
شیشلیک یکی از غذاهای اصیل و محبوب کبابی در دنیاست. به ویژه در قفقاز، آسیای میانه و ایران. این غذا در اصل نوعی کباب مجلسی از دندههای گوسفندی است که بهصورت مخصوص مزهدار و سپس روی آتش زغال کباب میشود. راز اصلی خوشمزگی شیشلیک در انتخاب گوشت تازه و ترکیب درست مواد طعمدهنده است که باعث میشود گوشت نرم و لطیف شود و عطر و طعمی منحصربهفرد پیدا کند. در این مقاله از آشپزشو به دستور پخت مرحله به مرحله شیشلیک و نکات کلیدی درباره این غذای خوشمزه میپردازیم.
فهرست مطالب
طرز تهیه شیشلیک

در ادامه این مقاله اول به مواد لازم برای تهیه شیشلیک اشاره میکنیم و سپس یک دستور پخت مرحله به مرحلهرا برای شما توضیح میدهیم تا بتوانید به بهترین شکل این کباب جذابرا برای خود تهیه کنید.
پیشنهاد ویژه…
اگر دوست دارید انواع کبابهای ایرانی و بینالمللی را به بهترین شکل ممکن تهیه کنید، به گونهای که کبابهای شما زبانزد دوست و آشنا باشد، پیشنهاد میکنیم، همین حالا یک سری به دوره دوره کباب زنی آموزشگاه آشپزشو بزنید!
مواد لازم برای طرز تهیه شیشلیک
| مواد لازم | مقدار |
|---|---|
| گوشت دنده گوسفند یا گوساله (ترجیحاً با کمی چربی) | ۱/۵ کیلو |
| پیاز بزرگ خردشده | ۲ عدد |
| فنجان ماست یا سرکه رقیق | ۱ فنجان |
| روغن زیتون | ۳–۴ قاشق غذاخوری |
| سیر لهشده | ۲–۳ حبه |
| نمک و فلفل تازه آسیابشده | به مقدار لازم |
| مقداری سماق یا آب لیموی تازه برای سرو | به مقدار لازم |
طرز تهیه شیشلیک
- مرینیت کردن گوشت: گوشت را به قطعات متوسط (حدود ۴–۵ سانتیمتر) برش بزنید. سپس پیاز، سیر، ماست (یا سرکه)، روغن زیتون، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و گوشتها را داخل این ترکیب بخوابانید. حداقل ۴ ساعت و در بهترین حالت ترجیحاً یک شب در یخچال استراحت دهید.
- سیخ زدن گوشت: قطعات گوشت را به سیخ فلزی یا چوبی خیسانده شده بکشید.
- کباب کردن: منقل یا گریل ذغالی را روشن کنید و سیخها را روی حرارت مستقیم قرار دهید. هر طرف حدود ۳–۴ دقیقه بپزید تا سطح برشته و داخل آبدار شود.
- سرو: شیشلیک را داغ همراه نان تازه، سبزیجات و سماق یا لیموی تازه سرو کنید.
بیشتر بخوانید…
اگر به شیشلیک علاقه دارید پس پیشنهاد میکنیم حتما ی سری به مقاله طرز تهیه دنده کباب کرمانشاهی نیز بزنید
نکات طلایی در تهیه شیشلیک

- استفاده از گوشت تازه و کمی چربیدار باعث خوشطعمتر شدن شیشلیک میشود. بهترین بخش برای شیشلیک دندههای میانی گوسفندی است که هم گوشت کافی داشته باشه و هم کمی چربی برای آبدار ماندن.
- مرینیت طولانی (حداقل ۱۲ ساعت) در مخلوط ماست، پیاز، زعفران و ادویهها طعم و بافت گوشت را با کیفیتتر میکند. خواباندن یکشبه گوشت در یخچال بهترین نتیجه را به شما میدهد.
- پیاز رندهشده باعث له شدن بافت گوشت و تغییر رنگ میشود. بهتراست پیاز را خلالی یا حلقهای برش دهید تا هم طعم بدهد و هم ظاهر گوشت حفظ شود.
- شیشلیک روی آتش ذغال اصیلتر و خوشطعمتر از گریل برقی است. بعد از پایین آوردن شیشلیک از روی زغال، ۳–۴ دقیقه زمان دهید تا شیرههای گوشت دوباره به بافتش برگردد و آبدارتر شود.
- در حین کباب شدن، چند بار مخلوط کره یا روغن حیوانی با زعفران روی گوشت بمالید تا رنگ و عطر فوقالعادهای پیدا کنه.
سخن پایانی
کباب دوستان واقعی همیشه به دنبال بهانهای برای برپایی سیخ و منقل هستند! در مقاله امروز از آموزشگاه آشپزی آشپزشو با دستور تهیه یکی از مجلسیترین کبابها با شما بودیم. شما میتوانید برای مهمانی بعدی یا همین امروز خود شیشلیک، این غذای محبوب را آماده کنید و از ترکیب گوشت لطیف و عطر و طعم منحصربهفردش لذت ببرید.









برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.