
اگه تو اینستا یا تیکتاک چرخیدی، حتماً شکلات دبی رو دیدی که همه دارن درستش میکنن! این دسر خفن که بهش «دبی چاکلت» هم میگن، یه ترکیب بمب از شکلات نرم، کنافه ترد، و کره پستهست که با یه لقمه دیوونت میکنه. طرز تهیه شکلات دبی اینقدر سادهست که تو خونه میتونی عین قنادیهای لوکس دبی درستش کنی. تو آشپزشو، قراره دقیقترین و بهترین روش طرز تهیه شکلات دبی رو بهت یاد بدم، طوری که طعمش درست مثل نسخه اصلی بشه. یه دستور طرز تهیه شکلات دبی اقتصادی هم از طرف آشپزشو برات مینویسیم که با مواد ارزونتر همون مزه خفن رو داشته باشه. کالری و ارزش غذایی هر دو روش رو هم حساب کردم که بدونی چی میخوری. یه بخش باحالم اضافه کردم که بگم طعم این شکلات چه حسی داره و اصلاً ارزش درست کردن داره یا نه. آمادهای؟ بریم آشپزخونهتو تبدیل به قنادی دبی کنیم. البته شاید بهتر!
فهرست مطالب
مواد اولیه و ابزار مورد نیاز

برای طرز تهیه شکلات دبی، مواد اولیه باکیفیت حرف اول رو میزنن. تو دستور اصلی، از کنافه و کره پسته استفاده میکنیم تا طعم اصیل به دست بیاد. تو دستور اقتصادی، مواد رو سادهتر کردیم که تو هر خونهای پیدا بشه. جدولهای زیر مواد لازم برای هر دو روش رو نشون میدن (برای ۱۲ عدد شکلات، هر کدوم حدود ۵۰ گرم).
مواد اولیه دستور اصلی
مواد اولیه | مقدار |
---|---|
رشته کنافه (شعریه) | ۱۵۰ گرم |
کره پسته | ۱۰۰ گرم |
شیر عسلی | ۳ قاشق غذاخوری (۴۵ گرم) |
شکلات شیری (تختهای) | ۳۰۰ گرم |
کره بدون نمک | ۵۰ گرم |
پسته خردشده (اختیاری) | ۲ قاشق غذاخوری (۲۰ گرم) |
روغن نارگیل (اختیاری) | ۱ قاشق چایخوری (۵ گرم) |
مواد اولیه دستور اقتصادی
مواد اولیه | مقدار |
---|---|
بیسکوییت پتیبور خردشده | ۱۵۰ گرم |
کره بادامزمینی | ۱۰۰ گرم |
شیر عسلی | ۳ قاشق غذاخوری (۴۵ گرم) |
شکلات شیری (سکهای) | ۲۵۰ گرم |
کره بدون نمک | ۴۰ گرم |
بادام خردشده (اختیاری) | ۲ قاشق غذاخوری (۲۰ گرم) |
ابزار مورد نیاز:
- تابه نچسب برای تفت کنافه یا بیسکوییت.
- کاسه مقاوم به حرارت برای ذوب شکلات (بنماری).
- قالب سیلیکونی (۱۲ خانه، برای شکلات).
- قاشق و لیسک سیلیکونی برای مخلوط کردن.
- خردکن یا چاقو برای پسته/بادام.
- یخچال برای سفت شدن شکلات.
نکته: قالب سیلیکونی باعث میشه شکلاتها راحت جدا بشن. اگه نداری، از قالب فلزی با کاغذ روغنی استفاده کن.
پیشنهاد ویژه …
اگر به دنبال آموزش کیک کافهای هستید، آشپزشو برای شما دوره حضوری آموزش کیکهای کافهای را مهیا کردهاست.
دستور پخت اصلی: طرز تهیه شکلات دبی

این روش دقیقترین راه برای طرز تهیه شکلات دبی هست که طعمش درست مثل قنادیهای لوکس دبیه. طرز تهیه شکلات دبی با شیر عسلی و طرز تهیه شکلات دبی با رشته شعریه تو این دستور گنجونده شده. بریم ببینیم چطور درستش کنیم
مرحله ۱: آمادهسازی کنافه
- ۱۵۰ گرم رشته کنافه (شعریه) رو با دست یا قیچی به قطعات ۱-۲ سانتی خرد کن.
- تو تابه نچسب، ۵۰ گرم کره بدون نمک رو روی حرارت متوسط آب کن. کنافهها رو اضافه کن و ۵-۷ دقیقه تفت بده تا طلایی و ترد بشن. مرتب هم بزن که نسوزه.
- کنافههای تفتداده رو تو کاسه بریز و بذار خنک بشن.
مرحله ۲: مخلوط کره پسته
- ۱۰۰ گرم کره پسته رو تو یه کاسه بریز. ۳ قاشق غذاخوری شیر عسلی اضافه کن و خوب مخلوط کن تا یه کرم نرم به دست بیاد.
- طرز تهیه شکلات دبی با پسته تو این مرحله خودشو نشون میده! ۲ قاشق غذاخوری پسته خردشده (اختیاری) به مخلوط اضافه کن و مخلوط کن.
- کنافههای خنکشده رو به این کرم اضافه کن و با لیسک خوب قاطی کن تا یه مخلوط چسبناک داشته باشی.
مرحله ۳: ذوب شکلات
- ۳۰۰ گرم شکلات شیری رو خرد کن و تو کاسه مقاوم به حرارت بریز.
- یه قابلمه رو تا نصفه آب کن و روی حرارت متوسط بذار تا جوش بیاد. کاسه شکلات رو روش بذار (بنماری) و هم بزن تا شکلات کامل آب بشه.
- ۱ قاشق چایخوری روغن نارگیل (اختیاری) اضافه کن تا شکلات روانتر بشه.
مرحله ۴: پر کردن قالب
- قالب سیلیکونی ۱۲ خانه رو آماده کن.
- ۱ قاشق غذاخوری شکلات ذوبشده ته هر خانه بریز و با قاشق پخش کن که دیوارهها هم پوشش داده بشن. قالب رو ۵ دقیقه تو یخچال بذار تا شکلات سفت بشه.
- مخلوط کنافه و کره پسته رو تو هر خانه بریز (تا ۳/۴ پر بشه). یه لایه نازک شکلات روش بریز تا پر بشه.
- با قاشق سطح شکلات رو صاف کن و قالب رو ۳۰ دقیقه تو یخچال بذار تا کامل سفت بشه.

مرحله ۵: جدا کردن و سرو
- قالب رو از یخچال دربیار و شکلاتها رو آروم جدا کن.
- طرز تهیه شکلات دبی ترند همینجاست! شکلاتها رو تو ظرف شیک بچین و با پسته خردشده تزیین کن. با قهوه یا چای سرو کن.
بیشتر بخوانید …
طرز تهیه تیرامیسو ساده | دسری که همه عاشقش میشن
دستور پخت اقتصادی: طرز تهیه شکلات دبی اقتصادی

اگه بخوای همون طعم خفن رو با مواد ارزونتر داشته باشی، این دستور طرز تهیه شکلات دبی اقتصادی کارتو راه میندازه. بهجای کنافه از بیسکوییت و بهجای کره پسته از کره بادامزمینی استفاده میکنیم.
مرحله ۱: آمادهسازی بیسکوییت
- ۱۵۰ گرم بیسکوییت پتیبور رو تو کیسه زیپدار بریز و با وردنه خرد کن تا به قطعات ریز (۱-۲ میلیمتری) برسه.
- تو تابه نچسب، ۴۰ گرم کره بدون نمک رو آب کن. بیسکوییتهای خردشده رو اضافه کن و ۴-۵ دقیقه تفت بده تا ترد و طلایی بشن.
- بیسکوییتها رو تو کاسه بریز و بذار خنک بشن.
مرحله ۲: مخلوط کره بادامزمینی
- ۱۰۰ گرم کره بادامزمینی رو تو کاسه بریز. ۳ قاشق غذاخوری شیر عسلی اضافه کن و مخلوط کن تا کرم نرمی به دست بیاد.
- ۲ قاشق غذاخوری بادام خردشده (اختیاری) اضافه کن و هم بزن.
- بیسکوییتهای خنکشده رو به کرم اضافه کن و خوب مخلوط کن.
مرحله ۳: ذوب شکلات
- ۲۵۰ گرم شکلات شیری سکهای رو تو کاسه بنماری آب کن. هم بزن تا کاملاً روان بشه.
- اگه شکلات غلیظ بود، ۱ قاشق چایخوری روغن مایع اضافه کن.
مرحله ۴: پر کردن قالب
- تو قالب سیلیکونی، ۱ قاشق غذاخوری شکلات ذوبشده ته هر خانه بریز و دیوارهها رو پوشش بده. ۵ دقیقه تو یخچال بذار.
- مخلوط بیسکوییت و کره بادامزمینی رو تو هر خانه بریز (تا ۳/۴). یه لایه شکلات روش بریز تا پر بشه.
- سطح شکلات رو صاف کن و قالب رو ۳۰ دقیقه تو یخچال بذار.
مرحله ۵: سرو
- شکلاتها رو از قالب جدا کن و تو ظرف بچین. با بادام خردشده تزیین کن و با یه فنجون قهوه سرو کن.
پیشنهاد ویژه …
دوره حضوری شیرینیپزی در بهترین آموزشگاه آشپزی آشپزشو
کالری شکلات دبی

اگه حواست به کالری هست، جدولهای زیر کالری هر ماده و کل شکلات رو برای هر دو دستور نشون میدن. مقادیر بر اساس USDA و منابع ایرانی محاسبه شدن.
کالری دستور اصلی (۱۲ عدد شکلات)
مواد اولیه | مقدار | کالری (کیلوکالری) |
---|---|---|
رشته کنافه | ۱۵۰ گرم | ۵۷۰ |
کره پسته | ۱۰۰ گرم | ۶۲۰ |
شیر عسلی | ۴۵ گرم | ۱۴۴ |
شکلات شیری | ۳۰۰ گرم | ۱۶۰۵ |
کره بدون نمک | ۵۰ گرم | ۳۵۸ |
پسته خردشده | ۲۰ گرم | ۱۱۲ |
روغن نارگیل | ۵ گرم | ۴۵ |
کل (۱۲ عدد) | ۳۴۵۴ | |
هر عدد | ۲۸۸ |
کالری دستور اقتصادی (۱۲ عدد شکلات)
مواد اولیه | مقدار | کالری (کیلوکالری) |
---|---|---|
بیسکوییت پتیبور | ۱۵۰ گرم | ۶۹۰ |
کره بادامزمینی | ۱۰۰ گرم | ۵۸۸ |
شیر عسلی | ۴۵ گرم | ۱۴۴ |
شکلات شیری | ۲۵۰ گرم | ۱۳۳۸ |
کره بدون نمک | ۴۰ گرم | ۲۸۶ |
بادام خردشده | ۲۰ گرم | ۱۱۶ |
کل (۱۲ عدد) | ۳۱۶۲ | |
هر عدد | ۲۶۴ |
توضیح:
- دستور اصلی (۲۸۸ کیلوکالری هر عدد) بهخاطر کنافه و کره پسته کالری بالاتری داره.
- دستور اقتصادی (۲۶۴ کیلوکالری هر عدد) با بیسکوییت و کره بادامزمینی کمی سبکتره.
- اگه رژیم داری، تعداد شکلاتها رو کم کن یا پسته/بادام رو حذف کن.
ارزش غذایی شکلات دبی

جدولهای زیر ارزش غذایی هر دو دستور رو برای ۱۲ عدد شکلات نشون میدن. دادهها بر اساس USDA و منابع ایرانی تنظیم شدن.
ارزش غذایی دستور اصلی
ماده مغذی | کل (۱۲ عدد) | هر عدد |
---|---|---|
پروتئین (گرم) | ۵۵ | ۴.۶ |
چربی (گرم) | ۲۳۰ | ۱۹.۲ |
کربوهیدرات (گرم) | ۳۲۰ | ۲۶.۷ |
فیبر (گرم) | ۱۲ | ۱ |
قند (گرم) | ۲۲۰ | ۱۸.۳ |
سدیم (میلیگرم) | ۶۵۰ | ۵۴ |
کلسیم (میلیگرم) | ۸۰۰ | ۶۷ |
آهن (میلیگرم) | ۸ | ۰.۷ |
ارزش غذایی دستور اقتصادی
ماده مغذی | کل (۱۲ عدد) | هر عدد |
---|---|---|
پروتئین (گرم) | ۴۸ | ۴ |
چربی (گرم) | ۲۰۰ | ۱۶.۷ |
کربوهیدرات (گرم) | ۳۱۰ | ۲۵.۸ |
فیبر (گرم) | ۱۰ | ۰.۸ |
قند (گرم) | ۲۱۰ | ۱۷.۵ |
سدیم (میلیگرم) | ۸۰۰ | ۶۷ |
کلسیم (میلیگرم) | ۶۵۰ | ۵۴ |
آهن (میلیگرم) | ۷ | ۰.۶ |
توضیح:
- پروتئین: کره پسته و بادامزمینی پروتئین خوبی میدن (۴-۴.۶ گرم هر عدد)، ولی این دسر بیشتر یه میانوعده شیرینه.
- چربی: چربی بالا (۱۶-۱۹ گرم) بهخاطر شکلات و کرهست، ولی پسته و بادامزمینی چربیهای سالم دارن.
- کربوهیدرات: شیر عسلی و شکلات قند بالایی دارن (۱۷-۱۸ گرم)، پس با احتیاط بخور.
- فیبر: پسته و کنافه فیبر کمی میدن (۱ گرم).
- شکلات دبی یه دسر پرکالری و انرژیزاست، مناسب مهمونیها یا هوس شیرینی.
طعم و حس شکلات دبی: ارزششو داره؟

حالا که طرز تهیه شکلات دبی رو یاد گرفتی، شاید بپرسی اصلاً این شکلات چه مزهای داره و ارزش درست کردن داره؟ بذار ساده بگم: این شکلات یه بمب طعمه! وقتی گاز میزنی، اول شکلات شیری نرم تو دهنت آب میشه، بعد کنافه یا بیسکوییت ترد یه بافت باحال میده. کره پسته یا بادامزمینی هم یه طعم مغزدار و غلیظ اضافه میکنه که با شیرینی شیر عسلی بالانس میشه. حسش مثل اینه که یه دسر لوکس تو قنادی دبی میخوری، ولی خودت درستش کردی!
ارزششو داره؟ صددرصد! اگه عاشق دسرهای شیرین و تردی، این شکلات مهمونیات رو میترکونه. درست کردنش هم نیمساعته بیشتر زمان نمیبره، پس حتی اگه وقت کم داری، میتونی این شکلات خودت درست کنی بجای اینکه از بیرون با قیمت شکلات دبی شوکه بشی. فقط چون کالریش بالاست، یکی دوتا بخور که زیادی سنگین نشی. ضمناً قیمت شکلات دبی تو بازار ایران (اردیبهشت ۱۴۰۴) برای یه بسته ۲۰۰ گرمی حدود ۴۰۰هزار تومنه، ولی با این دستور، با نصف قیمت یه عالمه شکلات خفن داری!
پیشنهاد ویژه …
طرز تهیه لگیمات با آرد گندم به سبک عربی
سخن پایانی
طرز تهیه شکلات دبی یه راه باحاله که یه دسر ترند و لوکس رو تو خونه درست کنی. چه بری سراغ روش اصلی با کنافه و کره پسته، چه روش اقتصادی با بیسکوییت و کره بادامزمینی، نتیجه یه شکلات خوشمزهست که همه رو انگشتبهدهن میکنه. جدولهای کالری و ارزش غذایی بهت کمک میکنن حواست به رژیم باشه. حالا دیگه وقتشه قالب سیلیکونیات رو دربیاری، شکلات ذوب کنی، و یه دسر که مخصوص شهر دبی هست درست کنی که همه تعریفشو کنن. دست به کار شو و تو کامنتا بهمون بگو چطور شد!
سوالات متداول شما راجع به طرز تهیه شکلات دبی

من تولیدکننده محتوایی هستم که طعم کلمات را همانقدر خوب میشناسم که طعم ادویههای اصیل را در یک غذای خوشعطر. از کودکی عاشق آشپزی بودم؛ دنیایی که در آن، خلاقیت، نظم و سلیقه دست به دست هم میدهند تا چیزی خلق شود که هم چشمنواز است و هم ماندگار. این عشق قدیمی، حالا در کنار تخصصم در تولید محتوا و سئو، شکل تازهای به خود گرفته است. بیش از سه سال است که در مسیر حرفهای خود، با ترکیب تحصیلات دانشگاهی، محتواهایی طراحی میکنم که نهتنها خوشساخت و کاربرپسندند، بلکه در نتایج جستوجو نیز درخشان ظاهر میشوند. باور دارم همانطور که یک غذای خوب نیاز به تعادل طعمها دارد، یک محتوای خوب هم نیازمند ترکیبی سنجیده از ساختار، داستان و بهینهسازی است. حالا، مأموریتم فقط نوشتن نیست؛ بلکه خلق دستورالعملهاییست که برندها را در دنیای دیجیتال مزهدارتر، ماندگارتر و قابل انتخاب میکند. من عاطفه مرادی روایتگر برندهایی هستم که میخواهند با طعمی متفاوت، در ذهن مخاطب بمانند.