حلوا یک دسر ایرانی و اصیل است که طرز تهیه حلوا زعفرانی را خواهیم آموخت. در زمان های قدیم همیشه بعد از غذا سرو می کردند کم کم این دسر قوی و خوشمره برای مراسم ختم استفاده شد و یا در برخی از نقاط کشور در مراسم های خاص مانند شب عروسی و یا میهمانی ها از این دسر خوشمزه با عطر فوق العاده استفاده می کردند.
معمولا آردی که مرغوب است و برای این دسر مناسب است، آرد گنبد خراسان می باشد که برای مصرف کیک پزی و شیرینی پزی استفاده می شود.
در این دسر خوشمزه و طرز تهیه حلوا زعفرانی از کره استفاده میشود که بهتر است گیاهی باشد. چون بنظر من عطر کره گیاهی خیلی متفاوت از کره های دیگر است. در بعضی از قسمت های مختلف کشور بجای کره از روغن های محلی استفاده می کنند و چون نوع سبک خوراک و فرهنگ آن منطقه بومی می باشد نوع این روغن ها نیز متغیر است. برخی از این روغن ها را میتوانید جایگزین این چربی کنید.
از شکر و آب هم تقریبا باید به یک نسبت استفاده کنیم.
در کل وقتی اسم دسرها یا حلواهای ایرانی را می شنویم به یاد بوی عطر هل و دارچین می افتیم که مهمانی های ما را معطر میکنند. همیشه برای عطر حلوا باید از گلاب اصل و مرغوب به همراه زعفران دم کرده غلیظ و پودر هل اکبری استفاده شود تا عطری به یادگار را بجا بگذارد.
نکاتی در طرز تهیه حلوا زعفرانی
برای اینکه یک حلوای خوشرنگ داشته باشیم و تایید همه ی افراد را بگیریم باید از زعفران مرغوب و اعلا استفاده کنیم. نکته دیگر در رابطه با زعفران این است که حتما زعفران را با تکه ای از یخ و آب سرد مخلوط کنید تا رنگ دهی بهتری داشته باشد. همین دم کردن زعفران باعث می شود حلوای خوش رنگ تری داشته باشیم.
در مورد پخت و طرز تهیه حلوا زعفرانی نکات مهمی باید مورد توجه شما قرار بگیرد. اول انتخاب آرد مناسب و الک کردن آرد و سپس تفت دادن و اضافه کردن شربت بار مناسب جهت جمع شدن حلوا که تک تک این نکات باعث کیفیت بهتر در حلوای شما خواهند شد و در نتیجه توجه بیشتری از مهمانان را به خود جلب خواهد کرد.
اول از همه خودمو بهعنوان یه مشتاق همیشگی یادگیری آشپزی معرفی میکنم. تو ایران تحصیلات آکادمیک صنایع غذایی رو نیمهکاره رها کردم، چون متأسفانه چیزی که میخواستم رو نمیتونستم تو دانشگاههای ایران پیدا کنم. تصمیم گرفتم با همه سختیها و هزینههای زیاد، تحصیلات آکادمیک آشپزی رو تو خارج از کشور ادامه بدم. خدا رو شکر طی یک سال و نیم تحصیلم تو خارج از کشور، پیشرفت فوقالعادهای داشتم، طوری که اساتیدم منو خلاق خطاب میکردن.
چون علم مواد شناسی رو اصولی یاد گرفتم، تو ۹۵ درصد مواقع اگه هر خوراکی رو تست کنم، بهراحتی میتونم اون غذا رو خلق کنم و بابت این موضوع خیلی شکرگزارم. بعد از یک سال و نیم تحصیل، ۶ ماه تو یکی از معتبرترین هتلهای دبی کارورزی کردم و با یه عالمه تجربه بهروز به ایران برگشتم و آموزشگاهم رو تأسیس کردم.
هدفم از تأسیس آموزشگاه این بود که بتونم بهروزترین متدهای آموزشی دنیا رو تو کشور خودم عملی کنم و در عین حال مدرکی ارائه بدم که معتبر و قابل ترجمه باشه. برای همین آموزشگاه رو زیر نظر سازمان فنی و حرفهای راهاندازی کردم. از اونجایی که عاشق یادگیری هستم، دوباره تصمیم گرفتم تحصیلاتم رو تو ایران ادامه بدم تا از یادگیری دور نمونم.
تخصص اصلی من آشپزی ملل و قنادیه. آشپزی ملل همون رشته تحصیلیام تو خارج از کشور بوده و همه تجربیاتم رو تو دورههای آشپزی ملل آموزشگاه “آشپزشو” به هنرجوهای عزیزم منتقل میکنم. قنادی رو هم به مدت ۶ ماه تو قنادی استاد فرزانه کارورزی کردم و تجربیات این استاد گرانقدر رو با متدهای بهروز ترکیب کردم و تو دورههای کیک آموزشگاه “آشپزشو” تدریس میکنم.
در نهایت، به خودم ثابت کردم که اگه به چیزی علاقه داشته باشی، میتونی به هرچی که میخوای، مثل حس خوب، ثروت، شهرت و… برسی. چون خانواده من هم مثل خیلی از خانوادههای ایرانی، راه خوشبختی رو تو تحصیلات آکادمیک رشتههای مهندسی و پزشکی میدیدن و دنیای آشپزی رو ناآگاهانه فقط تو خوراک روزمره تصور میکردن.
این روایت ادامه داره…
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.