اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران
پرداخت اقساطی بدون ضامن و بدون کارمزد
اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران

طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ یا گوشت قلقلی

طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ یا گوشت قلقلی

در بین انواع غذاهای سنتی ایرانی آلبالو پلوی مجلسی با طعم فوق‌العاده لذیذ طرفداران زیادی دارد. همچنین آلبالو پلو از غذاهای تابستانی شناخته می‌شود و تاثیر زیادی در رفع عطش دارد. در طرز تهیه آلبالو پلو از مرغ یا گوشت چرخ کرده استفاده می‌شود و یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی به شمار می‌رود. روش‌های مختلفی برای تهیه آلبالو پلو وجود دارد که در مقاله امروز به آموزش آنها خواهیم پرداخت.

طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ

طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ

در طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ برای سه نفر مواد زیر را آماده کنید:

  • مرغ چند تکه به دلخواه
  • برنج دو و نیم پیمانه
  • آلبالو بدون هسته یک و نیم پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • زعفران دم‌کرده ۱ استکان
  • خلال پسته و بادام به مقدار لازم
  • نمک و روغن به مقدار لازم

دستور پخت

  1. در اولین مرحله از تهیه آلبالو پلو با مرغ ابتدا پیاز را بشوید و پوست بگیرید. سپس آن را به طور خلالی و ریز خرد کنید و در یک قابلمه مناسب با کمی روغن تفت دهید. پس از طلایی و سبک شدن پیازها تکه‌های مرغ را به آن اضافه و سرخ کنید. مقدار کمی نمک و نصف استکان از زعفران را به مرغ‌ها اضافه نموده و حرارت را بسیار کم کنید تا بپزند.
  2. در فاصله‌ای که مرغ‌ها پخته می‌شوند آلبالوها را همراه با یک لیوان آب درون ظرف مناسب بریزید و روی شعله بگذارید تا پخته شوند. اگر تمایل دارید آلبالو پلو شیرین شود می‌توانید نصف لیوان شکر به آن اضافه کنید. پس از پختن آلبالوها آنها را آبکش کنید و کنار بگذارید. آب آلبالو را با دو لیوان دیگر به برنج‌هایی که در حال خیس خوردن هستند اضافه کنید.
  3. برنج را درون قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید. اجازه دهید آب آلبالو به طور کامل به خورد برنج برود و پس از آن برنج‌ها را آبکش کنید. برنج را با آلبالوها مخلوط کنید و اجازه دهید به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. پس از آماده شدن آلبالو پلو آن را در ظرف دلخواه خود سرو کنید و همراه با خلال پسته و بادام تزیین کنید.

پیشنهاد ویژه…

اگر به آشپزی اصیل ایرانی علاقه دارید و دوست دارید در یک دوره حرفه‌ای و جامع با مدرک معتبر فنی‌وحرفه‌ای شرکت کنید، سری به دوره آشپزی ایرانی آشپزشو بزنید

طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ ریش ریش

روش تهیه آلبالو پلو با مرغ ریش ریش شباهت زیادی با روش تهیه آلبالو پلو با مرغ دارد و تنها به جای تکه‌های مرغ باید آن را به طور ریش ریش به غذا اضافه کنید. به این منظور پس از پختن مرغ همراه با پیاز و ادویه آن را از قابلمه بیرون بیاورید و ریش ریش کنید. پس از آن برنج زعفرانی را درون قابلمه بریزید و آلبالوها را با مرغ‌های ریش ریش شده روی برنج‌ بریزید. سپس روی آلبالوها و مرغ‌ها را با برنج سفید بپوشانید و درب قابلمه را بگذارید تا غذا دم بکشد.

طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده

برای تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی برای چهار نفر ابتدا مواد زیر را آماده کنید:

  1. گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  2. آلبالو ۵۰۰ گرم
  3. شکر ۲۰۰ گرم
  4. برنج ۴ پیمانه
  5. پیاز ۱ عدد
  6. نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و روغن، به مقدار لازم

دستور پخت

  • ابتدا برگ، دم و هسته آلبالوها را بگیرید و آنها را درون قابلمه بریزید. شکر را همراه با مقداری آب به آلبالوها اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه پخته شوند. پس از آن آلبالوها را آبکش کنید و آنها را کنار بگذارید. آب آلبالوها را نگه دارید و مجدد روی حرارت قرار دهید تا غلیظ‌تر شود و سپس آن را کنار بگذارید.
  • پیاز را پوست بگیرید و به‌صورت ریز خرد کنید و همراه با گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل سیاه درون ظرف مناسب بریزید و مواد را با یکدیگر ورز دهید. از مایه گوشت چرخ کرده به اندازه یک گردوی کوچک بردارید و با دست به آن حالت دهید تا شبیه به کوفته قلقلی شود.
  • گوشت‌های قلقلی آماده شده را درون تابه بچینید و روی حرارت ملایم قرار دهید. گوشت‌ها را به طور مداوم بچرخانید تا رنگشان تغییر کند. پس از سرخ شدن گوشت‌های قلقلی آنها را کنار بگذارید و به سراغ پختن برنج بروید.
  • برنج را به روش آبکش بپزید و قابلمه‌ای را برای پختن آلبالو پلو انتخاب کنید. درون قابلمه روغن بریزید و یک تا دو کفگیر برنج کف آن بریزید. گوشت‌های پخته شده و آلبالوها را روی برنج بریزید و آن را با برنج بپوشانید. به همین منوال برنج، گوشت قلقلی و آلبالوها را به‌صورت لایه‌لایه درون قابلمه بچینید تا تمام شوند.
  • نصف لیوان آب آلبالو غلیظ شده و یک قاشق روغن مایع روی برنج بریزید و درب قابلمه را ببندید. زیر شعله را زیاد کنید و تا زمانی که بخار داخل قابلمه بپیچد حرارت را ملایم کنید. پس از پخته شدن غذا آلبالو پلو را به طور کامل زیر و رو کنید و سپس در ظرف دلخواه خود سرو نمایید.

بیشتر بخوانید…

طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی، خوشمزه و مجلسی

نکات طرز تهیه آلبالو پلو

نکات دستور پخت آلبالو پلو
  • برای طرز تهیه آلبالو پلو بدون شکر هم می‌توانید از گوشت مرغ و هم از گوشت چرخ کرده استفاده کنید که بسته به ذائقه خودتان دارد.
  • زمان آماده‌سازی مواد و پخت آلبالو پلو به طور کلی حدود ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.
  • در طرز تهیه آلبالو پلو برای ۲ نفر تنها یک عدد سینه مرغ کافی است.
  • در تهیه آلبالو پلو با مرغ هم از سینه و هم از ران می‌توانید استفاده کنید.
  • برای مجلسی‌تر شدن آلبالو پلو علاوه بر خلال پسته و بادام می‌توانید از آلبالو و مرغ برای تزیین آن استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از چسبیدن آلبالوها به هم حین پخت غذا قبل از اضافه کردن آنها به برنج کمی کره به آلبالوها بزنید.
  • در صورت عدم دسترسی به آلبالو می‌توانید مربای آن را جایگزین کنید.

سخن پایانی

طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی در مقاله امروز از آموزشگاه آشپزی آشپزشو با مرغ و گوشت قلقلی آموزش داده شد. در صورت علاقه‌مندی به تهیه این غذا حتماً نکات مهم آن را رعایت کنید تا غذایی خوشمزه و با ظاهر شیک داشته باشید. آلبالو پلو از بهترین غذاها برای پذیرایی در مجالس و مهمانی‌های مختلف است و به سفره شما رنگ و لعاب می‌بخشد.

سوالات متداول

0/5 (0 نظر)
ارسال دیدگاه