آب دوغ خیار از غذاهای سنتی و تابستانه ایرانی است که معمولا در هوای گرم درست میشود. این غذا بسیار سالم و پر انرژی بوده و علاوه بر سیر کردن باعث رفع عطش و پایین آمدن دمای بدن میشود. در طرز تهیه آب دوغ خیار خوشمزه از مواد مقوی مانند کشمش و گردو استفاده میشود و طعم فوقالعاده لذیذی دارد. برای آشنایی با طرز تهیه آب دوغ خیار به روش ساده مجلسی و رژیمی همراه ما باشید.
فهرست مطالب
طرز تهیه آب دوغ خیار ساده خانگی
تهیه آب دوغ خیار ساده خانگی بسیار راحت است و مدت زمان آمادهسازی آن تنها ۱۵ دقیقه طول میکشد. به این منظور ابتدا مواد زیر را آماده کنید:
- خیار ۴۰۰ گرم
- سبزی خوردن ۲۰۰ گرم
- خامه ۲ قاشق غذاخوری
- ماست چکیده به میزان دلخواه
- دوغ به میزان دلخواه
- کشمش و مغز گردو به میزان دلخواه
- پودر گل محمدی به میزان دلخواه
- نعنا و پودر ریحان خشک به میزان دلخواه
- نمک به میزان دلخواه
- نان و یخ به میزان دلخواه
- در اولین مرحله از طرز تهیه آب دوغ خیار با ماست به روش سنتی و ساده خیارها را بشویید و بهصورت نگینی خرد کنید. خیارهای خرد شده را درون ظرف موردنظر بریزید و ماست و خامه را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سبزیهای خوردن که شامل ریحان و نعنا هستند را به شکل ساطوری خرد کنید و همراه با کشمش و مغز گردو به ظرف اضافه نمایید.
- تمام مواد را به آرامی هم بزنید و پس از آن دوغ را به هر مقداری که تمایل دارید به ظرف اضافه کنید. اگر میخواهید آب دوغ خیار شما آبکی و رقیق باشد میتوانید کمی آب به آن بیفزایید. مواد را مجدد هم بزنید و زمانی که به طور کامل در دوغ ترکیب شدند نمک را به آن اضافه کنید و اندازه نمایید. نانهای خشک را نیز در اندازههای کوچک خرد کنید و درون ظرف بریزید. در نهایت با پودر گل محمدی، نعنا و ریحان خشک آب دوغ خیار را تزیین کنید و به آن یخ اضافه نمایید.
پیشنهاد ویژه…
اگر به آشپزی اصیل ایرانی علاقه دارید و دوست دارید در یک دوره حرفهای و جامع با مدرک معتبر فنیوحرفهای شرکت کنید، سری به دوره آشپزی ایرانی آشپزشو بزنید
طرز تهیه آب دوغ خیار به روش مجلسی
طرز تهیه آب دوغ خیار مجلسی شبیه به دستور قبلی است و تنها میتوانید مواد دیگری مانند شیر، تربچه، پیازچه، ترخون خشک، مرزه خشک و پونه به آن اضافه کنید. فلفل سیاه، پودر سیر و پودر گل سرخ نیز از ادویههای آب دوغ خیار مجلسی و لاکچری هستند و در صورتی که با ذائقه شما سازگاری دارند میتوانید آنها را اضافه کنید.
طرز تهیه آب دوغ خیار رژیمی
مواد لازم برای تهیه آب دوغ خیار رژیمی عبارتند از:
- ماست کمچرب به میزان دلخواه
- آب به میزان دلخواه
- سبزی خرد شده به میزان دلخواه
- خیار خرد شده به میزان دلخواه
- گردو ۲ عدد
- نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری
- نان خشک ۲ کف دست
برای تهیه این غذای رژیمی و خوشمزه ابتدا یک ظرف مناسب انتخاب کنید و آب را با ماست درون آن ترکیب کنید. نعنا خشک را به مواد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند. گردوها را له کنید و با خیار و سبزی خرد شده درون ظرف بریزید، در صورت تمایل میتوانید سیر تازه یا له شده و مقداری گل محمدی به غذا اضافه کنید. تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و در نهایت نان خشک خرد شده را به اضافه کنید.
بیشتر بخوانید…
۱۰ دستور پخت ساده برای غذای سریع و آسان مناسب شام و ناهار
نکات طرز تهیه آب دوغ خیار
- در صورتی که سبزی تازه ندارید میتوانید از سبزیهای خشک استفاده کنید.
- برای خوشمزهتر شدن آب دوغ خیار از ماست چکیده یا ماست پرچرب استفاده کنید و اگر میخواهید کالری کمتری داشته باشد حتماً ماست کمچرب استفاده نمایید.
- سبزیهای تازه آب دوغ خیار شامل نعنا، ریحان، ترخون، مرزه، پونه و کمی گشنیز یا جعفری هستند.
- اضافه کردن یک قاشق غذاخوری گلاب به آب دوغ خیار آن را خوشعطر میکند.
- خرد کردن خیار با پوست یا بدون پوست کاملاً سلیقهای است و به خودتان بستگی دارد.
- برای آن که طبع آب دوغ خیار گرم شود از گردو و نعنای بیشتری استفاده کنید.
- به جای استفاده از ماست از دوغهای طعمدار یا دوغ کفیر استفاده کنید.
- آب دوغ خیار یک غذای کاملا رژیمی است و هر لیوان آن حدود ۶۹ کالری دارد.
- به جای اضافه کردن نان خشک به آب دوغ خیار میتوانید آن را همراه با نان لواش یا تافتون سرو کنید.
- خامه را میتوانید در صورت تمایل و برای غلیظتر شدن آب دوغ خیار استفاده کنید.
- اگر میخواهید در آب دوغ خیار خود پیازچه بریزید آن را هنگام خوردن اضافه کنید؛ زیرا در غیر این صورت حالت لزج به آن میدهد.
سخن پایانی
در این مقاله از کلاس آشپزی آشپزشو به آموزش طرز تهیه آب دوغ خیار پرداختیم. آب دوغ خیار از خنکترین و دلچسبترین غذاهای تابستان است و کمک میکند تا حد زیادی عطش شما را رفع کند. این غذای لذیذ و مقوی را با مواد گوناگون تهیه کنید و در کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرید.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.