طرز تهیه لواشک زردآلو: طعمی ملس و خانگی

طرز تهیه لواشک زردآلو

لواشک زردآلو، میان‌وعده‌ای سالم و خوشمزه است که طعمی نوستالژیک دارد. طرز تهیه لواشک زردآلو روشی ساده برای لذت بردن از طعم طبیعی میوه در خانه است. آشپزشو، آموزش درست کردن لواشک را با دستورهایی متنوع از جمله لواشک زردآلو ملس، طرز تهیه لواشک زردآلو ترش، طرز تهیه لواشک قیسی، لواشک زردآلو با رب انار، و لواشک زردآلو نامیک ارائه می‌دهد. بیایید یک لواشک خانگی لذیذ درست کنیم!


مواد اولیه برای لواشک زردآلو

جدول زیر مواد اولیه برای لواشک زردآلو ملس (برای ۴ نفر، حدود ۴ سینی ۲۰×۳۰ سانتی‌متری) را نشان می‌دهد.

مواد اولیهمقدار (لیوان/قاشق)مقدار (گرم/میلی‌لیتر)
زردآلو تازه۲ کیلوگرم۲۰۰۰ گرم
شکر (اختیاری)۱/۴ لیوان۵۰ گرم
آب۱/۲ لیوان۱۲۵ میلی‌لیتر
نمک۱/۴ قاشق چای‌خوری۱ گرم

نکات:

  • زردآلوهای رسیده و شیرین انتخاب کنید.
  • برای طرز تهیه لواشک زردآلو ترش، شکر را حذف کنید.
  • آب برای رقیق‌تر شدن پوره است.

*مواد اولیه‌ش تو هر خونه‌ای پیدا می‌شه!

  • مریم، اصفهان*

پیشنهاد ویژه …
اگر به دنبال حرفه‌ای شدن در فضای آشپزی ایرانی هستید می‌توانید در دوره آشپزی ایرانی شرکت کنید.


مراحل تهیه لواشک زردآلو

طرز تهیه لواشک زردآلو شامل مراحل ساده‌ای است که نتیجه‌ای ترد و خوشمزه می‌دهد.

آماده‌سازی زردآلو (۲۰ دقیقه)

  1. زردآلوها را بشویید و هسته‌ها را جدا کنید.
  2. زردآلوها را به قطعات کوچک برش دهید.
  3. در قابلمه بزرگی، زردآلوها و آب را بریزید.

پخت زردآلو (۳۰ دقیقه)

  1. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و ۲۰-۳۰ دقیقه بپزید تا زردآلوها نرم شوند.
  2. هر ۵ دقیقه هم بزنید تا ته نگیرد.
  3. شکر (برای لواشک زردآلو ملس) و نمک را اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر بپزید.

پوره کردن (۱۵ دقیقه)

  1. زردآلوهای پخته را با مخلوط‌کن یا گوشت‌کوب برقی پوره کنید تا یکدست شود.
  2. پوره را از صافی رد کنید تا پوست‌ها جدا شوند.

خشک کردن لواشک (۶-۱۲ ساعت)

  1. سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و پوره را به ضخامت ۲ میلی‌متر پخش کنید.
  2. سینی را در آفتاب (۶-۸ ساعت) یا فر با دمای ۶۰ درجه سانتی‌گراد (۱۰-۱۲ ساعت) قرار دهید.
  3. وقتی لواشک به‌راحتی از کاغذ جدا شد، آماده است.
  • برای قابلمه: پوره را در قابلمه نچسب با حرارت خیلی کم ۴-۵ ساعت خشک کنید.

نکات:

  • برای لواشک زردآلو نامیک، پوره را غلیظ‌تر کنید.
  • لواشک را در جای خشک نگه دارید.

*لواشک تو آفتاب خشک کردم، محشر شد!

  • زهرا، شیراز*

بیشتر بخوانید …
طرز تهیه مربای توت فرنگی در خانه به سبک آشپزشو


انواع لواشک زردآلو

لواشک زردآلو ترش

  1. شکر را حذف کنید و زردآلوهای نارس‌تر استفاده کنید.
  2. مراحل بالا را دنبال کنید.
  3. برای ترشی بیشتر، ۱ قاشق غذاخوری آب‌لیمو اضافه کنید.

لواشک قیسی

  1. از قیسی (زردآلوی خشک) به‌جای زردآلوی تازه استفاده کنید.
  2. قیسی‌ها را ۲ ساعت در آب گرم خیس کنید.
  3. مراحل پخت و پوره را دنبال کنید.

لواشک زردآلو با رب انار

  1. به پوره زردآلو، ۲ قاشق غذاخوری رب انار اضافه کنید.
  2. رب انار را قبل از خشک کردن مخلوط کنید.
  3. این نوع طعمی ملس و متفاوت دارد.

لواشک زردآلو نامیک

  1. پوره را غلیظ‌تر کنید (آب کمتر در پخت).
  2. ضخامت پوره را ۳-۴ میلی‌متر کنید.
  3. در فر با دمای ۵۰ درجه سانتی‌گراد خشک کنید.

*لواشک با رب انار خیلی خاص شد!

  • فاطمه، مشهد*

ترفندهای لواشک زردآلو ملس

برای طرز تهیه لواشک زردآلو حرفه‌ای، این ترفندها را رعایت کنید:

  1. زردآلوی رسیده: از میوه‌های نرم و شیرین استفاده کنید.
  2. صافی: پوره را صاف کنید تا لواشک لطیف شود.
  3. ضخامت یکنواخت: پوره را یکدست پخش کنید.
  4. کاغذ روغنی: از کاغذ چرب‌شده برای جدا شدن آسان استفاده کنید.
  5. دمای پایین: در فر دمای ۵۰-۶۰ درجه برای حفظ طعم.
  6. نگهداری: لواشک را در ظرف دربسته در یخچال تا ۶ ماه نگه دارید.
  7. اگر می‌خواهید لواشک زردآلو ملس داشته باشید، این سه کار را یادت کنید:
    • کمی شکر برای تعادل طعم اضافه کنید.
    • پوره را غلیظ کنید برای بافت بهتر.

*این ترفندها لواشکمو خیلی بهتر کرد!

  • رضا، کرج*

بیشتر بخوانید …
طرز تهیه دلمه برگ مو با چاشنی رب انار


خواص لواشک زردآلو

خواص لواشک زردآلو شامل موارد زیر است:

  • ویتامین A: برای سلامت چشم و پوست.
  • فیبر: بهبود گوارش و جلوگیری از یبوست.
  • آنتی‌اکسیدان: کاهش التهاب و تقویت ایمنی.
  • پتاسیم: تنظیم فشارخون.
  • آهن: کمک به رفع کم‌خونی.

نکات:

  • لواشک خانگی بدون افزودنی سالم‌تر است.
  • در مصرف زیاده‌روی نکنید به دلیل قند طبیعی.

*نمی‌دونستم لواشک این‌قدر مفیده!

  • نازنین، تبریز*

ارزش غذایی لواشک زردآلو

جدول زیر ارزش غذایی لواشک زردآلو (برای ۴ نفر و هر نفر) را نشان می‌دهد.

ماده مغذیمقدار کل (۴ نفر)مقدار هر نفر
کالری (kcal)۸۰۰۲۰۰
پروتئین (گرم)۸۲
چربی (گرم)۴۱
کربوهیدرات (گرم)۱۹۲۴۸
فیبر (گرم)۱۶۴
قند (گرم)۱۶۰۴۰
سدیم (میلی‌گرم)۴۰۰۱۰۰

*این جدول به رژیم غذاییم کمک کرد!

  • سحر، رشت*

مقایسه انواع لواشک زردآلو

جدول زیر انواع لواشک را مقایسه می‌کند.

نوعطعمسادگینمره نهایی
لواشک ملسشیرین و ملایمبسیار ساده۸.۵
لواشک ترشترش و تندساده۸.۰
لواشک قیسیغلیظ و شیرینمتوسط۸.۲
لواشک با رب انارملس و خاصمتوسط۸.۷
لواشک نامیکغلیظ و تردکمی پیچیده۸.۳

تحلیل:

  • خوشمزه‌ترین: لواشک با رب انار (۸.۷).
  • ساده‌ترین: لواشک ملس.

*مقایسه خیلی به انتخابم کمک کرد!

  • لیلا، اهواز*

سخن پایانی

طرز تهیه لواشک زردآلو فرصتی است برای لذت بردن از طعم میوه‌های تابستانی در هر فصل. از لواشک زردآلو ملس تا لواشک زردآلو با رب انار، این دستورها میان‌وعده‌ای سالم و لذیذ به شما می‌دهند. با مواد ساده و ترفندهای کاربردی، لواشکی خانگی بسازید که همه را شگفت‌زده کند.


سوالات متداول


0/5 (0 دیدگاه)