
دسرها، پایان شیرین هر وعده غذایی هستند که با طعمهای متنوع و ظاهر خیرهکننده، لحظات را بهیادماندنی میکنند. از دسرهای سنتی و نوستالژیک گرفته تا دسرهای مدرن کافیشاپی، هر کدام داستانی از طعم و خلاقیت دارند. در آشپزشو، طرز تهیه 25 مدل دسر خاص را با دستورهایی دقیق، مرحلهبهمرحله، و ترفندهای حرفهای ارائه میدهیم. دسرهایی مانند دسر ملکه بادام، دسر باواریا، دسر کازان دیبی، دسر لوتوس، دسر ساده با شیر و بیسکویت پتیبور، دسر کاکا، طرز تهیه دسر با بیسکویت پتیبور و موز، دسر کدوحلوایی، دسر توتفرنگی با پودر ژلاتین، دسر پاناکوتا، دسر کاراملی، دسر تیرامیسو، دسر کرم بروله، و … دسرهای دیگر که از معروفترین و خوشمزهترین دسرهای جهان انتخاب شدهاند، در این مجموعه گنجانده شدهاند. آمادهاید طعمهایی بینظیر را کشف کنید؟
*این دسرها مهمونامو شگفتزده کرد!
- سارا، تهران*
فهرست مطالب
1. دسر ملکه بادام

مواد اولیه دسر ملکه بادام
مواد اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
شیر | ۴ لیوان | ۱۰۰۰ میلیلیتر |
شکر | ۱ لیوان | ۲۰۰ گرم |
آرد برنج | ۱/۲ لیوان | ۶۰ گرم |
پودر بادام | ۱/۲ لیوان | ۵۰ گرم |
گلاب | ۱/۴ لیوان | ۶۰ میلیلیتر |
خامه صبحانه | ۱/۲ لیوان | ۱۰۰ میلیلیتر |
زعفران دمکرده | ۱ قاشق غذاخوری | ۱۵ میلیلیتر |
پودر پسته | ۲ قاشق غذاخوری | ۲۰ گرم |
طرز تهیه دسر ملکه بادام
- شیر را در قابلمهای روی حرارت متوسط گرم کنید (۵ دقیقه).
- شکر و آرد برنج را در کاسهای مخلوط کنید و به شیر اضافه کنید، مدام هم بزنید تا گلوله نشود.
- حرارت را کم کنید و ۱۰ دقیقه هم بزنید تا مخلوط غلیظ شود.
- پودر بادام و گلاب را اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر بپزید.
- زعفران را مخلوط کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید.
- خامه را بهآرامی اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
- دسر را در ظرفهای تکنفره بریزید و ۲ ساعت در یخچال خنک کنید.
- با پودر پسته تزئین کنید و سرو کنید.
نکات:
- آرد برنج را الک کنید.
- برای طعم قویتر، از زعفران غلیظ استفاده کنید.
*این دسر طعمش مثل دسرای سنتی قدیمیه!
- مریم، اصفهان*
کالری دسر ملکه بادام
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۲۵۰ کیلوکالری |
---|
پیشنهاد ویژه …
دوره آموزشی دسرهای فرانسوی در بهترین آموزشگاه آشپزی تهران
2. دسر باواریا

مواد اولیه دسر باواریا
مواد اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
شیر | ۲ لیوان | ۵۰۰ میلیلیتر |
خامه قنادی | ۱ لیوان | ۲۰۰ گرم |
شکر | ۱/۲ لیوان | ۱۰۰ گرم |
پودر ژلاتین | ۲ قاشق غذاخوری | ۱۴ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری | ۴ گرم |
آب سرد | ۱/۴ لیوان | ۶۰ میلیلیتر |
توتفرنگی تازه | ۱ لیوان | ۱۵۰ گرم |
طرز تهیه دسر باواریا
- پودر ژلاتین را در آب سرد حل کنید و ۵ دقیقه استراحت دهید.
- شیر و شکر را روی حرارت ملایم گرم کنید تا شکر حل شود (۵ دقیقه).
- ژلاتین را به شیر گرم اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب شود.
- مخلوط را از حرارت بردارید و وانیل را اضافه کنید.
- خامه قنادی را فرم دهید و بهآرامی با مخلوط شیر ترکیب کنید.
- توتفرنگیها را خرد کنید و در قالب بریزید.
- مخلوط را روی توتفرنگیها بریزید و ۴ ساعت در یخچال بگذارید.
- دسر را برگردانید و با توتفرنگی تزئین کنید.
نکات:
- خامه سرد باشد.
- قالب را کمی چرب کنید.
*باواریا خیلی شیک و خوشمزه بود!
- زهرا، شیراز*
کالری دسر باواریا
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۲۲۰ کیلوکالری |
---|
3. دسر کازان دیبی

مواد اولیه دسر کازان دیبی
مواد اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
شیر | ۴ لیوان | ۱۰۰۰ میلیلیتر |
شکر | ۱ لیوان | ۲۰۰ گرم |
آرد برنج | ۱/۳ لیوان | ۴۰ گرم |
نشاسته ذرت | ۱/۳ لیوان | ۴۰ گرم |
خامه صبحانه | ۱/۲ لیوان | ۱۰۰ میلیلیتر |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری | ۴ گرم |
دارچین | ۱ قاشق غذاخوری | ۱۰ گرم |
طرز تهیه دسر کازان دیبی
- شیر، شکر، آرد برنج، و نشاسته را در قابلمه مخلوط کنید.
- روی حرارت متوسط هم بزنید تا غلیظ شود (۱۲ دقیقه).
- وانیل و خامه را اضافه کنید و ۳ دقیقه هم بزنید.
- مخلوط را در ظرف نسوز بریزید و صاف کنید.
- فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- ظرف را ۲۰ دقیقه در فر بگذارید تا رویه طلایی شود.
- پس از خنک شدن، ۲ ساعت در یخچال بگذارید.
- با دارچین تزئین کنید و سرو کنید.
نکات:
- ظرف نسوز کوچک انتخاب کنید.
- رویه باید کاراملی شود.
*طعم کازان دیبی مثل دسرای ترکیهست!
- فاطمه، مشهد*
کالری دسر کازان دیبی
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۲۶۰ کیلوکالری |
---|
4. دسر لوتوس

مواد اولیه دسر لوتوس
مواد اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
بیسکویت لوتوس | ۲۰ عدد | ۱۵۰ گرم |
خامه قنادی | ۲ لیوان | ۴۰۰ گرم |
شیر | ۱ لیوان | ۲۵۰ میلیلیتر |
شکر | ۱/۴ لیوان | ۵۰ گرم |
کره لوتوس | ۱/۲ لیوان | ۱۲۰ گرم |
پودر ژلاتین | ۱ قاشق غذاخوری | ۷ گرم |
آب سرد | ۱/۴ لیوان | ۶۰ میلیلیتر |
طرز تهیه دسر لوتوس
- ژلاتین را در آب سرد حل کنید و ۵ دقیقه استراحت دهید.
- شیر و شکر را گرم کنید، ژلاتین را اضافه کنید و هم بزنید.
- خامه را فرم دهید و با مخلوط شیر ترکیب کنید.
- بیسکویتها را خرد کنید و نیمی را کف ظرف بریزید.
- نیمی از مخلوط خامه را روی بیسکویتها بریزید.
- لایه دوم بیسکویت و خامه را تکرار کنید.
- کره لوتوس را گرم کنید و روی دسر بریزید.
- ۴ ساعت در یخچال بگذارید و سرو کنید.
نکات:
- کره لوتوس را در مایکروویو گرم کنید.
- ظرف شیشهای برای ظاهر شیک مناسب است.
*دسر لوتوس همه رو عاشق خودش کرد!
- رضا، کرج*
کالری دسر لوتوس
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۳۵۰ کیلوکالری |
---|
پیشنهاد ویژه ….
اگر به آموزش کیکهای کافیشاپی علاقه دارید، آشپزشو برای شما دوره کیککافیشاپی فراهم کردهاست.
5. دسر ساده با شیر و بیسکویت پتیبور

مواد اولیه دسر ساده با شیر و بیسکویت پتیبور
مواد اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
بیسکویت پتیبور | ۳۰ عدد | ۲۰۰ گرم |
شیر | ۲ لیوان | ۵۰۰ میلیلیتر |
شکر | ۱/۲ لیوان | ۱۰۰ گرم |
نشاسته ذرت | ۲ قاشق غذاخوری | ۲۰ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری | ۴ گرم |
پودر کاکائو | ۱ قاشق غذاخوری | ۶ گرم |
طرز تهیه دسر ساده با شیر و بیسکویت پتیبور
- شیر، شکر، نشاسته، و پودر کاکائو را در قابلمه مخلوط کنید.
- روی حرارت متوسط هم بزنید تا غلیظ شود (۸ دقیقه).
- وانیل را اضافه کنید و از حرارت بردارید.
- کف ظرف را با بیسکویت بچینید.
- یک لایه کرم گرم روی بیسکویتها بریزید.
- لایههای بیسکویت و کرم را تکرار کنید.
- ۳ ساعت در یخچال بگذارید.
- با پودر کاکائو تزئین کنید.
نکات:
- بیسکویتها باید کاملاً خیس شوند.
- کرم را گرم بریزید.
*این دسر سریع آماده شد و عالی بود!
- نازنین، تبریز*
کالری دسر ساده با شیر و بیسکویت پتیبور
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۲۳۰ کیلوکالری |
---|
6. دسر کاکا

مواد اولیه دسر کاکا
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
شیر | ۳ لیوان | ۷۵۰ میلیلیتر |
شکر | ۱/۲ لیوان | ۱۰۰ گرم |
پودر کاکائو | ۱/۴ لیوان | ۲۵ گرم |
نشاسته ذرت | ۳ قاشق غذاخوری | ۳۰ گرم |
شکلات تلخ (۷۰٪) | ۱۰۰ گرم | ۱۰۰ گرم |
خامه صبحانه | ۱/۲ لیوان | ۱۰۰ میلیلیتر |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری | ۴ گرم |
طرز تهیه دسر کاکا
- شیر، شکر، پودر کاکائو، و نشاسته را در قابلمه مخلوط کنید.
- روی حرارت متوسط هم بزنید تا غلیظ شود (۱۰ دقیقه).
- شکلات تلخ را خرد کنید و به مخلوط اضافه کنید تا ذوب شود.
- وانیل و خامه را مخلو کنید و ۳ دقیقه هم بزنید.
- مخلوط را در قالب سیلیکونی بریزید.
- به مدت ۴ ساعت در یخچال بگذارید تا سفت شود.
- دسر را برگردانید و با پودر کاکائو یا شکلات رندهشده تزئین کنید.
- خنک سرو کنید.
نکات:
- قالب را کمی چرب کنید.
- شکلات تلخ طعم غنی میدهد.
*دسر کاکا خیلی لطیف و خوشمزه بود!
- سحر، رشت*
کالری دسر کاکا
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۲۸۰ کیلوکالری |
---|
بیشتر بخوانید ….
طرز تهیه وافل خوشمزه
7. دسر با بیسکویت پتیبور و موز

مواد اولیه دسر با بیسکویت پتیبور و موز
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
بیسکویت پتیبور | ۲۵ عدد | |
موز | ۳ عدد | |
شیر | ۲ لیوان | |
شکر | ۱/۳ لیوان | |
نشاسته ذرت | ۲ قاشق غذاخوری | |
خامه صبحانه | ۱/۲ لیوان | |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری |
طرز تهیه دسر با بیسکویت پتیبور و موز
- شیر، شکر، و نشاسته را در قابلمه مخلوط کنید و روی حرارت متوسط غلیظ کنید (۸ دقیقه).
- وانیل و خامه را اضافه کنید و هم بزنید.
- موزها را حلقه کنید.
- کف ظرف بیسکویت بچینید و کمی کرم بریزید.
- یک لایه موز روی کرم بچینید.
- لایهها را تکرار کنید تا مواد تمام شود.
- ۳ ساعت در یخچال بگذارید.
- با موز و پودر کاکائو تزئین کنید.
نکات:
- موزهای رسیده استفاده کنید.
- کرم را گرم بریزید.
*این دسر با موز خیلی راحت و خوشمزه بود!
- محمد، کرج*
کالری دسر با بیسکویت پتیبور و موز
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۲۵۰ کیلوکالری |
---|
بیشتر بخوانید …
آموزش و طرز تهیه کیک یخچالی
8. دسر کدوحلوایی

مواد اولیه دسر کدوحلوایی
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
کدوحلوایی | ۲ لیوان (پخته و پوره) | ۵۰۰ گرم |
شیر | ۲ لیوان | ۵۰۰ میلیلیتر |
شکر | ۱/۲ لیوان | ۱۰۰ گرم |
نشاسته ذرت | ۲ قاشق غذاخوری | ۲۰ گرم |
دارچین | ۱ قاشق چایخوری | ۳ گرم |
خامه صبحانه | ۱/۲ لیوان | ۱۰۰ میلیلیتر |
گردو خردشده | ۱/۴ لیوان | ۳۰ گرم |
طرز تهیه دسر کدوحلوایی
- کدوحلوایی را بخارپز کنید و پوره کنید.
- شیر، شکر، و نشاسته را در قابلمه مخلوط کنید و غلیظ کنید (۸ دقیقه).
- پوره کدو و دارچین را اضافه کنید و ۵ دقیقه بپزید.
- خامه را مخلوط کنید و از حرارت بردارید.
- دسر را در ظرفهای تکنفره بریزید.
- ۳ ساعت در یخچال بگذارید.
- با گردو تزئین کنید.
نکات:
- کدو را کاملاً پوره کنید.
- دارچین را کم یا زیاد کنید.
*دسر کدوحلوایی پاییزی و خوشمزه بود!
- مینا، تبریز*
کالری دسر کدوحلوایی
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۲۲۰ کیلوکالری |
---|
9. دسر توتفرنگی با پودر ژلاتین

مواد اولیه دسر توتفرنگی با پودر ژلاتین
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
توتفرنگی تازه | ۲ لیوان | ۳۰۰ گرم |
شیر | ۲ لیوان | ۵۰۰ میلیلیتر |
خامه قنادی | ۱ لیوان | ۲۰۰ گرم |
شکر | ۱/۲ لیوان | ۱۰۰ گرم |
پودر ژلاتین | ۲ قاشق غذاخوری | ۱۴ گرم |
آب سرد | ۱/۴ لیوان | ۶۰ میلیلیتر |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری | ۴ گرم |
طرز تهیه دسر توتفرنگی با پودر ژلاتین
- ژلاتین را در آب سرد حل کنید و ۵ دقیقه استراحت دهید.
- شیر و شکر را گرم کنید، ژلاتین را اضافه کنید.
- توتفرنگیها را پوره کنید و به مخلوط شیر اضافه کنید.
- خامه را فرم دهید و با مخلوط ترکیب کنید.
- مخلوط را در قالب بریزید.
- ۴ ساعت در یخچال بگذارید.
- با توتفرنگی تازه تزئین کنید.
نکات:
- قالب را چرب کنید.
- توتفرنگی تازه طعم بهتری میدهد.
*این دسر خیلی تازه و خوشرنگ بود!
- لیلا، اهواز*
کالری دسر توتفرنگی با پودر ژلاتین
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۲۱۰ کیلوکالری |
---|
10. دسر پاناکوتا

مواد اولیه دسر پاناکوتا
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
خامه صبحانه | ۲ لیوان | ۵۰۰ میلیلیتر |
شیر | ۱ لیوان | ۲۵۰ میلیلیتر |
شکر | ۱/۳ لیوان | ۷۰ گرم |
پودر ژلاتین | ۱ قاشق غذاخوری | ۷ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری | ۴ گرم |
آب سرد | ۱/۴ لیوان | ۶۰ میلیلیتر |
سس توتفرنگی | ۱/۲ لیوان | ۱۲۰ میلیلیتر |
طرز تهیه دسر پاناکوتا
- ژلاتین را در آب سرد حل کنید و ۵ دقیقه استراحت دهید.
- خامه، شیر، و شکر را گرم کنید تا شکر حل شود.
- ژلاتین را اضافه کنید و هم بزنید.
- وانیل را مخلوط کنید و از حرارت بردارید.
- مخلوط را در لیوانهای تکنفره بریزید.
- ۴ ساعت در یخچال بگذارید.
- با سس توتفرنگی تزئین کنید.
نکات:
- لیوانهای شیشهای برای سرو شیک هستند.
- سس را سرد اضافه کنید.
*پاناکوتا مثل دسرای رستوران بود!
- نرگس، قم*
کالری دسر پاناکوتا
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۲۷۰ کیلوکالری |
---|
11. دسر کاراملی

مواد اولیه دسر کاراملی
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
شکر | ۱ لیوان | ۲۰۰ گرم |
خامه صبحانه | ۱ لیوان | ۲۵۰ میلیلیتر |
شیر | ۲ لیوان | ۵۰۰ میلیلیتر |
نشاسته ذرت | ۲ قاشق غذاخوری | ۲۰ گرم |
کره | ۲ قاشق غذاخوری | ۳۰ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری | ۴ گرم |
آب | ۱/۴ لیوان | ۶۰ میلیلیتر |
طرز تهیه دسر کاراملی
- شکر و آب را روی حرارت متوسط کاراملی کنید (۸ دقیقه).
- خامه گرم را بهآرامی اضافه کنید و هم بزنید.
- شیر، نشاسته، و وانیل را در قابلمه مخلوط کنید و غلیظ کنید.
- کارامل و کره را به مخلوط شیر اضافه کنید.
- دسر را در ظرف بریزید.
- ۳ ساعت در یخچال بگذارید.
- با کارامل تزئین کنید.
نکات:
- کارامل را نسوزانید.
- خامه را گرم اضافه کنید.
*دسر کاراملی خیلی لذیذ بود!
- آرمان، کرج*
کالری دسر کاراملی
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۳۰۰ کیلوکالری |
---|
12. دسر تیرامیسو

مواد اولیه دسر تیرامیسو
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
بیسکویت لیدیفینگر | ۲۰ عدد | ۲۰۰ گرم |
پنیر ماسکارپونه | ۲ لیوان | ۵۰۰ گرم |
خامه قنادی | ۱ لیوان | ۲۰۰ گرم |
شکر | ۱/۲ لیوان | ۱۰۰ گرم |
قهوه اسپرسو | ۱ لیوان | ۲۵۰ میلیلیتر |
پودر کاکائو | ۲ قاشق غذاخوری | ۱۲ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری | ۴ گرم |
طرز تهیه دسر تیرامیسو
- خامه را فرم دهید و با پنیر و شکر مخلوط کنید.
- قهوه را خنک کنید.
- بیسکویتها را در قهوه بزنید و کف ظرف بچینید.
- یک لایه کرم پنیر روی بیسکویتها بریزید.
- لایهها را تکرار کنید.
- ۶ ساعت در یخچال بگذارید.
- با پودر کاکائو تزئین کنید.
نکات:
- قهوه را سرد استفاده کنید.
- پنیر در دمای محیط باشد.
*تیرامیسو مثل کافیشاپ بود!
- سارا، تهران*
کالری دسر تیرامیسو
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۳۲۰ کیلوکالری |
---|
بیشتر بخوانید …
طرز تهیه تیرامیسو ساده | دسری که همه عاشقش میشن
13. دسر کرم بروله

مواد اولیه دسر کرم بروله
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
خامه صبحانه | ۲ لیوان | ۵۰۰ میلیلیتر |
زرده تخممرغ | ۴ عدد | ۸۰ گرم |
شکر | ۱/۲ لیوان | ۱۰۰ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری | ۴ گرم |
شکر قهوهای | ۱/۴ لیوان | ۵۰ گرم |
طرز تهیه دسر کرم بروله
- خامه و وانیل را گرم کنید (۵ دقیقه).
- زردهها و شکر را بزنید تا کرمی شود.
- خامه گرم را بهآرامی به زردهها اضافه کنید.
- مخلوط را در ظرفهای رامکین بریزید.
- ظرفها را در سینی با آب گرم قرار دهید و در فر ۱۶۰ درجه ۴۵ دقیقه بپزید.
- ۴ ساعت در یخچال خنک کنید.
- شکر قهوهای را روی دسر بپاشید و با تورچ کاراملی کنید.
نکات:
- آب سینی تا نیمه رامکین باشد.
- بدون تورچ، از گریل فر استفاده کنید.
*کرم بروله خیلی حرفهای بود!
- مریم، اصفهان*
کالری دسر کرم بروله
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۳۵۰ کیلوکالری |
---|
بیشتر بخوانید …
طرز تهیه کرم بروله: 0 تا 100 آموزش مرحله به مرحله
14. دسر موس شکلاتی

مواد اولیه دسر موس شکلاتی
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
شکلات تلخ (۷۰٪) | ۲۰۰ گرم | ۲۰۰ گرم |
خامه قنادی | ۲ لیوان | ۴۰۰ گرم |
شکر | ۱/۴ لیوان | ۵۰ گرم |
سفیده تخممرغ | ۲ عدد | ۶۰ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری | ۴ گرم |
طرز تهیه دسر موس شکلاتی
- شکلات را روی بخار آب ذوب کنید.
- خامه را فرم دهید و با شکلات خنکشده مخلوط کنید.
- سفیدهها و شکر را بزنید تا سفت شود.
- سفیده را بهآرامی با مخلوط شکلات ترکیب کنید.
- موس را در لیوان بریزید.
- ۳ ساعت در یخچال بگذارید.
- با شکلات رندهشده تزئین کنید.
نکات:
- شکلات را داغ اضافه نکنید.
- لیوانهای کوچک برای سرو مناسباند.
*موس شکلاتی خیلی لطیف بود!
- زهرا، شیراز*
کالری دسر موس شکلاتی
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۳۸۰ کیلوکالری |
---|
بیشتر بخوانید …
آموزش و طرز تهیه موس شکلاتی، 0 تا 100 موس شکلاتی!
15. دسر چیزکیک یخچالی

مواد اولیه دسر چیزکیک یخچالی
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
بیسکویت دایجستیو | ۲۰ عدد | ۲۰۰ گرم |
کره | ۱/۲ لیوان | ۱۲۰ گرم |
پنیر خامهای | ۲ لیوان | ۴۵۰ گرم |
خامه قنادی | ۱ لیوان | ۲۰۰ گرم |
شکر | ۱/۲ لیوان | ۱۰۰ گرم |
پودر ژلاتین | ۱ قاشق غذاخوری | ۷ گرم |
آب سرد | ۱/۴ لیوان | ۶۰ میلیلیتر |
سس توتفرنگی | ۱/۲ لیوان | ۱۲۰ میلیلیتر |
طرز تهیه دسر چیزکیک یخچالی
- بیسکویتها را خرد کنید و با کره ذوبشده مخلوط کنید.
- مخلوط را کف قالب فشرده کنید و ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید.
- ژلاتین را در آب سرد حل کنید و روی بخار آب ذوب کنید.
- پنیر، شکر، و خامه فرمگرفته را مخلوط کنید.
- ژلاتین را اضافه کنید و روی پایه بیسکویت بریزید.
- ۶ ساعت در یخچال بگذارید.
- با سس توتفرنگی تزئین کنید.
نکات:
- قالب کمربندی استفاده کنید.
- پنیر در دمای محیط باشد.
*چیزکیک یخچالی خیلی راحت و خوشمزه بود!
- فاطمه، مشهد*
کالری دسر چیزکیک یخچالی
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۳۶۰ کیلوکالری |
---|
بیشتر بخوانید …
طرز تهیه چیز کیک شکلاتی کاراملی
16. دسر پارفه توتفرنگی

مواد اولیه دسر پارفه توتفرنگی
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
توتفرنگی تازه | ۲ لیوان | ۳۰۰ گرم |
خامه قنادی | ۲ لیوان | ۴۰۰ گرم |
ماست یونانی | ۱ لیوان | ۲۵۰ گرم |
شکر | ۱/۳ لیوان | ۷۰ گرم |
بیسکویت خردشده | ۱ لیوان | ۱۰۰ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری | ۴ گرم |
طرز تهیه دسر پارفه توتفرنگی
- خامه را فرم دهید و با ماست و شکر مخلوط کنید.
- توتفرنگیها را خرد کنید.
- در لیوان، یک لایه بیسکویت بریزید.
- یک لایه خامه و سپس توتفرنگی اضافه کنید.
- لایهها را تکرار کنید.
- ۲ ساعت در یخچال بگذارید.
- با توتفرنگی تزئین کنید.
نکات:
- ماست یونانی طعم ملایم میدهد.
- لیوانهای شفاف برای سرو مناسباند.
*پارفه خیلی تازه و خوشرنگ بود!
- رضا، کرج*
کالری دسر پارفه توتفرنگی
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۲۸۰ کیلوکالری |
---|
17. دسر کاسترد وانیلی

مواد اولیه دسر کاسترد وانیلی
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
شیر | ۳ لیوان | ۷۵۰ میلیلیتر |
زرده تخممرغ | ۳ عدد | ۶۰ گرم |
شکر | ۱/۲ لیوان | ۱۰۰ گرم |
نشاسته ذرت | ۲ قاشق غذاخوری | ۲۰ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری | ۴ گرم |
بیسکویت خردشده | ۱/۲ لیوان | ۵۰ گرم |
طرز تهیه دسر کاسترد وانیلی
- شیر، شکر، و نشاسته را در قابلمه مخلوط کنید.
- زردهها را بزنید و به مخلوط اضافه کنید.
- روی حرارت متوسط هم بزنید تا غلیظ شود (۱۰ دقیقه).
- وانیل را اضافه کنید و از حرارت بردارید.
- کاسترد را در ظرف بریزید و بیسکویت بپاشید.
- ۳ ساعت در یخچال بگذارید.
- با وانیل تزئین کنید.
نکات:
- زردهها را سریع اضافه کنید.
- کاسترد را صاف کنید.
*کاسترد وانیلی خیلی لطیف بود!
- سحر، رشت*
کالری دسر کاسترد وانیلی
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۲۵۰ کیلوکالری |
---|
18. دسر ژله بستنی

مواد اولیه دسر ژله بستنی
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
پودر ژله توتفرنگی | ۱ بسته | ۱۰۰ گرم |
بستنی وانیلی | ۲ لیوان | ۴۰۰ گرم |
آب جوش | ۱ لیوان | ۲۵۰ میلیلیتر |
آب سرد | ۱/۲ لیوان | ۱۲۵ میلیلیتر |
توتفرنگی تازه | ۱/۲ لیوان | ۱۵۰ گرم |
بیسکویت خردشده | ۱/۲ لیوان | ۵۰ گرم |
طرز تهیه دسر ژله بستنی
- پودر ژله را در آب جوش حل کنید.
- آب سرد را اضافه کنید و هم بزنید.
- بستنی را در مخلوط ژله بریزید و مخلوط کنید تا ذوب شود.
- توتفرنگیها را خرد کنید و در لیوانها بریزید.
- سپس بیسکوئیتها را خردکنید و در لیوان بریزید.
- مخلوط ژله را روی توتفرنگیها بریزید.
- ۳ ساعت در یخچال بگذارید.
- با توتفرنگی تزئین کنید.
نکات:
- بستنی را در دمای محیط ذوب نکنید.
- ژله را سریع در یخچال بگذارید.
*ژله بستنی بچهها رو دیوونه کرد!
- محمد، کرج*
کالری دسر ژله بستنی
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۲۲۰ کیلوکالری |
---|
19. دسر سوهان عسلی

مواد اولیه دسر سوهان عسلی
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
عسل | ۱/۴ لیوان | |
شکر | ۱/۴ لیوان | |
کره | ۱/۴ لیوان | |
بادام خلال | ۱ لیوان | |
خامه صبحانه | ۱/۲ لیوان | |
زعفران دمکرده | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه دسر سوهان عسلی
- عسل، شکر، و کره را در قابلمه روی حرارت متوسط ذوب کنید.
- بادامها را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه هم بزنید تا طلایی شود.
- زعفران را مخلوط کنید.
- مخلوط را روی کاغذ روغنی نازک پخش کنید و خنک کنید.
- سوهان را خرد کنید و با خامه در لیوان لایهبندی کنید.
- ۱ ساعت در یخچال بگذارید.
- با بادام تزئین کنید).
نکات:
- کاغذ روغنی را چرب کنید.
- مخلوط را سریع پخش کنید.
*سوهان عسلی خیلی خاص بود!
- مینا، تبریز*
کالری دسر سوهان عسلی
کالری (هر نفر، 100 گرم) | 440 کیلوکالری |
---|
20. دسر موهیتو

مواد اولیه دسر موهیتو
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
آب گازدار | ۱ لیوان | ۲۵۰ میلیلیتر |
شکر | ۱/۳ لیوان | ۷۰ گرم |
نعناع تازه | ۱/۲ لیوان | ۳۰ گرم |
لیموترش | ۲ عدد | ۱۰۰ گرم |
پودر ژلاتین | ۱ قاشق غذاخوری | ۷ گرم |
آب سرد | ۱/۴ لیوان | ۶۰ میلیلیتر |
خامه قنادی | ۱ لیوان | ۲۰۰ گرم |
طرز تهیه دسر موهیتو
- ژلاتین را در آب سرد حل کنید و ۵ دقیقه استراحت دهید.
- آب گازدار، شکر، و آب لیمو را مخلوط کنید.
- ژلاتین را روی بخار آب ذوب کنید و به مخلوط اضافه کنید.
- نعناع خردشده را مخلوط کنید.
- مخلوط را در لیوان بریزید.
- ۳ ساعت در یخچال بگذارید.
- با خامه فرمگرفته و نعناع تزئین کنید.
نکات:
- نعناع را زیاد خرد نکنید.
- لیوانهای بلند مناسباند.
*موهیتو خیلی خنک و تازه بود!
- لیلا، اهواز*
کالری دسر موهیتو
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۲۰۰ کیلوکالری |
---|
21. دسر شلهزرد

مواد اولیه دسر شلهزرد
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
برنج نیمدانه | ۱ لیوان | ۲۰۰ گرم |
شکر | ۲ لیوان | ۴۰۰ گرم |
آب | ۸ لیوان | ۲۰۰۰ میلیلیتر |
زعفران دمکرده | ۲ قاشق غذاخوری | ۳۰ میلیلیتر |
گلاب | ۱/۲ لیوان | ۱۲۵ میلیلیتر |
کره | ۲ قاشق غذاخوری | ۳۰ گرم |
خلال بادام | ۱/۴ لیوان | ۳۰ گرم |
طرز تهیه دسر شلهزرد
- برنج را ۲ ساعت خیس کنید.
- برنج و آب را در قابلمه بپزید تا نرم شود (۱ ساعت).
- شکر و زعفران را اضافه کنید و ۳۰ دقیقه هم بزنید.
- گلاب، کره، و خلال بادام را مخلوط کنید.
- دسر را در ظرف بریزید.
- ۱ ساعت خنک کنید.
- با دارچین و خلال بادام تزئین کنید.
نکات:
- مدام هم بزنید.
- شکر را دیر اضافه کنید.
*شلهزرد طعم سنتی و عالی داشت!
- نرگس، قم*
کالری دسر شلهزرد
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۳۰۰ کیلوکالری |
---|
بیشتر بخوانید …
طرز تهیه شله زرد در 9 مرحله
22. دسر پودینگ انار

مواد اولیه دسر پودینگ انار
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
آب انار | ۲ لیوان | ۵۰۰ میلیلیتر |
شیر | ۱ لیوان | ۲۵۰ میلیلیتر |
شکر | ۱/۳ لیوان | ۷۰ گرم |
نشاسته ذرت | ۲ قاشق غذاخوری | ۲۰ گرم |
خامه قنادی | ۱/۲ لیوان | ۱۰۰ گرم |
دانه انار | ۱/۲ لیوان | ۱۰۰ گرم |
طرز تهیه دسر پودینگ انار
- آب انار، شیر، شکر، و نشاسته را مخلوط کنید.
- روی حرارت متوسط غلیظ کنید (۱۰ دقیقه).
- خامه را اضافه کنید و هم بزنید.
- دسر را در لیوان بریزید و دانههای انار اضافه کنید.
- ۳ ساعت در یخچال بگذارید.
- با دانه انار تزئین کنید.
نکات:
- آب انار تازه استفاده کنید.
- پودینگ را صاف کنید.
*پودینگ انار خیلی خوشرنگ بود!
- آرمان، کرج*
کالری دسر پودینگ انار
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۲۳۰ کیلوکالری |
---|
23. دسر کرم کارامل

مواد اولیه دسر کرم کارامل
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
شیر | ۲ لیوان | ۵۰۰ میلیلیتر |
تخممرغ | ۳ عدد | ۱۵۰ گرم |
شکر | ۱ لیوان | ۲۰۰ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری | ۴ گرم |
آب | ۱/۴ لیوان | ۶۰ میلیلیتر |
طرز تهیه دسر کرم کارامل
- شکر و آب را کارامل کنید و در رامکینها بریزید.
- شیر و وانیل را گرم کنید.
- تخممرغ و شکر را بزنید و شیر را اضافه کنید.
- مخلوط را در رامکینها بریزید.
- در سینی با آب گرم در فر ۱۶۰ درجه ۵۰ دقیقه بپزید.
- ۴ ساعت در یخچال خنک کنید.
- برگردانید و سرو کنید.
نکات:
- کارامل را نسوزانید.
- رامکینها را پر نکنید.
*کرم کارامل خیلی حرفهای بود!
- سارا، تهران*
کالری دسر کرم کارامل
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۲۸۰ کیلوکالری |
---|
24. دسر پودینگ شکلاتی

مواد اولیه دسر پودینگ شکلاتی
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
شیر | ۳ لیوان | ۷۵۰ میلیلیتر |
شکلات تلخ | ۱۰۰ گرم | ۱۰۰ گرم |
شکر | ۱/۲ لیوان | ۱۰۰ گرم |
نشاسته ذرت | ۲ قاشق غذاخوری | ۲۰ گرم |
پودر کاکائو | ۱ قاشق غذاخوری | ۶ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری | ۴ گرم |
طرز تهیه دسر پودینگ شکلاتی
- شیر، شکر، نشاسته، و کاکائو را مخلوط کنید.
- روی حرارت متوسط غلیظ کنید (۱۰ دقیقه).
- شکلات خردشده را اضافه کنید تا ذوب شود.
- وانیل را مخلوط کنید.
- پودینگ را در لیوان بریزید.
- ۳ ساعت در یخچال بگذارید.
- با شکلات رندهشده تزئین کنید.
نکات:
- شکلات را داغ اضافه نکنید.
- پودینگ را صاف کنید.
*پودینگ شکلاتی خیلی لذیذ بود!
- مریم، اصفهان*
کالری دسر پودینگ شکلاتی
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۲۹۰ کیلوکالری |
---|
پیشنهاد ویژه …
آموزش دوره کیکپزی در بهترین آموزشگاه آشپزی تهران
25. دسر ماست میوهای

مواد اولیه دسر ماست میوهای
ماده اولیه | مقدار (لیوان/قاشق) | مقدار (گرم/میلیلیتر) |
---|---|---|
ماست یونانی | ۲ لیوان | ۵۰۰ گرم |
عسل | ۱/۴ لیوان | ۸۵ گرم |
توتفرنگی | ۱ لیوان | ۱۵۰ گرم |
بلوبری | ۱/۲ لیوان | ۷۵ گرم |
گرانولا | ۱/۲ لیوان | ۵۰ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری | ۴ گرم |
طرز تهیه دسر ماست میوهای
- ماست، عسل، و وانیل را مخلوط کنید.
- توتفرنگی و بلوبری را خرد کنید.
- در لیوان، یک لایه ماست بریزید.
- یک لایه میوه و گرانولا اضافه کنید.
- لایهها را تکرار کنید.
- ۱ ساعت در یخچال بگذارید.
- با میوه تازه تزئین کنید.
نکات:
- ماست یونانی غلیظتر است.
- عسل را کم یا زیاد کنید.
*ماست میوهای خیلی سالم و خوشمزه بود!
- زهرا، شیراز*
کالری دسر ماست میوهای
کالری (هر نفر، ۱۰۰ گرم) | ۲۰۰ کیلوکالری |
---|
سخن پایانی
طرز تهیه 25 مدل دسر خاص فرصتی است برای خلق طعمهایی که هر لحظه را شیرینتر میکنند. از دسر تیرامیسو و دسر پاناکوتا تا دسر ساده با شیر و بیسکویت پتیبور، هر دسر داستانی از خلاقیت و لذت دارد. این دستورها با مواد در دسترس و ترفندهای حرفهای و البته کلاسهای آموزشی آشپزشو، شما را به یک آشپز ماهر تبدیل میکنند. امیدواریم این دسرها لحظات خوشی برایتان بسازند!
سوالات متداول درباره طرز تهیه دسرها

من تولیدکننده محتوایی هستم که طعم کلمات را همانقدر خوب میشناسم که طعم ادویههای اصیل را در یک غذای خوشعطر. از کودکی عاشق آشپزی بودم؛ دنیایی که در آن، خلاقیت، نظم و سلیقه دست به دست هم میدهند تا چیزی خلق شود که هم چشمنواز است و هم ماندگار. این عشق قدیمی، حالا در کنار تخصصم در تولید محتوا و سئو، شکل تازهای به خود گرفته است. بیش از سه سال است که در مسیر حرفهای خود، با ترکیب تحصیلات دانشگاهی، محتواهایی طراحی میکنم که نهتنها خوشساخت و کاربرپسندند، بلکه در نتایج جستوجو نیز درخشان ظاهر میشوند. باور دارم همانطور که یک غذای خوب نیاز به تعادل طعمها دارد، یک محتوای خوب هم نیازمند ترکیبی سنجیده از ساختار، داستان و بهینهسازی است. حالا، مأموریتم فقط نوشتن نیست؛ بلکه خلق دستورالعملهاییست که برندها را در دنیای دیجیتال مزهدارتر، ماندگارتر و قابل انتخاب میکند. من عاطفه مرادی روایتگر برندهایی هستم که میخواهند با طعمی متفاوت، در ذهن مخاطب بمانند.