خورشت کرفس بخورید و پیر نشوید! یکی از خواص بسیار مهم کرفس خاصیت ضد پیری آن است. کرفس دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی است که میتواند در مقابله با عواملی مانند پیری زودرس مؤثر باشد.
معروف ترین غذایی که ما ایرانی ها با کرفس می پزیم، همین خورشت کرفس است که به روش های مختلف با گوشت، مرغ، لوبیا، بدون لوبیا و… تهیه می شود. در ادامه می خواهیم طرز تهیه خورش کرفس با لوبیا گوشت و همچنین مرغ را به صورت اصولی آموزش دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
خورشت کرفس مجلسی با گوشت و لوبیا
وجود گوشت و لوبیا در خورشت کرفس علاوه بر طعم لذیذی که به غذا میبخشد، خواص بسیار زیادی هم دارد. خود کرفس منبع غنی فیبر است و گوشت قرمز دارای میزان قابل توجهی ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، و همچنین، حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم، پتاسیم و منیزیوم میباشد که برای حفظ سلامت استخوانها، عملکرد قلب و عروق و حفظ روند سلامتی بدن بسیار مهم هستند.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه خورش کرفس اصیل ایرانی
مواد لازم خورشت کرفس مجلسی با گوشت و لوبیا
- پیاز : ۱ عدد
- گوشت خورشتی : ۲۰۰ گرم
- ساقه کرفس : ۵۰۰ گرم
- لوبیا چیتی یا سفید خیس شده : ۱/۲ پیمانه
- سبزی (نعنا و جعفری و برگ کرفس) : ۸۰ گرم جعفری، ۲۰ گرم نعنا، ۴۰ گرم برگ کرفس
- لیمو عمانی پرک : به مقدار لازم
- نعنا خشک برای عطر بیشتر : ۱ قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
- آبلیمو و آبغوره : در صورت نیاز
- روغن یا کره : به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی با گوشت و لوبیا
برای تهیه خورشت کرفس مجلسی با گوشت و لوبیا، ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خورد می کنیم، سبزیجات شسته شده رو خرد کرده و جداگانه سرخ می کنیم. پیاز را با کره و روغن (برای اینکه کره نسوزه کمی روغن می زنیم) تفت می دهیم تا کمی سبک شود. سپس گوشت خورشتی را اضافه و تفت می دهیم تا طلایی شوند.
حالا ادویه ها را اضافه و بعد از تفت لوبیا هارا اضافه کرده و به مقدار کافی آب ریخته می گذاریم تا بجوشد. بعد از ۴۰ دقیقه سبزیجات (کرفس و سبزی های سرخ شده) را اضافه کرده و ۴۰ دقیقه دیگه زمان می دهیم تا جا بیوفتد. در نیم ساعت آخر لیمو عمانی و آب غوره و نمک (در صورت نیاز) اضافه می کنیم و با شعله کم اجازه می دهیم تا خوب جا بیوفتد.
برنجمان را که از قبل خیس کردیم، بعد از جوشاندن از صافی رد کرده و ته دیگه مورد علاقه مان را گذاشته و می گزاریم دم بکشد. بعد با ماست و خیار یا سالاد شیرازی یا سیر ترشی و دوغ سرو می کنیم. نوش جان
پیشنهاد ویژه…
اگر به آشپزی اصیل ایرانی علاقه دارید و دوست دارید در این شاخه خوشمزه از آشپزی حرفی برای گفتن داشته باشد سری به صفحه دوره آشپزی ایرانی آموزشگاه آشپزشو بزنید
خورشت کرفس با مرغ و لوبیا
طرز تهیه خورشت کرفس با لوبیا روش های متفاوتی دارد. یکی از روش های پرطرفدار استفاده از گوشت مرغ در این خورش خوشمزه است که افرادی که نمی توانند از گوشت قرمز استفاده کنند بسیار این خورش را می پسندند.
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه خورش کرفس با مرغ یا بوقلمون ؛ خوشمزه و مجلسی
مواد لازم خورشت کرفس با مرغ و لوبیا
- پیاز : ۱ عدد
- سینه مرغ : ۲ عدد
- ساقه کرفس : ۵۰۰ گرم
- لوبیا چیتی یا سفید خیس شده : ۱/۲ پیمانه
- سبزی (نعنا و جعفری وبرگ کرفس) : ۸۰ گرم جعفری، ۲۰ گرم نعنا، ۴۰ گرم برگ کرفس
- لیمو عمانی پرک : به مقدار لازم
- نعنا خشک برای عطر بیشتر : ۱ قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
- آبلیمو و آبغوره : در صورت نیاز
- روغن یا کره : به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ و لوبیا
برای طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ و لوبیا، ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سبزیجات شسته شده را خرد کرده و جداگانه سرخ می کنیم.
پیاز را با کره و روغن (برای اینکه کره نسوزد کمی روغن می زنیم) تفت می دهیم تا کمی سبک شود. سپس مرغ را اضافه و تفت می دهیم تا طلایی شوند. حالا ادویه ها را اضافه و بعد از تفت لوبیا ها را اضافه کرده و به مقدار کافی آب ریخته می گذاریم تا بجوشد. بعد از ۴۰ دقیقه سبزیجات (کرفس و سبزی های سرخ شده) را اضافه کرده و ۴۰ دقیقه دیگر زمان می دهیم تا جا بیوفتد. در نیم ساعت آخر لیمو عمانی و آب غوره و نمک (در صورت نیاز)اضافه می کنیم و با شعله کم اجازه می دهیم تا خوب جا بیوفتد.
برنجمان را که از قبل خیس کردیم، بعد از جوشاندن از صافی رد کرده و ته دیگه مورد علاقه مان را گذاشته و می گذاریم تا دم بکشد. بعد با ماست و خیار یا سالاد شیرازی یا سیر ترشی و دوغ سرو می کنیم. نوش جان
سخن پایانی
با آموزش خورشت کرفس مجلسی با گوشت و لوبیا و با مرغ همراه شما بودیم. امیدوارم این غذای بسیار خوشمزه را در منزل تهیه کنید و لذت ببرید و از خواص کرفس غافل نشوید. اگر آموزش طرز تهیه ی خورشت کرفس با لوبیا و کلا پخت غذاهای سنتی برای شما جذاب است و دوست دارید با غذاهای مناطق مختلف کشورمان آشنا شوید، دوره ورکشاپ آشپزی سنتی ایرانی آشپزشو را از دست ندهید. این دوره به صورت کاملا عملی زیر نظر برترین اساتید کشور برگزار می شود و در پایان دوره مدرک فنی و حرفه ای به هنرجویان اعطا خواهد شد. منتظر دیدار شما در آموزشگاه آشپزی آشپزشو هستیم.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.