آشنایی با 0تا100 طرز تهیه واویشکا!

واویشکا، نمادی از آشپزی گیلانی است. خوراک ساده و لذیذی که خوردنش در هر شرایطی می‌چسبد. این خورش گیلکی، طی یک ساعت آماده نوش جان کردن، می‌شود. اما در عین حال دستور پخت و انواع متفاوتی دارد؛ از واویشکا با گوشت خورشی گرفته تا واویشکا با سویا.
در مقاله امروز شما را با طرز تهیه واویشکا در انواع مختلف آشنا خواهیم کرد.

مواد مورد نیاز برای تهیه واویشگاه (برای 4 نفر)

گوشت چرخ‌کرده۴۰۰ گرم
پیاز۴ عدد
گوجه فرنگی۲ عدد
سیب زمینی۲ عدد
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و روغنبه مقدار لازم

طرز تهیه واویشکا

طرز تهیه واویشکا

پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا تغییر رنگ داده و طلایی شود. سپس سیر را اضافه کنید و بعد از مدت کوتاهی گوشت را اضافه کنید.
گوشت را با زردچوبه و فلفل سیاه به خوبی تفت دهید تا زمانی که تغییر رنگ پیدا کند. رب گوجه‌فرنگی را وسط تابه بریزید و با گوشت تفت دهید تا خوب سرخ شده و خامی‌اش گرفته شود. سپس گوجه‌فرنگی‌ها را ریز خرد کنید و به تابه اضافه کنید. درِ تابه را بگذارید تا گوجه‌فرنگی‌ها آب بندازند و گوشت کاملاً بپزد.

در زمان اماده سازی گوش، سیب زمینی‌ها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید. گوشت را هر چند دقیقه یکبار تفت دهید تا ته نگیرد. حالا در تابه‌ای دیگر، سیب زمینی‌ها را سرخ کنید و هنگام سرو، روی واویشکا ریخته و نوش جان کنید.

بیشتر بخوانید…
برای سفره مهمانی خود دنبال دستور پخت غذاهای خوش‌عطر گیلانی هستید؟ طرز تهیه باقلا قاتق به روش اصیل گیلانی انتخابی جذاب در میان غذاهای شمالی است.

آشنایی با انواع مختلف تهیه واویشکا

آشنایی با انواع مختلف تهیه واویشکا

برای لذت بردن از طعم یک غذای انعطاف‌پذیر با دستور‌ پخت‌های مختلف، هیچ محدودیتی نیست که جلوی خلاقیت شما را بگیرد.
واویشکا می‌تواند به روش‌های زیادی تهیه و مصرف شود که در ادامه به ۵ مدل مختلف آن می‌پردازیم.

۱. واویشکا با گوشت تکه‌ای

 واویشکا با گوشت تکه‌ای

تفاوت عمده این نوع با واویشکای گوشت چرخ‌کرده در بافت و مزه و ظاهر است. این مدل با گوشت تکه‌ای دارای طعم غلیظ‌تر و بافت درشت‌تر است. همچنین مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا گوشت خورشتی به صورت کامل بپزد.

در این دستور پخت، پس از تفت دادن گوشت و پیاز به آن یک لیوان آب اضافه کرده و بگذارید تا زمان نرم شدن با حرارت ملایم بپزد. سپس رب، ادویه‌ها و گوجه را اضافه کنید و مهلت بدهید تا جا بیفتد.

۲. واویشکا با مرغ

واویشکا با مرغ

این نوع سبک تر از واویشکا با گوشت قرمز است، ایده‌آل برای کسانی که استفاده از گوشت سفید را جایگزین کرده‌اند. در این دستور پخت با تفت دادن پیاز، اضافه کردن ادویه‌ها و سپس تکه‌های مرغ شروع کنید. سپس با اضافه کردن گوجه فرنگی و رب روی حرارت ملایم بپزید.
می‌توانید در صورت تمایل از تخم مرغ برای سرو کنار این غذا استفاده کنید.

پیشنهاد ویژه…
اگر به کشف ناشناخته‌ها در دنیای بزرگ غذاهای ایرانی علاقه دارید، دوره آشپزی ایرانی را از دست ندهید!

۳. واویشکا با جگر

واویشکا با جگر

در این مدل، از جگر خرد شده در مرحله تفت با پیاز و ادویه‌ها استفاده کنید. به دلیل زودپز بودن جگر بعد از مدت کوتاهی روی حرارت بالا پختن، رب و گوجه فرنگی را به آن افزوده و تا زمان جا افتادن روی حرارت ملایم بگذارید. از دارچین یا سماق برای طعم‌دار تر شدن نیز می‌توانید استفاده کنید و در آخر با سبزی سرو کنید.

۴. واویشکا با گوشت چرخ‌کرده و بادمجان

واویشکا با گوشت چرخ‌کرده و بادمجان

شما می‌توانید این مدل واویشکا را بدون گوشت چرخ‌کرده با بادمجان خالی نیز تهیه کنید.
در ابتدا باید بادمجان‌ها را پوست بگیرید و به صورت حلقه‌ای یا نگینی خرد کنید. به آنها نمک زده و ۲۰ دقیقه زمان بدهید تا تلخی آنها گرفته شود. پس از انجام تمامی مراحل مثل دستور پخت اصلی واویشکا، بادمجان‌ها را به ملات اضافه کرده و بگذارید تا جا بیفتد.
می‌توانید روی آن سبزی معطر بریزید و در کنار ماست و یا ترشی میل کنید.

پیشنهاد ویژه…
اگر علاقه دارید در کنار استاد شدن در آشپزی ایرانی، در آشپزی بین‌المللی نیز زبان زد دوست و آشنا شوید، می‌توانید همین حالا در دوره آشپزی بین‌الملل آموزشگاه آشپزشو زیر نظر بهترین اساتید کشور شرکت کنید.

۵. واویشکا با سویا

واویشکا با سویا

این مدل مناسب گیاهخواران و افرادی که به کل گوشت مصرف نمی‌کنند است. در ابتدا سویا را در آب داغ خیس کنید.
سپس آن را آبکش کنید و با دست فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود. پس از تفت دادن پیاز، سویا را اضافه کنید. سپس رب و گوجه فرنگی را بریزید و زمان دهید تا ملات واویشکا جا بیفتد.
در انتها برای حفظ بیشتر اصالت رشتی این غذا می‌توانید روی آن تخم مرغ بزنید، البته اگر وگان نیستید.

بیشتر بخوانید…
داشتن سفره‌ای متفاوت در مجالس همیشه نظر مهمان‌ها را جلب می‌کند. برای ایجاد تنوع هر چه بیشتر لیست ۲۵ مدل غذا برای انواع مهمانی راهنمای شما خواهد بود!

نکات طلایی در پخت و سرو واویشکا

  • واویشکا معمولا غلیظ بوده و خیلی آب ندارد.
  • استفاده از پیاز فراوان در پخت این غذا آن را چند برابر لذیذتر می‌کند.
  • استفاده از پیاز فراوان در پخت این غذا آن را چند برابر لذیذتر می‌کند.
  • برای عطردار کردن، می‌توانید از دارچین، زعفران و یا گلپر نیز استفاده کرد.
  • همچنین از آبغوره و یا رب انار برای هر چه بهتر شدن طعم واویشکای خود استفاده کنید.

سخن پایانی

واویشکا، غذایی اصیل از شمال کشور است که با ترکیبی ساده و در عین‌حال هوشمندانه خود را در سفره‌های ما جا می‌دهد.
تنوع در استفاده از مواد اولیه و سازگاری این غذا با اکثر ذائقه‌ها، آن را به بستری برای پیاده کردن خلاقیت در آشپزی تبدیل کرده. اگر شما هم به امتحان کردن دستور پخت‌های متفاوت از واویشکا علاقه‌مندید، این مطلب از آموزشگاه آشپزی آشپزشو، می‌تواند بهترین بهانه برای پخت این خوراک جذاب گیلکی باشد.

سوالات متداول

0/5 (0 نظر)
ارسال دیدگاه