اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران
پرداخت اقساطی بدون ضامن و بدون کارمزد
اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران

طرز تهیه دلمه کلم برگ تبریزی، ساده و خوشمزه

طرز تهیه دلمه کلم برگ تبریزی، ساده و خوشمزه

از خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی دلمه کلم برگ تبریزی است که طرفداران زیادی دارد. دلمه کلمه سفید غذای محبوبی در ایران و خاورمیانه شناخته می‌شود که در بین غذاهای مجلس قرار می‌گیرد و یکی از بهترین گزینه‌ها برای پذیرایی در مهمانی‌ها به شمار می‌رود. طرز تهیه دلمه کلم بسیار راحت است و تنها کافی است با تهیه مواد موردنیاز از طعم لذیذ این غذا لذت ببرید. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا آموزش دلمه کلم را با شما به اشتراک بگذاریم.

طرز تهیه دلمه کلم برگ تبریزی

طرز تهیه دلمه کلم برگ تبریزی

در تهیه دلمه کلم معمولاً از گوشت استفاده می‌شود و برای همین در این بخش طرز تهیه دلمه کلم با گوشت چرخ کرده را معرفی می‌کنیم.

مواد اولیه

  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • سبزی دلمه ۴۰۰ گرم
  • لپه ۱۰۰ گرم
  • کلم برگ ۱ عدد
  • برنج ۱ پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • پیاز ۱ عدد برای سس دلمه
  • رب انار ۱ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و روغن، به مقدار کافی

دستور پخت

  • در مرحله اول از تهیه دلمه کلم برگ لپه‌ها را به مدت چند ساعت درون آب خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود. پس از خیس خوردن لپه‌ها آنها را با دو لیوان آب درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید به مدت یک ساعت لپه‌ها بپزند. برنج خیس‌خورده را نیز همراه با دو لیوان درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. پس از ۱۰ دقیقه که دانه‌های برنج کمی نرم شدند آن را آبکش کنید.
  • یک قابلمه بزرگ انتخاب کنید و مقداری آب همراه با یک قاشق چای‌خوری نمک به آن اضافه کنید. اکنون قابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید آب به جوش بیاید. به مدت ۳ دقیقه کلم برگ را درون آب جوش بگذارید تا برگ‌های آن کمی نرم شوند و به راحتی از هم جدا شوند. پس از آن برگ‌های کلم را جدا کنید و درون آبکش بچینید تا آب اضافی‌شان از بین برود.

بیشتر بخوانید…
طرز تهیه مرغ گشنیزی ، غذایی سالم و لذیذ

  • در این بخش پیازها را به طور ریز و نگینی خرد کنید و درون تابه همراه با کمی روغن تفت دهید. با سبک شدن پیازها گوشت چرخ کرده را همراه با زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید و تمام مواد را هم بزنید تا تغییر رنگ دهند. در این فاصله سبزی دلمه را خرد کنید و همراه با لپه، گوشت چرخ کرده و برنج درون یک ظرف بزرگ بریزید. ادویه‌ها را نیز اضافه کنید و مواد را با هم ترکیب نمایید.
  • یکی از برگ‌های کلم را بردارید و درون آن مواد بریزید و برگ را مانند بقچه بپیچید. این کار را برای تمام برگ‌های کلم انجام دهید. اگر در پشت برگ کلم رگ‌برگ‌های ضخیم مشاهده کردید آنها را با چاقو ببرید تا پیچیدن دلمه راحت‌تر شود. درون یک قابلمه کمی روغن بریزید و دلمه‌ها را به طور ردیفی درون آن بچینید.
  • در این مرحله باید سس دلمه را آماده کنید و برای این کار پیاز دیگر را به طور نگینی خرد کنید و درون تابه تفت دهید. رب گوجه‌فرنگی را به پیاز اضافه نمایید و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا طعم خامی آن از بین برود. در ادامه رب انار، نمک، فلفل سیاه و مقداری شکر و سرکه را به سس اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
  • نیمی از سس را روی دلمه‌ها بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید دلمه‌ها به مدت ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم پخته شوند. ۵ دقیقه قبل از پخته شدن دلمه‌ها باقی سس را به آنها اضافه کنید. در نهایت غذای شما آماده است و می‌توانید آن را در ظرف دلخواه خود سرو کنید.

پیشنهاد ویژه…

اگر به آشپزی اصیل ایرانی علاقه دارید و دوست دارید در یک دوره حرفه‌ای و جامع با مدرک معتبر فنی‌وحرفه‌ای شرکت کنید، سری به دوره آشپزی ایرانی آشپزشو بزنید

طرز تهیه دلمه کلم بدون گوشت

طرز تهیه دلمه کلم بدون گوشت

امکان تهیه دلمه کلم تبریزی بدون گوشت وجود دارد و این غذا برای افراد گیاهخوار پیشنهادی فوق‌العاده خواهد بود. جهت تهیه این غذا لپه، برنج و گل کلم را مانند دستور قبلی آماده کنید. برای تهیه این غذا به جای گوشت چرخ کرده از سویا باید استفاده شود. به این منظور سویا را آبکش کنید و با پیاز نگینی شده و ادویه‌ها تفت دهید. سپس سبزی دلمه، مواد سویا، لپه و برنج را با هم ترکیب کنید و درون برگ‌های گل کلم بپیچید. سس کلم را نیز مانند دستور ذکر شده تهیه کنید و روی دلمه‌ها بریزید. در این دستور غذا می‌توانید از زعفران نیز استفاده کنید.

بیشتر بخوانید…

طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی، خوشمزه و مجلسی

نکات طرز تهیه دلمه کلم برگ سفید تبریزی

  • برای تهیه سس دلمه می‌توانید از انواع چاشنی‌ها مطابق با ذائقه خود استفاده کنید.
  • سبزی دلمه شامل جعفری، ترخون، گشنیز، شوید و تره هستند و می‌توانید آن را هم به‌صورت تازه و هم به‌صورت خشک در غذا استفاده کنید.
  • برای خوشمزه‌تر شدن دلمه کلم تبریزی هنگام تفت گوشت چرخ کرده از مقداری زعفران دم‌کرده و دارچین استفاده کنید.
  • به جای گوشت چرخ کرده می‌توانید از گوشت مرغ استفاده کنید و باید آن را به‌صورت ریش‌ریش شده به غذا اضافه نمایید.
  • کلم‌های جوان و کوچک بهترین انتخاب برای ترد و لذیذ شدن دلمه هستند.

سخن پایانی

در مقاله امروز از کلاس آشپزی آشپزشو طرز تهیه دلمه کلم برگ تبریزی به ساده‌ترین و بهترین روش آموزش داده شد. مواد لازم برای طرز تهیه دلمه کلم پیچ بسیار ساده هستند و به راحتی می‌توانید آنها را تهیه کنید. این غذا طعم فوق‌العاده و ظاهر بسیار خوبی دارد و برای سرو در مجالس پیشنهاد می‌شود.

سوالات متداول

0/5 (0 نظر)
ارسال دیدگاه