سوسیس بندری یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در جنوب ایران به خصوص در استان هرمزگان است. اصل و نشأت سوسیس به دوره قاجار برمیگردد که از طریق تجار اروپایی از طریق بندر اوزون از اروپا وارد شده است. در اوایل دوره قاجار، پالپ بوقلمون و پشم میش نیز وارد ایران میشد و کارخانههایی برای تولید سوسیس و کالباس در کشور فعال شده بودند.
بعدها، با صنعتی شدن و توسعه فناوری، تولید سوسیس و کالباس از پرورش دام و طیور خانگی به نوعی صنعت دستی، به خط تولید انبوه رسید و بیشتر سوسیسها با گوشت گاو، خوک و مرغ تهیه میشد. اما سوسیس بندری همواره از گوشت غنی و مرغوب بدون هیچ گونه مواد نگهدارنده شیمیایی تهیه شده است. این محصول از نظر اقتصادی نیز بسیار پر فروش است زیرا به خاطر پایداری آن و رعایت اصول بهداشتی، همیشه مورد استقبال مردم بوده است و میتواند برای صادرات به کشورهای قارهی آسیا و اروپا نیز پتانسیل بالایی داشته باشد.
در طرز تهیه سوسیس بندری از چندین روش مانند سوخاری، پخت آبی و یا سرخ کردن در روغن استفاده میشود. این نوع غذا اغلب با نان لواش، پلو، چلو، یا به صورت افطاری با دوغ سرو میشود. در ادامه با آموزش طرز تهیه سوسیس بندری آبادانی و سوسیس بندری با قارچ همراه شما هستیم.
فهرست مطالب
مواد اولیه سوسیس بندری آبادانی
- سوسیس آلمانی : ۳ عدد
- گوجه فرنگی : ۲ عدد
- پیاز : ۲ عدد درشت
- سیب زمینی : ۱ عدد
- رب : ۱ قاشق سوپ خوری
- ادویه (نمک، فلفل و زردچوبه) : از هر کدام ¼ قاشق چای خوری
بیشتر بخوانید…
اگر به دنبال یک غذای سریع و خوشمزه هستید و توصیعه میکنیم مقاله ” غذای سریع ” را مطالعه کنید.
طرز تهیه سوسیس بندری آبادانی
برای تهیه سوسیس بندری با سیب زمینی ابتدا پیاز را خلالی می کنیم و در قابلمه می ریزیم. گوجه فرنگی را نگینی می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم. ادویه ها را به موادمان اضافه می کنیم.
سوسیس ها را به صورت حلقه ای برش می زنیم تا با آب گوجه فرنگی بپزد. رب را هم به مواد اضافه می کنیم و تفت می دهیم. در آخر سیب زمینی نگینی شده را در ظرفی جدا سرخ می کنیم و در کنار سوسیس بندری سرو می کنیم. نوش جان
معمولا در طرز تهیه سوسیس بندری آبادانی از سیب زمینی استفاده نمی شود. زیرا معتقدند اضافه کردن سیب زمینی باعث می شود ماهیت آن به کل تغییر کند. شما می توانید برای طرز تهیه سوسیس بندری تند، در دستور بالا سیب زمینی را حذف کنید و سوسیس بندری بدون سیب زمینی داشته باشید.
مواد اولیه سوسیس بندری با قارچ
- سوسیس بندری یا شنیسل : ۶ عدد
- قارچ : ۲۰۰ گرم
- پیاز : ۲ عدد متوسط
- روغن زیتون : ۲ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه : به میزان لازم
- نمک : به میزان لازم
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه جوجه کباب بندری
طرز تهیه سوسیس بندری با قارچ
- پیاز را خرد می کنیم و به همراه روغن زیتون در تابهای داغ می کنیم تا طلایی شود.
- قارچها را شسته و خرد می کنیم.
- قارچها را به پیاز اضافه می کنیم و با حرارت متوسط بخار می کنیم تا آب قارچها تبخیر شود.
- سوسیس بندریها را به شکل قطعات ریز خرد می کنیم.
- سوسیسها را به تابه اضافه می کنیم و همراه با قارچها و پیاز تفت می دهیم تا سوسیسها نیز طلایی شوند.
- به تابه فلفل سیاه و نمک اضافه می کنیم و همه مواد را با هم مخلوط می کنیم
- سوسیس بندری با قارچ را با نان یا سالاد سرو می توانیم سرو کنیم. نوش جان
ارزش غذایی سوسیس بندری
سوسیس بندری به دلیل طعم پرطرفدار آن، مناسب برای سرو در مناسبتهای خاص مانند عید، جشنها و مراسم فوتبال در منطقه بندرعباس مورد استفاده قرار میگیرد.
ارزش غذایی سوسیس بندری بستگی به نوع و میزان مواد تشکیل دهنده آن دارد، اما در کل، بخش عمدهای از ترکیبات آن از گوشت قرمز و گوشت مرغ فرآوری شده تشکیل میشود. بنابراین، مصرف زیاد سوسیس بندری به دلیل چربی و نمک زیاد، به دلایل بهداشتی توصیه نمیشود. با توجه به مضرات سوسیس های بیرون، خیلی بهتر است که از سوسیس ای خانگی استفاده کنیم و سوسیس ها در منزل تهیه شود.
پیشنهاد ویژه…
شما عزیزان می توانید در دوره ی ورکشاپ سوسیس و کالباس که زیر نظر یکی از بهترین اساتید کشور، در آموزشگاه آشپزشو برگزار می شود، شرکت نمایید و انواع سوسیس ها و کالباس ها را در منزل و با مواد اولیه ی سالم تهیه نمایید. برای اطلاعات بیشتر و تاریخ برگزاری کلاس، می توانید به صفحه ” دوره آموزش سوسیس و کالباس حرفه ای ” مراجعه نمایید.
در 100 گرم سوسیس بندری پخته:
- انرژی : ۲۷۲ کیلوکالری
- پروتئین : ۱۲٫۷ گرم
- چربی : ۲۳٫۴ گرم
- کربوهیدرات : ۳٫۹ گرم
- فیبر : ۱٫۵ گرم
- قند : ۰٫۵ گرم
- نمک : ۲٫۴ گرم
سخن پایانی
همان طور که گفتیم سوسیس بندری غذایی است که در مناطق ساحلی و بندری ایران به عنوان یکی از غذاهای محلی معروف شناخته شده است. با آموزش سوسیس بندری، این غذای بسیار راحت و خوشمزه در خدمت شما بودیم. همچنین می توانید عکس این غذای خوشمزه را در قسمت نظرات همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید. ما در آشپزشو منتظر عکس های شما هستیم.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.