موهیتو از نوشیدنیهای لذیذ، خنک و دلچسب است که در فصل تابستان عطش را از بین میبرد. این نوشیدنی پرطرفدار سالم است و در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد. موهیتو خانگی به روشهای مختلف و با میوههای گوناگون تهیه میشود که طعمها و رنگهای متنوع دارد و مناسب با انواع ذائقهها است. در ادامه طرز تهیه موهیتو به روشهای مختلف را برایتان آموزش میدهیم.
فهرست مطالب
موهیتو نعنا با آب گازدار
موهیتو کلاسیک نعنایی که سادهترین و رایجترین نوع این نوشیدنی است با آب گازدار تهیه میشود و آمادهسازی آن تنها ۱۵ دقیقه طول میکشد. برای تهیه موهیتو با آب گازدار ابتدا مواد زیر را آماده کنید:
- نعنا ۱۰ برگ
- لیموترش ۱ عدد
- آب گازدار نصف لیوان
- یخ ۱ لیوان
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه موهیتو نعنا با آب گازدار
- در اولین مرحله از طرز تهیه موهیتو با آب گازدار برگهای نعنا را از شاخه جدا کنید و بشویید و لیموترش را برش بزنید. پس از جدا کردن هستههای لیمو یک برش از آن را همراه با برگهای نعنا با گوشتکوب برقی له کنید تا زمانی که آب لیمو و روغن نعنا خارج شود. برش دیگر لیمو را نیز به این ترکیب اضافه کنید و مجدد با گوشتکوب برقی بکوبید تا آب آنها نیز گرفته شود.
- تمام مواد له شده را همراه با شکر درون لیوان موردنظر بریزید؛ در ادامه آب گازدار یا سودا را روی مخلوط بریزید و آنها را هم بزنید. در نهایت قالبهای یخ را به لیوان اضافه کنید و پس از مزه کردن نوشیدنی و اندازه کردن میزان شکر آن با برگ نعنا و لیمو لیوان نوشیدنی خود را تزیین کنید.
بیشتر بخوانید…
دنیای نوشیدنیهای خنک به همینجا خلاصه نمیشود. بجز اسموتی ها انواع شیک ها و شربتهای مختلفی وجود دارند که هرکدام نیز نکات و دستورات ویژه خودشان را دارند. اگر به دنیای بار سرد و بار گرم علاقهمند هستید یا تمایل دارید به عنوان بارتندر یا باریستا در کافهها مشغول به کار شوید به شما پیشنهاد میکنیم دوره حضوری باریستایی و بارتندری آموزشگاه آشپزشو را از دست ندهید. برای اطلاعات بیشتر به صفحه دوره آموزش باریستایی و بارتندری مراجعه کنید.
موهیتو بدون آب گازدار
امکان تهیه کردن موهیتو بدون آب گازدار و با آب سرد وجود دارد و به این منظور مواد زیر را آماده کنید:
- نعنا ۲ الی ۳ شاخه
- لیموترش ۲ عدد
- آب سرد ۱ لیوان
- یخ چند تکه
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه موهیتو بدون آب گازدار
- ابتدا برگهای نعنا را همراه با بخشی از ساقه جدا کنید تا عطر و طعم نوشیدنی موهیتو بیشتر شود. برگهای نعنا را بشویید و اجازه دهید آب آن گرفته شود؛ همچنین لیموها را بشویید و خشک کنید. لیموها و برگهای نعنا را درون یک ظرف شیشهای دربدار بریزید و شکر را به آن اضافه کنید، حدود ۵ الی ۶ قاشق به موهیتو اضافه کنید.
- مواد درون ظرف را با استفاده از یک گوشتکوب کوچک له کنید تا جایی که اسانس لیمو و نعنا به طور کامل خارج شود. سپس دو تکه یخ به مواد اضافه کنید و درب ظرف را ببندید و به خوبی تکان دهید تا شکر حل شود. مابقی تکههای یخ را درون یک کیسه پلاستیکی محکم بریزید و با گوشتکوب خرد کنید.
- در آخرین مرحله از طرز تهیه موهیتو خانگی بدون آب گازدار یخهای خرد شده را درون لیوان دلخواه خود بریزید و مابقی آب سرد را به آن اضافه کنید. مواد له شده درون ظرف را نیز به لیوان اضافه کنید و موهیتو را به آرامی هم بزنید. با استفاده از چند برگ نعنا و حلقه لیمو لیوان را تزیین کنید و نوشیدنی را نوش جان نمایید.
بیشتر بخوانید…
انواع شیک را بشناسید؟ طرز تهیه شیک کافه + آموزش
رد موهیتو
نوشیدنی موهیتو در رنگها و طعمهای گوناگون تهیه میشود که یکی از خوشمزهترین و محبوبترین آنها رد موهیتو است. برای تهیه رد موهیتو ابتدا مواد زیر را آماده کنید:
- نعنا ۲ تا ۳ شاخه
- لیموترش ۱ عدد
- شاتوت یخزده یک سوم لیوان
- آب گازدار یا آب ساده ۱ لیوان
- تخم شربتی ۱ قاشق مرباخوری
- یخ چند تکه
طرز تهیه رد موهیتو
در اولین مرحله لیمو را به خوبی بشویید و کمی از پوست آن به اندازه نصف قاشق چایخوری را رنده کنید. لیمو را برش دهید و پس از گرفتن هستههای آن آب نصف لیمو را درون لیوان موردنظر بریزید. برگهای نعنا را همراه با کمی از ساقه جدا کنید و بشویید و اجازه دهید آب آن گرفته شود.
برگهای نعنا را همراه با شاتوتهای یخزده و آب گازدار یا آب ساده درون میکسر بریزید و اجازه دهید تبدیل به پوره شوند. مخلوط آماده شده را درون لیوان بریزید و پوست رنده شده لیمو و تخم شربتی را به آن اضافه کنید. تمام مواد را هم بزنید و اجازه دهید تخمهای شربتی حجیم شوند، در نهایت تکههای یخ را به لیوان اضافه کنید و آن را با حلقههای لیمو تزیین نمایید.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه اسموتی توت فرنگی حرفهای با چند روش مختلف!
نکات طرز تهیه موهیتو
- در صورت نداشتن برگ نعنا تازه در طرز تهیه موهیتو لیمو نعنا خانگی میتوانید از نعنا خشک استفاده کنید.
- برای بیشتر شدن عطر و اسانس نوشیدنی موهیتو برگهای نعنا را با ساقهها و شاخههای کوچک له کنید.
- برای آن که آب لیموها راحتتر خارج شود ابتدا آن را کمی با دست فشار دهید.
- برای افزایش عطر لیمو در موهیتو مقدار پوست لیمو رنده شده به آن اضافه کنید.
- میتوانید به جای شکر برای شیرینتر شدن موهیتو از عسل، شیره انگور، شیره خرما یا نبات استفاده نمایید.
- هستههای لیمو نوشیدنی موهیتو را تلخ میکنند و حتماً آنها را خارج کنید.
- برای تهیه رد موهیتو علاوه بر شاتوت یخزده میتوانید از سایر میوههای قرمز مانند توتفرنگی و هندوانه استفاده کنید.
- در طرز تهیه موهیتو دو رنگ از انواع عصارهها و شیرینیهای طبیعی مانند عصاره جوانه گندم و سوسن آبی استفاده نمایید.
- میزان شکر استفاده شده به سلیقه خودتان بستگی دارد و میتوانید آن را کم یا زیاد کنید.
سخن پایانی
آموزش موهیتو به روشهای مختلف در مقاله امروز ارائه شد و هم اکنون میتوانید با تهیه این نوشیدنی خنک و لذیذ از مهمانان خود پذیرایی کنید. موهیتو تنها در چند دقیقه و با سادهترین مواد آماده میشود و به رفع عطش شما در تابستان بسیار کمک میکند.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.