
یکی از رسوم قدیمی و زیبای ما ایرانیان، برگزاری مهمانی است. صرف نظر از اینکه در هر شهری رسوم غذایی مختلفی وجود دارد، یک سری غذاها در همه جای ایران مورد پسند است. بهصورتیکه پای ثابت اکثر ضیافتها شده است. در این مقاله لیستی از خوشمزهترین و بهترین غذا برای مهمانی را برای شما تهیه کردهایم. در ادامه همراه ما باشید.
فهرست مطالب
بخش اول: غذاهای مجلسی ایرانی برای مهمانی
در بخش اول غذاهای مجلسی و در اصل غذاهای ایرانی برای مهمانی را معرفی خواهیم کرد:
1- زرشک پلو با مرغ مجلسی
در بسیاری از مهمانیها و عروسیها اولین گزینه غذایی، زرشک پلو با مرغ میباشد. این غذا جزو راحتترین غذاها برای مراسمات است. دقت کنید برای خوشمزهتر شدن این غذا از مرغ تازه بجای مرغ یخ زده استفاده کنید و تکههای مرغ را با ادویه ترکیبی شامل فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و کمی پودر دارچین و نمک مزه دار کرده و سرخ کنید و سپس مابقی مراحل را انجام دهید. سرخ کردن ماکیان باعث طعم بهتر آنها میشود.
2- خورش قورمه سبزی
یکی از خورشهای اصیل که در هر شهری متفاوت تهیه میشود اما خروجی نهایی همه پسند است. این غذا برای مهمانی دوستانه بسیار مناسب است. پایه اصلی این غذا سبزی سرخ شده، گوشت قورمهای، و لوبیا است که در شهرهای مختلف از لوبیا قرمز و یا لوبیا چیتی استفاده میکنند. برای اینکه خورش شما تلخ نشود بهتر است از پرک لیموعمانی استفاده کنید.
3- خورش فسنجان
سر سفره بیشتر خانوادههای شمالی این غذا در مهمانیها دیده میشود. در شهرهای شمالی معمولا این غذا را با گردوی آسیاب شده و رب انار تهیه میکنند. رشتیها با رب انار سیاه رنگ و ترش و مازنیها با رب انار رنگ روشن و ملس این خورش خوشمزه را میپزند.
پیشنهاد ویژه…
اگر دوست دارید غذاهای بین المللی را بصورت حرفهای درست کنید و مدرک معتبر بین المللی کسب کنید. جای شما در آشپزشو خالیست! آموزشگاه آشپزشو زیر نظر بهترین اساتید برای علاقه مندان کلاس حضوری آشپز ملل را تشکیل داده که میتوانید بهآن مراجعه کنید.
4- قلیه ماهی
اگر سری به منوی رستورانهای جنوب کشور زده باشید حتما اسم این غذای خوشمزه به چشمتان خورده است. با توجه به مصرف ماهی در جنوب کشور این غذا نیز در مهمانیها تهیه میشود. سبزی این غذا شامل گشنیز و شنبلیله است. بانوان قدیمی و محلی اعتقاد دارند برای خوشمزه شدن این غذا باید فقط از برگ سبزی استفاده کرد نه از ساقه آنها. از انواع ماهی شیر، سنگسر و هامور در این غذا استفاده میشود.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیهی قلیه ماهی با ماهی تن.
5- خورش خلال بادام
کرمانشاهیها این غذای خوشمزه و البته گران قیمت را در مهمانیها تهیه میکنند. مزه اصلی این غذا از زرشک سیاه و تازه است که طعم ترشی به غذا میدهد. اکثرا گوشت این خورش به صورت قیمهای ریز خرد شده و با خلال بادام پخته میشود.
6- باقالی پلو با گوشت
اگر مهمانی رسمی دارید و یا میخواهید غذا برای مهمانی پاگشا بپزید، حتما در لیست غذاهایتان از باقالی پلو با گوشت استفاده کنید. این غذا جزو شیکترین غذاها محسوب میشود مخصوصا اگر با ماهیچه گوسفندی تهیه شود. بهتر است قبل از تهیه این غذا مطمئن شوید هیچ یک از میهمانان به بیماری فاویسم مبتلا نباشند.
7- ته چین گوشت و بادمجان
حتما در سفره مهمانی شیرازی ها این غذای خوشمزه را دیدهاید. این تهچین خوشمزه بهتر است با گوشت ماهیچه گوسفندی تهیه شود. در مصرف زعفران هم دست و دلباز باشید تا عطر و طعم غذا چندبرابر شود.
8- جوجه کباب زعفرانی
محال است مهمانی دوستانهای مخصوصا در فضای باز داشته باشید و از این غذا صرف نظر کنید. این یک پیشنهاد همه پسند برای دورهمیهای بیرون از خانه است. در تهیه جوجه کباب، از سینه مرغ تازه استفاده کنید، ابتدا به مرغ، زعفران بزنید سپس پیاز را اضافه کنید، در این روش بیشتر زعفران به خورد مرغ میرود تا پیاز!
بیشتر بخوانید…
جوجه کباب، یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و پای ثابت مهمونی و دورهمی های ایرانیها است. اگر علاقه دارید طرز تهیهی جوجه کباب زعفرانی را یاد بگیرید میتوانید به این مقاله مراجعه کنید.
9- مرغ شکم پر
اگر از تهیه زرشک پلو با مرغ خسته شدهاید؛ پیشنهاد میکنیم، این غذای شیک و مجلسی را امتحان کنید. شیرازیها از گوشت چرخکرده، سبزی معطر، گردو، رب و ادویه برای داخل شکم مرغ استفاده میکنند. اهوازیها شکم مرغ را با برنج، کشمش، لپه، پیازداغ، رب، آلو و زعفران پر میکنند. در برخی شهرهای شمالی از ترکیب گردو، آلو، سبزی شمالی و رب انار استفاده میشود. شما به هر روش دلخواهی میتوانید اینن غذای شیک را تهیه کنید.
10- مرصع پلو
یکی از غذاهای مجلسی مرصع پلو است، که با رنگ و لعاب جذابش همه را جذب خودش میکند. معمولا این غذا با مرغ تهیه میشود. برای تزیین روی برنج از زرشک سرخ شده، خلال بادام، خلال پسته، خلال نارنج بدون تلخی، برنج زعفرانی و در برخی شهرها کشمش سرخ شده نیز استفاده میشود.
پیشنهاد ویژه…
آموزشگاه آشپزشو برای علاقه مندان به تهیهی غذاهای ایرانی بصورت حرفهای و دریافت مدرک معتبر دورهی حضوری آشپزی ایرانی زیر نظر بهترین استادید تشکیل داده!
11- شیرین پلو
در قدیمالایام رسم بود در عروسیها شیرین پلو سرو شود که کام همه شیرین شود. این غذا نوعی پلوی مخلوط است که با زعفران، خلال نارنج، گلاب به همراه مرغ یا گوشت تهیه میشود و طعم شیرینی نیز دارد.
12- آبگوشت
هنوز هم جزو پرطرفدارترینهاست! در مهمانیهای پرجمعیت این غذا بهترین انتخاب است. در شهرهای مختلف ایران دیزی یا یخنی هم تهیه میشود. اکثرا از نخود و لوبیای سفید به همراه گوشت گوسفندی با استخوان و دنبه در تهیه این غذا استفاده میشود.
13- کوفته تبریزی
محال است در میهمانهای مجلسی تبریزیها این غذا تهیه و سرو نشود. ناگفته نماند که کوفته یکی از غذاها برای مهمانی شب یلدا است. در آذربایجان هم این غذا در شب عید پخته و سرو میشود. تبریزیهای اصیل از گردو، پیازداغ، زرشک و آلوی برغانی برای مغزی کوفته استفاده میکنند.
14- پیچاق قیمه
اصالت این غذای خوشمزه به اردبیل برمیگردد. البته بیشتر به عنوان غذای نذری در قدیم شناخته میشد. در تهیه این غذا از گوشت قیمهای خرد شده، خلال بادام و زرده تخم مرغ استفاده میشود. یکی از ادویههای این غذا ادویه کاری است که طعم بینظیری به این غذا میبخشد.
15- سبزی پلو با ماهی
برای عید نوروز و شب یلدا در بسیاری از شهرها این غذا پخته میشود. طرز تهیه سبزی پلو در اکثر شهرها شبیه به هم است فقط نوع ماهی تفاوت دارد. مثلا در شهرهای شمالی از ماهی قزلآلا و ماهی سفید استفاده میشود در جنوب از ماهی شیر یا شوریده استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید…
سبزی پولو با ماهی، یکی از غذاهای اصیل ایرانی است. به همین منظور طرز تهیه سبزی پولو با ماهی را به طور کامل و مرحله به مرحله برای شما، آماده کردیم. نوش جان.
16- پلو چکدرمه
یک غذای اصیل ایرانی که قدمتی دیرینه دارد و ترکمنها هنوز هم در مراسمات مختلفی از جمله عزا و عروسی و نذری این غذا را میپزند. گوشت و برنج دو ماده اصلی این غذای محلی هستند.
17- شفته اراکی
اراکیها، معمولا در جشنها این غذا را درست میکنند. شفته اراکی نوعی کوفته است. که با گوشت و آرد نخودچی تهیه میشود و معمولا در سس گوجه پخته می شود.
18- کباب کوبیده
یک غذای معروف و محبوب ایرانی. این غذای خوشمزه که اصالتش به دوران قاجار بر میگردد، هم در مجالس عزا هم در مجالس شادی سرو میشود. برای داشتن یک کباب کوبیده خوشمزه لازم است، از گوشت گوسفند و گوساله استفاده کنید و در پایان از کره زعفرانی غافل نشوید.
بیشتر بخوانید…
درست کردن کباب کوبیده کار راحتی نیست، برای همین ما برای شما طرز تهیه کباب کوبیده را بطور کامل، آماده کردیم.
19- کشک بادمجان
این غذای اصیل و قدیمی که پیشغذا محسوب میشود، میتواند یک وعده غذایی کامل در یک مهمانی باشد. اصفهانی ها و زنجانی ها در تهیه این غذا از بادمجان، پیاز، سیر و کشک استفاده میکنند. به دلخواه میتوانید از گردو و عصاره قلم نیز برای خوشمزهتر شدن این غذا بهره ببرید.
20- خورش شیش انداز
اگر به دنبال ارزانترین غذا برای مهمانی هستید این گزینه مناسبیست. این خورش، یکی از غذاهای بدون گوشت ایرانی است. و معمولا با هویج و لبو تهیه میشود. ناگفته نماند که گیلانیها این غذا را بسیار خوشمزه درست میکنند.
بخش دوم: غذاهای فرنگی برای مهمانی
در این قسمت مقاله غذاهای فرنگی، که در ایران طرفدار پیدا کرده است، و به ذائقه ما ایرانیها نزدیکتر است را معرفی میکنیم. البته که بیشتر این غذاها ایرانیزه شده هستن و با دستور تهیه اصلی تفاوت دارند.
پیشنهاد ویژه…
اگر علاقه به دنیای غذاهای ایتالیایی دارید، آموزشگاه آشپزشو برای شما دورهی حضوزی آشپزی ایتالیایی زیر نظر بهترین استادید کشور تشکیل داده! اگر شما از دسته افراد علاقهمند به آشپزی ایتالیایی هستید، جای شما در آشپزشو خالیست.
1- پاستا آلفردو
اگر برای یک مهمانی دوستانه، این جمله ” غذا برای مهمانی چی درست کنم” در ذهنتان مرور شد حتما گزینه پاستا آلفردو را انتخاب کنید. قطعا در منوی بیشتر کافهها این اسم را دیدهاید. این پاستای خوشمزه بسیار ساده تهیه میشود، و به دلیل داشتن شیر و خامه بافت دلپذیری دارد. مواد اصلی این غذا پاستا پنه، شیر، کره، خامه و قارچ بلانچ شده میباشد که در صورت تمایل میتوان از فیله مرغ هم در این پاستا استفاده کرد.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیهی پاستا آفردو بصورت حرفهای.
2- خورش داوود پاشا
شاید بهترین پیشنهاد غذا برای مهمانی همین غذا باشد. غذایی که به دلیل شباهت زیاد مواد اولیهاش به فسنجان، باب میل ما ایرانیهاست. در تهیه این غذا از گوشت چرخکرده و پیاز که بصورت کوفته ریزه درآمده و رب انار، عصاره گوشت، کمی رب گوجه و در نهایت نعنا خشک استفاده میشود.
3-لازانیا
نام آشنایی که مدت زیادیست بین ایرانیها طرفداران زیادی پیدا کرده است. برای تهیه این غذا لازم است از ورقههای لازانیا استفاده شود. مواد میانی به دلخواه میتواند شامل گوشت چرخکرده، پیاز، ذرت، پنیر پیتزا و یا بجای گوشت، مرغ چرخکرده باشد.
4- اسپرینگ رول
شاید اسم بورک را زیاد شنیده باشید. اسپرینگ رول هم دست کمی از بورک ندارد. برای تهیه این غذا که اصالتا برای آسیای شرقی میباشد لازم است، از ورقههای یوفکا استفاده شود. برای مواد میانی میتوانید هم از سبزیجات هم از انواع گوشت استفاده کنید و بصورت رول خمیرها را پیچیده و در روغن مانند سمبوسه سرخ کنید.
5- چیکن کوردن بلو
در لیست انواع غذا برای مهمانی، حتما این غذا را ثبت کنید. در تهیه این غذا از سینه مرغ، ژامبون و پنیر پیتزا استفاده میشود. به این شکل که مقداری پنیر روی ژامبون ریخته و آن را رول میکنند سپس رول ژامبون را درون سینه مرغ قرار داده و آن را سوخاری کرده و سرخ میکنند
سخن پایانی:
پیشنهاد غذا برای مهمانی کار آسانی نیست. تنوع غذایی در کشورمان بسیار زیاد است، و افراد هر منطقهای بنا بر سلیقه غذایی خودشان برای انواع مهمانی غذا انتخاب میکنند. صرف نظر از اینکه هرجایی غذای مخصوص به خود را دارد، داشتن طرز تهیه اصولی و صحیح راز خوشمزه شدن آن غذا است. آموزشگاه آشپزشو واقع در تهران با برگزاری دورههای حضوری آشپزی به صورت کاملا عملی با عناوین آشپزی سنتی ایرانی، تخته کاری و انواع کباب ایرانی و ملل و همچنین دوره آشپزی ملل توانسته به علاقهمندان این عرصه کمک شایانی کند. یکی از اصول آشپزی داشتن دانش آشپزی و به همراه آن داشتن دستور تهیه دقیق و اصیل است. که تمامی این موارد در آشپزشو دیده میشود. اگر علاقه به آشپزی دارید و یا میخواهید در این زمینه پیشرفت کنید، آموزشگاه آشپزشو بهترین گزینه برای شماست. تا دیر نشده اقدام کنید و برای دورههای حضوری ثبت نام کنید.
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.