اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران
پرداخت اقساطی بدون ضامن و بدون کارمزد
اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید، مجلسی، حرفه‌ای و خوشمزه

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید، مجلسی، حرفه‌ای و خوشمزه

سبزی پلو با ماهی یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای ما ایرانیان است و طرفداران خاص خود را دارد. همچنین این غذا مناسبتی بوده و گزینه خوبی برای شب عید است. با مواردی که در ادامه می‌گوییم می‌توانید یک سبزی پلو با ماهی بسیار خوشمزه و لذیذ درست کرده و در شب عید در کنار عزیزان‌تان نوش‌جان کنید. در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه سبزی پلو با ماهی را بخوانید.

طرز تهیه سبزی پلو ساده با ماهی قزل‌آلا

طرز تهیه سبزی پلو ساده با ماهی قزل‌آلا

مواد لازم سبزی پلو ساده با ماهی قزل‌آلا برای 2 نفر

  • برنج 2 پیمانه
  • ماهی قزل‌آلا 1 کیلوگرم
  • سبزی معطر( گشنیز، شوید، برگ سیر، تره و جعفری) نیم کیلو
  • کره یا روغن مایع 100 گرم
  • آب لیمو به میزان لازم
  • پیاز خلالی و پوست کنده یک عدد
  • سیر یک حبه پوست کنده و خرد شده
  • فلفل سیاه، نمک و پودر سیر به میزان لازم
  • زعفران دم‌کرده غلیظ 2 ق غذاخوری
  • لیموترش برای تزئین
  • کوکو سبزی برای سرو

پیشنهاد ویژه…

اگر به آشپزی اصیل ایرانی علاقه دارید و دوست دارید در یک دوره حرفه‌ای و جامع با مدرک معتبر فنی‌وحرفه‌ای شرکت کنید، سری به دوره آشپزی ایرانی آشپزشو بزنید

دستور پخت سبزی پلو ساده با ماهی قزل‌آلا

  1. در مرحله اول از طرز تهیه سبزی پلو مجلسی باید سبزی را آماده کنید، پس از آن‌که سبزی را شستید، در آبکش قرار دهید تا کاملا خشک شوند، حالا آن‌ها را با یک خردکن یا چاقوی تیز خرد کنید.
  2. در ادامه برنج را باید آماده کنید، حداقل 3 ساعت قبل برنج را با 2 ق چای‌خوری نمک بخیسانید.
  3. یک قابلمه را آب کرده و روی شعله با حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش آید. پس از جوش آمدن آب برنج را خالی کنید و همراه با نمک آن را داخل قابلمه بریزید. زمانی‌که برنج هنوز کمی زنده است، آن‌را آبکش کنید. سپس قابلمه را شسته و خشک کنید و مقداری کره و 2 ق غذاخوری آب و 1 ق غذاخوری زعفران را که از قبل دم کرده‌اید بریزید و بگذارید روی حرارت تا داغ شود. برای ته دیگ نیز نان لواش بهترین گزینه است، نان را کف قابلمه بگذارید طوری‌که کف قابلمه پر شود.
  4. در مرحله بعد باید یک لایه دو الی سه سانتی‌متری از برنج را بریزید و لایه رویی آن را نیز با سبزی پر کنید. در ادامه با چنگال کمی برنج و سبزی را هم بزنید و به همین ترتیب لایه‌ها را ادامه دهید تا هم برنج و هم سبزی تمام شوند. در لابه‌لای برنج می‌توانید سیر خرد شده بگذارید و کمی آب روغن به همراه زعفران دم‌کرده را روی برنج بریزید یا از کره استفاده کنید. در نهایت درب قابلمه را دمکنی گذاشته و حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند، حالا می‌توانید شعله را کم کنید تا برنج خوب دم بکشد.
  5. در ادامه فیله‌های ماهی را تمیز بشویید و پیازهای خلالی شده را همراه با زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، پودر سیر و آب لیمو در یک کاسه ریخته و ماهی را 3 الی 5 دقیقه درون مواد قرار دهید. در این زمان باید ماهی را چندین مرتبه زیر و رو کنید تا مواد به خورد ماهی بروند.
  6. در مرحله بعد از طرز تهیه سبزی پلو با ماهی رستورانی ماهیتابه را روی شعله قرار دهید تا داغ شود و روغن را بریزید و بگذارید تا روغن داغ شود. حالا فیله‌های ماهی را داخل ماهیتابه سرخ کنید و پس از این‌که یک طرف آن‌ سرخ شد طرف دیگر را هم سرخ کنید. پس از سرخ شدن کامل ماهی آن را چند دقیقه بالای ماهیتابه قرار دهید تا روغن اضافه آن کاملا گرفته شود.
  7. پس از این‌که برنج دم کشید شعله را خاموش کنید و کف قابلمه را داخل آب سرد بگذارید تا ته دیگ به خوبی از کف آن جدا شود.

سبزی پلو شما آماده است و می‌توانید آن را برای سرو داخل دیس بکشید و ماهی را همراه کوکو سبزی و چند لیمو ترش نیز قرار دهید.

بیشتر بخوانید…

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید، حرفه‌ای ولی ساده!

نکات مهم و کاربردی در طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید

نکات مهم و کاربردی در طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید

در ادامه نکاتی را در رابطه با برنج، سبزی و ماهی بیان خوهیم کرد تا بتوانید یک سبزی پلو با طعمی لذیذ را تهیه کنید:

نکات مهم درباره برنج

  • نباید حرارت برنج در حال جوش خیلی کم باشد، باید شعله گاز متوسط رو به بالا باشد.
  • در حین جوشیدن برنج به‌هیچ‌عنوان درب قابلمه را نگذارید و ابتدا اجازه دهید آب برنج بجوشد.
  • در زمان جوشیدن برنج، چندین مرتبه با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌های آن به هم نچسبند ولی حواس‌تان باشد که برنج خرد نشود.
  • معمولا سبزی پلو با ماهی مجلسی به شکل آبکش درست می‌شود؛ اما اگر از برنج باکیفیت و ایرانی استفاده می‌کنید، آن را به‌طور کته درست کنید.
  • اگر می‌خواهید برنج معطری داشته باشید کمی برنج شمالی یا دودی به آن اضافه کنید.
  • زمانی‌که برنج را آبکش می‌کنید، دانه برنج را بین دو انگشت خود فشار دهید باید مغز برنج کمی خام و اطراف آن کاملا نرم شده باشند.
  • برای ته دیگ برنج نیز می‌توانید از سیب‌زمینی استفاده کنید؛ البته بهترین ته‌دیگ نان است.
  • در زمان پخت برنج می‌توانید از کره استفاده کنید تا همزمان با دم‌کشیدن کره به خورد برنج رود.
  • از سیر تازه در برنج به‌هیچ‌عنوان غافل نشوید، چراکه عطر و طعم بی‌نظیری به آن می‌دهد.

نکات مهم درباره سبزی

  • سبزی که برای پلو استفاده می‌کنید نباید خیلی درشت یا خیلی ریز باشد.
  • قبل از این‌که سبزی را خرد کنید، اجازه دهید به خوبی خشک شود تا هنگام ریز کردن آب نیندازد.
  • برای سبزی پلو سعی کنید از سبزی تازه استفاده نمایید. نکته مهم این‌ک سبزی همزمان با پخته شدن کمی از املاح و ویتامین‌های خود را از دست می‌دهد.
  • سبزی‌های استفاده شده در پلوی ایرانی شامل؛ جعفری، شوید، تره، گشنیز و… هستند. اما برای عطر و طعم بیشتر آن می‌توانید از سیر و شنبلیله هم در ترکیب استفاده کنید.
  • برخی از افراد ابتدا کمی سبزی خرد شده را داخل روغن تفت می‌دهند. با این کار سبزی کمی سرخ می‌شود اما توجه داشته باشید که نیازی نیست سبزی حتما تغییر رنگ بدهد.
  • شمالی‌ها از سبزی محلی خود که چوچاق نام دارد در ترکیب سبزی پلو استفاده می‌کنند.
  • اگر سبزی که برای پلو استفاده می‌کنید تازه نیست، می‌توانید کمی شوید خشک به آن بیفزایید.

بیشتر بخوانید…

طرز تهیه باقلا قاتق به روش اصیل گیلانی

نکات مهم درباره ماهی

نکات مهم درباره ماهی
  • حتما از ماهی تازه استفاده کنید، اگر ماهی خیلی بوی بدی می‌داد بدانید که فاسد شده است. برای اطلاع از فاسد یا سالم بودن ماهی به چشم‌های آن دقت کنید، ماهی سالم چشم‌هایی براق، شفاف دارد اما رنگ چشم‌های ماهی فاسد به رنگ خاکستری است.
  • اگر قصد استفاده از ماهی پس از شستشو را ندارید. حتما بعد از شستن آن را به‌وسیله یک دستمال تمیز خشک کنید تا رطوبت آن به خوبی گرفته شود. سپس روی ماهی را سلفون کشیده و روی کاغذ آلومینیومی بگذارید و آن را کاور کنید. در این صورت می‌توانید ماهی را تا 6 ماه در فریزر نگه دارید.
  • برای این‌که ماهی را یخ‌زدایی کنید به‌هیچ‌عنوان آن را در ماکروویو یا سولاردوم قرار ندهید، چراکه آب انداخته و بوی بدی می‌گیرد. برای انجام یخ‌زدایی می‌توانید آن را در سینی و داخل یخچال بگذارید تا با دمای یخچال یخ‌زدایی شود.
  • برای این‌که ماهی را تمیز کنید ابتدا باید فلس‌های آن را با نوک چاقو بگیرید، سپس ماهی را پوست کنید. قسمت‌های اضافی آن را جدا کرده و ماهی را به 3 الی 4 قطعه تقسیم‌بندی کنید.
  • اگر حین تمیز کردن ماهی احساس کردید سینک و دستان‌تان بو گرفته است. می‌توانید کنید پوست لیموترش بمالید تا بوی بد آن از بین برود.
  • برای این‌که بعد از پخت ماهی تردتری داشته باشید می‌توانید از ترکیب آب لیمو، پیاز، ادویه استفاده کنید. در این صورت هم بافت ماهی تردتر می‌شود و هم بوی زهم آن از بین می‌رود.
  • برای خوش‌طعم شدن ماهی می‌توانید از ترکیب تخم گشنیز، پودر لیمو، نمک، فلفل سیاه، آرد، پودر پیاز، جوزهندی، زنجبیل، آویشن و… استفاده کنید و ماهی را در این ترکیب بخوابانید.
  • پس از مزه‌دار کردن برای سرخ شدن ماهی هر طرف آن را سه الی چهار دقیقه در روغن سرخ کنید.
  • برای این‌که روغن اضافی ماهی گرفته شود می‌توانید آن را روی کاغذ روغنی یا دستمال آشپزخانه بگذارید.
  • به جای ماهی قزل‌آلا می‌توانید از ماهی‌های دیگر همچون؛ سالمون، تیلا پیلا، کولی، سوف و ماهی سفید استفاده کنید.
  • ماهی سبزی پلو را هم می‌توانید به‌صورت سوخاری هم به طور گریل سرو کنید.

بیشتر بخوانید…

طرز تهیه 11 مدل غذا با تن ماهی ؛ سریع، مقوی و خوشمزه!

فوت‌وفن طرز تهیه سبزی پلو با ماهی ساده

فوت‌وفن طرز تهیه سبزی پلو با ماهی ساده
  • نکته مهمی که بهتر است بدانید این است که طبع ماهی سرد است و نباید از دوغ یا ماست آن را میل کنید. چراکه سبب معده درد و دل درد می‌شود.
  • سبزی‌های خام یا بخارپز شده، انواع ترشی یا سالاد جایگزین خوبی برای ماست هستند.
  • برای انتخاب نوشیدنی همراه با ماهی می‌توانید از شربت نعنا، شربت آبلیمو و… استفاده کنید.
  • برای تزئین ماهی نیز از جعفری تازه می‌توانید استفاده کنید.

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر

ماهی شکم پر یکی از لذیذترین و همچنین لاکچری‌ترین غذاهای ایرانی است که محبوبیت فوق‌العاده‌ای دارد. برای تهیه این غذای خوشمزه باید شکم ماهی را با زرشک، گردو و سبزیجات معطر پرکنید و سپس در فر قرار دهید تا سرخ شود.

سخن پایانی

در این مطلب از مجله آشپزی آشپزشو طرز تهیه سبزی پلو باهی برای شب عید را توضیح دادیم و نکاتی را بیان کردیم تا بتوانید یک غذای لذیذ و خوش طعم درست کرده و میل کنید. برای تهیه سبزی پلو با ماهی می توانید از ماهی های مختلفی استفاده کنید که این امر به ذائقه شما بستگی دارد.

سوالات متداول

5/5 (1 نظر)
ارسال دیدگاه