سالاد بلغور گندم یکی از سالادهای محبوب در جهان است. این سالاد با مواد اولیه ی متنوعی آماده می شود و طعمی خوشمزه دارد. سالاد بلغور از خوشمزه ترین سالادها در دنیاست که به دو روش سالاد بلغور ترکیه ای و لبنانی تهیه می شود.
اگر نگاهی به مواد اولیه این دو سالاد بیاندازید متوجه می شوید که بسیار شبیه به هم هستند، با این تفاوت که در سالاد بلفور ترکیه ای از انار و نخود پخته شده و لبو استفاده می شود. همچنین نسبت بلغور به باقی سبزیجات در سالاد بلغور ترکیه ای بیشتر است و در طرز تهیه سالاد تبوله لبنانی این قضیه برعکس است. آخرین تفاوت هم در میزان تندی آن هاست که سالاد بلغور لبنانی به خاطر عربی بودن آن تندتر از سالاد بلغور ترکیه ای خواهد بود. در حالت کلی روش تهیه هر دو بسیار شبیه هم است. در ادامه با دو روش طرز تهیه سالاد بلغور و سبزیجات با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
سالاد بلغور ترکیه ای
سالاد بلغور ترکیه یک نوع سالاد معروف در ترکیه است که از بلغور گندم، نخود کوبیده شده، نعناع، سبزیجات تازه، رب گوجه فرنگی، سیر و روغن زیتون تهیه میشود. این سالاد بسیار شبیه سالاد تبوله است و به همین دلیل به آن سالاد تبوله ترکیه ای هم گفته می شود. این سالاد معمولاً در فصول گرم سرو میشود و از طعم و غذای بسیار خوشمزهای برخوردار است. سالاد بلغور ترکیه ای با ذائقه ی ما ایرانی ها بسیار جور است و به عنوان میان وعده و یا وعده غذایی سبک و رژیمی می توانیم آن را تهیه کنیم.
بیشتر بخوانید…
۱۰ دستور پخت ساده برای غذای سریع و آسان مناسب شام و ناهار
مواد لازم سالاد بلغورترکیه ای
- بلغور : ۱ پیمانه
- نخود پخته شده : ۱/۲ پیمانه
- انار دون شده : ۱/۲ پیمانه
- لبو پخته خرد شده : ۱/۲ پیمانه
- نعنا : ۱ دسته
- ریحان : ۱ دسته
- نمک و فلفل : ۱/۲ قاشق چا خوری
- لیمو : ۱ عدد
- روغن زیتون : ۲ قاشق غذاخوری
پیشنهاد ویژه…
اگر به آشپزی بینالملل علاقهمندید و یا به فکر مهاجرت از طریق آشپزی هستید سری به دوره آشپزی ملل بزنید. در آموزشگاه آشپزی آشپزشو دوره آموزش آشپزی بینملل با مدرک معتبر، قابل ترجمه و بین المللی توسط سرآشپز و کارشناس صدا و سیما، استاد فرنود تدریس می شود. برای اطلاعات بیشتر به صفحه آشپزی ملل مراجعه کنید.
طرز تهیه سالاد بلغور ترکیه ای
ابتدا بلغور را با آب می پزیم تا جایی که کاملا آب آن کشیده شود. سبزیجات را خرد می کنیم و نخود پخته شده، لبو، انار، سبزیجات، ادویه ها و آبلیمو را به همراه روغن زیتون به آن اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار می دهیم تا مزه ها به خورد هم برود. سپس در ظرف مناسب ریخته و سرو می کنیم. نوش جان
بیشتر بخوانید…
انواع غذا با اسفناج و قارچ: دستور پخت 4 مدل غذا با اسفناج و قارچ، خوشمزه و رژیمی
سالاد بلغور لبنانی یا سالاد تبوله
سالاد تبوله لبنانی یک سالاد بین المللی است که اصالت آن برای کشور لبنان است. این سالاد در لیست سالم ترین سالادهای عربی قرار گرفته و از کالری پایینی برخوردار است پس برای افرادی که رژیم غذایی دارند یا در تلاش برای لاغر شدن هستند، پیشنهاد خوبی است. سالاد بلغور لبنانی یا همان سالاد تبوله در دل ایرانی ها هم جا باز کرده که شاید به خاطر شباهت این سالاد به سالاد شیرازی خودمان باشد! در ادامه با طرز تهیه تبوله سالاد لبنانی همراه ما باشید.
بیشتر بخوانید…
لیست 10 تایی انواع غذا با کلم بروکلی؛ سالم و خوشمزه + دستور پخت
مواد لازم سالاد بلغورلبنانی
- بلغور : ۱ پیمانه
- خیار : ۱ عدد
- گوجه گیلاسی : ۱۰ عدد
- پیازچه : ۱ دسته
- جعفری : ۱ دسته
- نعنا : ۱ دسته
- مغز کاهو : ۱ عدد
- نمک و فلفل : ۱/۲ قاشق چای خوری
- روغن زیتون : ۱ قاشق غذا خوری
- لیمو : ۱ عدد
طرز تهیه سالاد بلغور لبنانی
برای طرز تهیه سالاد تبوله عربی، ابتدا بلغور را می شوریم و با ۲ پیمانه آب می پزیم و کنار می گذاریم تا سرد شود.
حالا خیار را حلقه ای خرد می کنیم، گوجه گیلاسی ها را از وسط نصف می کنیم و پیازچه و جعفری و نعنا را ساطوری می کنیم. حالا بلغور، خیار، گوجه، سبزیجات، ادویه ها، روغن و آبلیمو را با هم مخلوط می کنیم و سالاد رو داخل برگ های کاهو که شستیم می ریزیم. این سالاد داخل برگ های کاهو سرو می شود. نوش جان
بیشتر بخوانید…
ارزش غذایی بلغور گندم
سالاد با بلغور گندم، منبعی بسیار خوبی از فیبرهای موجود در گندم است. هر ۱۰۰ گرم بلغور گندم دارای تقریباً ۱۳٪ فیبر است که عنصر اصلی برای سلامت رودهها و هضم غذا است. همچنین، بلغور گندم شامل مقادیر معدنی اندکی از آهن، منگنز و سلنیوم است و به طور کلی، کالری بسیار پایینی دارد و بیشتر برای استفاده در تولید نان، آرد و دیگر محصولات گندمی استفاده میشود.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه سالاد سزار رژیمی با 2 سس خوشمزه
سخن پایانی
با طرز تهیه سالاد بلغور ترکیه ای و سالاد بلغور لبنانی که از جمله سالادهای معروف در جهان هستند، مهمان شما بودیم. ما در آموزشگاه آشپزی آشپزشو، طرز تهیه انواع غذاهای ایرانی و فرنگی را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم تا بتوانید با غذاهای جدید آشنا شوید و لذت خوردن آن را در کنار افراد خانواده تجربه کنید. اگر شما هم یک سالاد با بلغور گندم خوشمزه را در منزل تهیه کردید، حتما در پایان این مقاله عکس آن را قرار دهید تا کارشناسان آشپزی آشپزشو درباره ی آن نظر دهند. منتظر عکس های جذاب شما هستیم.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.