کانولی از خوشمزهترین دسرهای بینالمللی است که به کشور ایتالیا تعلق دارد. این شیرینی با طعمهای متنوع تهیه میشود و بسیار ترد و لذیذ است. طرز تهیه کانولی بسیار راحت بوده و با سادهترین مواد میتوانید در خانه آن را آماده کنید. کانولی بهعنوان دسر و میانوعده سرو میشود و برای پذیرایی در مهمانیها انتخاب ایدهآلی است. در ادامه همراه ما باشید تا با دستور پخت کانولی ایتالیایی آشنا شوید.
فهرست مطالب
مواد اولیه کانولی ایتالیایی
برای تهیه شیرینی خوشمزه کانولی ابتدا مواد زیر را آماده کنید:
- آرد سفید ۲۵۰ گرم
- شکر سفید ۱۸ گرم
- کره ۴۳ گرم
- تخممرغ ۱ عدد
- نمک یک چهارم قاشق چایخوری
- روغن سرخ کردنی ۸ پیمانه
- آب انگور یک سوم پیمانه
- پودر دارچین یک چهارم پیمانه
- مغز پست یک سوم پیمانه
- شکلات چیپسی ۱۲۰ گرم
- پنیر ریکوتا ۹۰۰ گرم
- پودر قند ۱۸۰ گرم
پیشنهاد ویژه…
یکی از دورههای جذاب آشپزشو که مناسب علاقهمندان به دنیای قنادیست، دوره آموزش شیرینی پزی است! برای اطلاعات بیشتر سری به صفحه دوره کلاس شیرینی پزی بزنید.
طرز تهیه کانولی
- در اولین مرحله از تهیه شیرینی کانولی باید آرد سفید را ۲ الی ۳ مرتبه الک کنید و همراه با نمک و شکر درون غذاساز بریزید. مواد را هم بزنید تا یکدست شوند و کره را به شکل مکعبهای کوچک خرد کنید و به مواد اضافه نمایید. مجدد غذاساز را روشن کنید تا جایی که کره قابل دیدن نباشد مواد را هم بزنید.
- تخممرغ و آب انگور را درون غذاساز بریزید و با یکدیگر مخلوط کنید تا در نهایت خمیر نرم و یکدستی به وجود آید. سپس یک ظرف مناسب را چرب کنید و خمیر به دست آمده را مانند یک توپ درون آن قرار دهید. ظرف را با استفاده از نایلون یا پارچه بپوشانید و به مدت یک الی دو ساعت در دمای اتاق قرار دهید تا استراحت کند.
- پس از گذشت زمان خمیر را به دو نیم تقسیم کنید و یکی از قسمتهای آن را روی سطح تمیز قرار دهید. با کمک وردنه خمیر را تا جایی باز کنید که ضخامت آن به ۱.۵ سانتیمتر برسد. نیم دیگر خمیر را درون همان ظرف بگذارید و روی آن را بپوشانید تا خشک نشود. با استفاده در خمیر دایرههایی هم اندازه به وجود آورید و آنها را جدا کنید.
- قالبهای مخصوص کانولی را چرب کنید و لبههای خمیرهای دایرهای شکل را دور آنها بپیچانید. در ادامه قالبها را درون یک سینی بچینید. درون تابه روغن بریزید و آن را روی شعله متوسط قرار دهید تا داغ شود. بهوسیله انبر قالبها را درون روغن قرار دهید تا خمیرها سرخ و طلایی شوند. در ادامه قالبها را بیرون بیاورید و روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن شیرینیها گرفته شود. اجازه دهید خمیر خنک شود و آن را به آرامی از قالب جدا کنید. این کار برای تمامی خمیرها انجام دهید.
- در این مرحله از طرز تهیه کانولی باید مواد میانی شیرینی را آماده کنید. به این منظور ابتدا آبکش را درون یک کاسه قرار دهید و سطح آن را با یک پارچه تنظیف بپوشانید. سپس پنیر ریکوتا را داخل پارچه قرار دهید و روی آن را بپوشانید. یک ظرف سنگین روی پنیر بگذارید و اجازه دهید به مدت ۸ الی ۹ ساعت آب پنیر گرفته شود. این مرحله را باید قبل از پخت شیرینی و آمادهسازی مواد انجام دهید.
- پس از آبگیری پنیر ریکوتا آن را درون یک ظرف بزرگ قرار دهید و پودر دارچین، پودر قند و شکلات چیپسی را به آن اضافه کنید. تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید تا یک مایه یکدست به وجود آید. مواد را درون قیف بریزید و داخل خمیرهای پخته شده را پر کنید. با مغز پسته و مقداری پودر قند شیرینیها را تزیین کنید و درون ظرف دلخواه خود سرو نمایید.
پیشنهاد ویژه…
دوره حضوری آموزش کیک پزی نیز یکیدیگر از دورههای پرطرفدار و حرفهای آموزشگاه آشپزشو است! برای اطلاعات بیشتر به صفحه دوره آموزش کیک پزی مراجعه کنید
نکات طرز تهیه کانولی
- دستور پخت ذکر شده برای تهیه کانولی برای ۸ نفر مناسب است.
- زمان آمادهسازی مواد کانولی ۳۰ دقیقه و زمان پخت آن ۸۰ دقیقه طول میکشد.
- قالب کانولی در واقع به میلههای کانولی شناخته میشود که میتواند از قنادیها آن را تهیه کنید.
- امکان نگهداری خمیرهای خشک کانولی به مدت یک هفته درون یخچال وجود دارد.
- یک ساعت پس از آماده کردن شیرینی کانولی بهترین زمان برای سرو آن است.
- میزان شکلات چیپسی کاملاً به ذائقه و سلیقه خودتان بستگی دارد و میتوانید آن را افزایش دهید.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه موچی به سبک ژاپنی؛ ساده، متفاوت و خوشمزه
سخن پایانی
دسر خوشمزه و محبوب ایتالیایی کانولی بسیار ترد و نرم است و یکی از بهترین گزینهها برای پذیرایی در مجالس و مهمانیها شناخته میشود. در این مقاله از کلاس آشپزی آشپزشو آموزش کانولی ایتالیایی به روشی کاملاً ساده توضیح داده شد و امیدواریم از تهیه و خوردن آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.