تهیه یک پیتزای خوشمزه نیازمند خمیر فوقالعادهای است که میتوان به راحتی آن را در خانه درست کرد. خمیر پیتزا ایتالیایی نازک بوده و از پرطرفدارترین خمیرها شناخته میشود. استفاده از این خمیر برای تهیه انواع پیتزاها مناسب بوده و طعم و کیفیت فوقالعادهای به آن میبخشد. در مقاله پیش رو با ما همراه باشید تا با طرز تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی به روشهای حرفهای و آسان آشنا شوید.
فهرست مطالب
خمیر پیتزا ایتالیایی خانگی
جهت طرز تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی برای 6 نفر بهصورت حرفهای ابتدا مواد زیر را آماده کنید:
مواد لازم برای خمیر پیتزا ایتالیایی خانگی
- آرد سفید 4.5 لیوان
- آب 1 و سه چهارم لیوان
- روغن زیتون 1.4 قاشق غذاخوری
- پودر خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی خانگی
- در شروع کار پودر خمیر مایه را در لیوان آب ترجیحاً ولرم ترکیب کنید و آن را ۱۰ دقیقه در جای گرم قرار دهید. در این فاصله آرد را الک کنید تا صاف و یکدست شود و درون یک ظرف مناسب بریزید.
- وسط آرد را با دست خالی کنید و خمیر مایه به عمل آمده، روغن زیتون و نمک را درون آن بریزید، سپس آرد را به همراه مواد ورز دهید تا خمیر یکدست شود.
- بر روی یک سطح صاف مانند تخته مقداری آرد بریزید و خمیر را روی آن قرار دهید. مجدد حدود یک دقیقه خمیر را ورز دهید تا هوای آن خارج شود.
- یک قابلمه مناسب را با مقداری روغن چرب کنید و خمیر را درون آن قرار دهید. سپس با استفاده از یک پارچه روی قابلمه را بپوشانید و آن را به مدت یک ساعت در جای گرم بگذارید.
- پس از آن که خمیر پف کرد مجدد بر روی یک سطح صاف مقداری آرد بریزید و خمیر را روی آن قرار دهید و به 6 قسمت تقسیم کنید. هر یک قسمتها را به طور جداگانه ورز دهید و درون ظرف مخصوص پیتزا قرار دهید.
- جهت طرز تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی نازک باید تا جای ممکن خمیرها را نازک پهن کنید. سپس کمی با چنگال درون آن سوراخ ایجاد کنید و دوباره روی خمیرها را به مدت ۳۰ دقیقه با پارچه بپوشانید تا استراحت کنند.
- فر را روشن کنید و حرارت آن را روی ۲۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم نمایید. در این مرحله برای بسیاری سوال پیش میآید چیکار کنیم خمیر پیتزا خشک نشود؟ برای این کار حین گرم شدن فر یک لیوان آب درون آن قرار دهید تا محیط فر مرطوب شود.
- ظرفهای خمیر پیتزا را به مدت ۱۵ دقیقه درون فر قرار دهید. در نهایت خمیر شما آماده است و میتوانید آن را درون فریزر نگهداری کنید.
همچنین اگر قصد دارید پیتزا آماده کنید ظرفها را خارج کنید و مواد پیتزا را روی خمیرها بریزید و دوباره درون فر بگذارید. حدود یک ساعت زمان برای تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی خانگی نیاز است.
پیشنهاد ویژه…
اگر به درست کردن پیتزا علاقه دارید و یا به دنبال یک مدرک معتبر و بینالمللی برای مهاجرت یا ورود به بازار کار هستید سری به صفحه کلاس آموزش پیتزا آشپزشو بزنید و یا با ما تماس بگیرید.
خمیر پیتزا ایتالیایی بدون مخمر
برای تهیه انواع خمیر به طور معمول از مخمر استفاده میشود؛ اما در این بخش میخواهیم نحوه درست کردن خمیر پیتزا ایتالیایی بدون خمیر مایه را آموزش دهیم که باید مواد زیر را آماده کنید:
مواد لازم خمیر پیتزا ایتالیایی بدون مخمر
- آرد ۲.۵ لیوان
- شیر 1 لیوان
- تخممرغ 1 عدد
- روغن جامد ۶ قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
- نمک نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی بدون مخمر
- تخممرغ را درون یک ظرف مناسب بشکنید و آن را با چنگال هم بزنید. نمک و روغن جامد را به ظرف اضافه کنید و مجدد تخممرغ را هم بزنید.
- پس از الک کردن آرد آن را با بیکینگ پودر مخلوط کنید سپس شیر ترجیحا ولرم را به ظرف تخممرغ اضافه کنید و آرد را کمکم به آن بیفزایید. مواد را مدام هم بزنید تا گولهگوله نشوند.
- در این مرحله با دست مواد را ورز دهید تا خمیر یکدست و نرمی حاصل شود. اگر خمیر به دستتان چسبید مقداری آرد به آن اضافه کنید.
- خمیر را در قابلمه مناسب قرار دهید و با یک پارچه روی آن را بپوشانید. خمیر را به مدت یک ساعت در جای گرم قرار دهید و پس از گذشت زمان آن را به دو قسمت تقسیم کنید.
- کمی آرد بر روی یک تخته بریزید و خمیرها را با وردنه روی آن صاف کنید. خمیرهای نازک شده را درون ظرفهای مخصوص پیتزا قرار دهید و به مدت ۱۵ دقیقه در فر که از قبل گرم شده بگذارید.
بیشتر بخوانید…
خمیر پیتزا ایتالیایی خوشمزه با شیر
در این بخش قصد داریم طرز تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی با شیر را آموزش دهیم که باید مواد زیر را آماده کنید:
پیشنهاد ویژه…
یکی دیگر از دورههای حضوری و پرطرفدار آموزشگاه آشپزشو، دوره آموزش فست فود است. برای اطلاعات بیشتر به صفحه دوره مراجعه کنید یا با ما تماس بگیرید
مواد لازم خمیر پیتزا ایتالیایی خوشمزه با شیر
- آرد سفید ۲.۵ لیوان
- شیر ولرم 1 لیوان
- نمک 1 قاشق چایخوری
- شکر 1 قاشق چایخوری
- خمیر مایه ۱.۵ قاشق چایخوری
- کره آب شده: یک چهارم پیمانه
طرز تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی خوشمزه با شیر
- شیر، شکر، کره ذوب شده و خمیر مایه را در ظرفی مناسب بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس نیمی از آرد الک شده را به شیر اضافه کنید و هم بزنید تا به غلظت مایه کیک برسد.
- روی ظرف را با پارچهای تمیز بپوشانید و ۱۰ دقیقه در جای گرم قرار دهید تا خمیر مایه فعال شود. پس از آن نمک و نصف دیگر آرد را به مایه اضافه کنید و هم بزنید.
- مواد را تا جایی ورز دهید که خمیر پیتزا به شکل نرم و یکدست درآید سپس روی تخته مقداری آرد ریخته و خمیر را روی آن ورز دهید.
- دور ظرف را چرب کنید و خمیر را درون آن بگذارید سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت یک الی دو ساعت در جای گرم قرار دهید.
- در ادامه فر را با درجه ۲۶۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و پس از چیدن خمیرهای پیتزا درون ظرف مخصوص آنها را درون فر قرار دهید تا آماده شود.
سخن پایانی
در این مطلب از آموزشگاه آشپزی آشپزشو نحوه تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی به روشهای گوناگون توضیح داده شد. طرز تهیه نان پیتزا ایتالیایی با سادهترین مواد ممکن است و زمان زیادی نمیگیرد. اکنون میتوانید در منزل خمیر پیتزای خودتان را آماده کنید و از خوردن پیتزای دلچسب خانگی لذت ببرید.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.