تخفیف ویژه جشنواره یلدا
۳,۰۰۰,۰۰۰ تومان تخفیف فقط تا شب یلدا
اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران

آموزش و طرز تهیه موس شکلاتی، 0 تا 100 موس شکلاتی!

آموزش و طرز تهیه موس شکلاتی

موس شکلاتی از دسرهای کلاسیک و محبوب فرانسوی است که بافت بسیار نرم و لطیفی دارد. این دسر با ترکیب شکلات و خامه مناسب تمام ذائقه‌ها است و دسر شیک و مجلسی برای سرو در مهمانی‌ها و جشن‌ها به شمار می‌رود. برخی از کاربران همواره نمی‌دانند که موس شکلاتی چیست و چگونه تهیه می‌شود؛ بنابراین در آموزش امروز آموزشگاه آشپزشو همراه ما باشید تا طرز تهیه موس شکلاتی را با شما به اشتراک بگذاریم.

مواد لازم برای تهیه موس شکلاتی برای چهار نفر

دسر موس شکلاتی
  • شکلات تخته‌ای خرد شده ساده: ۱۰۰ گرم
  • شکلات تخته‌ای خرد شده تلخ: ۱۰۰ گرم
  • خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم
  • شکر: ۶۰ گرم
  • سفیده تخم‌مرغ: ۳ عدد
  • زرده تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • پودر ژلاتین: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب: ۲ قاشق غذاخوری
  • وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • شیر ولرم: نصف فنجان
  • نمک: ۱ پنس

پیشنهاد ویژه…
اگر به فکر باز کردن کافه هستید، یا دوست دارید کیک های کافه را در خانه به راحتی درست کنید و از آن ها لذت ببرید. حتما باید یک سری به دوره حضوری آموزش کیک های کافه‌ای آموزشگاه آشپزشو، بزنید! این کلاس‌، برای علاقمندان زیر نظر بهترین اساتید تشکیل شده است.

دستور پخت

دستور پخت موس شکلاتی
  • مرحله‌ی اول
  • در اولین مرحله از تهیه موس شکلاتی با ژلاتین شکلات‌های ساده و تلخ را خرد کنید و برای این کار می‌توانید از یک تخته کمک بگیرید. شکلات‌های خرد شده را درون ظرف مناسب بریزید و خامه را به آن اضافه کنید .در این مرحله باید شکلات‌ها را ذوب کنید که می‌توانید از روش بن ماری استفاده کنید. برای این کار نصف یک قابلمه را با آب پر کنید و روی حرارت ملایم بگذارید. ظرف شکلات‌ها و خامه را درون قابلمه قرار دهید تا ذوب شوند و سپس آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا سرد شوند.
  • مرحله‌ی دوم
  • تخم‌مرغ‌ها رو بشکنید و سفیده و زرده‌های آن را جدا کنید و به طور مجزا در ظرف‌های مختلف بریزید. به زرده‌های تخم‌مرغ وانیل اضافه کنید و آنها را هم بزنید تا یکدست شوند، پس از دو دقیقه شکر را نیز به زرده تخم‌مرغ اضافه کنید و با همزن برقی یا دستی به مدت ۵ تا ۷ دقیقه مواد را هم بزنید تا به طور کامل شکر حل شود. با پف کردن زرده‌های تخم‌مرغ مخلوط شکلات و خامه را به آرامی به آن اضافه کنید و مجدد با همزن برقی یا دستی مواد را هم بزنید تا یکدست شوند.
  • مرحله‌ی سوم
  • در این مرحله از تهیه موس شکلاتی ساده باید سفیده تخم‌مرغ‌ها را آماده کنید. به سفیده‌های تخم‌مرغ نمک اضافه کنید و آنها را به مدت ۵ الی ۷ دقیقه با سرعت بالای همزن برقی مخلوط کنید. هم زدن سفیده‌ها را تا جایی ادامه دهید که پفکی شوند و کاملا صاف و یکدست شوند. سفیده‌های پفکی شده را با لیسه به ظرف زرده تخم‌مرغ و شکلات اضافه کنید، سپس مواد را به شکل دورانی و در یک جهت ثابت هم بزنید بدون آن که پف سفیده‌ها از بین برود.
  • مرحله‌ی چهارم
  • پودر ژلاتین را درون یک لیوان آب بریزید و به روش بن ماری و با حرارت غیرمستقیم ذوب کنید. با اضافه کردن پودر ژلاتین به موس شکلاتی باعث می‌شود تا دسر به خوبی در فرم قالب شکل بگیرد. هنگامی که پودر ژلاتین به طور کامل در آب حل شد آن را از روی حرارت بردارید و به مخلوط موس شکلاتی اضافه کنید و هم بزنید.
  • مرحله‌ی پنجم
  • اکنون مواد آماده شده‌اند و باید آنها را درون قالب سیلیکونی بریزید و درون یخچال قرار دهید تا موس شکلاتی سرد و آماده شود. در صورت نداشتن قالب سیلیکونی از قالب‌های فلزی استفاده کنید و پیش از ریختن دسر، درون آنها را با کره چرب کنید. موس را داخل قالب موردنظر خود قرار دهید و به مدت ۳ الی ۴ ساعت درون یخچال بگذارید تا استراحت کند. پس از گذشت زمان موس را از یخچال بیرون آورید و روی آن را با بیسکویت پودر شده یا پودر کاکائو تزیین و نوش جان کنید.

بیشتر بخوانید…
اگر از طرفداران شیرینی های فرانسوی هستید. حتما یک سری به‌این مقاله نیز، بزنید! معرفی و لیست 10 تا از معروف‌ترین شیرینی‌های فرانسوی .

.طرز تهیه موس شکلاتی با پودر کاکائو

موس شکلاتی دسر ایتالیایی فرانسوری

پیشنهاد ویژه…
اگر به کیک پزی علاقه دارید و دوست دارید در درست کردن انواع کیک ماهر شوید جای شما در آشپزشو خالیست! آموزشگاه آشپرشو برای علاقه مندان به کیک پزی دوره کیک پزی حضوری را زیر نظر بهترین اساتید تشکیل داده است.

برای تهیه موس شکلاتی مجلسی می‌توانید به جای شکلات تخته‌ای از پودر کاکائو استفاده کنید. به این منظور مواد زیر را آماده کنید:

  • پودر کاکائو: یک چهارم پیمانه
  • خامه صبحانه: یک پنجم پیمانه
  • شکر: نصف پیمانه
  • آب جوش: یک چهارم پیمانه
  • سفیده تخم‌مرغ: ۳ عدد
  • کره: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری

در این روش از تهیه موس شکلاتی ابتدا باید کره را ذوب کنید، به این ترتیب کره را درون شیرجوش بریزید و روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود و پودر کاکائو را به آن اضافه کنید. در ادامه شکر و آب جوش را به کره اضافه کنید و هم بزنید تا شکر به طور کامل حل شود. وانیل را نیز به مواد شیرجوش اضافه کنید و پس از یک دقیقه آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید دمای آن کاهش پیدا کند.

خامه را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و سفیده‌های آن را درون یک ظرف بریزید و به مدت ۵ الی ۷ دقیقه با سرعت بالای همزن برقی هم بزنید. پس از آن که سفیده‌ها سفت و پفکی شدند مخلوط درون شیرجوش را به ظرف اضافه کنید و به‌وسیله لیسک به‌صورت دورانی تمام مواد را هم بزنید. موس شکلاتی آماده شده را درون قالب بریزید و ۳ الی ۴ ساعت داخل یخچال بگذارید و سپس با مواد دلخواه آن را تزیین کنید.

طرز تهیه موس شکلاتی با بیسکویت

موس شکلاتی با بیسکوییت

پیشنهاد ویژه…
اگر به دسر های فرانسوی علاقه دارید، و دوست دارید دسر‌های شما زبان زد دوست و آشنا باشد، جای شما کنارما در آشپزشو خالیست! آموزشگاه آشپزشو، برای علاقه مندان به دنیای دسر‌های فرانسوی، دوره حضوری آموزش دسر های فرانسوی را زیر نظر بهترین اساتید کشور تشکیل داده است.

از دیگر روش‌های تهیه موس شکلاتی استفاده از بیسکویت است که بسیار خوشمزه به نظر می‌رسد به‌ویژه برای کودکان که علاقه زیادی به بیسکویت دارند. تهیه این موس شکلاتی شبیه به طرز تهیه موس شکلاتی قالبی و ژلاتینی است که کاملاً توضیح دادیم، با این تفاوت که در تهیه این دسر از پایه بیسکویتی استفاده می‌شود و به ۱۰ عدد بیسکویت پتی بور ساده یا شکلاتی و ۴۵ گرم کره آب شده فاقد نمک نیاز است. برای تهیه پایه دسر بیسکویت‌ها را در میکسر یا با گوشت‌کوب دستی پودر کنید و درون ظرف بریزید.

کره را به روش بن ماری آب کنید و به بیسکویت‌های پودر شده اضافه کنید و هم بزنید. با آماده شدن ترکیب بیسکویت و کره مواد را کف قالب بریزید و با دست یا ته لیوان آن را صاف و فشرده کنید. مایه موس که نحوه تهیه آن آموزش داده شد را روی مواد پایه بریزید و سطح آن را با قاشق صاف کنید. موس شکلاتی را به مدت ۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند. برای تزیین موس شکلاتی خامه قنادی فرم داده شده را به شکل دلخواه اضافه کنید و مقداری پودر کاکائو روی آن بپاشید.

نکات طرز تهیه موس شکلاتی

موس شکلاتی دسر ساده و خوشمزه
  • برای تهیه موس شکلاتی می‌توانید به جای شکلات تلخ از شکلات سفید استفاده کنید. به جای ذوب کردن شکلات با خامه آن را به روش بن ماری ذوب کنید و باقی مراحل را انجام دهید.
  • میزان کالری موس شکلاتی در هر ۱۰۰ گرم ۴۱۵ کیلوکالری است و با استفاده از مواد کم‌چرب می‌توانید کالری آن را کاهش دهید.
  • به جای استفاده از تخم‌مرغ خام می‌توانید از سفیده و زرده پاستوریزه استفاده کنید.
  • برای حل کردن ژلاتین نیازی نیست حتماً از روش بن ماری استفاده کنید و می‌توانید از حرارت مستقیم مایکروویو کمک بگیرید.
  • اگر تمایل دارید در کنار پودر ژلاتین می‌توانید از ورق ژلاتین هم استفاده کنید.
  • علاقمندان به قهوه و نسکافه در تهیه دسر موس شکلات فرانسوی می‌توانند مقداری پودر قهوه به شکلات اضافه کنند.
  • برای سرو این دسر خوشمزه در مجالس و مهمانی‌ها موس شکلاتی با خامه قنادی تهیه کنید و روی آن را با میوه تزیین نمایید.

سخن پایانی

در مقاله از کلاس آشپزی آشپزشو امروز با طرز تهیه موس شکلاتی به روش‌های گوناگون آشنا شدید. با تهیه این دسر بین‌المللی مهمانی‌ها و جشن‌های خود را به طور متفاوت برگزار کنید و خاطره خوبی برای مهمانان خود به یادگار بگذارید. تهیه این دسر لذیذ و محبوب بسیار راحت بوده و با ساده‌ترین مواد در خانه آماده می‌شود.

0/5 (0 نظر)
ارسال دیدگاه