اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران
پرداخت اقساطی بدون ضامن و بدون کارمزد
اقامت رایگان برای هنرجویان خارج از تهران
تصویر شاخص
قیمت دوره

200,000 تومان

تعداد

برای مشاوره و اطلاعات بیشتر تماس بگیرید:

نوع دوره

آنلاین

قطاب یکی از فرآورده‌‌های غذایی و نوعی شیرینی سنتی ایران است که در شهر تاریخی یزد و کرمان تولید می‌شود که زبانزد خاص و عام بوده و زینت‌بخش مهمانیها و مکمل شادیهای مردم ایران ‌زمین است، در ادامه با طرز تهیه قطاب بیشتر آشنا خواهیم شد.

این شیرینی که از جمله سوغات‌ یزد و کرمان می‌باشد، به‌لحاظ برخی ویژگیها از جمله طعم بسیار عالی آن در نوع خود بی‌نظیر بوده و آن را از دیگر شیرینیها متمایز می‌نماید و بدلیل وجود مغز بادام و هل در ترکیبات آن، ارزش غذایی مناسبی دارد.

قطاب (Qottab) از شیرینی‌های سنتی ایران به شمار می‌رود که طرفداران بسیاری در ایران و حتی خارج از ایران دارد. گرچه بنا بر اعتقاد برخی تاریخچه پخت قطاب به دوران پیش از اسلام باز می‌گردد، اما جدی‌ترین اشارات به این شیرینی خوشمزه در دوران قاجار شده است.

تقریبا می‌توان گفت که نام بسیاری از شیرینی‌های سنتی یزد و حتی غیر یزدی با نام حاج خلیفه علی رهبر گره خورده است. ایشان در حدود سال ۱۲۹۵ شمسی کارگاه شیرینی‌پزی خود را در یزد راه اندازی کردند و هنوز هم نام بسیاری از شیرینی‌های سنتی یزد و غیر یزد همانند : قطاب، پشمک، حاج بادوم، کماج سهن را با نام حاج خلیفه علی رهبر می‌شناسند.

طرز تهیه قطاب، این شیرینی سنتی و مشهور از اصیل‌ترین شیرینی های ایرانی است و پخت آن قدمت زیادی دارد. شیرینی قطاب متشکل از یک خمیر خارجی که با آرد، شیر و زرده تخم مرغ درست می شود و مایه داخلی که با پودر بادام، هل و پودر قند است، می باشد.  لایه‌ی خارجی این شیرینی، نانی است که در خمیر آن از شیر یا ماست استفاده می‌شود و به‌روش سرخ کردن، پخته می‌شود.

برای تهیه‌ی محتوای داخل قطاب، مغزپسته یا مغز گردو را به همراه شکر آسیاب می‌کنند و برای تزیین آن از پودر قند استفاده می‌شود. معمولا در سه نوع اصلی طرز تهیه قطاب، قطاب کرمانی وقطاب عسلی وجود دارد که به جای پودر قند از عسل برای شیرین کردن آن استفاده می شود. تفاوت قطاب کرمانی با یزدی عموما در اندازه و مواد میانی آن است.

در این طرز تهیه قطاب، اصول کامل یه قطاب خوشمزه و لذیذ را فرا خواهید گرفت.

0/5 (0 نظر)

طرز تهیه قطاب

8دقیقه
دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید
اولین نظر را شما بنویسید. “طرز تهیه قطاب”
تعداد دیدگاه : 0
امتیاز کلی : 0.0
پیشنهاد شده توسط : 0 کاربر
بر اساس 0 دیدگاه
0
0
0
0
0

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

قیمت دوره

200,000 تومان

تعداد

برای مشاوره و اطلاعات بیشتر تماس بگیرید:

نوع دوره

آنلاین

مدرس

استاد سرآشپز فرنود

  • دارنده دو مدال جهانی در مسابقات بین المللی گاسترونومی ۲۰۲۱
  • استاد دانشگاه و سرآشپز بین المللی
  • مربی و ممتحن رسمی سازمان فنی و حرفه ای ایران
  • دانش آموخته آشپزی بین الملل از دانشگاه مالزی
  • کارشناس صدا و سیمای ایران