موچی از خوشمزهترین دسرهای ژاپنی است که در طعم و رنگهای مختلف تهیه میشود. تهیه شیرینی موچی با سادهترین مواد امکانپذیر است و هزینه زیادی در بر نمیگیرد. این دسر محبوب و لطیف برای پذیرایی در مهمانیها بسیار مناسب است و در بین کودکان و بزرگسالان طرفداران زیادی دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه موچی به سبک ژاپنی را به شما آموزش دهیم.
فهرست مطالب
طرز تهیه موچی ساده
مواد لازم برای تهیه موچی عبارتند از:
- آرد گلوتینوس 100 گرم
- نشاسته ذرت 30 گرم
- پودر قند 40 گرم
- شیر 180 گرم
- کره 20 گرم
پیشنهاد ویژه…
اگر به دسر و کیکپزی علاقه دارید پیشنهاد ویژهی ما برای شما دوره کیکپزی آشپزشو است! برای اطلاعات بیشتر به صفحه دوره آموزش کیک پزی مراجعه کنید.
طرز تهیه موچی به سبک ژاپنی
- قبل از هر چیز مواد خشک را آماده کنید و آرد گلوتینوس و نشاسته ذرت را در صورت وجود ناخالصی الک نمایید. سپس آرد گلوتینوس، نشاسته ذرت و پودر قند را در ظرف مناسب بریزید و تمام مواد را با یکدیگر هم بزنید تا ترکیب شوند.
- پس از ترکیب مواد خشک شیر را به آرامی به آنها اضافه کنید و تمام مواد را با استفاده از همزن مدام هم بزنید تا یکدست شوند. در ادامه مواد را به مدت ۳ الی ۴ دقیقه درون مایکروفر قرار دهید تا به حالت خمیری دست پیدا کنند.
همچنین میتوانید برای طرز تهیه موچی روی گاز از بخار کتری به روش بنماری برای شکل گرفتن خمیر موچی استفاده کنید. علاوهبراین برای بخارپز کردن خمیر حدود ۲۰ دقیقه زمان نیاز است و باید تا جایی بخارپز شدن را ادامه دهید که خمیر کمی براق شود.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه کانولی، یک دسر خوشمزه ایتالیایی
- پس از گذشت زمان مواد را از مایکروفر خارج کنید و کره را به آنها اضافه نمایید و هم بزنید. پس از آن که خمیر موچی خنک شد آن را به خوبی ورز دهید. دقت داشته باشید خمیر را تا جایی ورز دهید که حالت کشسانی پیدا کند و چسبندگی خود را از دست بدهد. کش آمدن خمیر موچی از مهمترین عوامل در باکیفیت بودن آن شناخته میشود.
- در این مرحله از نحوه درست کردن موچی خمیر را به تکههای کوچک تقسیم کنید. طبق میزان مواد ذکر شده ۵ الی ۶ موچی میتوانید درست کنید. با استفاده از پودر کاکائو، اسانس و رنگهای خوراکی میتوانید موچی را در طعم و رنگهای مختلف تهیه کنید که کاملا دلخواه است.
- سپس نوبت به پیچیدن خمیر موچی میرسد، برای این کار یکی از تکههای خمیر را بردارید و آن را با استفاده از وردنه صاف کنید. خمیر صاف شده را درون یک کاسه مناسب قرار دهید و درون آن را با خامه قنادی فرم گرفته، شکلات، میوه و… پر کنید.
- پس از پر کردن موچی خمیر را به طور کامل بپیچید تا گرد شود، حدود 2 ساعت موچیهای آماده شده را درون یخچال قرار دهید تا خودشان را بگیرند. سپس آنها را از یخچال خارج کنید و در ظرف دلخواه سرو نمایید.
پیشنهاد ویژه…
یکیدیگر از دورههای جذاب آشپزشو که مناسب علاقهمندان به دنیای قنادیست، دوره آموزش شیرینی پزی است! برای اطلاعات بیشتر سری به صفحه دوره کلاس شیرینی پزی بزنید.
طرز تهیه موچی رنگی
آموزش درست کردن موچی در رنگهای مختلف بسیار ساده است و با توجه به ذائقه و سلیقه خود میتوانید این شیرینی لذیذ را در رنگها و طعمهای متنوع تهیه کنید. برای مثال در طرز تهیه موچی شکلاتی برای رنگ آن از پودر کاکائو استفاده کنید و برای مغزی درون آن میتوانید خامه قنادی و کرم فندق انتخاب کنید. برای تهیه موچی نارنجی از رنگ ژلهای نارنجی و اسانس انبه برای رنگ آن و از خامه قنادی و کرم انبه برای مغزی موچی استفاده نمایید.
این کار را میتوانید پس از تقسیم کردن خمیر موچی به تکههای کوچک انجام دهید. برای داشتن موچیهای جذاب میتوانید از میوههای متنوع مانند توتفرنگی بهعنوان مغزی آن استفاده کنید. همچنین برای طرز تهیه موچی توتفرنگی کافی است میوه کامل یا نصف آن را درون خمیر موچی قرار دهید و خمیر را دور توتفرنگی بپیچانید.
پیشنهاد ویژه…
اگر به فکر کار تو کافه هستید و یا دوست دارید قهوههایتان زبان زد دوست آشنا باشد جای شما در وره ی باریستا و بارتندی آموزشگاه آشپزی آشپزشو خالیست! دوره آموزش باریستایی زیر نظر یکی از بهترین اساتید کشور و با مدرک معتبر و بینالمللی در آموزشگاه آشپزشو برگزار می شود. برای اطلاعات بیشتر به صفحه دوره ی آموزش باریستا و بارتندی مراجعه کنید
نکات مهم طرز تهیه موچی
- برای داشتن موچیهای نرم و لطیف آرد گلوتینوس و نشاسته ذرت را دو بار الک کنید.
- پس از تهیه موچیها و قرار دادن آنها درون یخچال برای این که باز نشوند دور آنها سلفون بپیچید.
- در طرز تهیه موچی بدون فر و به روش بخارپز خمیر را به خوبی هم بزنید تا سفت نشود.
- مدت زمان درست کردن موچی حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه طول میکشد.
- موچیهای آماده شده را درون ظرف دربسته و در فریزر نگهداری کنید.
- موچیها را میتوانید به مدت دو هفته در جای سرد نگهداری و نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه سوفله شکلاتی به دو روش فرانسوی و ترکیهای
سخن پایانی
در مقاله امروز از کلاس آشپزی آشپزشو طرز تهیه موچی به روش ژاپنی را توضیح دادیم، برای تهیه این شیرینی خوشمزه میتوانید از رنگهای مجاز خوراکی استفاده کنید و بنا بر ذائقه خود و دوستان از میوهها و اسانسهای گوناگون بهره بگیرید. با تهیه موچیهای رنگارنگ مهمانیهای خود را جذاب و متفاوت برگزار کنید.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.