معرفی و طرز تهیه ۱۵ غذای گیاهی مناسب مهمانی، وجترین و خوشمزه

غذای گیاهی

مقدمه

غذاهای گیاهی یا وجترین (Vegetarian) نه‌تنها برای سلامتی مفید هستند، بلکه با تنوع طعم و رنگ، می‌توانند زینت‌بخش هر مهمانی باشند. اگر به دنبال غذاهایی خوشمزه، شیک و مناسب برای پذیرایی از مهمانان گیاه‌خوار یا حتی غیرگیاه‌خوار هستید، این مقاله برای شماست. در آشپزشو، ۱۵ غذای گیاهی خاص و لذیذ را معرفی می‌کنیم که هم برای مهمانی‌های رسمی و هم دورهمی‌های دوستانه مناسب‌اند. برای هر غذا، مواد اولیه و دستور پخت دقیق ارائه شده تا بتوانید به‌راحتی آن‌ها را تهیه کنید. در پایان، به سوالات متداول درباره غذاهای گیاهی پاسخ می‌دهیم تا هیچ ابهامی باقی نماند. با آشپزشو همراه باشید تا سفر خوشمزه‌ای به دنیای غذاهای وجترین داشته باشیم!


۱. رول اسفناج و پنیر

رول‌های اسفناج و پنیر یک پیش‌غذای گیاهی برای مهمانی شیک و خوش‌طعم هستند که به‌راحتی آماده می‌شوند.

مواد اولیه (برای ۴ نفر):

  • اسفناج تازه: ۳۰۰ گرم
  • پنیر فتا یا ریکوتا: ۲۰۰ گرم
  • خمیر فیلو یا یوفکا: ۸ ورق
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

دستور پخت:

  1. اسفناج را بشویید و در آب جوش به مدت ۲ دقیقه بلانچ کنید، سپس در آب سرد قرار دهید و آبکش کنید.
  2. پیاز را ریز خرد کرده و در روغن زیتون تفت دهید تا نرم شود.
  3. اسفناج را خرد کرده و به پیاز اضافه کنید. نمک و فلفل بزنید و ۵ دقیقه تفت دهید.
  4. پنیر را با اسفناج مخلوط کنید.
  5. هر ورق خمیر را باز کنید، مقداری از مخلوط اسفناج و پنیر در وسط آن قرار دهید و به شکل رول بپیچید.
  6. رول‌ها را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه بپزید تا طلایی شوند.
  7. گرم سرو کنید.

۲. کینوآ با سبزیجات رنگی

این سالاد رنگارنگ و مغذی، یک غذای اصلی عالی برای مهمانی‌هاست.

کینوا

مواد اولیه (برای ۴ نفر):

  • کینوآ: ۱ پیمانه
  • فلفل دلمه‌ای رنگی: ۲ عدد
  • خیار: ۱ عدد
  • گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
  • جعفری تازه: ۱ دسته
  • روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

پشنهاد ویژه..
اگر به فکر باز کردن یه رستوران بین‌المللی هستید، یا دوست دارید به صورت حرفه‌ای انواع غذاها را درست کنید. جای شما در آشپزشو خالیست! آموزشگاه آشپزی آشپزشو، زیر نظر بهترین اساتید برای علاقمندان دوره حضوری آشپزی بین الملل را تشکیل داده.

دستور پخت:

  1. کینوآ را بشویید و در ۲ پیمانه آب به مدت ۱۵ دقیقه بپزید، سپس آبکش کنید.
  2. فلفل دلمه‌ای، خیار و گوجه‌فرنگی را نگینی خرد کنید.
  3. جعفری را ریز خرد کنید.
  4. همه مواد را در کاسه‌ای بزرگ با کینوآ مخلوط کنید.
  5. روغن زیتون، آب لیموترش، نمک و فلفل را اضافه کرده و خوب هم بزنید.
  6. سالاد را خنک سرو کنید.

۳. لازانیا سبزیجات

لازانیای گیاهی با لایه‌های سبزیجات و سس بشامل، یک غذای اصلی مجلل است.

لازانیا یک غذای گیاهی برای مهمانی

مواد اولیه (برای ۶ نفر):

  • ورق لازانیا: ۱۲ عدد
  • کدو سبز: ۲ عدد
  • بادمجان: ۱ عدد
  • قارچ: ۲۰۰ گرم
  • سس گوجه‌فرنگی: ۲ پیمانه
  • پنیر موزارلا: ۲۰۰ گرم
  • شیر: ۵۰۰ میلی‌لیتر
  • آرد: ۲ قاشق غذاخوری
  • کره: ۵۰ گرم
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

دستور پخت:

  1. کدو و بادمجان را ورقه‌ای برش دهید و با روغن زیتون گریل کنید.
  2. قارچ را اسلایس کرده و تفت دهید.
  3. برای سس بشامل، کره را آب کنید، آرد را اضافه کنید و تفت دهید. سپس شیر را کم‌کم اضافه کنید و هم بزنید تا غلیظ شود.
  4. در ظرف فر، یک لایه سس گوجه، سپس ورق لازانیا، سبزیجات، سس بشامل و پنیر موزارلا قرار دهید. این لایه‌ها را تکرار کنید.
  5. ظرف را با فویل بپوشانید و در فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۳۰ دقیقه بپزید.
  6. فویل را بردارید و ۱۰ دقیقه دیگر بپزید تا پنیر طلایی شود.

۴. فلافل خانگی

فلافل یک غذای خاورمیانه‌ای ترد و خوشمزه است که در مهمانی‌ها طرف‌دار دارد.

فلافل

مواد اولیه (برای ۴ نفر):

  • نخود خیس‌خورده: ۲ پیمانه
  • پیاز: ۱ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • جعفری تازه: ۱ دسته
  • ادویه (زیره، گشنیز، فلفل قرمز): ۱ قاشق چای‌خوری
  • آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک: به میزان لازم
  • روغن: برای سرخ کردن

بیشتر بخوانید…
اگر دوست دارید طرز تهیه آش رشته را یاد بگیرید، می‌توانید این مقاله را مطالعه کنید.

دستور پخت:

  1. نخود را ۱۲ ساعت خیس کنید، سپس آبکش کنید.
  2. نخود، پیاز، سیر و جعفری را در غذاساز میکس کنید تا خمیری شود.
  3. ادویه‌ها، آرد نخودچی و نمک را اضافه کنید و مخلوط کنید.
  4. از خمیر گلوله‌های کوچک درست کنید.
  5. فلافل‌ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.
  6. با نان پیتا و سس ماست سرو کنید.

۵. بروشتا گوجه و ریحان

بروشتا یک پیش‌غذای ایتالیایی ساده و شیک است که طعمی تازه دارد و یک پیشنهاد مناسب برای پیش غذای گیاهی برای مهمانی است.

بروشتای ریحان و گوجه

مواد اولیه (برای ۴ نفر):

  • نان باگت: ۱ عدد
  • گوجه‌فرنگی: ۳ عدد
  • ریحان تازه: ۱۰ برگ
  • سیر: ۱ حبه
  • روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
  • سرکه بالزامیک: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

دستور پخت:

  1. نان باگت را ورقه‌ای برش دهید و در فر یا تابه گریل کنید.
  2. گوجه‌فرنگی را نگینی خرد کنید و با ریحان خردشده، روغن زیتون، سرکه بالزامیک، نمک و فلفل مخلوط کنید.
  3. سیر را روی نان‌های گریل‌شده بمالید.
  4. مخلوط گوجه را روی نان‌ها قرار دهید و سرو کنید.

۶. کاری سبزیجات هندی

کاری سبزیجات یک غذای اصلی معطر و پرادویه است که با نان یا برنج سرو می‌شود.

مواد اولیه (برای ۴ نفر):

  • سیب‌زمینی: ۲ عدد
  • هویج: ۲ عدد
  • گل‌کلم: ۲۰۰ گرم
  • شیر نارگیل: ۱ پیمانه
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • ادویه کاری: ۲ قاشق چای‌خوری
  • پیاز: ۱ عدد
  • روغن: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک: به میزان لازم

پیشنهاد ویژه
اگر به فکر گذراندن یک دوره بین المللی با مدرک معتبر هستید، دوره حضوری آشپزی ایتالیایی پیشنهاد آشپزشو برای شماست.

دستور پخت:

  1. پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
  2. رب گوجه و ادویه کاری را اضافه کنید و ۲ دقیقه تفت دهید.
  3. سیب‌زمینی، هویج و گل‌کلم خردشده را اضافه کنید و هم بزنید.
  4. شیر نارگیل و ۱ پیمانه آب اضافه کنید و بگذارید ۲۰ دقیقه بپزد.
  5. نمک بزنید و با برنج یا نان سرو کنید.

۷. راتاتویی فرانسوی

راتاتویی یک غذای کلاسیک فرانسوی است که ظاهری زیبا و طعمی بی‌نظیر دارد. و پیشنهاد مناسب برای غذای گیاهی برای مهمانی وجترین‌هاست.

راتاتوی فرانسوی

مواد اولیه (برای ۴ نفر):

  • بادمجان: ۱ عدد
  • کدو سبز: ۲ عدد
  • گوجه‌فرنگی: ۳ عدد
  • فلفل دلمه‌ای: ۱ عدد
  • سس گوجه‌فرنگی: ۱ پیمانه
  • پیاز: ۱ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

دستور پخت:

  1. پیاز و سیر را خرد کرده و در روغن زیتون تفت دهید.
  2. سس گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و ۵ دقیقه بپزید.
  3. بادمجان، کدو و گوجه را ورقه‌ای برش دهید.
  4. سس را در ظرف فر بریزید و ورقه‌های سبزیجات را به‌صورت چرخشی روی آن بچینید.
  5. روی ظرف را با فویل بپوشانید و در فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۴۵ دقیقه بپزید.
  6. فویل را بردارید و ۱۵ دقیقه دیگر بپزید.

۸. سوپ کدو حلوایی

این سوپ کرمی و خوش‌رنگ یک پیش‌غذای گیاهی برای مهمانی هاست. زیرا طعمی دلپذیر و جذاب دارد.

مواد اولیه (برای ۴ نفر):

  • کدو حلوایی: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • شیر نارگیل: ۱ پیمانه
  • آب سبزیجات: ۲ پیمانه
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

بیشتر بخوانید…
طرز تهیه کرپ نوتلا

دستور پخت:

  1. کدو حلوایی را پوست کنده و مکعبی خرد کنید.
  2. پیاز و سیر را در روغن زیتون تفت دهید.
  3. کدو را اضافه کنید و ۵ دقیقه تفت دهید.
  4. آب سبزیجات را اضافه کرده و ۲۰ دقیقه بپزید تا کدو نرم شود.
  5. مواد را با مخلوط‌کن پوره کنید، سپس شیر نارگیل را اضافه کنید.
  6. نمک و فلفل بزنید و گرم سرو کنید.

۹. تاکو سبزیجات

تاکوهای گیاهی با طعم تند و جذاب، یک غذای فینگرفود عالی برای مهمانی هستند.

مواد اولیه (برای ۴ نفر):

  • نان تورتیلا: ۸ عدد
  • لوبیا سیاه پخته: ۱ پیمانه
  • ذرت: ۱ پیمانه
  • گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
  • آووکادو: ۱ عدد
  • پودر چیلی و زیره: ۱ قاشق چای‌خوری
  • آب لیموترش: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک: به میزان لازم

دستور پخت:

  1. لوبیا و ذرت را با پودر چیلی و زیره تفت دهید.
  2. گوجه‌فرنگی و آووکادو را نگینی خرد کنید و با آب لیموترش و نمک مخلوط کنید.
  3. نان تورتیلا را گرم کنید.
  4. مخلوط لوبیا و ذرت را داخل نان بریزید و با گوجه و آووکادو تزئین کنید.
  5. تاکوها را بلافاصله سرو کنید.

۱۰. پیتزا سبزیجات

پیتزای گیاهی با خمیر خانگی و سبزیجات تازه، یک غذای گیاهی برای مهمانی وگن است.

مواد اولیه (برای ۴ نفر):

  • آرد: ۲ پیمانه
  • خمیر مایه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • آب ولرم: ۱ پیمانه
  • قارچ: ۲۰۰ گرم
  • فلفل دلمه‌ای: ۱ عدد
  • ذرت: ۱/۲ پیمانه
  • سس گوجه‌فرنگی: ۱ پیمانه
  • پنیر موزارلا گیاهی: ۲۰۰ گرم
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

پیشنهاد ویژه…

اگر شماهم از علاقه‌مندان به آشپزی غذاهای رژیمی هستید و دوست دارید در این شاخه‌ی جذاب آشپزی حرفی برای گفتن داشته باشید سری به دوره حضوری آشپزی رژیمی آموزشگاه آشپزشو بزنید.

دستور پخت:

  1. خمیر مایه را با آب ولرم و ۱ قاشق شکر مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه استراحت دهید.
  2. آرد و نمک را اضافه کرده و خمیر را ورز دهید. ۱ ساعت استراحت دهید.
  3. قارچ و فلفل دلمه‌ای را تفت دهید.
  4. خمیر را پهن کنید، سس گوجه بمالید و سبزیجات و پنیر را اضافه کنید.
  5. در فر با دمای ۲۰۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.

۱۱. خوراک عدس و سبزیجات

این خوراک مقوی و خوش‌طعم، یک غذای اصلی ساده و شیک است.

مواد اولیه (برای ۴ نفر):

  • عدس: ۱ پیمانه
  • هویج: ۲ عدد
  • کدو سبز: ۱ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • ادویه (زردچوبه، زیره): ۱ قاشق چای‌خوری
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

دستور پخت:

  1. عدس را ۲۰ دقیقه بپزید و آبکش کنید.
  2. پیاز و سیر را در روغن تفت دهید.
  3. هویج و کدو خردشده را اضافه کنید و ۵ دقیقه تفت دهید.
  4. رب گوجه و ادویه‌ها را اضافه کرده و هم بزنید.
  5. عدس را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه بپزید.
  6. با نان یا برنج سرو کنید.

۱۲. رول بادمجان کبابی

این رول‌های زیبا و خوشمزه، یک پیش‌غذای جذاب برای مهمانی‌هاست.

مواد اولیه (برای ۴ نفر):

  • بادمجان: ۲ عدد
  • پنیر خامه‌ای گیاهی: ۲۰۰ گرم
  • جعفری: ۱ دسته
  • انار دانه‌شده: ۱/۲ پیمانه
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

دستور پخت:

  1. بادمجان‌ها را ورقه‌ای برش دهید و با روغن زیتون گریل کنید.
  2. پنیر خامه‌ای را با جعفری خردشده و نمک مخلوط کنید.
  3. یک قاشق از مخلوط پنیر را روی هر ورقه بادمجان قرار دهید و رول کنید.
  4. رول‌ها را با دانه‌های انار تزئین کنید.
  5. خنک سرو کنید.

۱۳. سالاد فتوش لبنانی

این سالاد ترد و تازه، یک همراه عالی برای غذاهای اصلی است. یک غذای گیاهی برای مهمانی نیازمند یک پیش‌غذای عالی است.

مواد اولیه (برای ۴ نفر):

  • نان پیتا: ۲ عدد
  • گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
  • خیار: ۲ عدد
  • پیاز قرمز: ۱ عدد
  • جعفری: ۱ دسته
  • روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
  • سماق: ۱ قاشق چای‌خوری
  • آب لیموترش: ۲ قاشق غذاخوری

پیشنهاد ویژه …
اگر به تهیه غذاهای گیاهی و فینگر فود علاقه دارید میتوانید دوره آنلاین فینگرفود را مشاهده فرمایید.

دستور پخت:

  1. نان پیتا را خرد کرده و در فر برشته کنید.
  2. گوجه، خیار و پیاز را نگینی خرد کنید.
  3. جعفری را ریز خرد کنید.
  4. همه مواد را با نان برشته مخلوط کنید.
  5. روغن زیتون، آب لیموترش و سماق را اضافه کرده و سرو کنید.

۱۴. کتلت عدس

کتلت عدس یک غذای ترد و خوشمزه است که به‌عنوان پیش‌غذا یا غذای اصلی سرو می‌شود.

کتلت عدس

مواد اولیه (برای ۴ نفر):

  • عدس قرمز: ۱ پیمانه
  • سیب‌زمینی: ۱ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • جعفری: ۱ دسته
  • آرد سوخاری: ۱/۲ پیمانه
  • ادویه (زردچوبه، فلفل): ۱ قاشق چای‌خوری
  • روغن: برای سرخ کردن

دستور پخت:

  1. عدس و سیب‌زمینی را جداگانه بپزید و له کنید.
  2. پیاز و جعفری را ریز خرد کنید.
  3. همه مواد را با ادویه و نمک مخلوط کنید.
  4. از مخلوط کتلت‌های کوچک درست کنید و در آرد سوخاری بغلتانید.
  5. کتلت‌ها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
  6. با سس ماست سرو کنید.

۱۵. دسر پاناکوتا وجترین

پاناکوتای گیاهی یک دسر خامه‌ای و شیک برای پایان مهمانی است.

مواد اولیه (برای ۴ نفر):

  • شیر نارگیل: ۲ پیمانه
  • شکر: ۱/۴ پیمانه
  • آگارآگار (ژلاتین گیاهی): ۱ قاشق چای‌خوری
  • وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • توت‌فرنگی: ۱ پیمانه

پیشنهادویژه…
اگر به پخت نان علاقه دارید و به دنبال یک دوره آموزشی با مدرک معتبر میگردید دوره حضوری نان‌های حجیم و نیمه حجیم به شما پیشنهاد می‌شود.

دستور پخت:

  1. شیر نارگیل، شکر و وانیل را گرم کنید.
  2. آگارآگار را در مقداری آب سرد حل کرده و به شیر اضافه کنید.
  3. مخلوط را هم بزنید تا غلیظ شود، سپس در قالب‌ها بریزید.
  4. قالب‌ها را ۴ ساعت در یخچال قرار دهید.
  5. توت‌فرنگی را پوره کنید و روی پاناکوتا بریزید.
  6. سرد سرو کنید.

سخن پایانی

غذای گیاهی برای مهمانی نه‌تنها سالم و مغذی هستند، بلکه با تنوع بی‌نهایت خود می‌توانند هر مهمانی را به تجربه‌ای به‌یادماندنی تبدیل کنند. از پیش‌غذاهای سبک مانند بروشتا و رول بادمجان گرفته تا غذاهای اصلی مانند لازانیا و کاری سبزیجات، این ۱۵ غذا همگی طعم و ظاهری جذاب دارند که مهمانان شما را شگفت‌زده خواهند کرد. با دستور پخت‌های ساده آشپزشو و مواد اولیه در دسترس، می‌توانید به‌راحتی این غذاها را در خانه تهیه کنید و پذیرایی متفاوتی داشته باشید. امیدواریم این مقاله الهام‌بخش شما برای خلق لحظات خوشمزه در مهمانی‌هایتان باشد!


سوالات متداول

5/5 (1 دیدگاه)