غذاهای اصیل شمالی بسیار خوشمزه و متنوع هستند که یکی از محبوبترین آنها خورش ناردون است. این غذای لذیذ و مجلسی برای پذیرایی از مهمانان در مجالس مختلف مناسب است و طعم و عطر آن اشتهای هر کسی را باز میکند. طرز تهیه خورش ناردون با بوقلمون یا مرغ شبیه به خورش فسنجان است و تفاوتهای اندکی با یکدیگر دارند که در مقاله امروز برایتان توضیح خواهیم داد.
فهرست مطالب
طرز تهیه مرغ ناردونی به روش اصیل شمالی
مواد لازم برای تهیه خورش ناردون مجلسی و خوشمزه عبارتند از:
- مرغ یا بوقلمون 4 تکه
- پیاز 1 عدد
- انار 1 عدد
- سیر 3 حبه
- آب انار یک و نیم پیمانه
- رب انار 4 قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و روغن، به مقدار لازم
دستور پخت خورش ناردون
- در ابتدای کار پیاز را به شکل نگینی و ریز خرد کنید و با مقداری روغن درون قابلمه تفت دهید. اجازه دهید پیاز سبک و طلایی شود و پس از آن سیر رنده شده را به قابلمه اضافه کنید و به مدت یک دقیقه تفت دهید.
- تکههای مرغ یا بوقلمون را درون قابلمه بریزید و کمی زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. هر دو طرف گوشتها را سرخ کنید و پس از آن گوشتها را از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید.
- در این مرحله از طرز تهیه مرغ ناردونی شمالی رب گوجهفرنگی را به سیر و پیاز درون قابلمه اضافه کنید. سپس رب را تفت دهید تا خامی آن از بین برود و در ادامه رب انار را به مواد اضافه کنید و پس از یک دقیقه مقداری نمک به مواد بزنید.
- پس از تفت دادن ربها تکههای گوشت را درون قابلمه بچینید و درب آن را ببندید. اجازه دهید خورش ناردون با حرارت بسیار کم و به مدت ۳ ساعت پخته شود. در این فاصله آب انار به خورد گوشت مرغ میرود و خورش طعم جذاب و لذیذی به خود میگیرد.
- نصف انار را دان کنید و ۱۰ دقیقه قبل از پخت به خورشت اضافه نمایید. دقت داشته باشید پس از ۱۰ دقیقه زیر خورش را خاموش کنید؛ زیرا دانههای انار سفید میشوند و ظاهر بدی به خود میگیرند. در نهایت با چشیدن طعم خورش مقدار ادویه آن را در صورت نیاز بیشتر کنید. حالا خورش ناردون شما آماده است و میتوانید همراه با برنج آن را نوش جان کنید.
پیشنهاد ویژه…
اگر به آشپزی اصیل ایرانی علاقه دارید و دوست دارید در یک دوره حرفهای و جامع با مدرک معتبر فنیوحرفهای شرکت کنید، سری به دوره آشپزی ایرانی آشپزشو بزنید
طرز تهیه مرغ ناردونی شکم پر
یکی دیگر از روشهای تهیه مرغ ناردون بهصورت شکم پر است. این غذای مجلسی و لذیذ با ظاهر شیک و لاکچری خود مناسب مهمانیها است و به این منظور مراحل زیر را انجام دهید:
- یک مرغ کامل را تمیز کنید و پس از خشک کردن آن را با نمک، فلفل، زردچوبه، پیاز خلالی شده و زعفران دمکرده ماساژ دهید. سپس اجازه دهید مرغ چند ساعت استراحت کند تا مزهدار شود.
- در این مرحله باید مواد داخل مرغ را آماده کنید، ابتدا پیاز را رنده کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. حبههای سیر را نیز رنده کنید و چند دقیقه دیگر با پیاز تفت دهید. سبزیهای معطر و محلی مانند جعفری، گشنیز، تره، نعنا، چوچاق و خالواش را با پیاز داغ تفت دهید.
- علاوه بر دانههای انار میتوانید از زرشک خیس شده، آلو بخارا، گردو آسیاب شده و رب انار برای مواد درون مرغ استفاده کنید. تمام مواد گفته شده را با نمک و فلفل تفت دهید و با یکدیگر ترکیب کنید.
- در ادامه با دو سوم مواد شکم مرغ را پر کنید و آن را با نخ بدوزید، سپس مرغ را درون سینی فر که با فویل آلومینیومی پوشیده شده و کمی کره چرب شده است بگذارید. با مخلوط کره آب شده و زعفران دمکرده سطح مرغ را چرب کنید. اطراف مرغ تکههای سیبزمینی و هویج را با مقداری آب جوش و ادویه بریزید و باقی مواد را به آنها اضافه کنید. حالا با گذشت یک ساعت فویل را جدا کنید و بگذارید مرغ گریل شود.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید، مجلسی، حرفهای و خوشمزه
نکات مهم طرز تهیه مرغ ناردونی
برای طرز تهیه مرغ ناردونی مجلسی و خوشمزه نکات زیر را رعایت کنید:
- استفاده از رب گوجهفرنگی کاملاً سلیقهای است و در روش اصیل آن معمولاً استفاده نمیشود.
- مقدار آب انار نیز کاملاً سلیقهای است و بستگی به ذائقه خودتان دارد.
- اگر میخواهید خورش ناردون ملس شود در دقایق پایانی پخت کمی شکر یا چند عدد آلو بخارا به آن اضافه کنید.
- سبزیهای محلی مانند چوچاق و خالواش باید به مقدار کمی استفاده شوند؛ زیرا طعم خورش را تلخ میکنند.
- خورش ناردون برخلاف سایر خورشها باید بهصورت کم آب تهیه شود و تا زمانی که به روغن بیفتد باید روی حرارت قرار بگیرد.
- امکان تهیه خورش ناردون با گوشت غاز و اردک وجود دارد و چون کمی سفتتر هستند باید زمان بیشتری را به پخت اختصاص دهید.
- پودر گلپر عطر بسیار خوبی به مرغ ناردون میبخشد و در صورت تمایل میتوانید از آن استفاده کنید.
- پس از اضافه کردن دانههای انار به خورشت درب قابلمه را نگذارید تا قرمزی خود را از دست ندهند.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه باقلا قاتق به روش اصیل گیلانی
سخن پایانی
در مقاله امروز از آموزشگاه آشپزی آشپزشو طرز تهیه خورش ناردون مجلسی و خوشمزه با مرغ یا بوقلمون را آموزش دادیم. تهیه خورش ناردون بسیار راحت است و به سادگی در منزل درست میشود، با تهیه این خورش شمالی لذیذ عطر ویژه به مهمانیهای خود ببخشید.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.