غذاهای گیلانی بسیار خوشمزه و خوشعطر هستند و حرفی برای گفتن باقی نگذاشتهاند. باقلا قاتق گیلانی از خوشمزهترین غذاهای شمالی است که امروزه فراگیر شده و در بسیاری از خانهها تهیه میشود. باقلا قاتق ارزش غذایی بالایی دارد و سرشار از پروتئین و فیبر است و خواص زیادی برای حفظ سلامتی دارد. در مقاله امروز طرز تهیه باقلا قاتق به همراه نکات مهم آن را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
فهرست مطالب
طرز تهیه خورشت باقلا قاتق به روش های مختلف
در ادامه چند روش مختلف برای تهیه خورشت باقلا قاتق خواهیم گفت:
طرز تهیه خورشت باقلا قاتق اصیل گیلانی
مواد موردنیاز جهت طرز تهیه باقلا قاتق برای دو نفر عبارتند از:
- باقلا کشاورزی یا پاچ باقلا ۳۰۰ گرم
- تخممرغ ۲ عدد
- سیر ۴ حبه
- شوید خشک ۴ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه، فلفل و روغن، به مقدار لازم
دستور پخت
- در مرحله اول باقلا کشاورزی که همان لوبیای رشتی است را به مدت ۴ الی ۵ ساعت خیس کنید. برای گرفته شدن نفخ لوبیاها دو بار آب آن را عوض کنید. باقلاهای خیس خورده را آبکش کنید و اجازه دهید آب آنها گرفته شود، سپس پوست باقلاها را بگیرید و از وسط به دو نیم تقسیم کنید.
- یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و آن را روی حرارت قرار دهید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و سیرها را که از قبل رنده یا له کردهاید درون آن تفت دهید. در صورت تمایل میتوانید از سیر بیشتری استفاده کنید که به ذائقه شما بستگی دارد.
- قبل از آن که بوی سیر به طور کامل پخش شود لوبیاها را درون قابلمه بریزید و تفت دهید. پس از چند دقیقه شوید تازه را به همراه زردچوبه به قابلمه اضافه کنید و تمام مواد را به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید.
- بعد از تفت دادن مواد حدود دو ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه نموده و زیر حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید. پس از جوشیدن آب حرارت را کم کنید و بگذارید لوبیاها پخته شوند. بعد از ۲۰ دقیقه باقلا قاتق با شوید تازه آماده شده و میتوانید در ظرف دلخواه خود سرو کنید. چند دقیقه قبل از پخت خورشت تخممرغها را به غذا اضافه کنید؛ ولی هم نزنید.
پیشنهاد ویژه…
دوره آشپزی سنتی ایرانی یکی از دورههای حضوری و حرفهای است که در آموزشگاه آشپزی آشپزشو برگزار میشود، برای اطلاعات بیشتر به صفحه “دوره آشپزی ایرانی” مراجعه کنید.
طرز تهیه خورشت باقلا قاتق با باقالی سبز
مواد لازم جهت دستور پخت باقلا قاتق با باقالی سبز برای ۶ نفر عبارتند از:
- گوشت ۵۰۰ گرم
- باقالی بدون پوست 1 کیلوگرم
- پیاز 1 عدد
- سیر ۴ حبه
- شوید خرد شده ۳۰۰ گرم
- زعفران دمکرده یک چهارم قاشق چایخوری
- نمک، زردچوبه، فلفل و روغن، به میزان لازم
بیشتر بخوانید…
10 ایده جذاب برای پخت غذا با تخم مرغ + دستور پخت
دستور پخت
- ابتدا شویدها را خرد کنید و سیرها را پوست گرفته و به شکل ریز خرد کنید. یک تابه را روی شعله قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید تا داغ شود. شویدهای تازه که از قبل خرد کردهاید را درون روغن تفت دهید، سپس سیرها را به آن اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن شعله را خاموش کنید.
- در یک قابلمه روغن بریزید و پیازهای خلالی شده را در آن سرخ کنید. نمک، فلفل و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و اجازه دهید کمی سبک شوند. در ادامه گوشتهای خرد شده را به پیازها اضافه کنید و پس از چند دقیقه تفت دادن حدود ۳ لیوان آب جوش درون آن بریزید. درب قابلمه را ببندید و بگذارید گوشتها با حرارت ملایم پخته شوند.
- باقالیها را همراه مخلوط شوید و سیر و کمی نمک به گوشت اضافه کنید. مجدد درب قابلمه را ببندید و به مدت ۴۵ دقیقه اجازه دهید خورشت جا بیفتد. چند دقیقه قبل یا بعد از پخته شدن خورشت زعفران دمکرده را به آن اضافه کنید، پس از سرو باقلا قاتق، با نان یا برنج آن را میل کنید.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه اشکنه عدس: یک غذای ساده، مقوی و خوشمزه
نکات مهم در تهیه باقلا قاتق گیلانی
با رعایت نکات زیر در طرز تهیه باقلا قاتق خورشت خوشمزه و باکیفیتی خواهید داشت:
- برخی از پاچ باقلاها زودپز هستند و باید مراقب باشید له نشوند.
- از استفاده زیاد شوید در باقلا قاتق خودداری کنید؛ زیرا طعم آن را تلخ میکند.
- در صورتی که از باقلای تازه استفاده میکنید نیاز به خیس خوردن ندارد؛ اما باقلای خشک را باید خیس کنید.
- برای خوشمزه شدن خورشت باقلا قاتق از ماست و خیار، سیر ترشی و زیتون پرورده در کنار آن استفاده کنید.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی، خوشمزه و مجلسی
سخن پایانی
در این مقاله از آموزشگاه آشپزی آشپزشو، طرز تهیه باقلا قاتق به همراه نکات مهم آن توضیح داده شد و پیشنهاد میشود از درست کردن این غذای خوشمزه شمالی غافل نشوید. تهیه این غذا زمان زیادی لازم ندارد و با سادهترین مواد تهیه میشود.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.