اگر بخواهیم از تاریخچه دسر بگوییم، نخستین دسرها آبنباتهایی بودند که از خرما و موم عسل تهیه میشدند. تنوع دسر در سرتاسر جهان زیاد است مانند روسیه با تنوع دسر زیاد در وعده صبحانه. البته وقتی اسم دسر میآید اکثرا ذهن به سمت انواع ژله میرود! اما انواع کیک، کلوچه، بستنی، پودینگ، فالوده، تارت، پای و آبنبات و … در دستهبندی انواع دسر هستند.
در این مقاله شما را با 25 مدل دسر برای مهمانی آشنا خواهیم کرد.
فهرست مطالب
1- موچی ژاپن، از معروفترین دسرهای آسیای شرقی
نوعی دسر سنتی برای سال نو در ژاپن است، اما معمولا این روزها در سرتاسر سال مصرف میشود. موچی با نوعی آرد غلات تهیه میشود و بافت کشسانی دارد و با مغزیهای مختلفی که میتواند انواع خامه طعم دار یا شکلات و … باشد تهیه گردد. البته مصرف این دسر برای کودکان و سالمندان بخاطر خطر خفگی توصیه نمیشود.
بیشتر بخوانید…
اگر دوست دارید طرز تهیه موچی، این دسر جذاب ژاپنی را یاد بگیرید، میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.
2– گلاب جامون، از انواع دسرهای مجلسی در هند
گلاب جامون که اصالتا ریشه ایرانی دارد، یک دسر خوشمزه برای مهمانی در هند به شمار میرود. در تهیه این دسر از آرد سفید، آرد سمولینا، شکر، بکینگ پودر و شیرخشک برای درست کردن خمیر استفاده میشود. شبیه بامیه ایرانی این دسر هم در شهد شیرین قرار داده میشود.
3- کرم بروله، بهترین دسر برای مهمانی در فرانسه
این دسر یکی از معروفترین و محبوب ترین دسرهای فرانسه است، که خیلی هم راحت تهیه میشود. قاعدتا این دسر در ظرفهای تک نفره سرامیکی سرو میشود که روی لایه کرمی آن یک لایه کاراملی کرانچی وجود دارد. مواد اصلی این دسر زرده تخم مرغ، شکر و خامه است. این دسر در فر پخته شده و پس از سرد شدن سرو میشود
4- پای سیب، اصالتی انگلیسی اما بینالمللی
این دسر خوشمزه یکی ان هم در آمریکا هم در فرانسه به شیوههای مختلفی تهیه و سرو میشود. متداول ترین نوع این پای، سیبهای پخته ای هستند که روی کراست تردی قرار دارند و با یک اسکوپ بستنی یا کاستارد سرو میشوند.
5- دیگچه، دسر سنتی مشهد
یکی از دسرهای معروف شهر مشهد دیگچه است که در بسیاری ازمراسمات مخصوصا مراسمهای مذهبی سرو میشود. این دسر متشکل از برنج، شیر، شکر، خامه و زعفران فراوان است و طعم بسیار دلنشینی دارد.
6- کرم کارامل، یک دسر خوشمزه با سس کارامل
اگر به دنبال یک دسر خوشمزه برای مهمانی هستید، این دسر بهترین گزینه هست. بافت نرم و لطیف این دسر را همه میپسندند. مواد اولیه این دسر شامل شیر، شکر، خامه و کره است و بصورت سرد سرو میشود.
7- ژله بروکن گلس، اصالت آمریکایی
دسرهای ژلاتینی طرفداران زیادی دارند. در کشور ما هم یک دسر راحت برای مهمانی محسوب میشود. ژله بروکن گلس یا خرده شیشه، ترکیبی از ژله های رنگی برش خرده است که در بستری از ژله آلوورا با بستنی قرار گرفتهاند.
8- چیزکیک، دسری چندلایه با سبکهای متفاوت
چیزکیکها معمولا دولایه یا سه لایه هستند. لایه زیرین میتواند هم یک کیک ساده باشد و هم کراستی شامل پودر بیسکوییت و کره مذاب. لایه میانی معمولا ترکیبی از پنیر و خامه است و در چیزکیکهای سه لایه، یک لایه رنگی شامل یک سس میوهای دیده میشود. اگر جشن یا تولدی در پیش دارید بدانید که این دسر برای تولد غوغا میکند!
پیشنهاد ویژه…
اگر علاقه دارید، انواع غذاها و شیرینیهای بین المللی را به صورت حرفهای درست و تهیه کنید، جای شما در آشپزشو خالیست! آموزشگاه آشپزشو زیر نظر یکی از بهترین استادید، دورهی آشپزی ملل را برای شما دوستداران آشپزی تشکیل داده.
9- گلت توت فرنگی، دسری از دیار فرانسه
اگر میخواهید دسر خیلی شیک برای مهمانی تدارک ببینید، حتما به سراغ گلت بروید. گلتها با انواع تاپینگ مختلف در دسته پای و تارتها قرار میگیرند. برای تهیه این دسر لازم است ابتدا با موادی همچون کره، آرد و پودر قند خمیر تهیه گردد و با نشاسته ذرت، شکر و توتفرنگی لایه رویی تهیه میشود. این دسر در فر پخته میشود.
10- پان اسپانیا، یک دسر شیک و خوشمزه
پان اسپانیا با ترکیب شیر، شکر، خامه، پودر کاکائو در کنار بیسکوییت و گردوی خرد شده ترکیب بی نظیری خواهد شد. این یکی از دسرهایی هست که به راحتی برای مهمانیها چه در شاتهای تک نفره و چه در ظرف بزرگ میتوانید تهیه کنید.
پیشنهاد ویژه…
اگر شما هم به کیک پزی علاقهمند هستید و یا میخواهید با دستورات به روز و جدید آشنا شوید، پیشنهاد میکنم تا به صفحهی “دوره کیک پزی؛ ۰تا۱۰۰ کیک” مراجعه کنید.
11- روکر موز، دسر چندلایه مجلسی
اگر عاشق طعم موز هستید این دسر ویژه شماست. یکی از خوشمزهترین و در عین حال راحتترین دسر چندلایهای که میتوان تهیه کرد همین روکر موز است. در تهیه این دسر از موز، ژله، و بیسکوییت استفاده میشود.
12- کیک بلک فارست، از آلمان
کیک جنگل سیاه! تعجب نکنید که این نام این دسر است. کیکی خوشمزه و چند لایه متشکل از خامه، شکلات و گیلاس. اگر عاشق خامه و شکلات هستید حتما این کیک را امتحان کنید. این کیک خوشمزه را هم برای تولد و هم برای دسر مهمانی شام میتوانید تهیه کنید.
13-موس شکلات، فرانسه
یک دسر شیرین، لذیذ با طعم بی نظیر شکلات. موسها معمولا با سفیده تخم مرغ تهیه میشوند. پایه این دسر شکر، سفیده تخم مرغ و پودر کاکائو میباشد.
14- بستنی سنتی زعفرانی ایران
بستنی سنتی زعفرانی ایران شهرت جهانی دارد. با اینکه بستنیهای رنگارنگ در بازار مواد غذایی وجود دارد اما هنوز این بستنی قدیمی در صدر خوشمزهترین بستنیها قرار دارد. در تهیه این بستنی از شیر، شکر، خامه، زعفران و گلاب استفاده میشود.
15- آفوگاتو، ایتالیا
اگر مهمان فوری داشتید و وقت برای تهیه دسر نداشتید، فورا آفوگاتو تهیه کنید! کافیست روی یک اسکوپ بستنی وانیلی یک شات قهوه بریزید و تمام! دسر خوشمزه شما آماده است.
16- سمیفردو، ایتالیا
جزو دسرهایی شبیه بستنی است. معنی این دسر ” نیمه یخی” است. در کل نیمه یخی به طیف گستردهای از انواع دسر یخ زده گفته میشود. مواد این دسر تخم مرغ، شکر، خامه فرم گرفته، وانیل است و با میوههای مختلفی مانند انبه تهیه میشود.
17- هویج بستنی، ایران
تعجب نکنید که آب هویج بستنی بسیار پرطرفدار است؛ مخصوصا اگر با بستنی سنتی زعفرانی باشد. برای خوشمزه تر شدن بهتر است آب هویج هم سرد یخچالی باشد. در فصل گرما لذت میل کردن این دسر جذاب را از دست ندهید.
بیشتر بخوانید…
اگر به طعم هویج علاقه دارید، یکی از توصیههای ما برای دسر، کیک هویج است. طرز تهیهی کیک هویج !
18- تیرامیسو، دسر کلاسیک ایتالیایی
اگر زمان مناسبی برای تهیه دسر دارید این گزینه را انتخاب کنید. برای تهیه دسر تیرامیسو باید بیسکوییتهای لیدی فینگر را در محلول قهوه بزنید و در ظرف بچینید. سپس کرم مخصوصش که ترکیبی از تخم مرغ، پنیر خامهای، شکر و خامه است را روی لیدی فینگرها پایپ کنید و حداقل 5ساعتی در یخچال استراحت داده و سپس سرو کنید.
19- چوروس، یک شیرینی سنتی از اسپانیا
چوروس نوعی خمیر سرخ شده است که معمولا بدون شهد سرو میشود. چیزی شبیه بامیه ایرانی اما با شکر و در سایز بزرگتر. در تهیه خمیر این شیرینی نیز از آرد، تخم مرغ، کره، شکر و وانیل استفاده میشود.
بیشتر بخوانید…
اگر درست کردن این دسر ها دارید. پس حتما، علاقه به یاد گیری طرز تهیه مافین را نیز دارید.
20- باقلوا، شیرینی خاورمیانه مخصوص ترکیه
حتما باقلوای ترکی را در کافههای مختلف تست کردهاید. هرچند تهیه باقلوا در خانه کار راحتی نیست با وجود خمیرهای نیمه آماده میتوانید این پرکالری خوشمزه را تهیه کنید. باقلواهای ترکی اسامی مختلفی همچون باقلوا بورما، باقلوا شوبیت، باقلوا شکلاتی و … دارند.
21- کیک کاردینال، کیک معروف اتریشی
جزو کیکهای چند لایه است. که طرز تهیهاش چندان آسان نیست! لایه زیرین متشکل از سفیده تخم مرغ و پودر شکر است که مرنگ نامیده میشود. در لایه میانی معمولا از خامه قنادی با ترکیبی از قهوه و پودر ژلاتین و میوههایی همچون توت فرنگی استفاده میکنند.
22- وافل، خوشمزه ای از بلژیک
وافلها نوعی نان یا کیک شناخته میشوند. برای پخت وافل از صفحات پنجرهای مانند استفاده میشود. آرد، تخم مرغ، شیر، کره و شکر مواد اصلی وافل هستند. برای صبحانه وافل را با انواع سس شکلات و کارامل، به همراه میوههایی همچون توت فرنگی سرو میکنند. برای عصرانه معمولا روی وافل یک اسکوپ بستنی میگذارند.
23- دونات، یک اسنک شیرین!
دونات طرفداران ویژهای دارد و اکثریت طرفدار دونات شکلاتی هستند. برای داشتن یک دونات خوشمزه باید خمیر آن را تهیه کنید و پس از استراحت لازم در روغن خمیرها را سرخ کنید و در نهایت با شکلات مذاب آن را کاور کنید.
24- کیک ردولوت، آمریکا
یک قرمز مخملی خوشمزه! برای داشتن این کیک خوشمزه از موادی همچون آرد، تخم مرغ، شکر، روغن، پودر کاکائو و باترملیک و رنگ خوراکی قرمز استفاده میشود. پس از خنک شدن کیک، از کرم پنیری بعنوان فیلینگ استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیهی کیک ردولوت
25- مدوویک، کیک لایهای از روسیه
این کیکها معمولا 8 تا 10 لایه بیسکوییت نازک هستند که لابهلای آنها با خامه، باترکریم و یا کاستارد پر میشود. برای نرم شدن لایهها بیسکوییتی بهتر است این کیک بعد از فیلینگ گذاری، یک شب در یخچال استراحت کند.
سخن پایانی:
در این مقاله از آموزشگاه آشپزی آشپزشو به معرفی 25 مدل از انواع دسر برای مهمانی پرداختیم. به جرات میتوان گفت دسرها یکی از جذاب ترین بخش وعدههای غذایی هستند. همانطور که در بالا اشاره کردیم انواع دسر در کشورهای مختلف با مزههای گوناگون تهیه میشوند. برخی بسیار راحت تهیه شده و برخی چندمرحله پخت و استراحت دارند.
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.