شیرینیهای فرانسوی به اندازهای معروف و محبوب هستند، که اکثر خیابانهای فرانسه، قنادیی وجود دارد! دسرها و شیرینیهای فرانسوی همچون جواهرات جذابی در ویترین قنادیها، میدرخشند و هر رهگذری را شیفته خودشان میکنند در دورهی آشپزی ملل با برخی غذاها و شیرینیهای فرانسوی آشنا خواهید شد و میتوانید طرز تهیهِی آنها را بصورت حرفه ای یاد بگیرید. در این مقاله سعی کردیم مواردی رو معرفی کنیم که هم به ذائقه ما ایرانیها شباهت داشته باشد و هم قابل تهیه در منزل باشد. پس همراه ما باشید.
فهرست مطالب
1- کروسان
هیچ راه بهتری برای شروع این مقاله، جز شروع با کروسان که شاید معروفترین شیرینی فرانسوی باشد نیست! کروسان نوعی شیرینی لایهای کره دار، و محبوبترین شیرینی فرانسوی است. که مورد علاقه بسیاری از دوستداران صبحانه، در سراسر جهان معرفی شده است.
بیشتر بخوانید…
اگر از طرفداران شیرینی و دسر هستید و علاقه دارید با انواع دسر برای مهمانی آشنا شوید، حتما این مقاله را نیز مطالعه کنید.
2- کلافوتی
کلافوتی یکی از شیرینی کلاسیک محبوب از منطقه لیموزین فرانسه هست. کلافوتی بافت کیک مانندی دارد که معمولا در ماهیتابه یا ظرف پخته می شود. رستورانهای سطح بالا کلافوتی را در همه شهرها سرو میکنند. یکی از خوشمزهترین کلافوتیها، کلافوتی گیلاس است.
3- مادلین
مادلین یکی دیگر از انواع شیرینیهای فرانسوی، که یک کیک اسفنجی کوچک است که از شمال شرقی فرانسه سرچشمه میگیرد. به دلیل شکل متمایز صدف مانند خود که از پخت در تابه با فرورفتگی های صدفی به دست می آید، با این نام شناخته شده است.
4- میل فوی
میلفوی که در آمریکای شمالی با نامهای ناپلئون، برش وانیل در بریتانیا و برش کاستارد نیز شناخته میشود، یک نوعی شیرینی فرانوسی است که از خمیر لایهای با خامه شیرینی شده درست میشود.
5- ماکارون
کمتر کسی هست که این روزها ماکارون را نشناسد. ویفرهای بادامی کوچکی، که در رنگ و طعمهای مختلف با فیلینگهای متفاوتی تهیه و سرو میشوند. پایه اصلی این شیرینی فرانسوی پودر بادام درختی میباشد.
6- اکلر
مانند کروسان، اکلر نیز از محبوب ترین شیرینیهای فرانسوی است. این شیرینی شبیه لولهای مستطیلی است که با خامه شیرینی پر شده و روی آن با گاناش شکلاتی پوشانده میشود. شاید شگفت زده شوید اگر بدانید که معنای این شیرینی "درخشش رعد و برق" است. ظاهراً نامش را از خوشمزه بودنش گرفتهاند زیرا همیشه زود خورده می شود.
7- پاریس برست
پاریس برست، از سال 1910 در یک مسابقه دوچرخه سواری، در پاریس به وجود آمد. این شیرینی دایرهای شکل که با بادام پر شده و روی آن پودر قند الک شده، به دلیل ارزش کالری بالایی که داشت، در بین دوچرخه سوارانی که در این مسابقه شرکت می کردند، مورد توجه قرار گرفت. امروزه به طور گسترده در شیرینی فروشیهای سراسر فرانسه در دسترس است.
بیشتر بخوانید…
اگر به درست کردن شیری و دسر علاقه دارید، میتوانید مقالهی طرز تهیه مافین را نیز ببینید، و لذت ببرید.
8- تارت تاتین
تارت تاتین که از نام خواهران تاتین که آن را برای اولین بار درست کردند و به عنوان غذای خاص آن در هتل خود سرو کردند، نامگذاری شده است، شیرینیای است، که در آن میوه کاراملی شده قراردارد. منشا تارت تاتین فرانسه است، اما در طول سال ها به کشورهای دیگر گسترش یافته است. تارت تاتین سیب از همه معروفتر میباشد.
9- پن شکلاتی
نان شکلاتی یا پن شکلاتی مانند کروسان نوع دیگری از شیرینیهای فرانسوی لایهای است. Pain au chocolate در لغت به معنای "نان شکلاتی" است و به شیرینی گفته میشود که با شکلات پر شده است. پن شکلاتی با همان خمیر لایه لایه کروسان درست می شود. اگرچه شکل متفاوتی دارد، اما از نظر طعم و بافت کاملاً شبیه است، بنابراین می توانید آن را به عنوان نوعی کروسان پر از شکلات در نظر بگیرید.
پیشنهاد ویژه…
اگر به درست کردن شیرینی علاقه دارید و به فکر ورود به بازار کار هستید و یا میخواهید شیرینیهایتان زبان زد نزدیکانتان شود. جای شما در دوره کلاس شیرینی پزی خالیست! این دوره زیر نظر یکی از بهترین اساتید کشور است و در آموزشگاه آشپزشو برگزار می شود.
10- کیک بادام یا فاینانسیر
فایناسیر یک کیک بادام فرانسوی، کیکهای کوچک و لقمهای هستند. این شیرینی فرانسوی کوچک شبیه به پتیفور، با بادام، فندق، سفیده تخممرغ، آرد، پودر قند و کره قهوهایدرست میشوند. این شیرینی را معمولا در قالبهای مستطیلی کوچک میپزند و دارای بافتی سبک و مرطوب با پوسته کمی ترد هستند
سخن پایانی:
در این مقاله با انواع شیرینیهای فرانسوی آشنا شدیم. هرچند طرز تهیه شیرینیهای فرانسوی ممکن است با شیرینیهای ایرانی متفاوت باشد، اما باز هم به راحتی میتوان با مواد در دسترس این شیرینیهای خوشمزه را در خانه تهیه کرد در آموزشگاه آشپزی آشپزشو به آموزش این شیرینی ها و انواع دیگر از غذاها و دسرها پرداختیم و میتوانید از طعم بینظیر آنها لذت ببرید..
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.