اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران
پرداخت اقساطی بدون ضامن و بدون کارمزد
اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران

آشپزی مینیاتوری چیست؟ برای آشپزی مینی به چه وسایلی احتیاج داریم؟

آشپزی مینیاتوری ایده ی یک هنرمند ژاپنی به نام تومو تاناکو ( Tomo Tanaka ) بود که غذاهایی در ابعاد بسیار کوچک را تهیه می کرد. در نگاه اول این غذاها ساده و خوشمزه به نظر می رسند اما با کمی دقت متوجه پیچیدگی این هنر حیرت انگیز می شویم. این آثار 12 برابر از سایز اصلی غذاها کوچک تر بودند و بادقت و حوصله بسیار زیاد و با توجه به جزئیات غذاها تهیه می شدند. این غذاهای مینیاتوری شامل شیرینی ها، شکلات ها، گرده های نان در اشکال مختلف، پیتزا، سبزیجات و حتی وسایل آشپزخانه بودند.

امروزه آشپزی مینیاتوری را در فینگرفودها و پیش غذاها (اردورها) به کار می بریم. مطمئن باشید سرو غذاهای خوش طعم با سایز کوچک برای همه ما بسیار لذت بخش خواهد بود. در ادامه با آموزشگاه آشپزی آشپزشو همراه باشید تا با این روش آشپزی بیشتر آشنا شوید.

 

آشپزی مینیاتوری در پیش غذا یا اردور

منظور از پیش غذا یا اردور، انواع غذاهای مختصر و اغلب سردی است که برای سرگرم کردن میهمانان قبل از آماده شدن غذای اصلی تعارف می شود.

پیش غذاها در بین فرانسوی ها بسیار رواج دارد و معمولا دو حالت کلی دارند:

  • آنتره
  • بوفه سرد

فرانسوی ها دور اول غذا را آنتره می نامند که در واقع نوعی پیش غذاست. آنتره غالبا گرم می باشد و یک نوع بیشتر هم نیست. البته مقدار آن برای هر شخص مشخص است و پس از آن نوبت به غذای اصلی می رسد، اما در شام و ناهار ایستاده بجای آنتره معمولا میز اردور یا بوفه سرد می چینند که یک مجموعه ی رنگارنگ از انواع غذاهای سبک است و میهمانان هر زمان و هر مقدار که بخواهند از این غذا سرو می کنند. در این  نوع پذیرایی، هدف اصلی دیدار و گفت و گوی دوستان یا همکاران است و معمولا غذا جنبه ی اصلی را ندارد. این ترتیب پذیرایی کمتر در خانه های ایرانی اتفاق می افتد و اکثرا آن را در رستوران ها و هتل ها می بینیم.

پیش غذا های مینیاتوری در ایران

ایرانیان هم با مفهوم پیش غذا بیگانه نیستند و از غذاهای مختصری قبل از سرو غذای اصلی استفاده می کنند که هدف آن صرفا برای تفنن و یا باز کردن اشتهاست و آن را پیشارک یا هوسانه هم می نامند. در کشورهای عربی و ترکیه این نوع غذا را مزه می نامند.  

در ایران بسیاری از پیش غذاها را به عنوان سالاد یا غذای اصلی هم استفاده می کنند، زیرا این غذاها سبک و ساده هستند. مقدار مختصری از آن را به عنوان پیش غذا و مقدار بیشتری از آن را به عنوان غذای اصلی می توان استفاده کرد.

از انواع پیش غذاها می توان به نان و پنیر و سبزی، زیتون پرورده، بادام برشته، نان کره سیر، ارده و ماست، حمص، بشقاب ساردین، خوانچه اردور، سیب زمینی تنوری، پستوی ریحان، پستوی لوبیا و… اشاره کرد. در ادامه طرز تهیه برخی از این پیش غذاهای بسیار خوشمزه را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.

سیب زمینی تنوری (ترکیه)

سیب زپمینی تنوری

در خیابان های استانبول نوعی سیب زمینی تنوری یا چند رنگ می فروشند که می توان آن را به عنوان اردور هم سرو کرد. چند سیب زمینی را تنوری می کنیم. هر دانه سیب زمینی داغ را قاچ می کنیم و داخل آن را می تراشیم. تراشه را با مایه ای مانند پنیر سفت رنده شده، سس مایونز، سالاد الویه و یا ماکارونی پخته مخلوط می کنیم و باز لای سیب زمینی می گذاریم. همین! سیب زمینی تنوری ما آماده است. نوش جان

نان کره سیر

یکی دیگر از انواع پیش غذاها نان، کره سیر است. بریم تا طرز تهیه آن را یاد بگیریم.

مواد لازم:

  • کره نرم : 300 گرم
  • سیر کوبیده : یک بته
  • نان سیاه بریده : به مقدار دلخواه
  • نمک و فلفل : به میزان نیاز

طرز تهیه:

کره را با سیر مخلوط کنید. از این مخلوط یک قاشق روی هر ورقه ی نان بمالید و نمک و فلفل بپاشید و در بشقاب بچینید. نوش جان

خوانچه اردور

خوانچه به سفره یا سینی کوچکی از غذا یا شیرینی و میوه می گویند که معمولا برای عروس و داماد یا اشخاص مهمی تهیه می کردند و هنوز هم انجام می شود. همچنین برای دورهمی های دوستانه هم می توان از این پیش غذا استفاده کرد. دستور معینی برای این کار وجود ندارد و هرکسی می تواند با ذوق و سلیقه ی شخصی و بر پایه موادی که در دسترس دارد نمونه ای از آن را به وجود بیاورد.

مواد لازم:

  • پیاز
  • تخم مرغ سفت
  • خیار شور یا مخلوط شور
  • روغن سالاد
  • زیتون سبز یا سیاه
  • سیب زمینی پخته
  • سرکه
  • کاهو
  • گوجه فرنگی
  • کنسرو تن ماهی

با همین مواد می توان یک خوانچه اردور خوشمزه تهیه کرد اما اگر بخواهیم خوانچه ی ما قدری رنگین تر باشد این مواد را هم میتوانیم اضافه کنیم:

  • پنیر سفت
  • جوانه گندم یا ماش
  • فلفل سبز یا قرمز
  • قارچ
  • لبو
  • لیمو
  • کالباس یا ژامبون

طرز تهیه:

گوجه فرنگی را چارقاچ یا ورقه ورقه می کنیم. پیاز را پوست می گیریم و حلقه حلقه می کنیم. کنسرو ماهی را خالی می کنیم و گوشت ماهی  را با چنگال باز می کنیم، طوری که زیاد خرد نشود. خیارشور را حلقه حلقه می بریم. لبو را پوست می گیریم و ورقه ورقه یا قاچ قاچ میکنیم. هر دانه ی قارچ را ۲-۳ قسمت می کنیم. پنیر را نیز قلمی می بریم. تخم مرغ را یا برش طولی چارقاچ می کنیم یا با برش عرضی ورقه ورقه می بریم. سیب زمینی را هم چارقاچ و شش قاچ می کنیم.

حالا یک دیس بزرگ یا سینی روی میز آشپزخانه می گذاریم. برگ های بزرگ کاهو را وسط آن فرش می کنیم و برگ های نازک را یکی دو جا در حاشیه می چینیم. در چیدن برگ ها و سایر چیزها وسواس به خرج نمی دهیم. چون می خواهیم خوانچه ی ما حالت تصادفی داشته باشد.

یک چنگ از جوانه در یک جای سینی می گذاریم. ظرف سیب زمینی خرد کرده را میان آن ها خالی می کنیم. ماهی را یک طرف و پنیر را یک طرف دیگر سیب زمینی ها می ریزیم. ورقه های کالباس را لوله می کنیم و یکی دو جا در حاشیه می گذاریم. جاهای خالی را با لبو و خیارشور و قارچ و پیاز پر می کنیم و برش های گوجه فرنگی را لای مواد دیگر جا می دهیم. تخم مرغ و زیتون را هرجا که خواستیم جا می دهیم. فلفل ها را نیز دسته می کنیم و هرجا که شد می گذاریم. لیمو ها را نیز نصف کرده و در یک جا یا چند جا قرار می دهیم. ۳ الی ۴ قاشق روغن سالاد روی خوانچه می پاشیم و در آخر با نمک و فلفل و شیشه های سرکه و روغن زیتون به همراه یک سبد نان روی میز می گذاریم.

آشپزی مینیاتوری در فینگرفود

آشپزی مینیاتوری در فینگرفود

فینگرفودها همان غذاهای پر کالری کوچکی هستند که بدون نیاز به قاشق و چنگال سرو می شوند و در دسته ی غذاهای مینیاتوری قرار می گیرند. فینگرفود اولین بار در کافه های آمریکا سرو شد و بیشتر به عنوان پیش غذا از آن یاد می کنند. در اروپا به عنوان غذای اصلی در میهمانی های سلف سرویس و جشن های بزرگ کاربرد دارد. در کشورهای آسیایی نیز به دلیل طرز تهیه راحت و سریع آن مورد استقبال قرار گرفته است چرا که دیگر نیازی به سفره انداختن و شستن کلی ظرف نیست و بیشتر در میهمانی ها استفاده می شود. به خاطر کوچک بودن سایز فینگرفودها می توان با ترکیب های مختلف طعم های بیشتری را مزه کرد.

فینگرفودها در دو نوع سرد و گرم وجود دارند. معمولا برای پیش غذا از فینگرفودهای سرد و برای غذای اصلی از فینگرفودهای گرم استفاده می شود. فینگرفودهای گرم مثل رولت مرغ معمولا طی دومرحله تهیه میشوند. مرحله اول صرف رول کردن گوشت میشود و مرحله دوم قبل از سرو داخل فر می رود تا به صورت داغ آماده سرو برای میهمانان شود. اما فینگرفود های سرد مانند سالاد الویه طی یک مرحله تهیه می شوند و تا قبل از سرو در یخچال نگه داری می شوند.

چه غذاهایی را می توان به عنوان فینگرفود سرو کرد؟

شما می توانید انواع ساندویچ های کوچک، انواع غذاهای آماده شده با نان تست، مینی سوسیس ها، غذاهای تهیه شده با خمیر یوفکا و پنیر را به عنوان فینگرفود آماده کنید. توجه داشته باشید در تهیه فینگرفودها علاوه بر طعم خوب، ایده هایی برای تزیین غذا هم بسیار حایز اهمیت است.

 در بین ایرانیان اغلب از سالاد الویه، کوکو سبزی، هات داگ مرغ خانگی، رولت مرغ و سبزیجات، قارچ شکم پر، کومپر، پوآچای پیتزایی و… به عنوان فینگرفود در میهمانی ها استفاده می شود. در ادامه بعضی از این فینگرفود های خوشمزه را به شما عزیزان آموزش می دهیم.

قارج شکم پر

قارج شکم پر

شاید از خودتان بپرسید مگر قارچ شکم پر هم داریم؟ چرا که نه! قارچ شکم پر یک پیش غذا یا فینگرفود بسیار خوشمزه است که ظرف مدت 3 دقیقه آماده میشود و برای میهمانان ناخوانده یا کسانی که شاغل هستند پیشنهاد بسیار مناسبی است.

پیشنهاد ویژه…
می توانید آموزش طرز تهیه قارچ شکم پر توسط استاد فرنود عزیز را به صورت رایگان از اینجا مشاهده نمایید.

مواد اولیه:

  • قارچ بلانچ شده: 100 گرم
  • کره گیاهی: 25 گرم
  • پنیر پارمزان: نصف پیمانه
  • اسفناج: نصف پیمانه
  • قارچ خرد شده: نصف پیمانه
  • سیر: یک حبه
  • جوز هندی: به مقدار دلخواه

طرز تهیه:

در مرحله ی اول کره را روی حرارت آب می کنیم و سیر خرد شده را به آن اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. بعد اسفناج را به آن اضافه کرده و کمی هم می زنیم. در ادامه مقدار دلخواهی از جوز هندی را در آن رنده می کنیم و پس از یک الی دو دقیقه آن را از روی حرارت بر می داریم.

در مرحله ی دوم مقدار مناسبی از مواد را بر می داریم و داخل قارچ های بلانچ شده را با آن پر می کنیم و روی آن ها کمی پنیر پارمزان می ریزیم و در ظرف مناسب برای فر می چینیم. سپس در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده، به مدت ۳ دقیقه در طبقه وسط قرار می دهیم و قارچ شکم پر ما آماده است. نوش جان

سخن پایانی

امیدوارم از غذاهای مینیاتوری در این مطلب لذت برده باشید. امروزه با یادگیری فوت و فن های فینگرفودها می توان به راحتی کسب و کاری را شروع کرد. به همین خاطر ما بسته ی آموزش صفر تا صد فینگرفود  زیر نظر استاد فرنود عزیز را که شامل آموزش 10 مدل فینگرفود مختلف به همراه ریز نکات آن است،در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم. برای آنکه از جزئیات آن بیشتر باخبر شوید به صفحه آموزش فینگرفود مراجعه کنید!

5/5 (1 نظر)
ارسال دیدگاه