قلیه ماهی یکی از غذاهای محبوب در کشورهای خاورمیانه و حوزه خلیج فارس است. در ادامه طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی و همچنین دستور پخت قلیه ماهی با ماهی تازه را برای شما آوردهایم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
قلیه ماهی با تن ماهی
مواد لازم گفته شده برای طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی خوشمزه مناسب ۲ الی ۳ نفر و زمان پخت آن حدود ۴۵ دقیقه می باشد.
مواد لازم قلیه ماهی با تن ماهی
- گشنیز : ۲۰۰ گرم
- شنبلیله : ۵۰ گرم
- کنسرو تن ماهی : ۱ عدد
- تمبر هندی : ۱۰۰ گرم
- زردچوبه و نمک و فلفل : ۱/۲ قاشق چای خوری
- فلفل سبز تند یا چیلی : به مقدار دلخواه
- پیاز : ۱ عدد
- سیر : ۲ حبه
- روغن : به مقدار لازم
پیشنهاد ویژه…
اگر به انواع غذاهای سنتی و یا دریایی علاقه مند هستید، می توانید با شرکت در دوره های ورکشاپ آموزشگاه آشپزی آشپزشو مهارت های لازم را کسب نمایید. در دوره آشپزی ایرانی انواع غذاهای سنتی و معروف شهرهای مختلف کشور را همراه با گارنیش های مدرن آموزش می بینید.
طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی
برای پخت قلیه ماهی با تن ماهی ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن تفت می دهیم تا سبک شود. سپس سبزیجات (گشنیز،شنبلیله) ساطوری شده را اضافه کرده و تفت می دهیم تا آبش کشیده شود. حالا سیر و ادویه ها را اضافه و با سبزیجات تفت می دهیم.
تمبر هندی را با ۲ الی ۳ لیوان آب مخلوط می کنیم و می گذاریم کمی خیس بخورد. بعد از صافی رد کرده و به قلیه اضافه می کنیم. بعد از اینکه قلیه ما کمی غلیظ شد و قوام گرفت، تن ماهی را اضافه می کنیم و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه اجازه می دهیم تا قل بزند. سپس قلیه را همراه با پلو سرو می کنیم. نوش جان
بیشتر بخوانید…
۱۰ دستور پخت ساده برای غذای سریع و آسان مناسب شام و ناهار
قلیه ماهی با ماهی تازه
می توانید قلیه ماهی را با فیله ماهی های قزل آلا یا ماهی هامور و حتی ماهی شیر آماده نمایید و چون از ماهی تازه به جای تن ماهی های آماده استفاده می کنیم، این غذا بسیار سالم تر از پخت قلیه ماهی با تن ماهی خواهد بود. مواد لازم گفته شده برای طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه مناسب ۲ الی ۳ نفر و زمان پخت آن حدود ۴۵ دقیقه می باشد.
مواد لازم قلیه ماهی
- گشنیز : ۲۰۰ گرم
- شنبلیله : ۵۰ گرم
- فیله ماهی : ۵۰۰ گرم (قزل،هامور،شیر)
- تمبر هندی : ۱۰۰ گرم
- زردچوبه و نمک و فلفل : ۱/۲ قاشق چای خوری
- فلفل سبز تند یا چیلی : به مقدار دلخواه
- پیاز : ۱ عدد
- سیر : ۲ حبه
- روغن : به مقدار لازم
طرز تهیه قلیه ماهی
ماهی ها را با زعفران و سیر و نمک و فلفل مزه دار کرده و کنار می گذاریم. پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن تفت می دهیم تا سبک شود. سپس سبزیجات (گشنیز، شنبلیله) ساطوری شده را اضافه کرده و تفت می دهیم تا آبش کشیده شود. حالا سیر و ادویه ها را اضافه و با سبزیجات تفت می دهیم. تمبر هندی را با ۲ الی ۳ لیوان آب مخلوط می کنیم و می گذاریم کمی خیس بخورد. بعد از صافی رد کرده و به قلیه اضافه می کنیم.
حالا ماهی ها را با روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. بعد از این که قلیه ما کمی غلیظ شد و قوام گرفت، ماهی ها را اضافه می کنیم و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه اجازه می دهیم تا قل بزند. سپس قلیه را با پلو سرو می کنیم. نوش جان
پیشنهاد ویژه…
اگر به غذاهای دریایی علاقه مند هستید، دوره آشپزی ملل آشپزشو پیشنهاد ما به شماست. در این دوره با انواع غذاهای مدرن دنیا آشنا می شوید و آشپزی اصولی را زیر نظر برترین اساتید کشور آموزش می بینید. در پایان تمام دوره های آشپزشو، مدرک قابل ترجمه سازمان فنی و حرفه ای کشور به شما عزیزان اعطا می شود.
تاریخچه قلیه ماهی
تاریخچه پخت این غذا به کشور عزیزمان ایران بر می گردد که به مرور زمان در سایر کشورهای منطقه مانند عربستان سعودی، عراق و امارات متحده عربی راه پیدا کرد. قدمت این غذای خوشمزه در ایران به هزار سال می رسد. در اوایل دوران پهلوی، مأموران نظامی سفرههایی را داشتند که ۴۰ نفر خدمه برای تهیه قلیه به آنها کمک میکردند؛ یعنی قدمت قلیه ماهی به اوایل دوران امیرکبیر و شروع دولت ناصر الدین شاه برمیگردد.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه خورش کلم بروکلی با مرغ + وجترین (با قارچ)
در آن زمان قلیه ماهی در اصل یک غذای مجلسی و گران محسوب می شد؛ چون ماهی در گذشته یکی از غذاهایی به شمار می رفت که فقط در اعیاد مذهبی و یا بزرگداشت اشخاص بزرگ حکومتی سرو می شد. در اصل در اکثر مراسم دوران پهلوی قلیه ماهی پای ثابت سفره ها بوده است. امروزه قلیه ماهی در همان جایگاه مجلسی که در گذشته برخوردار بوده ظاهر شده و در همه کشورها (از جمله لبنان، فرانسه و حتی آمریکا) به آسانی پیدا می شود.
سخن پایانی
با آموزش طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی و ماهی تازه از آموزشگاه آشپزی آشپزشو در کنار شما بودیم. اگر این غذای محبوب را آماده کردید، تصاویر آن را برای ما ارسال کنید.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.