کروسان از خوشمزهترین شیرینیهای فرانسوی است که در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد. این شیرینی با انواع طعمها مانند شکلات تهیه میشود و طبخ بسیار راحتی دارد. بسیاری از کاربران علاقمند به یادگیری آموزش کروسان خانگی هستند و دوست دارند خودشان این شیرینی لذیذ را در خانه تهیه کنند. این شیرینی با خمیر هزارلا نیز تهیه میشود که میتوانید آن را از بازار تهیه کنید. از این رو در مقاله امروز قصد داریم طرز تهیه کروسان فرانسوی و طرز تهیه نان کروسان را برایتان به اشتراک بگذاریم.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه مافین با ۹ طعم فوقالعاده
فهرست مطالب
طرز تهیه کروسان با خمیر دستساز (خوشمزه و حرفهای)
برای تهیه کروسان خانگی میتوانید از خمیر دستساز یا خمیر هزارلا استفاده کنید. جهت تهیه خمیر دستساز کروسان مواد زیر را آماده کنید.
مواد اولیه
- آرد قنادی یک و نیم پیمانه پودر
- خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- تخممرغ ۱ عدد
- کره ۱۵۰ گرم
- روغن مایع نصف پیمانه
- آب ولرم نصف پیمانه
- شیر نصف پیمانه
طرز تهیه
- در اولین مرحله از پخت کروسان خانگی باید خمیر آن را تهیه کنید. طرز تهیه خمیر کروسان بسیار راحت است و پیشنهاد میشود برای کیفیت بالای آن از ابزار مناسب استفاده کنید. در اولین مرحله از تهیه خمیر کروسان آرد را سه مرتبه الک کنید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود. در یک ظرف مناسب شکر را همراه با مقداری آب ولرم مخلوط کنید و مایه خمیر فوری را به آن اضافه نمایید. تمام مواد را هم بزنید و پس از آن که یکدست شدند درب ظرف را ببندید. سپس ظرف را به مدت ۱۰ دقیقه در مکانی گرم بگذارید تا مایه خمیر به عمل آید.
- زرده و سفیده تخممرغ را از یکدیگر جدا کنید و زرده را درون یخچال قرار دهید. در ادامه سفیده را با شیر و شکر مخلوط کنید و به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند. آرد را به ترکیب اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید تا حالت خمیری به خود بگیرد. به این نکته توجه داشته باشید خمیر مایه باید نرم باشد. یک سینی مناسب با مقداری روغن چرب کنید و خمیر به دست آمده را به حالت توپی روی آن بگذارید. خمیر را به مدت ۲ الی ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید.
پیشنهاد ویژه…
اگر به شیرینیپزی و قنادی علاقه دارید و به فکر کسب درآمد از این راه هستید سری به دوره شیرینی پزی آشپزشو بزنید!
- در این مرحله از طرز تهیه کروسان فر را بر روی دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم و روشن کنید تا به طور کامل داغ شود. پس از گذشت زمان خمیر کروسان را از یخچال بیرون بیاورید و روی یک تخته چوبی بگذارید. خمیر را با وردنه ورز دهید و به تعداد قسمتهای مساوی تقسیم کنید و هر کدام را با وردنه به شکل دایره در بیاورید. در ادامه خمیرها را بهصورت مثلثی برش دهید تا نانهای هلالی کروسان آماده شوند.
- کره را که از قبل در دمای اتاق قرار دادهاید به مقدار کم روی هر یک از خمیرهای مثلثی بمالید و آن را رول کنید. رول کردن خمیر کروسان به این صورت است که از طرف پهن مثلث به طرف نازکتر باید رول شود. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و با مقداری روغن روی آن را چرب کنید. پس از آن کروسانها را به فاصله مناسب از یکدیگر روی سینی قرار دهید.
- زرده تخممرغ را از یخچال بیرون آورید و با شیر رقیق کنید. مخلوط زرده تخممرغ و شیر را با فرچه به آرامی روی کروسانها بمالید. سینی را درون فر بگذارید و اجازه دهید کروسانها به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه پخته شوند. در این حالت کروسانها باید کاملاً طلایی شوند.
طرز تهیه کروسان با خمیر هزارلا (سریع و راحت!)
اگر زمان کمی دارید یا علاقهای به درست کردن خمیر دستساز برای تهیه کروسان ندارید کافی است به بازار بروید و خمیر هزارلا یا خمیر یوفکا تهیه کنید. در طرز تهیه کروسان با خمیر یوفکا ابتدا خمیر را از فریزر بیرون آورید و صبر کنید تا دمای آن با دمای محیط یکسان شود. بعد از نرم شدن خمیر هزارلا آن را به طور مثلثی برش بزنید و در صورت تمایل در ابتدای آن مقداری مربا یا شکلات بریزید.
سپس خمیر را مانند دستور قبلی رول کنید و روی آن را با مخلوط تخممرغ و شیر آغشته نمایید. سپس کروسانها را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه درون فر قرار دهید. برای خوشمزهتر شدن شیرینی کروسان پس از خارج کردن آنها از فر مقداری عسل رقیق شده روی کروسانها بریزید.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه کیک هویج رژیمی ، سالم و بدون شکر!
آموزش کروسان شکلاتی
در مغز کروسان برای ایجاد طعم متفاوت و لذیذ میتوان از انواع شکلاتها و مرباها استفاده کرد. طرز تهیه کروسان شکلاتی شبیه به دستوری است که در بالا ذکر شد. تنها کافی است هنگام رول کردن خمیرها مقداری شکلات صبحانه، چیپس شکلات یا هر شکلات دیگری بر روی خمیرها بریزید. شکلات باید مقداری از لبههای خمیر کروسان فاصله داشته باشد تا حین پخت بیرون نزند. پس از پختن کروسانها نیز میتوانید با شکلات رقیق شده روی آنها را تزیین کنید.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه سوفله شکلاتی به دو روش فرانسوی و ترکیهای
پختن کروسان بدون فر
برای پختن شیرینی کروسان نیازی نیست حتماً فر داشته باشید و میتوانید درون قابلمه آن را آماده کنید. در طرز تهیه کروسان بدون فر تمامی مراحل را تا رول کردن خمیر مطابق با دستور ذکر شده در بالا انجام دهید. پس از آن یک سینی فر مناسب اندازه قابلمه دلخواه انتخاب کنید و آن را با روغن چرب کنید. کروسانها را با فاصله از یکدیگر بچینید تا موقع پف کردن به هم نچسبند.
پیشنهاد ویژه…
دوره حضوری آموزش کیک پزی نیز یکیدیگر از دورههای پرطرفدار و حرفهای آموزشگاه آشپزشو است! برای اطلاعات بیشتر به صفحه دوره آموزش کیک پزی مراجعه کنید
پس از چیدن کروسانها درون سینی به مدت ۱۵ دقیقه به آن اجازه استراحت دهید. در این فاصله قابلمه را روی حرارت بگذارید و یک پایه فلزی درون آن قرار دهید. سپس سینه کروسان را درون قابلمه و روی پایه فلزی بگذارید. حرارت شعله را کم کنید و به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه اجازه دهید کروسانها پخته شوند. برای اطمینان از نسوختن شیرینیها میتوانید زیر قابلمه شعلهپخشکن قرار دهید. در نهایت شیرینی شما آماده است و با انواع میوهها و سس شکلات میتوانید آن را تزیین کنید.
نکات مهم طرز تهیه کروسان
- برای پفدار شدن شیرینی کروسان خمیر دستساز یا هزارلا باید همدما با محیط اتاق باشد.
- بعد از آماده شدن کروسان کمی اجازه دهید سرد شود و با چاقوی تیز یا دندانهدار آن را برش دهید.
- برای نرم و ترد شدن بافت کروسان حین پخت یک ظرف آب درون فر قرار دهید.
- حین پخت کروسان هر ۵ دقیقه یک بار به آن سر بزنید و زمانی که طلایی شد فر را خاموش کنید.
- اگر در تهیه خمیر دستساز کروسان خمیر خیلی سفت شد مقداری آب ولرم به آن اضافه کنید و ورز دهید.
- برای تهیه خمیر هزارلا یا یوفکا باید مدلهای مثلثی آن را تهیه کنید.
- قبل از برش مثلثی خمیر هزارلا دورتادور خمیر یک برش بزنید تا شیرینیهای کروسان بهتر پف کنند.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه موچی به سبک ژاپنی؛ ساده، متفاوت و خوشمزه
سخن پایانی
در مقاله امروز طرز تهیه کروسان به روشی کاملاً ساده و سریع توضیح داده شد. همچنین با طرز تهیه خمیر کروسان آشنا شدید و میتوانید صفر تا صد تهیه این شیرینی را خودتان انجام دهید. پس از درست کردن کروسان آن را همراه با یک فنجان چای یا قهوه نوش جان کنید و از طعم لذیذ آن در کنار خانواده و دوستان لذت ببرید.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.