کلم بروکلی از جمله پرخاصیت ترین سبزیجاتی است که غذاهای کمتری با آن پخته می شود. جالب است بدانید کلم بروکلی برای ضخم معده و برای استخوانها و فشار خون بسیار مفید است و از بروز آب مروارید در چشمها پیشگیری به عمل میآورد. در ادامه با دستور پخت چند نوع غذا با کلم بروکلی همراه ما باشید.
فهرست مطالب
سوپ بروکلی؛ معروف ترین غذا با کلم بروکلی
شاید معروف ترین غذا با کلم بروکلی سوپ بروکلی است. این سوپ برای روزهایی که هوا آلوده می باشد، بسیار توصیه می شود.
مواد لازم سوپ بروکلی
- پياز (نگيني خردشده) : 1/2 عدد
- روغن مايع (مخصوص سرخكردن) : به مقدار لازم
- هويج (مكعبي ريز خردشده) : 1 پيمانه
- كلم بروکلی (ريز گلشده) : 2 پيمانه
- آرد گندم (الك شده) : 1/4 پيمانه
- كره (ذوبشده) : 1/4 پيمانه
- استاك مرغ : 500 ميليليتر
- خامه : 2 پيمانه
- پنير چدار (رندهشده) : 1 پيمانه
- جوزهندي (رندهشده) : 1/4 قاشق چايخوري
- نمك و دانه فلفل سياه (كوبيدهشده) : به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ بروکلی
برای تهیه این غذا با کلم بروکلی، ابتدا پياز را در قابلمهاي حاوي روغنِ داغ، روي حرارت ملايم تفت می دهیم تا نرم و شفاف شود. سپس هويج را به آن اضافه می کنیم و 2 تا 3 دقيقه تفت می دهیم تا نرم شود. در آخر، کلم بروکلی را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
آرد را در قابلمهاي ديگر حاوي كره تفت می دهیم تا بوي خامي آن گرفته شود. استاك مرغ را به آن می افزاییم و حرارت را زياد می کنیم تا جوش بيايد، سپس آن را بهتدريج به مخلوط سبزيجات اضافه می کنیم. درِ قابلمه را می گذاریم و حرارت را ملايم می کنیم تا بهمدت 40 دقيقه بپزد.
در دقايق آخرِ پخت، خامه، پنير چدار، جوز هندي، مقداري نمك و فلفل سياه را به سوپ می افزاییم و قبل از اينكه خامه بجوشد، قابلمه را از روي حرارت بر می داریم. سوپ را در ظرف مورد نظر می ریزیم و همراه نان سرو می کنیم. نوش جان
پیشنهاد ویژه…
اگر شماهم مثل ما شیفتهی دنیای آشپزی هستید و میخواهید در این مسیر پیشرفت کنید آموزشگاه آشپزی آشپزشو با برترین استاید کشور و مدرک معتبر و بینالمللی منتظر شماست!
خوراک مرغ و کلم بروکلی؛ غذا خوشمزه با با کلم بروکلی و مرغ
یکی از انواع غذا با کلم بروکلی و مرغ، خوراک است که مواد اولیه گفته شده در این دستور برای 3 نفر و مدت پخت 40 دقیقه می باشد.
مواد لازم خوراک مرغ و کلم بروکلی
- سینه مرغ : ۲۰۰ گرم
- سیب زمینی : ۲ عدد
- کلم بروکلی : ۱ بوته
- فلفل کاپی یا فلفل دلمه ای قرمز : ۱ عدد
- هویج : ۱ عدد
- پیاز : ۱ عدد
مواد لازم سس
- روغن زیتون : ۱/۴ پیمانه
- آب : ۱/۲ پیمانه
- رب گوجه : ۱ قاشق غذا خوری
- نمک فلفل آویشن پاپریکا رزماری : ۱/۲ قاشق چای خوری
طرز تهیه خوراک مرغ و کلم بروکلی
برای تهیه این غذا با کلم بروکلی، ابتدا سبزیجات و سینه مرغ را به صورت نگینی خرد می کنیم و در یک ظرف مناسب فر می ریزیم (مثل سوفله خوری)
بعد سس درست می کنیم و آب و روغن و رب گوجه و ادویه را مخلوط می کنیم و روی مواد می ریزیم. خوب که ترکیب کردیم داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت ۳۵ دقیقه قرار می دهیم. نوش جان
پیشنهاد ویژه…
اگر به آشپزی بینالملل علاقهمندید و یا به فکر مهاجرت از طریق آشپزی هستید سری به دوره آشپزی ملل بزنید. در آموزشگاه آشپزی آشپزشو دوره آموزش آشپزی بینملل با مدرک معتبر، قابل ترجمه و بین المللی توسط سرآشپز و کارشناس صدا و سیما، استاد فرنود تدریس می شود. برای اطلاعات بیشتر به صفحه آشپزی ملل مراجعه کنید.
سوپ مينسترون (Minestrone Soup)؛ غذا مجلسی با بروکلی
از انواع غذا با کلم بروکلی، سوپ مینسترون است که مواد اولیه این سوپ شاید به نظر شما زیاد باشد و از درست کردن آن منصرف شوید. اما از مواد اولیه ی زیاد آن نترسید و مطمئن باشید طرز تهیه آن بسیار ساده و خوشمزه خواهد بود.
مواد اولیه سوپ مينسترون
- روغن زیتون : 1 قاشق غذا خوری
- تره فرنگی : 3 عدد
- سیر : دوحبه ریز خرد شده
- هویج خرد شده : 6 عدد
- ساقه کرفس : 4 عدد خرد شده
- سیب زمینی : 2 عدد بزرگ
- کدو خیاری : 2 عدد
- گوجه فرنگی : 4 عدد خرد شده
- کلم بروکلی : ½ یک گل متوسط
- پیازچه : 3 عدد
- جعفری تازه خرد شده : ½پیمانه
- نمک و فلفل سیاه تازه خرد شده : به میزان لازم
- برگ بو : 1 عدد
- آب مرغ : 1 لیتر
- آب : ½1 پیمانه
- کنسرو لوبیا سفید پخته : 35 گرم
- پنیر پارمزان رنده شده : 1 پیمانه
- سرکه سفید : ¼ پیمانه
- دانه ذرت : 1پیمانه
طرز تهیه سوپ مینسترون
برای تهیه این غذا با کلم بروکلی و سیب زمینی، ابتدا در یک قابلمه بزرگ، روغن زیتون را روی حرارت متوسط داغ می کنیم.
تره فرنگی را اضافه کرده و حدود 4 دقیقه آن را سرخ می کنیم تا زمانی که نرم شود اما قهوه ای نشود.
سیر، هویج، کرفس و سیب زمینی ها را پوست کنده و به مکعب های 2 سانتی خرد کرده و اضافه می کنیم و 3 دقیقه دیگر سرخ می کنیم. کدو خیاری را مکعبی خرد می کنیم، کلم بروکلی، پیازچه و نیمی از جعفری را اضافه کرده و خوب هم می زنیم.
گوجه فرنگی ها، نمک و فلفل، برگ بو ، آب مرغ (آب مرغ خانگی یا کنسرو شده کم سدیم)، آب و در صورت تمایل سرکه را اضافه می کنیم و شعله را زیاد می کنیم. آن را به نقطه جوش رسانده و سپس حرارت را کم می کنیم، روی حرارت نسبتاً پایین، در آن را نیمه باز قرار داده و می گذاریم 30 تا 45 دقیقه آهسته بجوشد، یا تا زمانی که سیب زمینی ها و سبزیجات نرم شوند.
برگ بو را از سوپ جدا می کنیم و طعم آن را می چشیم. اگر طعم ضعیفی دارد، می گذاریم 5 تا 10 دقیقه دیگر با قوت بجوشد و کم کم آن را کم می کنیم. در صورت تمایل ذرت و لوبیای پخته و آب گرفته را اضافه کرده و 2 دقیقه دیگر می گذاریم بجوشد.
باقی جعفری را درست قبل از سرو کردن آن روی سوپ می پاشیم و پنیر رنده شده را کنار آن سرو می کنیم.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه مرغ گشنیزی ، غذایی سالم و لذیذ
گراتن بروکلی؛ غذای بینالمللی با سیب زمینی و بروکلی
مواد اولیه گفته شده برای طرز تهیه گراتن بروکلی 4 نفر و مدت پخت 40 دقیقه می باشد.
مواد اولیه گراتن بروکلی
- بروکلی : ۱ بوته کوچک
- سیب زمینی : ۲ عدد
- نمک و فلفل و آویشن : ۱/۲ قاشق چای خوری
- پنیر پیتزا : ۱۵۰ گرم
- روغن : به مقدار لازم
مواد لازم برای سس بشامل
- آرد : ۱ قاشق غذا خوری
- کره : ۲ قاشق غذا خوری
- شیر : ۱ پیمانه
طرز تهیه گراتن بروکلی
برای تهیه این غذا با کلم بروکلی و سیب زمینی، ابتدا سیب زمینی ها را حلقه و اسلایسی خرد کرده و در ماهیتابه سرخ می کنیم (در حدی که طلایی شوند).
بروکلی ها را در کمی نمک و سرکه در آبجوش به مدت ۳ دقیقه جوشانده و بعد از صافی رد می کنیم و ۳ دقیقه در آب یخ قرار می دهیم.
در یک ظرف مناسب اول کف ظرف کمی سس بشامل ریخته و با فرچه پخش می کنیم و بعد لایه به لایه سیب زمینی،بعد کلم بروکلی،سس بشامل٫پنیر پیتزا ریخته و لایه هارا به همین صورت تا اخر ادامه می دهیم.
در فر ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار می دهیم تا پنیر طلایی شود. نوش جان
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه پنکیک : دستور پخت ۱۰ مدل پنکیک خوشمزه و خانگی
خورشت کلم بروکلی؛ خوراکی مناسب افراد ویگن (گیاهخوار)
برای طرز تهیه غذا با کلم بروکلی، ابتدا مواد اولیه گفته شده برای طرز تهیه خورشت کلم بروکلی 3 نفر و مدت پخت 40 دقیقه می باشد.
مواد اولیه خورشت کلم بروکلی
- بروکلی : ۱ بوته متوسط
- قارچ ریز : ۱۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل و آویشن و پودر کاری : ۱/۲ قاشق چای خوری
- هویج : ۱ عدد
- پیاز : ۱ عدد
- سیر : ۱ حبه
طرز تهیه خورشت کلم بروکلی
برای مشاهده دستور پخت این غذای سالم خوشمزه به مقاله ” طرز تهیه خورش کلم بروکلی با مرغ + وجترین (با قارچ) ” مراجعه کنید.
املت کلم بروکلی؛ صبحانهای خوشمزه با کلم بروکلی
مواد اولیه گفته شده برای طرز تهیه املت کلم بروکلی 3 نفر و مدت پخت 30 دقیقه می باشد.
مواد اولیه املت کلم بروکلی
- کلم بروکلی : ۸۰۰ گرم
- تخم مرغ : ۴ عدد
- نمک و فلفل : به مقدار کافی
- آرد : ۱۵ گرم
- سیر : ۱ عدد
- روغن : به مقدار کافی
طرز تهیه املت کلم بروکلی
برای تهیه این غذا با کلم بروکلی، ابتدا کلم بروکلی را شسته و به قطعات کوچک تر تقسیم می کنیم و با رنده درشت رنده می کنیم.
تخم مرغ ها را در ظرف جداگانه ای شکسته و به کلم بروکلی اضافه میکنیم. نمک و فلفل را هم به همراه آرد به آن اضافه می کنیم و با قاشق ترجیحا سیلیکونی موادمان را کاملا مخلوط می کنیم. سیر را له می کنیم و به مواد اضافه می کنیم.
در یک ماهی تابه نچسب روغن ریخته در حدی که چرب شود. مواد آماده شده را داخل آن می ریزیم و سطح آن را صاف می کنیم. به همین صورت هر دو طرف را سرخ می کنیم. نوش جان
بیشتر بخوانید…
10 ایده جذاب برای پخت غذا با تخم مرغ + دستور پخت
بروکلی سوخاری؛ غذای سریع و ساده با کلم بروکلی
مواد اولیه گفته شده برای این تهیه غذا با کلم بروکلی 2 نفر و مدت پخت 30 دقیقه می باشد.
مواد اولیه بروکلی سوخاری
- کلم بروکلی : ۱ بوته
- شیر : ۱/۲ پیمانه
- تخم مرغ : ۱ عدد
- آرد سفید :۱ پیمانه
- بیکینگ پودر : ۲ قاشق چای خوری
- فلفل سیاه و آویشن و پاپریکا :۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک : ۱/۲ قاشق چایخوری
- روغن سرخکردنی : به مقدار لازم
طرز تهیه بروکلی سوخاری
برای تهیه این غذا با کلم بروکلی، ابتدا کلم بروکلی هارا با کمی نمک روی حرارت می گذاریم و به مدت ۳ دقیقه می جوشانیم. سپس از صافی رد می کنیم و به مدت ۳ دقیقه در آب یخ قرار می دهیم.
حالا آرد، شیر، تخم مرغ، بیکینگ پودر و ادویه ها را با هم مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
حالا کلم بروکلی ها به این مواد آغشته می کنیم و در روغن داغ و شناور سرخ می کنیم تا طلایی شوند و با سس دلخواه سرو می کنیم. نوش جان
پیشنهاد ویژه…
اگر به دنبال غذاهای سریع و آسان و طرز تهیهی آنها هستید مقاله ” غذای سریع ” را مطاله کنید.
پاستا بروکلی؛ غذایی ایتالیایی با کلم بروکلی
مواد اولیه گفته شده برای این طرز تهیه غذا با کلم بروکلی برای 4 نفر و مدت پخت 30 دقیقه می باشد.
مواد اولیه پاستا بروکلی
- پاسته پنه ( نیزه ای) : ۲۰۰ گرم
- سیر : ۲ حبه
- بروکلی : ۱ بوته بزرگ
- پنیر پارمسان : ۱۰۰ گرم
- خامه : ۵۰ گرم
- شیر : ۲ الی ۳ قاشق غذا خوری
- سرکه سفید : ۱ قاشق غذا خوری
- نمک : ۱ قاشق غذا خوری
- نمک فلفل سیاه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
مواد اولیه پاستا بروکلی
برای این پخت غذا با کلم بروکلی، ابتدا بروکلی را به قطعات کوچک خرد می کنیم و در یک قابلمه مناسب آب را میگذاریم بجوشد. سپس نمک و سرکه را به آبجوش اضافه می کنیم و بروکلی هارا به مدت ۳ دقیقه می گذاریم بجوشد. سپس از صافی رد کرده و ۳ دقیقه می گذاریم در آب یخ بماند.
حالا داخل یک قابلمه دیگر آب را می گذاریم جوش بیاید. نمک و روغن در حد ۱ قاشق غذا خوری ریخته و پاستاها را می ریزیم و به مدت ۸ دقیقه می جوشانیم و سپس از صافی رد می کنید.
در ماهی تابه کمی روغن ریخته و بروکلی را تفت می دهیم. حالا پنیر پارمسان و خامه و شیر و ادویه هارا اضافه کرده و مخلوط می کنیم. حالا پاستا را اضافه کرده و مجدد مخلوط می کنیم. پاستای ما آماده است. نوش جان
سالاد پاستا بروکلی؛ سالادی جذاب و مجلسی با کلم بروکلی
مواد اولیه گفته شده برای طرز تهیه سالاد پاستا بروکلی 4 نفر و مدت پخت 30 دقیقه می باشد.
مواد لازم سالاد پاستا بروکلی
- پاستا فرمی : ۲۰۰ گرم
- خیارشور : ۱۰۰ گرم
- ژامبون : ۱۵۰ گرم
- بروکلی : ۱ بوته متوسط
- ذرت : ۵۰ گرم
- گوجه فرنگی : ۱ عدد
مواد لازم برای سس
- ماست : ۱/۲ پیمانه
- سس مایونز : ۲ قاشق غذا خوری
- سس خردل : ۱ قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل : ۱/۲ قاشق چای خوری
- آبلیمو : کمی
طرز تهیه سالاد پاستا بروکلی
برای تهیه این غذا با بروکلی، ابتدا پاستا را با کمی نمک و روغن جوشانده و آبکش می کنیم و می گذاریم تا خنک شود.
بروکلی را خرد کرده و با کمی نمک و سرکه می جوشانیم (به مدت ۳ الی ۵ دقیقه) سپس از صافی رد کرده و ۳ دقیقه داخل آب یخ قرار می دهیم. خیارشور و ژامبون و گوجه را هم نگینی خرد می کنیم.
حالا سس به دست آمده را همراه با پاستا و بروکلی و ذرت و خیارشور و ژامبون و گوجه را با هم مخلوط می کنیم و به مدت نیم ساعت در یخچال استراحت می دهیم و بعد سرو می کنیم نوش جان
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه نودل سبزیجات
سالاد پاستا بروکلی و کلم بنفش؛ سالادی خوشرنگ و خوشمزه
مواد اولیه گفته شده برای طرز تهیه سالاد پاستا بروکلی 4 نفر و مدت پخت 30 دقیقه می باشد.
مواد اولیه سالاد پاستا بروکلی و کلم بنفش
- کلم بروکلی : ۲۰۰ گرم
- کلم بنفش :۱۰۰ گرم
- کرفس :۲ شاخه
- گوجه فرنگی :۲ عدد
- ژامبون :۱۰۰ گرم
- نخود فرنگی :۵۰ گرم
- پاستا :۱۵۰ گرم
مواد لازم برای سس
- ماست پرچرب : ۱/۲ پیمانه
- سس مایونز :۲ قاشق غذا خوری
- سس فرانسوی : ۱ قاشق غذا خوری
- خردل :۱ قاشق غذاخوری
- لیمو ترش تازه :۱ عدد
- پودر سیر :۱/۴ قاشق چای خوری
- آویشن و نمک و فلفل :۱/۲ قاشق چای خوری
- روغن زیتون :۱ قاشش غذا خوری
طرزتهیه سالاد پاستا بروکلی و کلم بنفش
برای تهیه این غذا با بروکلی، ابتدا کلم بروکلی را به قطعات کوچک تر تقسیم می کنیم و به مدت ده دقیقه داخل ظرف با آب جوش قرار می دهیم.
کلم بنفش را به قطعات خیلی کوچک تقسیم می کنیم.
کرفس ها را هم به قطعات مساوی تقسیم می کنیم. گوجه فرنگی ها را ابتدا فیله ای برش می دهیم و بعد نگینی خورد می کنیم. می توانید در صورت دلخواه از ژامبون نگینی خرد شده هم استفاده کنید.
حالا کلم بروکلی، کرفس، کلم قرمز، گوجه فرنگی، نخود فرنگی پخته شده، پاستای آب کش شده، ژامبون(اختیاری) را به همراه سسی که آماده کردیم مخلوط می کنیم و هم می زنیم. نوش جان
سخن پایانی
با طرز تهیه 10 غذای خوشمزه با کلم بروکلی همراه شما بودیم. برای این که کلم بروکلی شما برای مدت زمان بیشتری ترد و تازه بمانند، می توانید آن ها را داخل فویل الومینیومی پیچیده و سپس درون یخچال قرار دهید.
اگر غذا با بروکلی می شناسید که در لیست غذاهای بالا نبوده، می توانید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. منتظر تصاویر غذاهای خوشمزه شما در بخش نظرات هستیم.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.