آشنایی با ۲۰تا از بهترین انواع سوپ!

آشنایی با ۲۰تا از بهترین انواع سوپ

در میان غذاهایی که سریع و راحت تهیه می‌شوند و در هر حالتی می‌توان از خوردنشان لذت برد، سوپ قطعا حرف زیادی برای گفتن دارد. یک عصر پاییزی را تصور کنید که در کنار خانواده و دوستان با وعده‌ای سبک و مقوی مثل سوپ، تکمیل می‌شود. سوپ‌ها معمولا ساختار و فرمول یکسانی دارند، ولی جزئیات هر کدام باعث تفاوت در طعم و بافت نهایی می‌شود. در مقاله امروز، با طیف گسترده‌ای از انواع سوپ بیشتر آَشنا می‌شویم و پیشینه و ارزش غذایی آن‌ها را بررسی می‌کنیم. اگر سوپ‌دوست هستید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

معرفی 20 مدل از انواع سوپ

از سوپ جو و مرغ گرفته تا گوجه و کدو، هر کدام دنیای خاص خود را دارند. با هم سراغ معروف‌ترین مدل‌ها می‌رویم تا ببینیم چه چیزی باعث می‌شود هر کدام خاص و خوشمزه باشند.

پیشنهاد ویژه…
اگر شما نیز عاشق دنیای آشپزی هستید، و آرزو دارید در بهترین رستوران‌های سراسر دنیا مشغول به کارشوید، پیشنهاد می‌کنیم همین حالا یک سری به پکیج آموزش آشپزی ویژه مهاجرت آموزشگاه آشپزشو بزنید؛ منتظر شما هستیم!

1. سوپ جو

سوپ جو با طعمی کرمی و ملایم

سوپ جو با طعمی کرمی و ملایم، شاید یکی از مرسوم‌ترین انواعی باشد که همواره سر سفره‌های مجلسی و خانگی هر یک از ما سرو شده‌است. پایه اصلی این سوپ، جو پوست‌کنده یا پرک‌شده است که با ترکیبی از سبزیجات، مرغ یا گوشت و گاهی خامه یا شیر درست می‌شود. این سوپ بسیار پرانرژی و سیرکننده است. خوردن سوپ جو معمولا در فصل سرد سال رایج است و به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند. منبع خوبی از آهن و منیزیم و ویتامین‌های گروه  B است، به کاهش کلسترول خون کمک می‌کند و اگر بدون خامه تهیه شود، گزینه مناسبی برای یک وعده سبک رژیمی است.

2. سوپ گوجه‌فرنگی

سوپ گوجه‌فرنگی

این سوپ با بافتی لطیف و طعمی ملایم بین ترشی و شیرینی در واقع ترکیب گوجه‌فرنگی پوره‌شده با سبزیجات معطر و پیاز و سیر است. در رستوران‌های فرانسوی، نسخه با خامه و ریحان و پنیر پارمسان سوپ گوجه‌فرنگی بسیار پرطرفدار است و در حالتی که با نان تست، کروتان (نان برشته‌شده در کره یا روغن زیتون به عنوان تاپینگ سوپ و یا سالاد) یا پنیر پارمزان سرو شود، سطح حرفه‌ای‌ و مجلسی بودنش بالاتر می‌رود.

پیشنهاد ویژه…
اگر دوست دارید درکنار سوپ و آش‌های خوش طعمی که برای خود درست می‌کنید از نان‌های تازه خانگی لذت ببرید پیشنهاد می‌کنیم حتما به دوره حضوری نان های حجیم و نیمه حجیم آشپزشو یک سری بزنید؛ منتظر شما هستیم!

3. سوپ قارچ

سوپ قارچ با طبعی نسبتا گرم و مقوی

سوپ قارچ با طبعی نسبتا گرم و مقوی می‌تواند یک سوپ رستورانی تمام عیار باشد و در عین حال در خانه به عنوان وعد‌ه‌ای سبک و مغذی استفاده شود.

قارچ منبع عالی‌ای از پروتئین گیاهی، ویتامین D، سلنیوم و آنتی‌اکسیدان‌ها است. این سوپ در فصل سرما باعث افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. عطر سیر و پیاز طلایی‌شده در ترکیب با  قارچ تفت‌داده‌شده و لطافت خامه و شیر طعم بی‌همتای سوپ قارچ را به‌وجود می‌آورند. 

4. سوپ عدس

سوپ عدس

یکی از اولین حبوبات اهلی شده توسط بشر است و آثار استفاده از آن در آشپزی به هزاران سال قبل از میلاد برمی‌گردد. سوپ عدس در خاورمیانه بسیار پرطرفدار است، اغلب به‌عنوان شام سبک یا غذای تقویتی در زمان سرماخوردگی سرو می‌شود. این سوپ با داشتن مقادیر بالایی از فیبر، آهن و منیزیم و طبعی گرم و خشک، معمولا در فصل سرما مورد استفاده قرار می‌گیرد. ترکیب جادویی عدس با زردچوبه، پیاز داغ و عطر گرم زیره منجر به شکل گرفتن این سوپ ساده، مغذی و آرام‌بخش است.

5. سوپ تره‌فرنگی و سیب‌زمینی

سوپ تره‌فرنگی و سیب‌زمینی

طعمی لطیف با بافتی کرمی که از ترکیب تره‌فرنگی، سیب‌زمینی، پیاز، کره، شیر یا خامه و گاهی عصاره مرغ یا سبزیجات تهیه می‌شود. با پیشینه‌ای فرانسوی، این سوپ در طول تاریخ دستخوش تغییراتی شده (تلفیق تره‌فرنگی با سیب زمینی) و به دیگر کشورهای اروپایی و غربی راه پیدا کرد. سوپ تره‌فرنگی و سیب‌زمینی وعده‌‌ای سبک، سیرکننده و انرژی‌بخش است. سرشار از آنتی‌اکسیدان و پتاسیم بوده و در ترکیب با خامه و شیر منبع خوبی از پروتئین و کلسیم به حساب می‌آید. این سوپ هم به صورت گرم در فصل سرما و هم به صورت سرد (ویشی‌سواز) در تابستان سرو می‌شود.

بیشتر بخوانید…
آشنایی 0 تا 100 طرز تهیه فاصولیه + (دستور پخت ترکی و عربی)

6. سوپ کدو حلوایی

سوپ کدو حلوایی معروف ترین سوپ پاییزی

سوپ کدو حلوایی بدون شک پادشاه سوپ‌های پاییزی است. با خوردن اولین قاشق، گرما و لطافت کدو در این غذای کلاسیک پاییزی عیان می‌شود. پیاز، کره، پوره کدو حلوایی پخته‌شده و ادویه‌های معطر مواد اولیه تهیه این سوپ مغذی هستند. سوپ کدو حلوایی حاوی مقادیر زیادی فیبر، پتاسیم و ویتامین C است. کم‌کالری و کم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌چرب است و به تقویت سیستم ایمنی، سلامت پوست و کاهش التهاب کمک می‌کند. در صورتی که آن را  با شیر نارگیل یا خامه درست کنید، انرژی‌زا و سیرکننده‌تر هم می‌شود. این سوپ بافتی مخملی دارد، طعمش متعادل بین شیرینی طبیعی کدو و شوری ملایم نمک و ادویه‌هاست و انتخاب بسیار خوبی برای مهمانی و مراسم هالووین و دیگر چشن‍های پاییزی است.

7. سوپ مینسترونه (Minestrone Soup)

سوپ مینسترونه

یکی از نمادهای آشپزی ایتالیایی سوپ رنگارنگ و چهار فصل مینسترونه است. پایه این سوپ سنتی  حبوبات، سبزیجات فصلی، پاستا یا برنج و عصاره سبزیجات یا گوشت است. طعم آن ترکیبی از ترکیبی از طعم طبیعی سبزیجات (کرفس، هویج، کدو سبز، سیب‌زمینی و گوجه)، عطر ریحان، آویشن و گاهی مزه پارمزان یا پستو می‌باشد اما در کمال تعجب هیچ دستور پخت واحدی برایش وجود ندارد چون در هر منطقه‌ از ایتالیا با سبزیجات همان فصل و ذائقه محلی درست می‌‌شود. مینسترونه بسیار کم‌کالری و سازگار با رژیم‌های سالم و گیاه‌خواری است. وجود فیبر بالا، کربوهیدرات، پروتئین گیاهی و مواد معدنی از سبزیجات متنوع در این سوپ، مزه طبیعت و سلامتی را برای هر فرد تداعی می‌کند.

بیشتر بخوانید…
طرز تهیه آش رشته | 0 تا 100 یک آش رشته خوشمزه

8. سوپ ترخینه

سوپ یا آش ترخینه از قدیمی‌ترین سوپ‌های ایرانی

سوپ یا آش ترخینه از قدیمی‌ترین سوپ‌های ایرانی با طعمی ترش و دوغی، یک ترکیب ضد سرماخوردگی بی‌نظیر است. زادگاه اصلی این سوپ استان‌های غربی ایران (کرمانشاه، همدان، ایلام و لرستان) هستند. ترخینه از تخمیر و سپس جوشاندن دوغ و بلغور گندم تهیه می‌شود.

ترخینه خشک‌شده در ترکیب با پیاز داغ، سبزی آش و گاهی کشک یا ماست این سوپ نرم و کرمی را پدید می‌آورند. اضافه کردن نعنا داغ و کشک حین سرو نیز طعم این غذا را به اوج می‌رساند.  خوردن سوپ ترخینه به خصوص در فصول سرد سال، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک بزرگی می‌کند و از آن برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا در طب سنتی استفاده شده‌است.

9. سوپ خامه و ذرت

سوپ خامه و ذرت

شیرینی طبیعی ذرت عطر کره و نرمی خامه. این طعم‌ها در سوپ خامه و ذرت خلاصه می‌شوند. این سوپ سرشار از کلسیم، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به برای بینایی مفید هستند. در قرن 19ام میلادی که آشپزها برای به نمایش گذاشتن مهارت خود در ایجاد بافت مخملی استفاده می‌کردند، رشد سوپ خامه و ذرت به اوج رسید.  علاوه بر بافت نرم و کرمی، پر انرژِی و گرم است و به همین دلیل همدم مناسبی برای سفره شما در فصول سرد سال است.

10. سوپ ماهی

سوپ ماهی

یکی دیگر از سوپ‌های مناسب فصل سردسیر که در رستوران‌های دریایی به عنوان پیش‌غذایی محبوب یا شامی سبک سرو می‌شود. پایه این سوپ ماهی و سبزیجات معطر تازه هستند. ادویه‌های متداولی که استفاده از آن‌ها رایج است، زنجبیل، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر و شوید یا جعفری تازه هستند. منشا سوپ ماهی به ژاپن و کشورهای حوضه مدیترانه بازمی‌گردد. نسخه فرانسوی آن که بویابز نام دارد، در شهر مارسی به شهرت جهانی رسیده و در ایران، شهرهایی مثل انزلی و آستارا پرچم‌دار طبخ این غذا با ماهی سفید یا کفال هستند. ماهی دارای خواص بسیاری مانند ویتامین D، اسیدهای چرب امگا-3، پروتئین و فسفر بالاست و این موارد سوپ ماهی را به غذایی فوق مقوی برای کودکان در حال رشد، سالمندان و ورزشکاران بدل می‌کنند.

پیشنهاد ویژه…
اگر دنبال این هستید که در سریع‌ترین شکل بتوانید از آشپزی که علاقه قلبی شماست، درآمد داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم، یک نگاهی به پکیج درآمدزایی سریع آموزشگاه آشپزشو بزنید!

11. سوپ کلم

سوپ کلم

ترکیب کلم (سفید یا سبز) هویج، پیاز، کرفس، گوجه‌فرنگی و گاهی برنج یا لوبیا با طعمی کم‌شیرین و سبزی‌وار. پخت این نوع سوپ از قدیم‌الایام در اروپای شرقی، به خصوص در پاییز و زمستان مرسوم بوده‌است و به عنوان یک سم‌زادی قوی برای بدن عمل می‌کند. دارای پتاسیم، ویتامین C، K و فیبر بالاست که احساس سیری طولانی مدت را به همراه دارد. همچنین میزان چربی و کالری بسیار پایینی دارد. طعم این سوپ در کنار فلفل دلمه‌ای زنده‌تر می‌شود و در نسخه‌های رژیمی معمولا بدون روغن یا با کمی روغن زیتون پخته می‌شود.

12. سوپ بامیه 

سوپ بامیه یک سوپ تابستانی خوشمزه

یک سوپ تابستانی و خاص با طعمی لطیف. این سوپ کمی شیرین است و ته‌مزه گیاهی خاص بامیه را دارد. در مناطق جنوبی ایران با نام خوراک بامیه نیز شناخته می‌شود چرا که بیشتر شبیه به خورشتی غلیظ است و با برنج ساده یا نان تازه سرو می‌شود. بامیه به دلیل داشتن ماده‌ای به اسم موسیلاژ باعث ایجاد لعاب و غلظتی طبیعی در غذا می‌شود. به همین دلیل سوپ بامیه خاصیت ضدالتهابی دارد و حاوی فیبر، آنتی اکسیدان و انواع ویتامین هاست و در طب سنتی برای آرام کردن معده، روده و ریه‌ها کاربرد دارد.

13. سوپ شلغم

سوپ شلغم یکی از درمانی‌ترین سوپ ها

سوپ شلغم یکی از درمانی‌ترین انواع سوپ است و در گذشته، اولین انتخاب برای درمان ضعف و سرماخوردگی به شمار می‌آمده. ترکیب بی‌نظیر شلغم، پیاز، هویج و سیب‌زمینی، از این پیش غذا بمبی پرخاصیت و مقوی می‌سازند که شبیه به دارویی طبیعی برای بدن عمل می‌کنند. ویتامین C و فیبر بالا به تقویت سیستم ایمنی و هضم در بدن کمک می‌کنند. شلغم دارای گوگرد طبیعی می‌باشد که ضدعفونی کننده دستگاه تنفسی و گلو است و در ترکیب با عسل و آبلیمو خاصیت درمانی آن چند برابر می‌شود.

طعم شلغم، لطیف و کمی شیرین است و عطر گیاهی خاصی دارد. اگر بو یا مزه شلغم را نمی‌پسندید، می‌توانید این سوپ را با آب مرغ، فلفل سیاه، هویج و زنجبیل ترکیب کنید تا طعم مجلسی‌تری داشته باشد.

14. سوپ گندم

سوپ گندم

سوپ گندم از ترکیب و پخت بلغور گندم، سبزیجات، پیاز، ادویه و در برخی موارد گوشت یا مرغ تهیه می‌شود. معمولا بافتی غلیظ و طعمی طبیعی، خاکی و همراه با شیرینی ملایم گندم دارد. می‌توان آن را با پیاز و نعناع داغ، زردچوبه و حتی کمی کره حیوانی سرو کرد چرا که این سوپ در حقیقت نسخه سبک و ساده‌تر آش گندم است. در گذشته سوپ گندم به عنوان غذایی تقویتی برای خانم‌های باردار و یا بیماران مصرف می‌شده. این سوپ گرم، مقوی و غلیظ مناسب پاییز و زمستان است و در منوهای رژیمی و سالم‌خواری جایگاه ویژه خود را دارد. آهن، منیزیم، فسفر، فیبر، پروتئین گیاهی، ویتامین‌های B و کربوهیدرات پیچیده که انرژی ماندگار و سالم را برای انسان به همراه دارد، از خواص شاخص سوپ گندم هستند.

15. سوپ گازپاچور

گازپاچو یک سوپ تابستانی اسپانیایی

سبک، خنک و بدون نیاز به پخت. گازپاچو یک سوپ تابستانی اسپانیایی است که بافت بسیار نرم و لطیفی دارد. گوجه‌فرنگی، پیاز، سیر، فلفل دلمه‌ای، روغن زیتون و سرکه به صورت یک ترکیب پوره‌شده در این سوپ قرار می‌گیرند. این سوپ از منطقه‌ای در جنوب اسپانیا به نام آندلس به جهان معرفی شده که در ابتدا بدون گوجه‌فرنگی تهیه می‌شده و پایه آن تنها نان، روغن زیتون، سرکه و سیر بوده. بعد از قرن 16 و ورود گوجه به اروپا، این سوپ به شکل امروزی درآمد و در حال حاضر یکی از نمادهای آشپزی اسپانیاست. گازپاچو یک سم‌زدای طبیعی است. سرشار از فیبر، پتاسیم، چربی‌های مفید و ویتامین‌هایی است که به دلیل خام مصرف شدن این غذا، خواص تمامی آنها حفظ می‌شود. به افزایش متابولیسم بدن کمک می‌کند و در حقیقت آبرسان و خنک‌کننده بدن در روزهای گرم تابستان است. این سوپ در اسپانیا معمولا در لیوان‌های کوچک یا کاسه‌های شیشه‌ای سرو می‌شود. ترکیب ترشی ملایم سرکه، شیرینی طبیعی گوجه‌فرنگی و عطر فلفل و سیر تازه خوش‌طعمی گازپاچو را تضمین می‌کند. این سوپ همچنین با برش‌های خیار و تخم مرغ پخته‌شده و نان تست مکعبی تزیین می‌شود.

بیشتر بخوانید…
بهترین ترکیب با سوپ استفاده کردن از یک نان تازه و خوشمزه است، طرز تهیه نان باگت خانگی.

16. سوپ اسفناج

سوپ اسفناج

سوپی مخملی و خوشرنگ با طعمی تازه و خاکی. سوپ اسفناج به عنوان غذایی سبک و مقوی برای کودکان، سالمندان و بیماران استفاده می‌شود. در تمام فصول سال قابل مصرف است. از اسفناج تازه، پیاز، سیب زمینی، ادویه و آب مرغ یا سبزیجات تهیه می‌شود. سوپ اسفناج منبع بی‌نظیر آهن و کلسیم است. حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی قوی برای تقویت سلامت پوست و چشم است و بسیار کم‌کالری و سیرکننده می‌باشد. در صورت سرو با آبلیمو یا ماست، جذب آهن در آن به چند برابر افزایش پیدا می‌کند.

17. سوپ نخود

سوپ نخود

این سوپ ساده سرشار از پروتئین گیاهی، فیبر و انرژِی پایدار است. نخود هم یکی از قدیمی‌ترین حبوبات دنیاست و کشت آن در خاورمیانه به سالیان دوری برمی‌گردد. این سوپ گیاهی بیشتر در فصول سرد مورد استفاده قرار می‌گیرد چرا که گرم، آرامش‌بخش و مقوی است. مواد اصلی تشکیل‌دهنده سوپ نخود شامل؛ نخود پخته، پیاز، سیر، هویج، گوجه‌فرنگی یا رب، ادویه و آب مرغ یا سبزیجات می‌شود.

طعمی گرم و مغزدار با بافتی نرم و مخملی دارد که با کمی لیمو ترش تازه یا ماست یونانی طعمی متعادل‌تر و تازه‌تر پیدا می‌کند. در برخی موارد هم به آن کمی پودر زیره یا رزماری اضافه می‌کنند که باعث ایجاد عطری فوق‌لعاده در آن می‌شود.

18. سوپ شیر

سوپ شیر

پایه اصلی این سوپ از ترکیب آرد و کره تفت‌داده شده بدست می‌آید و با اضافه کردن شیر، هویج، ذرت، قارچ و یا مرغ تکمیل می‌شود. سوپ شیر یکی از خوش‌عطرترین سوپ‌های کلاسیک به حساب می‌آید که دارای طعمی غنی، ملایم، کرمی و کمی شیرین است. پس از ترویج از فرانسه به کل اروپا، در بخش‌های دیگر دنیا هم به عنوان پیش غذایی شیک به‌ویژه در هتل و رستوران‌ها جا افتاده است. منبع خوبی از پروتئین‌ و کلسیم است و می‌توان با استفاده از شیر کم‌چرب آن را به نسخه رژیمی تغییر داد.

سوپ پیاز فرانسوی

سوپ پیاز فرانسوی

با خوردن این سوپ پاییزی طعمی گرم با عمقی کاراملی را تجربه خواهید کرد. این سوپ در قرن 17ام در اثر استفاده مردم عادی فرانسه از پیازهای ارزان و پخت آن‌ها با آب گوشت به وجود آمد و در گذر زمان سرآشپزهای سلطنتی سرو و تهیه این غذا را به سطوح مجلل بردند. ترکیب پیاز کاراملی‌شده، عصاره گوشت گاو و نان با پنیر گریل شده موادی هستند که در پخت این نماد آشپزی فرانسه نقش دارند. سوپ پیاز با داشتن خواص ضدالتهابی، ویتامین‌های گوناگون و انرژی پایدار، از جنبه درمانی و ارزش غذایی بالا نیز برخوردار است.

بیشتر بخوانید…
اگر می‌خواهید با طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی بصورت کامل آشنا شوید این مقاله‌را از دست ندهید!

19. سوپ گوجه و ریحان

سوپ گوجه و ریحان

سوپی خوش‌عطر از خطه مدیترانه که در تابستان، پاییز و زمستان قابل خوردن است. ترشی ملایم گوجه در ترکیب با شیرینی طبیعی پیاز و عطر ریحان، مزه و بوی منحصربه‌فردی به این غذای سبک و مقوی می‌بخشد. کالری موجود در این سوپ پایین بوده و دارای فیبر، چربی مفید، مواد معدنی و لیکوپن (نوعی آنتی‌اکسیدان موجود در گوجه‌فرنگی که برای پوست و قلب مفید است و ضد پیری است) است.

برای تهیه این ترکیب کافیست از گوجه‌فرنگی پوره‌شده، سیر و پیاز، ریحان تازه، روغن زیتون، خامه و یا شیر استفاده کنید. با اضافه کردن پنیر پارمزان و سرو با نان تست، سوپ گوجه و ریحان جنبه مجلسی‌تری پیدا می‌کند.

سخن پایانی

سوپ، فقط یک پیش‌غذا نیست؛ نمادی از آرامش، تعادل و عشق در آشپزی است. از سوپ‌های سنتی ایرانی مثل ترخینه و شلغم گرفته تا نسخه‌های مدرن فرانسوی و ایتالیایی، هرکدام روح خودشان را دارند. یکی درمانی و خانگی، یکی مجلسی و هنرمندانه. راز خوشمزگی هر سوپ در سادگی و صبر در پخت آن است. فرقی ندارد عاشق سوپ خامه‌ای باشید یا رژیمی؛ با استفاده از این مطلب از آموزشگاه آشپزی آشپزشو همیشه می‌توانید با کمی خلاقیت، یک کاسه سوپ داغ و دلچسب برای دل خود تهیه کنید و از آن در کنار دوستان و خانواده لذت ببرید.

سوالات متداول

0/5 (0 نظر)
ارسال دیدگاه