خورش کلم بروکلی یکی از خورشهای ساده اما پرخاصیت است که به علت داشتن بروکلی به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند. این خورش خوشمزه را هم با گوشت قرمز، هم گوشت مرغ و بوقلمون و هم بصورت گیاهی بدون گوشت تهیه می کنند که در این مواقع برای تامین پروتیین این خورش از قارچ استفاده می کنند.
در این مقاله از مجله آموزشگاه آشپزی آشپزشو با طرز تهیه خورش کلم بروکلی ،یک غذای خوشمزه سالم، میپردازیم و در ادامه با ما همراه باشید تا بتوانید به راحتی در منزل این خورش عالی را تهیه کنید.
فهرست مطالب
مواد لازم خورش کلم بروکلی با مرغ
- بروکلی : ۱ بوته متوسط
- سینه مرغ : ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل، آویشن، پاپریکا : نصف قاشق چای خوری
- هویج : ۱ عدد
- پیاز : ۱ عدد
- سیر : ۱ حبه
طرز تهیه خورش کلم بروکلی با مرغ
برای تهیه خورش خوشمزه کلم بروکلی با مرغ مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا باید پیاز و هویج را به صورت نگینی خرد کنید.
- سینه مرغ را تکه های درشت خرد کرده، سپس آنها را سرخ کرده تا طلایی شود. سپس مرغ را از تابه خارج کرده و در همان ماهیتابه پیاز را اضافه کنید و اجازه دهید تا پیاز تفت خورده و سبک شود.
- سپس هویج خرد شده و سیر رنده شده را اضافه کرده و همه مواد را با هم تفت بدهید.
- در آخر ادویه ها و رب گوجه فرنگی اضافه کرده با مواد مخلوط کرده تا رب سرخ شده و رنگ آن آزاد شود.
- مرغ سرخ شده را به تابه افزوده و به اندازه ۲ لیوان آب بریزید.
- نیم ساعت روی حرارت متوسط بماند تا بپزد.
- در این فاصله، بروکلی ها را خرد کنید (از قسمت ساقه های بروکلی هم می توان در این غذا استفاده کرد)
- بروکلی های خرد شده را ۲ دقیقه در آبجوش جوشانده، سپس از صافی رد کرده و بعد به خورش اضافه کنید.
- ۱۵ دقیقه دیگر خورش روی حرارت می ماند تا جابیفتد.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه سالاد بلغور (سالاد تبوله) به دو روش ترکیه ای و لبنانی
طرز تهیه خورش کلم بروکلی با قارچ (مناسب وجترینها)
در صورتی که تمایل دارید خورش کلم بروکلی با قارچ که بصورت گیاهی است بپزید، بجای مرغ از ۳۰۰ گرم قارچ دکمه ای استفاده کنید.
اگر قارچ درشت بود، قارچ ها را ۴ قسمت کنید و سپس به سبزیجات تفت داده شده اضافه کرده و کمی آب بریزید تا مواد با هم بپزند و در اخر نیز کلم بروکلی را مانند روش بالا اضافه کنید تا خورش جا بیفتد.
بیشتر بخوانید…
درباره کلم بروکلی بیشتر بدانیم
واژه بروکلی از یک کلمه ایتالیایی نشات می گیرد که به معنای جوانه زدن است. بروکلی در دوران باستان در ایتالیا پرورش داده می شد و بومی منطقه شرقی مدیترانه و آسیای صغیر می باشد. در دهه 1700 به انگلستان و آمریکا معرفی شد.
قرن ششم پیش از میلاد بروکلی در سراسر اروپا گسترش یافت و به طور گسترده ای کشت شد. در آمریکا تا اوایل قرن بیستم ظاهر قابل توجه چندانی نداشت. بزرگ ترین کشت کار این سبزی در جهان چین است و بعد هند. در سراسر جهان، به خصوص در اروپا، آمریکا و استرالیا بسیار رایج است، اما نه به اندازه آفریقا. هم چنین آن را می توان در برخی از غذاهای جنوب آسیا مانند هند، پاکستان، بنگلادش و نپال یافت.
بیشتر بخوانید…
اگر دوست دارید در رژیم غذایی خود بیشتر از کلم بروکلی استفاده کنید مقالهی “انواع غذا با کلم بروکلی” را مطالعه کنید.
فواید کلم بروکلی
کلم بروکلی خواص زیادی برای بدن دارد و به همین دلیل باید آن را در رژیم غذایی خود داشته باشیدچه بصورت خام، آبپز یا بخارپز و یا بصورت پخته در انواع غذا. کلم بروکلی برای کلیه، بیماریهای قلبی، سلامت چشم، سلامتی استخوانها و دندانها، تقویت سیستم ایمنی و… اهمیت دارد. دلیل اهمیت کلم بروکلی ارزش غذایی بالای آن است. ویتامین C، ویتامین K، ویتامین E، ویتامین B6، پتاسیم، فسفر، گوگرد، سلنیوم و برخی از آمینواسیدها است؛ بههمین دلیل در سلامت افراد اهمیت بسیاری دارد.
مضرات کلم بروکلی
هیچ ماده غذایی کاملا بدون ضرر نیست، به همین دلیل باید به مضرات کلم بروکلی نیز اشاره کنیم.
از مضرات کلم بروکلی، تاثیر آن بر روی تیروئید است که اگر مشکل تیروئید و بهخصوص کم کاری تیروئید دارید؛ از مصرف زیاد بروکلی اجتناب کنید.
همچنین ممکن است سبب ایجاد گاز در شکم و یا افزایش تحریکپذیری روده شود. برای برخی از افراد، کلم بروکلی ایجاد آلرژی میکند که خود را بهصورت خارش پوستی نیز نشان میدهد.
همچنین کلم بروکلی حاوی ویتامین K است و به همین دلیل افرادی که مشکل انعقاد خون دارند ویا داروهای انعقادی مصرف میکنند، باید مصرف آن را کنترل کنند و چنانچه در برنامه غذایی خود همواره میزان مشخصی از مصرف کلم بروکلی را داشتهاند، آن را بهطور ناگهانی کم و یا زیاد نکنند. با وجود خواص فوقالعاده این کلم، باید نسبت به مضرات کلم بروکلی نیز حساسیت به خرج دهید.
سخن پایانی
همانطور که در بخش بالا ذکر کردیم، مصرف کلم بروکلی چه بصورت خام و چه بصورت پخته فواید بسیاری دارد. فقط دقت کنید زمانیکه میخواهید کلم بروکلی را به صورت خام مصرف کنید، حتما آن را در محلول آب و نمک قرار دهید تا تا حشرات ریزی که مخصوص به این گیاه هستند از بین رفته و از آن خارج شوند. با این وجود، در کلم بروکلی گلخانهای این مورد کمتر دیده میشود، با اینحال بهتر است پیش از مصرف کمی آن را در آب نمک بخیسانید یا در آب جوش، بجوشانید تا حشرهای در آن وجود نداشته باشد.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.