آشنایی با ۱۰تا از معروفترین دسر‌های ژاپنی

چند نوع از دسرهای معروف ژاپنی

فرهنگ و سنت ژاپن مدت زیادی است که با کشور ما پیوند خورده. این موضوع طبیعتا زمینه‌ساز آشنایی ما با آشپزی این جزیره در خاور دور بوده‌است که شهرت دسر‌های خوشرنگ و متنوع آن به شکل چشم‌گیری فراگیر شده‌است. در این مقاله از آشپزشو با پرطرفدارترین انواع دسرهای ژاپنی بیشتر آشنا می‌شویم.

چرا دسرهای ژاپنی تا این‌ حد خاص و محبوب‌اند؟

در اولین نگاه، ظاهر این دسرهاست که با شما حرف ‌می‌زند. کمتر کسی است که با دیدن این آیتم‌های هیجان‌انگیز برای امتحان کردنشان وسوسه نشود. در ژاپن، ظاهر غذا به اندازه طعمش اهمیت دارد. مواد اولیه مورد استفاده در شیرینی‌های ژاپنی طبیعی و سنتی هستند که علاوه بر مزه، بافت خاصی را به آنها هدیه می‌دهد. این شیرینی‌ها اغلب بافت نرم و لطیف و کشسانی دارند و در دستور تهیه آنها از طبیعت و فصل‌های مختلف الهام گرفته می‌شود. دسرهای ژاپنی برخلاف دسرهای غربی شیرینی ملایمی دارند، به همین دلیل سالم و سبک‌ترند و همین موضوع به تنهایی یکی از عوامل محبوبیت آنها در کل دنیاست.

پیشنهاد ویژه…
اگر به دنیای آشپزی و غذاهای بین المللی علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم حتما به دوره آشپزی بین المللی آموزشگاه آشپزی آشپزشو یک‌ سری بزنید. این دوره زیر نظر بهترین استادید کشور برای علاقه مندان به آشپزی تشکیل شده است.

معرفی ۱۰ دسر معروف ژاپنی

در ادامه این مقاله به معرفی ۱۰ دسر معروف ژاپنی می‌پردازیم:

1. اوشیروکو (Oshiruko / おしるこ)

اوشیروکو در حقیقت نوعی سوپ شیرین از لوبیای قرمز آزوکی است که همراه با موچی (کیک برنجی نرم و کشسان) سرو می‌شود. مواد اولیه تشکیل دهنده آن، لوبیای قرمز آزوکی، شکر، آب و دامپلینگ‌های برنجی کوچک به نام شیراتاما هستند. این دسر به دلیل گرم و انرژی‌بخش بودنش در فصل زمستان صرف می‌شود.

2. کاکیگوری (Kakigōri / かき氷)

این دسر از یخ رنده یا تراشیده‌شده خیلی نرم تهیه می‌شود و روی آن شربت‌های میوه‌ای یا شیرین مثل شربت توت‌فرنگی، هندوانه، لیمو، انگور و حتی ماچا ریخته می‌ریزند. نکته قابل توجه در این دسر، بافت نرم  ابریشمی یخ آن است. تنوع طعم در کاکیگوری بی‌نهایت است. حتی برای خوش‌طعم‌‌تر شدنش، شیر عسل و یا میوه‌های تازه روی آن اضافه می‌کنند.

بیشتر بخوانید…
طرز تهیه 25 دسر خوشمزه و خاص | طعم‌هایی که فراموش نمی‌شوند

3. دورایاکی (Dorayaki / どら焼き)

از شیرینی‌های سنتی و پرطرفدار ژاپنی است که به شکل دو کیک شبیه به پنکیک‌ نرم تهیه می‌شود و وسط آن را با خمیر لوبیای قرمز شیرین آنکو پر می‌کنند. بافت کیک‌ها هم مثل پنکیک یا کیک اسفنجی سبک است، اما کمی شیرین‌تر و خوش‌طعم‌تر. این دسر بین کودکان و نوجوانان ژاپنی خیلی محبوب است و حتی به خاطر انیمه‌ی معروف Doraemon در جهان شناخته شد چرا که دورایاکی در آن محبوب بوده!

4. موچی (Mochi / 餅)

موچی یکی از مشهورترین دسرها و شیرینی‌های سنتی ژاپنی است که با آرد برنج چسبناک تهیه می‌شود. بافتی نرم، کشسان و جویدنی دارد و به‌خاطر سادگی در عین تنوع، در ژاپن و سراسر دنیا محبوب است. تنوع این نوع دسر ژاپنی هم بسیار بالاست. از محبوب‌ترین انواع موچی می‌توان به ایچی‌گو دایفوکو، موچی بستنی و کیناکو موچی اشاره کرد.

در طرز تهیه موچی، شکر و آرد برنج چسبناک را با آب مخلوط می‌کنند تا خمیری یک‌دست به دست بیاید. سپس آن را در ظرف مناسبی بخارپز می‌کنند تا به حالت چسبناکی برسد. نشاسته را روی سطحی که خمیر را بر آن ورز می‌دهند ریخته و موچی را به اشکال دلخواه درمی‌آورند.

5. کاستلا (Castella / カステラ)

یکی از کیک‌های سنتی و محبوب ژاپن است که در واقع توسط تاجران پرتغالی در قرن شانزدهم وارد این کشور شده‌است. این کیک اسفنجی نرم و مرطوب بافتی لطیف و کشسان دارد. شیرینی آن ملایم است و معمولاً بدون خامه یا فیلینگ سرو می‌شود. ظاهر ساده‌ای دارد اما در ژاپن، به‌ویژه در منطقه ناگاساکی که زادگاه کاستلاست، بسیار پرطرفدار است. 

6. تایاکی (Taiyaki / 鯛焼き)

تایاکی یک شیرینی‌ خیابانی بسیار محبوب ژاپنی است با ظاهری به شکل ماهی. خمیر آن شبیه پنکیک یا وافل است و در قالب مخصوصی ریخته می‌شود تا شکل ماهی بگیرد. تایاکی یکی از نمادهای جشنواره‌ و غذاهای خیابانی ژاپن است. امروزه انواع مدرن با کاسترد، شکلات، پنیر خامه‌ای، ماچا و حتی بستنی هم درست می‌شوند. بیرون آن ترد و طلایی، داخلش نرم و شیرین است که در واقع فیلینگ کلاسیک خمیر لوبیای قرمز شیرین این درون‌محتوا را تشکیل می‌دهد.

پیشنهاد ویژه…
اگر به دنیای آشپزی علاقه دارید، و می‌خواهید با علاقه خود به کشورهای دیگر مهاجرت کنید پیشنهاد می‌کنیم به پکیج آموزش آشپزی ویژه مهاجرت آموزشگاه آشپزی آشپزشو یک سری بزنید! منتظر شما هستیم.

7. انمیتسو (Anmitsu / あんみつ)

از دسرهای سنتی و تابستانی ژاپن است که به خاطر ترکیب رنگی و طعم‌های متفاوتش، یکی از محبوب‌ترین دسرهای خنک ژاپنی در فصل گرماست. پایه‌ی اصلی آن ژله آگار است که از جلبک دریایی تهیه می‌شود و بافتی سبک و شفاف دارد. روی آن ترکیبی از میوه‌های تازه (مثل هلو، گیلاس، پرتقال، آناناس)، لوبیای قرمز شیرین (آنکو) و دامپلینگ‌های کوچک برنجی ریخته می‌شود. همچنین شربت سیاه قندی با طعمی شیرین و کاراملی روی دسر میریزند که کورومیتسو نام دارد. 

8. ماچا تیرامیسو (Matcha Tiramisu / 抹茶ティラミス)

یکی از جذاب‌ترین و پرطرفدارترین دسرهای ژاپنی بر پایه ماچا، ماچا تیرامیسو است. این دسر در واقع ترکیبی از فرهنگ ژاپنی و ایتالیایی است که به خاطر طعم تلخ و ملایم ماچا و شیرینی خامه و پنیر، طرفداران زیادی در ژاپن و دیگر کشورها پیدا کرده. لایه‌های بیسکویت (یا کیک اسفنجی سبک) با چای سبز ماچا دم‌کرده مرطوب می‌شوند. روی آن مخلوطی از ماسکارپونه و خامه سبک‌شده قرار می‌گیرد. در پایان روی سطح دسر، پودر ماچا الک می‌شود که ظاهر شیک و طعم خاصی به آن می‌دهد.

بیشتر بخوانید…
اگر در کنار آشنایی با دسرهای ژاپنی می‌خواهید با دسرهای فرانسوی نیز آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم حتما از مقاله معروف‌ترین دسرهای فرانسوی نیز دیدن کنید!

9. دانگو (Dango / 団子)

دانگو یکی از اسنک‌ها و دسرهای سنتی ژاپنی با بافتی نرم و کمی جویدنی است که به شکل توپک‌های کوچک برنجی تهیه می‌شود و معمولاً سه یا چهار عدد از آن‌ها به سیخ چوبی کشیده می‌شوند. این دسر که اغلب روی سیخ سرو می‌شود، نمادین در جشن‌ها، فستیوال‌ها و به‌ویژه مراسم فصلی ژاپن خیلی پرطرفدار است. 

10. ساندویچ میوه ژاپنی (Fruit Sando / フルーツサンド)

یکی از دسرهای مدرن و پرطرفدار ژاپن است. در کافی‌شاپ‌ها این نوع دسر را می‌توان به وفور یافت کرد. این ساندویچ از نان شیری نرم ژاپنی تهیه می‌شود و داخل آن را با خامه تازه فرم‌گرفته و میوه‌های تازه و آبدار فصلی پر می‌کنند.

ساندویچ میوه سبک و خنک است و بیشتر به‌عنوان دسر یا میان‌وعده شیرین سرو می‌شود. به دلیل استفاده از میوه‌های مختلف تنوع زیادی دارد و خامه استفاده‌شده در آن سبک و کم‌شیرین است، بنابراین طعم اصلی میوه‌ها کاملاً حس می‌شود.

سخن پایانی

دسرهای ژاپنی ترکیب خلاقانه‌ای از هنر، طبیعت و سلامت هستند. استفاده از مواد اولیه طبیعی و ساده، اهمیت به زیبایی ظاهر و کم شکر بودن این شیرینی‌های دوس‌داشتنی تمام آن چیزی‌است که از یک دسر متنوع می‌توان انتظار داشت. در این مطلب از آموزشگاه آشپزی آشپزشو ، تعدادی از معروف‌ترین دسرهای ژاپنی را معرفی کردیم تا این مقاله راهنمای مختصر و مفیدی برای امتحان کردن دسری خاص و متفاوت برای شما باشد.

سوالات متداول

0/5 (0 نظر)
ارسال دیدگاه