برای تهیه کیک های خامه ای به طور معمول از کیک های اسفنجی به عنوان پایه استفاده می شود. همچنین این کیک که با طرز تهیه کیک اسفنجی آشنا خواهید شد، مستقلا نمی تواند یک کیک خوشمزه و ساده خانگی باشد که شما آن را همراه با چای یا قهوه در کنار خانواده خود میل می کنید. به همین علت آموزشگاه آشپزی آشپزشو قنادشو برای شما طرز تهیه کیک اسفنجی را بیان خواهد کرد.
فهرست مطالب
فهرست
- مواد اولیه کیک اسفنجی
- طرز تهیه کیک اسفنجی
- در مورد کیک اسفنجی بیشتر بدانیم
- کیک شیفون
در این قسمت از آموزش آشپزی، ابتدا مواد اولیه مورد نیاز برای طرز تهیه کیک اسفنجی گفته می شود و پس از آن دستور پخت آن ذکر می شود.
مواد اولیه طرز تهیه کیک اسفنجی
- آرد دو پیمانه
- شکر یک پیمانه
- شیر یک پیمانه
- وانیل ۲ قاشق مربا خوری
- بکینگ پودر ۲ قاشق مربا خوری
- روغن دو سوم پیمانه
- تخم مرغ چهار عدد
طرز تهیه کیک اسفنجی
- مرحله اول طرز تهیه کیک اسفنجی، همزدن سفیده تخم مرغ ها می باشد. شما باید توجه داشته باشید که زرده ها نباید با سفیده ها مخلوط شوند. شما باید به حدی این سفیده ها را هم بزنید که حسابی پف کنند و فرم بگیرند. این سفیده ها را در یخچال قرار دهید.
- سپس برای روشن کردن فر اقدام کنید. توجه داشته باشید فر شما باید دمایی حدودا ۱۸۰ درجه سانتی گراد داشته باشد.
- در مرحله دوم طرز تهیه کیک اسفنجی، زرده های کنار گذاشته شده را با شکر و وانیل باید به خوبی مخلوط کنید. این مخلوط شدن باید به نحوی باشد که این ترکیب مثل پنیر پیتزا کش بیاید.
- سپس باید روغن و شیر را به آرامی و با خونسردی کامل به ترکیب خود اضافه کرده و همچنان مواد کیک را هم بزنید.
- در مرحله سوم، آرد و بکینگ پودر باید در ظرفی مجزا با هم مخلوط شوند. توجه داشته باشید که بهتر است آرد شما الک گردد.
- ترکیب زرده ای که کنار گذاشته اید به این آرد اضافه کنید و به صورت چرخشی آن را هم بزنید. به هر میزان که مواد شما به خوبی همزده شود به همان مقدار می توانید انتظار پف کردن کیکتان را داشته باشید.
- در مرحله آخر طرز تهیه کیک، مایه را داخل قالب ریخته و آن را در فر قرار دهید. زمان تقریبی که می توان برای پخت کیک در نظر گرفت ۴۵ دقیقه می باشد.
درباره ی کیک اسفنجی بیشتر بدانیم
در طرز تهیه کیک اسفنجی با استفاده از خاصیت کفکنندگی تخم مرغ، خمیری و پخت میشود. منشأ نام این کیک اسفنج دریایی است و علت نامگذاری آن این است که هنگامی که کیک بریده می شود، مانند اسفنج دریایی بافت این کیک نیز از تعداد بیشماری حبابهای هوایی تشکیل شدهاست. معمولاً این کیک پس از پخت به تنهایی صرف نمیشود بلکه با خامه، کرم کره، باواروا، موس یا انواع میوه ترکیب میشود. کیک اسفنجی تنوع زیادی دارد و یکی از کیکهای اصلی و پایه در شیرینیپزی بهشمار می رود.
کیک شیفون
کیک شیفون کیکی جدید با بافتی سبک، اسفنجی و با قابلیت تزیین است. این کیک جزء کیکهای پرکاربرد محسوب میشود. بر خلاف دیگر کیکهای اسفنجی در مواد اولیه این کیک مقدار کمی آب و چربی نیز وجود دارد که باعث میشود کیک خشکی نباشد و به تنهایی و بدون کرم و خامه هم قابل سرو باشد. این میزان چربی موجود در آن به افزایش عمر کیک در یخچال نیز کمک شایانی میکند. به واسطه همین خصوصیات کیک شیفون از محبوبیت بالایی برخوردار است.
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.