
مرغ از مواد خوراکی پرمصرف در خانههای ایرانی است که در بسیاری از سفرهها دیده میشود. تنوع غذایی با مرغ بسیار بالا بوده که به شکل و طعمهای متفاوت میتوان آن را تهیه کرد. بسیاری از کاربران نمیدانند که چه غذاهای متنوع و خوشمزهای با مرغ وجود دارد که در وعدههای ناهار و شام میتوانند درست کنند. برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای ایرانی با مرغ تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
فهرست مطالب
طرز تهیه انواع غذاهای ایرانی با مرغ
در ادامه غذاهای مختلفی که می توانید با مرغ درست کنید را بیشتر معرفی خواهیم کرد:
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
پیشنهاد ویژه..
اگر جزو آن دسته هستید که دوست دارند انواع غذاهای ایرانی را به بهترین نحو ممکن درست کنند، جای شما در آشپزشو خالیست، آموزشگاه آشپزشو زیر نظر بهترین اساتید برای علاقه مندان دوره آشپزی ایرانی را تشکیل داده است.
از محبوبترین و شناختهشدهترین غذاهای خوشمزه و پرطرفدار میتوان زرشک پلو با مرغ را نام برد که مواد لازم برای تهیه آن عبارتند از:
- مرغ 4 تکه
- برنج 4 پیمانه
- زرشک 1 پیمانه
- پیاز 1 عدد
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری
- کره 50گرم
- نمک و زردچوبه، به مقدار لازم
دستور پخت
ابتدا برنج را بهصورت کته یا آبکش درست کنید و به سراغ تهیه خورشت بروید. پیاز را در اندازههای دلخواه خرد کنید و همراه با مرغ خرد شده، زردچوبه و نمک درون قابلمه بریزید. مواد را به مدت 20 دقیقه تفت دهید تا مرغ مزهدار شود، پس از آن رب گوجهفرنگی را به غذا اضافه کنید و کمی هم بزنید تا رنگ آن باز شود.
کره را داخل تابه بریزید و زرشک را درون آن تفت دهید. یک کفگیر از برنج را درون تابه بریزید تا با زرشک مخلوط شود. پس از آماده شدن غذا برنج را در ظرف دلخواه خود سرو کنید و با ترکیب برنج و زرشک تفت داده شده آن را تزیین کنید. همچنین مرغ را در ظرف دیگر سرو نموده و نوش جان کنید.
طرز تهیه مرغ ترش
بیشتر بخوانید…
اگر از این مقاله لذت بردید میخواهید با غذاهای ایرانی و فرنگی برای انواع مهمانی آشنا شوید میتوانید به این مقاله نیز یک سری بزنید! معرفی و لیست 25 مدل غذا برای انواع مهمانی! ایرانی و فرنگی
مرغ ترش از لذیذترین غذاهای شمالی است که برای تهیه آن باید مواد زیر را آماده کنید:
- سینه مرغ 2 عدد
- پیاز 1 عدد
- رب انار 4 قاشق غذاخوری
- سبزیجات معطر 150گرم
- گردو آسیاب شده نصف پیمانه
- روغن، نمک، زردچوبه و فلفل، به مقدار لازم
دستور پخت
ابتدا سبزیجات معطر را بشورید و آنها را بهصورت کامل ساطوری کنید. سبزیجات استفاده شده در مرغ ترش شامل جعفری، تره، گشنیز، نعنا، شوید، برگ سیر، اوجی، خلواش، اناریجه و زلنگ هستند. سینه مرغ را بشویید و پس از آن که خشک شد دو طرف آن را با نمک و زردچوبه طعمدار کنید. یک تابه مناسب بر روی اجاق قرار دهید و مرغها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی شوند.
پیاز خرد شده را به مرغ اضافه کنید و تفت دهید و رب انار را به آن اضافه کنید. سبزیجات را در تابه دیگر به آرامی تفت دهید و گردوهای آسیاب شده را به آن اضافه کنید. در ادامه سبزیجات را به مرغ اضافه کنید و حدود یک پیمانه آب درون آن بریزید، پس از یک ساعت غذای شما آماده است.
طرز تهیه ته چین مرغ
از دیگر غذاهای ایرانی با مرغ که بسیار محبوب است میتوان به تهچین مرغ اشاره کرد که برای تهیه آن باید مواد زیر را آماده کنید:
- سینه مرغ 1 عدد
- ماست چکیده 1 پیمانه
- زرده تخممرغ 2 عدد
- پیاز 1 عدد
- کره 50 گرم
- زرشک 100 گرم
- گلاب 1 فنجان
- زعفران 1 قاشق غذاخوری
- خلال پسته به مقدار لازم
دستور پخت
ابتدا مرغ را با پیاز خرد شده، زردچوبه، نمک و آب درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا پخته شود. در این فاصله برنج را به روش آبکش تهیه کنید و در ظرف دیگر زردههای تخممرغ را همراه با زعفران ترکیب کنید و ماست را به آن اضافه کنید.
برنج را نیز به تخممرغ و ماست اضافه کنید و هم بزنید. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و کف و اطراف آن را با روغن چرب کنید، مابقی مواد را روی تکههای مرغ بریزید تا کامل پوشیده شوند. اجازه دهید غذا با حرارت متوسط پخته شود و پس از 45 دقیقه الی یک ساعت میتوانید آن را سرو کنید.
طرز تهیه کوبیده مرغ
بیشتر بخوانید…
اگر از طرفداران کوبیدهی مرغ هستید پس حتما از دوست داران کباب کوبیده نیز هستید، اگر علاقه دارید صفر تا صد آموزش کباب کوبیدهرا یاد بگیرید این مقالهرا از دست ندید.
یکی از محبوبترین آیتمها در لیست انواع غذاهای ایرانی کوبیده مرغ است. مواد موردنیاز برای تهیه کوبیده مرغ عبارتند از:
- سینه مرغ 600 گرم
- پیاز 2 عدد
- سیر 4 حبه
- زعفران 2 قاشق غذاخوری
- تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل، به مقدار لازم
دستور پخت
در اولین مرحله سینه مرغ را چرخ کنید و درون یک ظرف مناسب بریزید. پیازها را رنده کرده و آب آن را کامل بگیرید. توجه داشته باشید آب پیاز نباید در کوبیده استفاده شود؛ زیرا باعث میشود مزه کوبیده تلخ شود و از سیخ بریزد. پیازها را به مرغ اضافه کنید و همراه با نمک، زردچوبه و فلفل به مدت 5 دقیقه ورز دهید. حدود 80 گرم از مایه کوبیده را به سیخ بکشید و آن را روی زغال کباب کنید.
طرز تهیه جوجه کباب
از دیگر غذاهای ایرانی با مرغ جوجه کباب را میتوان نام برد که مواد موردنیاز برای تهیه آن عبارتند از:
- مرغ 1 کیلوگرم
- روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
- آبلیمو 2 قاشق سوپخوری
- کره 50 گرم
- پیاز 2 عدد
- زعفران دمکرده، نمک و فلفل، به میزان لازم
دستور پخت
پیازها را به شکل خلالی خرد کرده و مرغ را در اندازههای کوچک خرد کنید. مرغ و پیازها را درون یک کاسه بریزید و روغن زیتون، آبلیمو، زعفران، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.
طرز تهیه مرصع پلو با مرغ
یکی از لذیذترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی مرصع پلو با مرغ است که برای تهیه آن باید مواد زیر را آماده کنید:
- برنج 3 پیمانه
- مرغ 1 عدد
- پیاز 2 عدد
- مغز گردو نصف پیمانه
- کشمش 1 پیمانه
- زرشک 1 پیمانه
- زعفران یک سوم قاشق چایخوری
- نمک، زردچوبه، خلال پسته و بادام، به میزان لازم
دستور پخت
برای درست کردن این غذا ابتدا برنج را بشویید و اجازه دهید به مدت چند ساعت خیس بخورد. در این فاصله زرشک و کشمش را در ظرفهای جداگانه به مدت 2 ساعت خیس کنید. پیاز و مرغ را خرد کرده و همراه با نمک و زردچوبه درون قابلمه تفت دهید. برنج را نیز بهصورت آبکش تهیه کنید و در این هنگام کشمش و زرشک را تفت دهید. پس از آماده شدن تمام مواد برنج را در ظرف دلخواه بکشید و آن را با مغز گردو، خلال پسته، بادام، زرشک، کشمش و مرغ تزیین کنید.
طرز تهیه خورش فسنجان با مرغ
پیشنهاد ویژه…
اگر علاقه دارید انواع غذاهای بینالمللی را به بهترین نحو ممکن یاد بگیرید و در نهایت مدرک معتبر آشپزی بین الملل را دریافت کنید، جای شما در آشپزشو خالیست! آموزشگاه آشپزی آشپزشو، زیر نظر بهترین اساتید برای علاقه مندان دوره آشپزی بین المللی را تشکیل داده است.
از دیگر خورشهای محبوب ایرانی خورشت فسنجان با مرغ است و مواد موردنیاز برای تهیه آن عبارتند از:
- ران مرغ 4 تکه
- پیاز 1 عدد
- گردو 300 گرم
- رب انار 4 قاشق غذاخوری
- شکر 2 قاشق غذا خوردی
- زعفران دمکرده 1 قاشق غذاخوری
- زردچوبه، نمک و فلفل، به مقدار لازم
دستور پخت
در یک قابلمه مرغها را همراه نمک، فلفل و زردچوبه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مزهدار شوند. سپس پیازهای خرد شده را همراه با گردو به آن اضافه کنید و تفت دهید. پس از چند دقیقه رب انار را و شکر اضافه کنید و چند پیمانه آب درون قابلمه بریزید تا مرغ به خوبی پخته شود. برای آن که خورشت به خوبی جا بیفتد اجازه دهید 3 الی 4 ساعت روی حرارت ملایم بپزد.
طرز تهیه خورش مسما بادمجان
در آشپزی ایرانی با مرغ، خورش مسما بادمجان از بهترین غذاها شناخته میشود. برای تهیه غذای اصیل خورشت مسما بادمجان مواد زیر را از قبل آماده کنید:
- مرغ 2 تکه
- بادمجان 4عدد
- گوجهفرنگی 2 عدد
- پیاز 1 عدد
- نمک، ادویه و روغن، به مقدار لازم
دستور پخت
برای گرفتن تلخی بادمجان روی آنها یک برش کوچک ایجاد کنید و به مدت یک ساعت درون آب قرار دهید. پس از آن بادمجانها را پوست بگیرید و درون روغن سرخ کنید. در ظرف دیگر مرغهای خرد شده را با نمک و ادویه تفت دهید. برای تهیه سس غذا پیازها را بهصورت نگینی خرد نموده و با نمک، زردچوبه و رب گوجهفرنگی تفت دهید.
3 پیمانه آب به پیاز اضافه کنید و پس از آن که سس غلیظ شد تکههای مرغ را درون آن قرار دهید. اجازه دهید مرغ با حرارت کم و به مدت 2 ساعت پخته شود. گوجهفرنگیها را نیز در تابه تفت دهید و همراه با بادمجان کنار مرغ سرو کنید.
طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ
خورشت کرفس همراه با مرغ از دیگر غذاهای ایرانی با مرغ است که طرفداران زیادی دارد و برای تهیه آن باید مواد زیر را آماده کنید:
- مرغ 800 گرم
- پیاز 1 عدد
- لیموعمانی 2 عدد
- ساقه کرفس 400 گرم
- برگ کرفس 200 گرم
- جعفری خرد شده 2 قاشق غذاخوری
- نعنا خرد شده 1 قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری
- روغن، نمک، فلفل و زردچوبه، به مقدار لازم
دستور پخت
ابتدا لیموها را سوراخ کنید و درون آب قرار دهید تا تلخی آنها از بین برود. ساقه کرفس، برگ کرفس، نعنا و جعفری را بهصورت ساطوری خرد کنید و همراه با مقداری روغن درون تابه تفت دهید.
دقت کنید سبزیها را بیش از حد تفت ندهید چرا که تیره و تلخ میشوند. پیاز و مرغ را خرد کنید و همراه با زردچوبه بهصورت جداگانه تفت دهید، در ادامه رب گوجهفرنگی، سبزیجات تفت داده شده و 2 لیوان آب جوش به مرغ اضافه کنید. پس از چند دقیقه لیموها را نیز به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید جا بیفتد.
طرز تهیه مرغ شکمپر
مرغ شکم پر یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی با مرغ است و مواد موردنیاز برای تهیه آن عبارتند از:
- مرغ 1 عدد
- پیاز 1 عدد
- رب انار 3 قاشق غذاخوری
- برگ سیر 2 قاشق غذاخوری
- گردوی آسیاب شده نصف پیمانه
- سبزیجات معطر نصف پیمانه
دستور پخت
قبل از هر چیز مرغ را به مدت سه ساعت درون آب و مقداری سرکه و نمک قرار دهید تا بوی زهم آن از بین برود. پس از آن مرغ را درون تابه سرخ کنید تا طلایی شود. در ادامه پیاز را بهصورت نگینی خرد و یا رنده کنید و بهصورت جداگانه تفت دهید. پس از طلایی شدن پیازها برگهای سیر را همراه با زردچوبه، نمک و ادویههای دلخواه به پیاز اضافه کنید. سبزیهای معطر شامل نعنا، جعفری، گشنیز، رب انار و گردوی آسیاب شده را به پیاز اضافه کنید و همه مواد را با یکدیگر تفت دهید. مرغ را به مدت 2 ساعت با دمای 200 درجه سانتیگراد درون فر قرار دهید تا خوب پخته شود.
طرز تهیه خوراک مرغ
برای آماده کردن خوراک مرغ مواد زیر را تهیه کنید:
- سینه مرغ 400 گرم
- سیبزمینی 2 عدد
- پیاز 1 عدد
- سیر 1 حبه
- آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه و مقدار لازم
دستور پخت
ابتدا سیبزمینیها را آب پز کنید و در این فاصله سینه مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کنید. سپس مرغ را همراه با پیاز و سیر خرد شده درون تابه تفت دهید. سیبزمینی آب پز شده را به شکل نگینی خرد کنید و درون مواد بریزید.
پس از چند دقیقه که سیبزمینیها تفت داده شدند رب گوجهفرنگی و آبلیمو را به آن اضافه کنید و هم بزنید. نصف پیمانه آب درون تابه بریزید و درب آن را بگذارید تا خوراک مرغ آماده شود.
طرز تهیه پیراشکی مرغ
بیشتر بخوانید…
طرز تهیه پیراشکی مرغ و سبزیجات.
پیراشکی مرغ از دیگر غذاهای ایرانی با مرغ است که طعم بسیار لذیذ و متفاوتی دارد. مواد لازم برای تهیه پیراشکی مرغ عبارتند از:
- سینه مرغ 300 گرم
- آرد 1 پیمانه
- سیبزمینی 1 عدد
- پیاز 1 عدد
- سیر 1 حبه
- بکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه، به مقدار لازم
دستور پخت
درست کردن پیراشکی مرغ در دو مرحله انجام میشود. در مرحله اول خمیر پیراشکی آماده میشود که ابتدا باید آرد را الک کنید و یک پیمانه آب همراه با بیکینگ پودر به آن اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا خمیر یکدستی به وجود آید و آن را درون یخچال قرار دهید. در مرحله دوم مایه پیراشکی آماده میشود که به این منظور مرغ، سیبزمینی، سیر و پیاز را در قطعات بسیار کوچک خرد کنید و همراه با نمک و فلفل سیاه درون تابه تفت دهید.
خمیر پیراشکی را از یخچال بیرون بیاورید و روی یک سطح صاف قرار داده و چانه کوچکی از خمیر بگیرید و صاف کنید. مواد را روی خمیر بریزید و دو طرف آن را با انگشت به هم برسانید و ببندید. سپس پیراشکیها را درون سینی فر بچینید و به مدت 30 دقیقه در دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا پخته شوند.
طرز تهیه کوکو مرغ
بیشتر بخوانید…
اگر از طرفداران کوکو هستید، حتما باید کوکوی تایلندی را امتحان کنید. طرز تهیه کوکو تایلندی.
بهترین و سادهترین غذای ایرانی با مرغ که همراه نان خورده میشود کوکوی مرغ است. مواد موردنیاز برای تهیه کوکوی مرغ عبارتند از:
- سینه مرغ 1 عدد
- پیاز 2 عدد
- سیبزمینی 2 عدد
- سیر 2 حبه
- تخممرغ 2 عدد
- آرد سوخاری، فلفل سیاه و نمک، به مقدار لازم
دستور پخت
ابتدا سیبزمینی و مرغ را بهصورت جداگانه آب پز کنید. هنگام پخت مرغ مقداری نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید تا مزهدار شود. سیبزمینی آب پز شده را له کنید و مرغ ریش ریش شده را به آن اضافه نمایید. در ادامه پیاز و سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و تخممرغها را به مواد اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا مایه کوکو به دست آید.
درون تابه مقداری روغن بریزید تا داغ شود و در این فاصله از مایه کوکو تکههای کوچک بردارید و آنها را به پودر سوخاری آغشته کنید. دو طرف کوکوها را درون تابه سرخ کنید و همراه با گوجه و خیارشور نوش جان نمایید.
طرز تهیه ساندویچ مرغ و قارچ
یکی از لذیذترین غذاهای ساده و فوری ساندویچ مرغ و قارچ است که مواد موردنیاز برای تهیه آن عبارتند از:
- سینه مرغ 1 عدد
- قارچ 300 گرم
- پیاز 1 عدد
- نان تست 4 عدد
- پنیر گودا 200 گرم
- نمک و فلفل، به مقدار لازم
دستور پخت
ابتدا مرغ را آب پز کنید و در این فاصله قارچ را تفت دهید. پس از آن که آب قارچ گرفته شد مرغ را به آن اضافه کنید و مجدد تفت دهید. زمانی که مواد آماده شدند مقداری از آنها را روی نان تست بریزید و روی آنها پنیر گودا قرار دهید. سپس نان تست دیگر را روی پنیر بگذارید و ساندویچ را به مدت 5 الی 10 دقیقه درون ساندویچساز قرار دهید. این ساندویچ خوشمزه و لذیذ را میتوانید با سس مایونز و در وعده شام نوش جان کنید.
طرز تهیه املت مرغ
از دیگر غذاهای ایرانی با مرغ که دستور پخت ساده و سریع دارد املت مرغ است و مواد موردنیاز تهیه آن عبارتند از:
- مرغ 500 گرم
- تخممرغ 4 عدد
- گوجهفرنگی 1 عدد
- آرد 1 قاشق غذاخوری
- ماست نصف پیمانه
- جعفری 200 گرم
- پنیر پیتزا 100 گرم
- نمک، فلفل و پودر سیر، به مقدار لازم
دستور پخت
مرغ را در قطعات کوچک و به شکل مربعی خرد کنید و همراه با جعفری خرد شده، فلفل و پودر سیر درون تابه بریزید. مواد را چند دقیقه ورز دهید و 15 دقیقه در یخچال بگذارید. سپس مرغها را درون روغن بریزید و پس از آن که کمی سرخ شدند تخممرغها را درون آن بشکنید.
مقداری از جعفریها را بهصورت ساطوری خرد کنید و در ظرف دیگر همراه با ماست و آرد ترکیب کنید. مواد را به ظرف مرغ اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه گوجهها را بهصورت حلقهای برش دهید و روی املت بچینید. در نهایت پنیر پیتزا را به مواد اضافه کنید و پس از 10 دقیقه املت شما حاضر میشود.
سخن پایانی
در مقاله امروز آموزشگاه آشپزشو لیست انواع غذاهای ایرانی با مرغ به همراه دستور پخت ارائه شد. غذاهای ایرانی با مرغ بسیار متنوع هستند که بر اساس ذائقه خود میتوانید به تهیه و مصرف آنها بپردازید. مرغ سرشار از پروتئین است و غذاهای تهیه شده از آن بسیار مقوی و پرخاصیت هستند. همچنین میتوانید با تهیه انواع غذاها با مرغ به سفره خود رنگ و لعاب ببخشید و از مهمانان پذیرایی کنید.
سوالات متداول
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.