف
در ادامه قصد داریم دنده کباب کرمانشاهی را با دو روش توضیح دهیم:
طرز تهیه دنده کباب کرمانشاهی اصیل رستورانی
مواد لازم دستور پخت دنده کباب کرمانشاهی برای چهار نفر عبارتند از:
- دنده گوسفندی 1 کیلوگرم
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۲ حبه
- برگ بو ۲ عدد
- ماست چکیده ۲۵۰ گرم
- رب گوجهفرنگی ۵ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع و روغن کرمانشاهی به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه، به مقدار لازم
دستور پخت
- دندههای گوسفندی را در ظرف مناسب بریزید و مقداری یخ به آن اضافه کنید. ظرف را حدود یک ساعت در دمای محیط قرار دهید و پس از گذشت زمان دندهها را بشویید و با دستمال حولهای تمیز خشک کنید.
- پوست پیاز و سیر را بگیرید و آنها را رنده کنید. در یک ظرف دیگر پیاز و سیر رنده شده، ماست، برگ بو، زعفران دمکرده، نمک و فلفل سیاه بریزید و با یکدیگر مخلوط کنید. سپس دندهها را درون ظرف بریزید و آنها را با مواد ماساژ دهید، چراکه ماست باعث نرم و آبدار شدن دنده کباب میشود. مجدد روی ظرف دنده را با سلفون بپوشانید و به مدت ۱۲ ساعت درون یخچال قرار دهید.
- در این مرحله نوبت به آماده کردن سس دنده کباب میرسد. به این منظور روغن مایع را درون تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید، پس از آن که روغن داغ شد رب گوجهفرنگی را درون آن تفت دهید تا رنگ رب باز شود. زعفران دمکرده، نمک، فلفل سیاه و روغن کرمانشاهی را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید و پس از آن که سس به غلظت رسید آن را از روی حرارت بردارید.
- دندههای مزهدار شده را از یخچال خارج کنید. روی سینی فر فویل آلومینیومی قرار دهید و دندهها را روی آن بچینید. در صورت تمایل میتوانید چند گوجهفرنگی حلقه شده زیر دندهها و چند پیاز حلقه شده روی دندهها قرار دهید و روی دندهها فویل بکشید.
- فر را بر روی دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و اجازه دهید گرم شود. سپس دندهها را به مدت ۹۰ دقیقه درون فر قرار دهید تا کاملاً مغزپخت شوند. حین پخت و پس از گذشت یک ساعت دندهها را بیرون بیاورید و فویل را باز کنید تا روی آنها برشته شود. مجدد سینی را درون فر قرار دهید. پس از ۱۵ دقیقه دندههای شما آماده شده و آن را از فر خارج کنید و در ظرف دلخواه سرو نمایید.
بیشتر بخوانید…
اگر دوست دارید با بقیه کبابهای معروف ایرانی آشنا شوید مقاله انواع کباب های ایرانی را بخوانید
طرز تهیه دنده کباب کرمانشاهی با گوشت چرخکرده
دستور تهیه دنده کباب کرمانشاه با گوشت چرخکرده نیز پرطرفدار بوده و برای تهیه آن باید از منقل استفاده کنید. مواد لازم جهت طرز تهیه دنده کباب کرمانشاهی با گوشت چرخکرده عبارتند از:
- گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
- دنده گوسفند ۴ عدد
- گوجهفرنگی ۲ عدد
- پیاز 1 عدد
- آبلیمو ترش 1 قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوری
- کره ۵۰ گرم
- نمک و فلفل سیاه، به مقدار لازم
پیشنهاد ویژه…
اگر به این سبک از آشپزی علاقه دارید و دوست دارید به عنوان یک متخصص وارد بازار کار کباب و کبابزنی شوید جای شما در دوره کباب زنی آشپزشو خالیست. برای اطلاعات بیشتر به صفحه دوره کباب زنی مراجعه کنید.
دستور پخت
- در اولین مرحله از تهیه دنده کباب کرمانشاهی گوشت گوسفندی را به شکل درشت چرخ کنید و در یک ظرف مناسب بریزید. برخلاف کبابهای دیگر پیاز را رنده کنید و همراه با نمک و فلفل سیاه به ظرف گوشت اضافه کنید.
- مواد کباب را با یکدیگر مخلوط کنید تا یکدست و منسجم شوند. آمادهسازی مواد حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد که باید دندهها را در سیخ پهن سیخ کنید و گوشت چرخکرده را کنار دندهها قرار دهید. سپس گوشتها را به آرامی و همراه با یک چاقو کنار دندهها پهن کنید.
- برای ریخته نشدن گوشت چرخکرده ۳ عدد سیخ پهن زیر آنها قرار دهید. منقل زغال را آماده کنید و پس از فروکش کردن آتش دندهها را روی آن بگذارید. اجازه دهید گوشتهای چرخکرده خود را بگیرند و سپس سیخها را بهصورت مداوم بچرخانید تا حرارت به شکل یکنواخت به آنها برسد.
- رب گوجهفرنگی را در روغن داغ تفت دهید و پس از آن که رنگ رب باز شد زعفران دمکرده، آبلیمو ترش، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید. مواد را خوب با یکدیگر مخلوط کنید و وقتی به غلظت رسید آن را از روی شعله بردارید.
- پس از کباب شدن دنده کباب و برداشتن آنها از روی منقل سس را با یک فرچه تمیز دو طرف دندهها بمالید. دنده کباب شما آماده است و میتوانید همراه با نان یا برنج نوش جان کنید.
سخن پایانی
طرز تهیه دنده کباب کرمانشاهی به روشهای مختلف در این مقاله از کلاس آشپزی آشپزشو توضیح داده شد. دنده کباب از غذاهای پرطرفدار است که در رستورانهای ایرانی نیز سرو میشود. با تهیه این غذای خوشمزه میتوانید سفرههای خود را رنگین کنید و از مهمانان به خوبی پذیرایی نمایید.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.