این روزها تهیه کردن پیتزا های نیمه آماده و آماده از سوپر مارکت ها و یا رستوران ها و فست فود ها کمتر شده است. با استفاده از طرز تهیه پیتزا بدون فر می توان به راحتی در خانه و حتی بدون فر پیتزاهایی را تهیه کرد. که نه تنها مضر نیست بلکه سرشار از فایده نیز هستند. چرا که آماده کردن پیتزا در خانه و استفاده از طرز تهیه پیتزا بدون فر آموزشگاه آشپزی آشپزشو قنادشو، به شما این امکان را می دهد که میزان و کیفیت مواد مورد استفاده را کنترل کنید.کودکان عاشق پیتزا خوردن هستند. زیرا طعم آن برایشان لذت بخش است. پس به راحتی می توان این نوع غذای خوشمزه را در منزل برای فرزندانمان تهیه کنیم چه بسا سالم تر خواهد بود.
اگر قصد داشتن رژیم غدایی سالم را دارید طرزتهیه ی پیتزا بدون فر را از دست ندهید.
فهرست مطالب
فهرست
- مواد اولیه پیتزای بدون فر
- طرز تهیه پیتزای بدون فر
- نکات طلایی در طرز تهیه پیتزا بدون فر
- درباره پیتزا بدون فر بیشتر بدانیم
- مزایای پیتزا بدون فر
- مضرات پیتزا های آماده
در این قسمت از آموزش آشپزی، ابتدا مواد اولیه مورد نیاز برای طرز تهیه پیتزا بدون فر گفته می شود .
پس از آن دستور پخت آن ذکر می شود.
مواد اولیه پیتزای بدون فر
- سوسیس، کالباس، مرغ یا گوشت پخته شده ۳۰۰ گرم
- قارچ ۱ پیمانه
- فلفل دلمه ای یک چهارم ۱ عدد
- پنیر موزارلا یا پیتزا ۱/۵ پیمانه
- آبلیمو ترش تازه ۲ قاشق چایخوری
- خمیر پیتزا آماده ۱ عدد
- سس كچاب ۳ قاشق سوپخوری
- ذرت پخته شده، زیتون یا گوجه فرنگی گیلاسی به میزان لازم
طرز تهیه پیتزای بدون فر
- برای شروع ابتدا، مواد اولیه رو باید برش بزنیم.
- برای تهیه این پیتزا من از پپرونی استفاده کردم که کمی تند مزه است. پپرونی ها را به صورت ورقه ای خرد میکنیم و بعد قارچها را برش هایی یک اندازه که نه خیلی ضخیم و نه خیلی باریک باشند، می زنیم. فلفل دلمه ای را نیز به صورت نگینی خرد میکنیم.
- حالا مقداری روغن را داخل ماهیتابه ریخته و سوسيس ها را بعد از اینکه روغن کمی داغ شد داخلش می ریزیم. و کمی تفت میدیم تا خوش رنگ و سرخ بشوند. اگر شما از مواد دیگری استفاده کردید نیز بهتر هست آنها را یک تفت کوچک بدهید. قرار است پیتزا بدون فر را بر روی حرارت خیلی ملایم گاز و درون ماهیتابه درست کنیم. پس بهتر هست مواد اولیه مان کاملاً پخته شده باشند.
- پس از تفت دادن سوسیس وغیره آن ها را از تابه خارج کرده و اکنون قارچ را اضافه می کنیم.
- شعله را کمی بیشتر می کنیم و سپس آبلیمو ترش را اضافه می کنیم. اینکار باعث میشه تا قارچ سياه نشود.
- بعد از اینکه قارچ ها کمی آب میان بافتیشان را از دست دادند، فلفل دلمه ای را اضافه می کنیم . با همان حرارت بالا تفتشان میدهیم تا کمی طلایی شوند.
- مرحله بعدی آماده کردن خمیر یا نان پیتزا بدون فر است.
مرحله چیدمان پیتزا
- اکنون سس گوجه فرنگی یا همان سس کچاپ را با برس مخصوص آشپزی به سس آغشته میکنیم و روی خمیر پیتزا میریزیم.
- سپس مقدار کمی از پنیر موزارلا یا پیتزا را روی سس میپاشیم.
- اکنون به ترتیب فیلینگ یا مواد میانی پیتزا را روی پیتزا قرارميدهيم و در آخر هم باقی پنير را اضافه میكنيم.
- حالا نوبت پخت پیتزا میرسد؛ تابه را روی حرارت بسیار بسیار ملایم گاز قرار میدیم.
- مقدار کمی روغن را داخل تابه میریزیم و برای یکنواخت پخش شدن حرارت می توانیم از یک شعله پخش کن کمک بگیریم.
- درب ماهیتابه را قرار میدهیم و اجازه میدهیم با همان حرارت ملایم، پنیرهای روی پیتزا به آرامی آب شود و وقتی همه پنیر ها به طور کامل ذوب شد پیتزا بدون فر ما آماده است.
در ظرف مورد نظرتان سرو كنيد و روی آن مقداری آويشن بريزيد و نوش جان كنيد.
نکات طلایی در طرز تهیه پیتزا بدون فر
- برای پیتزای مورد علاقه تان با توجه به خواسته و سلیقه خودتان میتوانید از سوسیس، کالباس یا حتی مرغ یا گوشت استفاده کنید.
- دستور قارچ بلانچ شده در سايت و پيج آموزشگاه آشپزی آشپزشو قنادشو گذاشته شده است. ميتوانيد به آن دستور رجوع كنيد.
- حرارت بالا باعث میشود سبزیجات سریع پخته شوند در حالیکه خواص خودشان را از دست ندهند.
- از آنجا که برای پخت پیتزا خبری از فر نیست، بهتراست برای تهیه پیتزاهای بدون فر از خمیر های آماده استفاده کنیم چون یک مرحله از پیش پخت رو در کارخانه انجام داده اند.
درباره پیتزا بدون فر بیشتر بدانیم
پیتزا یکی از غذاهای اصلی ایتالیا محسوب می شود که مواد اصلی آن یک لایه خمیر، سس گوجه فرنگی، پنیر و مواد دیگر می باشد که انواع و اقسام مختلفی دارد و نوع مخلوط آن مورد علاقه ی همگان است. پیتزا بدون فر یکی از غذاهای فوری است و جزو فست فود ها به شمار می رود. به همین دلیل به یکی از محبوب ترین غذا ها در کل دنیا تبدیل شده است و مردم را به سمت یادگیری پیتزا بدون فر کشانده است.
مزایای پیتزا بدون فر
همانطور که می دانید پیتزا مخلوط یکی از پرطرفدار ترین پیتزاها است .شما می توانید با استفاده از طرزتهیه پیتزا بدون فر و مواد مغذی فیبردار هم یک پیتزا و در عین حال یک غذای سالم داشته باشید. وجود پنیر در پیتزا مخلوط پروتئین مورد نیاز بدن شما را برای یک روز کامل فراهم می کند. همچنین دارای فسفر است که محافظی برای استخوان ها و دندان های شما محسوب می شود.
یک پیتزا مخلوط خانگی دارای سلنیوم است. این ماده کاهش خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی و سایر بیماری ها را به دنبال دارد.
و همچنین سس گوجه فرنگی که به مقدار زیاد در پیتزا استفاده می شود دارای لیکوپن است .این ماده یک آنتی اکسیدان قوی است و در برابر سرطان و بیماری های دیگر مقاومت می کند.
مضرات پیتزا های آماده در مقایسه با پیتزا بدون فر
پیتزا های آماده دارای چربی و نمک بسیار بالایی هستند. به همین دلیل کارشناسان و متخصصان تغذیه علاقه مندان مصرف پیتزا را به استفاده از پیتزا بدون فر خانگی تشویق می کنند.
همچین یکی دیگر از مضرات پیتزا کالری بالای این غذاست. تهیه ی آن در خانه می تواند این کالری را به حداقل برساند.
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.