غذاهای ایتالیایی، با طعمهای متنوع خود از محبوبترین و خوشمزهترین غذاهای بینالمللی هستند. غذاهای ایتالیایی نه تنها در رستورانها عرضه میشوند؛ بلکه امروزه به خانهها راه پیدا کردهاند و بسیاری از کاربران طالب آشنایی با آنها هستند. هر یک از انواع غذاهای ایتالیایی، از پاستاهای خوشمزه گرفته تا پیتزاهای خوشطعم، طرفداران زیادی در سراسر جهان دارند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با لیست بلندبالایی از معروفترین و خوشمزهترین غذاهای ایتالیایی آشنا شوید.
فهرست مطالب
1. ریزوتو
ریزوتو، از خوشمزهترین و بهترین غذاهای ایتالیایی است. که به روشهای مختلف تهیه میشود . ریزوتو نوعی پلوی ایتالیایی به شمار میرود، که مواد اصلی آن شامل برنج، خامه و پنیر فراوان هستند. ریزوتو آلا میلانز محبوبترین نوع آن است. علاوه بر مواد گفته شده با کره، پیاز، شراب سفید، زعفران و پنیر پارمسان تهیه میشود. این غذای سنتی و لوکس ایتالیا طعم بسیار لذیذی دارد که در رستورانهای بینالمللی سرو میشود و شما نیز میتوانید در خانه آن را تهیه کنید.
2. لازانیا
لازانیا، غذا ایتالیایی بسیار معروف و محبوب است. و در تمام کشورهای جهان تهیه میشود. برای تهیه لازانیا از پاستاهای ورقهای شکل بهصورت لایهای استفاده میشود. که میان آنها ترکیبی از پیاز، گوشت، پنیر، کرفس و سس گوجه قرار میگیرد. طعمدهنده اصلی لازانیا سس بشامل است، که از آرد، شیر و کره تهیه شده و طعم فوقالعاده لذیذی به این غذا میبخشد. مواد دیگری مانند تکههایی از گوشت گاو یا خوک در تهیه لازانیا به کار میرود. تنوع مواد به کار برده شده در لازانیا فراوان است و بستگی به ذائقه خودتان دارد که از چه موادی استفاده کنید.
پیشنهاد ویژه…
اگر از طرفداران غذاهای ایتالیایی هستید و دوست دارید آنها را بهبهترین نحو درست کنید جای شما در آشپزشو خالیست!
آموزشگاه آشپزشو زیر نظر بهترین اساتید دوره آموزش غذای ایتالیایی را برای علاقمندان تشکیل داده است.
3. پاستا بلونز
پاستا، از غذاهای ایتالیایی معروف است. که به روشهای مختلف تهیه میشود. و پاستا بلونز از گزینههای کلاسیک و محبوب آن به شمار میرود. خاستگاه این غذا شهر بلونیا واقع در شمال ایتالیا است، که مورد توجه گردشگران خارجی قرار میگیرد. در تهیه این غذا از پاستا، پنیر پارمزان، جعفری تازه و سس بلونز که از گوشت، سیر، پیاز، گوجه فرنگی و ادویههای مختلف تشکیل میشود، استفاده میشود. این غذا هم اکنون در رستورانهای بینالمللی سرو میشود و درست کردن آن در خانه بسیار راحت است.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیهی پاستا بلونز.
4. پاستا کاربونارا
در لیست غذاهای ایتالیایی محبوب، نام پاستای کاربونارا به چشم میخورد. که از خوشمزهترین انواع پاستا شناخته میشود. اگر به شهر رم سفر کردید، از پاستای کاربونارا غافل نشوید. مواد اولیه این غذای خوشمزه شامل پاستا، تخممرغ، بیکن یا گوشت سرخ شده، پنیر پارمزان و فلفل سیاه است. معمولا در تهیه این پاستا از اسپاگتی استفاده میشود؛ اما در رستورانهای مختلف از پاستاهای گوناگون استفاده میکنند.
5. آرانچینی
آرانچینی، از غذاهای ایتالیایی خوشمزه، که بین گردشگران محبوبیت زیادی دارد، و نوعی پیش غذای ایتالیایی خاص است. خاستگاه آن به جزیره سیسیلی برمیگردد. این غذا به شکل توپهای برنجی سرخ شده تهیه میشود که مواد اولیه آن شامل سس گوجه فرنگی، برنج آلبوریو و پنیر موزارلا است. آرانچینی، به روش رومی نیز تهیه میشود و تفاوت آنها در این است، که در آرانچینی سیسیلی از گوشت گاو و نخود نیز استفاده میشود. توپهای برنجی به پودر سوخاری آغشته، و در روغن داغ سرخ میشوند. آرانچینی، در زبان ایتالیایی به معنای پرتقال کوچک است و با سس مارینارا سرو میشود.
6. پیتزا
بدون شک پیتزا، معروفترین غذا ایتالیایی است، و نماد ملی این کشور به شمار میرود. پیتزا مارگاریتا که از نام ملکه ایتالیا برگرفته شده بهعنوان معروفترین پیتزای ایتالیا شناخته میشود. که به دلیل استفاده از گوجه، پنیر موزارلا و ریحان همرنگ با رنگهای پرچم این کشور است. پیتزاهای ایتالیایی به طور کلی در دو نوع تهیه میشوند که شامل پیتزا ناپولتین و پیتزا رومانا هستند.
پیتزا ناپولتین، دارای لبههای ضخیم، پفکی و مرطوب است و از پیتزاهای دیگر قطر کمتری دارد، برخلاف آن پیتزا رومانا بافت سفت و لبههای نازک و ترد دارد. پیتزا سیسیلی، پیتزا ژامبون و مرغ، پیتزا کاپریچیوزا، پیتزا گواترو استگیونی، پیتزا پریماورا و پیتزا چهار پنیر از مشهورترین پیتزاهای ایتالیایی هستند و با مواد گوناگون تهیه میشوند.
پیشنهاد ویژه…
اگر دوست دارید رستوران خود را باز کنید و یا علاقه دارید، در درست کردن 0تا100 انواع پیتزا استاد شوید. و پیتزاهای شما زبان زد مردم بشود. جای شما در آشپزشو خالی است! آموزشگاه آشپزشو برای شما دوستداران پیتزا دوره آموزش پیتزا را تشکیل داده است.
7. پاستا پستو آلا جنووز
از خوشمزهترین غذاهای ایتالیایی پاستا پستو آلا جنووز است که خاستگاه آن به شهر جنوا برمیگردد. در تهیه این سس لذیذ و خوشمزه از ریحان، پنیر پارمسان، آجیل کاج، روغن زیتون بکر لیگوریا، پنیر پکورینو، سیر و نمک استفاده میشود. این پستو همراه با انواع پاستاها سرو میگردد و طعم لذیذ و منحصربهفردی به آنها میبخشد. همچنین برای طعمدهی ساندویچها، گوشت و سبزیجات به کار میرود و عطر فوقالعاده دلپذیری دارد.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیهی پاستا با سس پستو.
8. گنوچی
گنوچی، از دیگر گزینههای پرطرفدار در لیست غذاهای ایتالیایی است. که در تهیه آن از ترکیب، آرد و سیب زمینی استفاده میشود. تنوع سسها و افزودنی در این غذا بسیار بالا است و از سس گوجه فرنگی، سس خامهای، سس پنیر پارمزان، سس ریحان، پنیرهای گوناگون، سبزیجات و گوشتهای مختلف در تهیه آن استفاده میکنند. این غذای سنتی ایتالیایی بافت نرم و لطیفی دارد و به شکل توپکهای کوچک آماده میشود. میتوان به جای غذا از آن بهعنوان دسر استفاده کرد و رنگ و بوی متفاوتی به مهمانیها بخشید.
9. تورتلینی
تورتلینی، از جمله غذاهای مورد علاقه بومیان ایتالیا بهویژه در شهر بلونیا است. که از غذاهای ثابت در منازل آنها شناخته میشود. این غذا در واقع نوعی پاستا به شمار میرود، که بهصورت حلقههای کوچک و پر شده از ترکیب آرد، تخممرغ، نمک و روغن زیتون با مواد گوناگون تهیه میشود. این پاستاهای حلقهای با موادی شامل پنیر، گوشت، سیر و ادویههای گوناگون پر میشوند و همراه با سسهای مختلف سرو خواهند شد. این غذا، در برخی از رستورانهای ایتالیا با گوشت خوک سرو میشود؛ اما شما میتوانید از گوشتهای دیگر برای تهیه آن استفاده کنید. تورتلینی بسیار سریع آماده میشود و میتوانید بهعنوان میانوعده آن را نوش جان کنید.
10. استیک فیورنتینا
استیک فیورنتینا، غذای ایتالیایی محبوب در شهر فلورانس است، و به گردشگران توصیه میشود. در سفر به فلورانس حتماً این غذای خوشمزه را امتحان کنند. در تهیه این استیک از گوشت گاو استفاده میشود. که بسیار قطور و آبدار است، قطر استیک فیورنتینا به ۴ الی ۵ سانتیمتر میرسد و در کمتر از ۱۵ دقیقه آماده میشود. برای طعمدهی و تزیین این استیک از نمک، فلفل سیاه و روغن زیتون استفاده میشود و با توجه به طعم منحصربهفردی که دارد از سادهترین انواع غذاهای ایتالیایی به شمار میآید، چرا که برای نمایان شدن طعم طبیعی گوشت میزان ادویهجات استفاده شده را به حداقل میرسانند.
پشنهاد ویژه…
دوره آشپزی بین الملل از معروفترین دورههای آموزشگاه آشپزشو است. اگر دوست دارید، طرز تهیه انواع غذاهای بین المللی را یاد بگرید و مدرک بین المللی معتبر دریافت کنید. حتما یکسری به این دوره بزنید.
11. ترافل
ترافل، نوعی قارچ و از اصلیترین غذاهای ایتالیایی به شمار میرود، که نام آن برای همه آشنا است. که باکیفیتترین آن، تنها در کشور ایتالیا پیدا میشود. از مهمترین عناصر اصلی در طرز تهیه غذاهای ایتالیایی شناخته میشود. این قارچها به شکل زیرزمینی، و در پای درختان و ریشهها، رشد میکنند. و طعم بسیار قوی و لذیذی به غذاهای گوناگون ایتالیایی میبخشند. ترافل از غذاهای گران و لاکچری بینالمللی است و در کنار پاستا، سالاد و حتی تخممرغ صبحانه سرو میشود. خوشمزهترین و کمیابترین آنها در رستورانهای میلان سرو میشوند. ترافل به رنگ سفید و سیاه وجود دارد که نه تنها باعث طعمدهی غذا میشود؛ بلکه برای تزیین آن به کار میرود.
12. فوکاچیا
فوکاچیا، در اصل نوعی نان ایتالیایی است. که به شکلهای متفاوت در شهرهای گوناگون ایتالیا تهیه میشود. نان فوکاچیا به نان پیتزا شباهت دارد و در دکههای خوراکی و نانفروشیهای این کشور عرضه میشود. این نان از ترکیب آرد، مخمر، آب، نمک و روغن زیتون و در فر بین نان تخت و پیتزا پخته میشود. توسکانی، خاستگاه نان فوکاچیا است. معمولاً بهعنوان میانوعده یا پیش غذا در رستورانهای ایتالیایی سرو میشود. از مزایای این غذا قیمت بسیار ارزان آن است. در سفر به ایتالیا میتوانید به هر مقداری که تمایل دارید آن را تهیه و نوش جان کنید.
13. راویولی
راویولی، از انواع غذاهای ایتالیایی و نوعی پاستا یا ماکارونی شکم پر است، که شباهت زیادی به تورتلینی دارد. و گاهی آن را با این غذا اشتباه میگیرند. این غذا با پنیر، سبزیجات و انواع گوشت پر میشود و به شکل توپک یا کوفتههای بالشتی یا مربع شکل آماده میشود. برای طعم بهتر راویولی، پس از پخت در آب جوش و آبکش کردن، آن را در سس پاستا گوجه فرنگی یا خامهای سرو میکنند. این گزینه محبوب بهعنوان غذای اصلی و میانوعده در رستورانهای ایتالیا سرو میشود و از معروفترین آنها میتوان راویولی شیرین را نام برد.
14. اسکالوپ مرغ و قارچ
اسکالوپ مرغ و قارچ از غذاهای ایتالیایی با مرغ است، غذای خوشمزه و پرطرفدار در این کشور است. این غذا غذای پروتئینی و رژیمی مناسب ورزشکاران است. و مواد مغذی فراوانی دارد. در تهیه این غذا از تکههای نازک مرغ و قارچ استفاده میشود و با موادی مانند پیاز، سیر، روغن زیتون، آرد، نمک، فلفل، ریحان یا جعفری تازه و لیمو طعم فوقالعادهای به خود میگیرد. این غذا بسیار ساده و سریع آماده میشود و وعده غذایی مناسبی برای روزمره است. اسکالوپ مرغ و قارچ معمولاً همراه با پاستا، برنج یا سیب زمینی سرخ کرده سرو میشود و برای تهیه آن میتوانید از انواع مختلف قارچها استفاده کنید.
15. پولنتا
پولنتا، از غذاهای شناخته شده و پرطرفدار ایتالیا است. که قدمت بسیار زیادی دارد و طبخ آن مربوط به دوران رم باستان است. این غذای ساده که ظاهری شبیه به فرنی دارد. از ترکیب آرد ذرت و آب تهیه میشود. و با پنیر پارمسان، کره و مواد دیگر طعم فوقالعاده لذیذی به خود میگیرد. پولنتا غذای اصلی و پیش غذا در رستورانهای ایتالیایی است. و به شکلهای گوناگون مانند ورقهای، سرخ شده، بدون چاشنی با انواع گوشت، سبزیجات، پنیرهای نرم، ماهی و غذاهای حاوی سس سرو میشود.
16. ریبولیتا
از دیگر غذاهای خوشمزه و شناخته شده در توسکانی ایتالیا، غذای ریبولیتا است. ریبولیتا، نوعی سوپ و بسیار ارزان است. و در قرون وسطی، یکی از غذاهای ثابت مردم فقیر بود که توانایی خرید گوشت را نداشتند. آب گوشت، کرفس، کدو سبز، هویج، نخود، روغن زیتون و پنیر پارمسان رنده شده تهیه میشود که همراه با تکههای نان خشک سرو میگردد. در واقع ریبولیتا نوعی پیش غذا است و هم اکنون در بسیاری از رستورانهای این کشور عرضه میشود. این سوپ طعم قوی و اشتهاآوری دارد و در خانه به راحتی تهیه میشود.
17. بوتارگا
بوتارگا، از غذاهای دریایی ایتالیایی است. که به سواحل جزیره سیسیل در جنوب ایتالیا تعلق دارد، معمولا از بوتارگا برای طعمدهی غذاهای ایتالیایی، مانند پاستا استفاده میشود. مهمترین مواد تشکیلدهنده این غذا قلیه ماهی یا اره ماهی است. که آن را با نمک و تخممرغ مخلوط میکنند. با قرار دادن این ترکیب در هوای آزاد، آن را خشک میکنند و ماهی بافت نرمی پیدا میکند، سپس آن را به شکل ورقههای نازک در میآورند. و روی غذاهایی مانند پاستا، ریزوتو، گوشت و سبزیجات میریزند. این غذا برای علاقمندان به طعم ماهی دودی مناسب است. و با اغلب غذاهای ایتالیایی سرو میشود.
18. سارد در ساور
از پرطرفدارترین غذاهای شمالی ایتالیا، مانند ونیز و ونتو سارد در ساور است. که نوع دیگری از غذاهای دریایی محسوب میشود. این غذا از ماهی کوچک و چرب به نام سارد تهیه میشود. که طعم تند و در عین حال دلچسبی دارد. برای طعمدهی این ماهی از پیاز، سرکه، زعفران، سیر و گلابی ترش استفاده میکنند. این غذا به روشهای مختلف مانند سرخ شده یا در فر آماده میشود، و میتوان آن را با نان میل کرد. در سفر به ایتالیا حتماً به رستورانهای غذاهای دریایی سر بزنید و از امتحان کردن طعم بینظیر سارد در ساور لذت ببرید.
19. کاپرزه مرغ ایتالیایی
کاپرزه مرغ، از انواع غذاهای ایتالیایی با مرغ، که غذایی فوقالعاده لذیذ و محبوبی است. این وعده غذایی را میتوانید برای ناهار و شام میل کنید، و از طعم تازه آن لذت ببرید. کاپرزه در واقع نوعی سالاد ایتالیایی است و بهعنوان پیش غذا یا در کنار غذاهای اصلی سرو میشود. گوجه فرنگی، پنیر موزارلا، ریحان، روغن زیتون، نمک و فلفل مواد تشکیلدهنده کاپرزه هستند و در کمتر از ۱۰ دقیقه میتوانید آن را آماده کنید. این سالاد رنگارنگ با طعمهای متنوع و قوی وعدهای سبک برای فصل تابستان است و گزینه ایدهآلی برای پذیرایی در مهمانیها به شمار میرود.
20. مینسترونه
مینسترونه، نوعی سوپ ایتالیایی است. که با ترکیبات مختلف شامل سبزیجات، حبوبات، ماکارونی و گوشت، گوجه فرنگی، اسفناج، لوبیا، کرفس، آرد، سبزیجات خشک، روغن زیتون، نمک، فلفل و ادویههای ایتالیایی درست میشود. این سوپ علاوه بر طعمهای غنی و متنوع، سرشار از مواد مغذی است. و برای ذائقههای مختلف انتخاب ایدهآلی به شمار میرود. مینسترونه همراه با نان تازه، سرو میشود. و وعده غذایی کامل و مغذی مناسب تمام فصول است. در استفاده از سبزیجات و حبوبات در تهیه این غذا میتوانید مطابق با ذائقه و سلیقه خود عمل کنید.
سخن پایانی
تنوع غذاهای ایتالیایی بسیار بالا است. و سعی کردیم در مقاله امروز از آموزشگاه آشپزشو معروفترین، خوشمزهترین و بهترین آنها را معرفی کنیم. با معرفی این فهرست طولانیT هر کس میتواند غذای مورد علاقه و باب میل خود را انتخاب کند. و آن را تهیه و نوش جان نماید. دوره آموزش غذای ایتالیایی تجربهای آموزنده و جذاب برای علاقمندان به آشپزی ایتالیایی است. و با شرکت در این دوره میتوانید مهارتهای خود را در آشپزی ایتالیایی تقویت کنید.
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.