طرز تهیه شکلات دبی | خوشمزه‌ترین دسر ترند دنیا

طرز تهیه شکلات دبی

اگه تو اینستا یا تیک‌تاک چرخیدی، حتماً شکلات دبی رو دیدی که همه دارن درستش می‌کنن! این دسر خفن که بهش «دبی چاکلت» هم می‌گن، یه ترکیب بمب از شکلات نرم، کنافه ترد، و کره پسته‌ست که با یه لقمه دیوونت می‌کنه. طرز تهیه شکلات دبی این‌قدر ساده‌ست که تو خونه می‌تونی عین قنادی‌های لوکس دبی درستش کنی. تو آشپزشو، قراره دقیق‌ترین و بهترین روش طرز تهیه شکلات دبی رو بهت یاد بدم، طوری که طعمش درست مثل نسخه اصلی بشه. یه دستور طرز تهیه شکلات دبی اقتصادی هم از طرف آشپزشو برات مینویسیم که با مواد ارزون‌تر همون مزه خفن رو داشته باشه. کالری و ارزش غذایی هر دو روش رو هم حساب کردم که بدونی چی می‌خوری. یه بخش باحالم اضافه کردم که بگم طعم این شکلات چه حسی داره و اصلاً ارزش درست کردن داره یا نه. آماده‌ای؟ بریم آشپزخونه‌تو تبدیل به قنادی دبی کنیم. البته شاید بهتر!


مواد اولیه و ابزار مورد نیاز

برای طرز تهیه شکلات دبی، مواد اولیه باکیفیت حرف اول رو می‌زنن. تو دستور اصلی، از کنافه و کره پسته استفاده می‌کنیم تا طعم اصیل به دست بیاد. تو دستور اقتصادی، مواد رو ساده‌تر کردیم که تو هر خونه‌ای پیدا بشه. جدول‌های زیر مواد لازم برای هر دو روش رو نشون می‌دن (برای ۱۲ عدد شکلات، هر کدوم حدود ۵۰ گرم).

مواد اولیه دستور اصلی

مواد اولیهمقدار
رشته کنافه (شعریه)۱۵۰ گرم
کره پسته۱۰۰ گرم
شیر عسلی۳ قاشق غذاخوری (۴۵ گرم)
شکلات شیری (تخته‌ای)۳۰۰ گرم
کره بدون نمک۵۰ گرم
پسته خردشده (اختیاری)۲ قاشق غذاخوری (۲۰ گرم)
روغن نارگیل (اختیاری)۱ قاشق چای‌خوری (۵ گرم)

مواد اولیه دستور اقتصادی

مواد اولیهمقدار
بیسکوییت پتی‌بور خردشده۱۵۰ گرم
کره بادام‌زمینی۱۰۰ گرم
شیر عسلی۳ قاشق غذاخوری (۴۵ گرم)
شکلات شیری (سکه‌ای)۲۵۰ گرم
کره بدون نمک۴۰ گرم
بادام خردشده (اختیاری)۲ قاشق غذاخوری (۲۰ گرم)

ابزار مورد نیاز:

  • تابه نچسب برای تفت کنافه یا بیسکوییت.
  • کاسه مقاوم به حرارت برای ذوب شکلات (بن‌ماری).
  • قالب سیلیکونی (۱۲ خانه، برای شکلات).
  • قاشق و لیسک سیلیکونی برای مخلوط کردن.
  • خردکن یا چاقو برای پسته/بادام.
  • یخچال برای سفت شدن شکلات.

نکته: قالب سیلیکونی باعث می‌شه شکلات‌ها راحت جدا بشن. اگه نداری، از قالب فلزی با کاغذ روغنی استفاده کن.

پیشنهاد ویژه …
اگر به دنبال آموزش کیک کافه‌ای هستید، آشپزشو برای شما دوره حضوری آموزش کیک‌های کافه‌ای را مهیا کرده‌است.


دستور پخت اصلی: طرز تهیه شکلات دبی

این روش دقیق‌ترین راه برای طرز تهیه شکلات دبی هست که طعمش درست مثل قنادی‌های لوکس دبیه. طرز تهیه شکلات دبی با شیر عسلی و طرز تهیه شکلات دبی با رشته شعریه تو این دستور گنجونده شده. بریم ببینیم چطور درستش کنیم

مرحله ۱: آماده‌سازی کنافه

  • ۱۵۰ گرم رشته کنافه (شعریه) رو با دست یا قیچی به قطعات ۱-۲ سانتی خرد کن.
  • تو تابه نچسب، ۵۰ گرم کره بدون نمک رو روی حرارت متوسط آب کن. کنافه‌ها رو اضافه کن و ۵-۷ دقیقه تفت بده تا طلایی و ترد بشن. مرتب هم بزن که نسوزه.
  • کنافه‌های تفت‌داده رو تو کاسه بریز و بذار خنک بشن.

مرحله ۲: مخلوط کره پسته

  • ۱۰۰ گرم کره پسته رو تو یه کاسه بریز. ۳ قاشق غذاخوری شیر عسلی اضافه کن و خوب مخلوط کن تا یه کرم نرم به دست بیاد.
  • طرز تهیه شکلات دبی با پسته تو این مرحله خودشو نشون می‌ده! ۲ قاشق غذاخوری پسته خردشده (اختیاری) به مخلوط اضافه کن و مخلوط کن.
  • کنافه‌های خنک‌شده رو به این کرم اضافه کن و با لیسک خوب قاطی کن تا یه مخلوط چسبناک داشته باشی.

مرحله ۳: ذوب شکلات

  • ۳۰۰ گرم شکلات شیری رو خرد کن و تو کاسه مقاوم به حرارت بریز.
  • یه قابلمه رو تا نصفه آب کن و روی حرارت متوسط بذار تا جوش بیاد. کاسه شکلات رو روش بذار (بن‌ماری) و هم بزن تا شکلات کامل آب بشه.
  • ۱ قاشق چای‌خوری روغن نارگیل (اختیاری) اضافه کن تا شکلات روان‌تر بشه.

مرحله ۴: پر کردن قالب

  • قالب سیلیکونی ۱۲ خانه رو آماده کن.
  • ۱ قاشق غذاخوری شکلات ذوب‌شده ته هر خانه بریز و با قاشق پخش کن که دیواره‌ها هم پوشش داده بشن. قالب رو ۵ دقیقه تو یخچال بذار تا شکلات سفت بشه.
  • مخلوط کنافه و کره پسته رو تو هر خانه بریز (تا ۳/۴ پر بشه). یه لایه نازک شکلات روش بریز تا پر بشه.
  • با قاشق سطح شکلات رو صاف کن و قالب رو ۳۰ دقیقه تو یخچال بذار تا کامل سفت بشه.

مرحله ۵: جدا کردن و سرو

  • قالب رو از یخچال دربیار و شکلات‌ها رو آروم جدا کن.
  • طرز تهیه شکلات دبی ترند همین‌جاست! شکلات‌ها رو تو ظرف شیک بچین و با پسته خردشده تزیین کن. با قهوه یا چای سرو کن.

بیشتر بخوانید …
طرز تهیه تیرامیسو ساده | دسری که همه عاشقش می‌شن


دستور پخت اقتصادی: طرز تهیه شکلات دبی اقتصادی

اگه بخوای همون طعم خفن رو با مواد ارزون‌تر داشته باشی، این دستور طرز تهیه شکلات دبی اقتصادی کارتو راه می‌ندازه. به‌جای کنافه از بیسکوییت و به‌جای کره پسته از کره بادام‌زمینی استفاده می‌کنیم.

مرحله ۱: آماده‌سازی بیسکوییت

  • ۱۵۰ گرم بیسکوییت پتی‌بور رو تو کیسه زیپ‌دار بریز و با وردنه خرد کن تا به قطعات ریز (۱-۲ میلی‌متری) برسه.
  • تو تابه نچسب، ۴۰ گرم کره بدون نمک رو آب کن. بیسکوییت‌های خردشده رو اضافه کن و ۴-۵ دقیقه تفت بده تا ترد و طلایی بشن.
  • بیسکوییت‌ها رو تو کاسه بریز و بذار خنک بشن.

مرحله ۲: مخلوط کره بادام‌زمینی

  • ۱۰۰ گرم کره بادام‌زمینی رو تو کاسه بریز. ۳ قاشق غذاخوری شیر عسلی اضافه کن و مخلوط کن تا کرم نرمی به دست بیاد.
  • ۲ قاشق غذاخوری بادام خردشده (اختیاری) اضافه کن و هم بزن.
  • بیسکوییت‌های خنک‌شده رو به کرم اضافه کن و خوب مخلوط کن.

مرحله ۳: ذوب شکلات

  • ۲۵۰ گرم شکلات شیری سکه‌ای رو تو کاسه بن‌ماری آب کن. هم بزن تا کاملاً روان بشه.
  • اگه شکلات غلیظ بود، ۱ قاشق چای‌خوری روغن مایع اضافه کن.

مرحله ۴: پر کردن قالب

  • تو قالب سیلیکونی، ۱ قاشق غذاخوری شکلات ذوب‌شده ته هر خانه بریز و دیواره‌ها رو پوشش بده. ۵ دقیقه تو یخچال بذار.
  • مخلوط بیسکوییت و کره بادام‌زمینی رو تو هر خانه بریز (تا ۳/۴). یه لایه شکلات روش بریز تا پر بشه.
  • سطح شکلات رو صاف کن و قالب رو ۳۰ دقیقه تو یخچال بذار.

مرحله ۵: سرو

  • شکلات‌ها رو از قالب جدا کن و تو ظرف بچین. با بادام خردشده تزیین کن و با یه فنجون قهوه سرو کن.

پیشنهاد ویژه …
دوره حضوری شیرینی‌پزی در بهترین آموزشگاه آشپزی آشپزشو


کالری شکلات دبی

اگه حواست به کالری هست، جدول‌های زیر کالری هر ماده و کل شکلات رو برای هر دو دستور نشون می‌دن. مقادیر بر اساس USDA و منابع ایرانی محاسبه شدن.

کالری دستور اصلی (۱۲ عدد شکلات)

مواد اولیهمقدارکالری (کیلوکالری)
رشته کنافه۱۵۰ گرم۵۷۰
کره پسته۱۰۰ گرم۶۲۰
شیر عسلی۴۵ گرم۱۴۴
شکلات شیری۳۰۰ گرم۱۶۰۵
کره بدون نمک۵۰ گرم۳۵۸
پسته خردشده۲۰ گرم۱۱۲
روغن نارگیل۵ گرم۴۵
کل (۱۲ عدد)۳۴۵۴
هر عدد۲۸۸

کالری دستور اقتصادی (۱۲ عدد شکلات)

مواد اولیهمقدارکالری (کیلوکالری)
بیسکوییت پتی‌بور۱۵۰ گرم۶۹۰
کره بادام‌زمینی۱۰۰ گرم۵۸۸
شیر عسلی۴۵ گرم۱۴۴
شکلات شیری۲۵۰ گرم۱۳۳۸
کره بدون نمک۴۰ گرم۲۸۶
بادام خردشده۲۰ گرم۱۱۶
کل (۱۲ عدد)۳۱۶۲
هر عدد۲۶۴

توضیح:

  • دستور اصلی (۲۸۸ کیلوکالری هر عدد) به‌خاطر کنافه و کره پسته کالری بالاتری داره.
  • دستور اقتصادی (۲۶۴ کیلوکالری هر عدد) با بیسکوییت و کره بادام‌زمینی کمی سبک‌تره.
  • اگه رژیم داری، تعداد شکلات‌ها رو کم کن یا پسته/بادام رو حذف کن.

ارزش غذایی شکلات دبی

جدول‌های زیر ارزش غذایی هر دو دستور رو برای ۱۲ عدد شکلات نشون می‌دن. داده‌ها بر اساس USDA و منابع ایرانی تنظیم شدن.

ارزش غذایی دستور اصلی

ماده مغذیکل (۱۲ عدد)هر عدد
پروتئین (گرم)۵۵۴.۶
چربی (گرم)۲۳۰۱۹.۲
کربوهیدرات (گرم)۳۲۰۲۶.۷
فیبر (گرم)۱۲۱
قند (گرم)۲۲۰۱۸.۳
سدیم (میلی‌گرم)۶۵۰۵۴
کلسیم (میلی‌گرم)۸۰۰۶۷
آهن (میلی‌گرم)۸۰.۷

ارزش غذایی دستور اقتصادی

ماده مغذیکل (۱۲ عدد)هر عدد
پروتئین (گرم)۴۸۴
چربی (گرم)۲۰۰۱۶.۷
کربوهیدرات (گرم)۳۱۰۲۵.۸
فیبر (گرم)۱۰۰.۸
قند (گرم)۲۱۰۱۷.۵
سدیم (میلی‌گرم)۸۰۰۶۷
کلسیم (میلی‌گرم)۶۵۰۵۴
آهن (میلی‌گرم)۷۰.۶

توضیح:

  • پروتئین: کره پسته و بادام‌زمینی پروتئین خوبی می‌دن (۴-۴.۶ گرم هر عدد)، ولی این دسر بیشتر یه میان‌وعده شیرینه.
  • چربی: چربی بالا (۱۶-۱۹ گرم) به‌خاطر شکلات و کره‌ست، ولی پسته و بادام‌زمینی چربی‌های سالم دارن.
  • کربوهیدرات: شیر عسلی و شکلات قند بالایی دارن (۱۷-۱۸ گرم)، پس با احتیاط بخور.
  • فیبر: پسته و کنافه فیبر کمی می‌دن (۱ گرم).
  • شکلات دبی یه دسر پرکالری و انرژی‌زاست، مناسب مهمونی‌ها یا هوس شیرینی.

طعم و حس شکلات دبی: ارزششو داره؟

حالا که طرز تهیه شکلات دبی رو یاد گرفتی، شاید بپرسی اصلاً این شکلات چه مزه‌ای داره و ارزش درست کردن داره؟ بذار ساده بگم: این شکلات یه بمب طعمه! وقتی گاز می‌زنی، اول شکلات شیری نرم تو دهنت آب می‌شه، بعد کنافه یا بیسکوییت ترد یه بافت باحال می‌ده. کره پسته یا بادام‌زمینی هم یه طعم مغزدار و غلیظ اضافه می‌کنه که با شیرینی شیر عسلی بالانس می‌شه. حسش مثل اینه که یه دسر لوکس تو قنادی دبی می‌خوری، ولی خودت درستش کردی!
ارزششو داره؟ صددرصد! اگه عاشق دسرهای شیرین و تردی، این شکلات مهمونی‌ات رو می‌ترکونه. درست کردنش هم نیم‌ساعته بیشتر زمان نمیبره، پس حتی اگه وقت کم داری، می‌تونی این شکلات خودت درست کنی بجای اینکه از بیرون با قیمت شکلات دبی شوکه بشی. فقط چون کالریش بالاست، یکی دوتا بخور که زیادی سنگین نشی. ضمناً قیمت شکلات دبی تو بازار ایران (اردیبهشت ۱۴۰۴) برای یه بسته ۲۰۰ گرمی حدود ۴۰۰هزار تومنه، ولی با این دستور، با نصف قیمت یه عالمه شکلات خفن داری!

پیشنهاد ویژه …

طرز تهیه لگیمات با آرد گندم به سبک عربی


سخن پایانی

طرز تهیه شکلات دبی یه راه باحاله که یه دسر ترند و لوکس رو تو خونه درست کنی. چه بری سراغ روش اصلی با کنافه و کره پسته، چه روش اقتصادی با بیسکوییت و کره بادام‌زمینی، نتیجه یه شکلات خوشمزه‌ست که همه رو انگشت‌به‌دهن می‌کنه. جدول‌های کالری و ارزش غذایی بهت کمک می‌کنن حواست به رژیم باشه. حالا دیگه وقتشه قالب سیلیکونی‌ات رو دربیاری، شکلات ذوب کنی، و یه دسر که مخصوص شهر دبی هست درست کنی که همه تعریفشو کنن. دست به کار شو و تو کامنتا بهمون بگو چطور شد!


سوالات متداول شما راجع به طرز تهیه شکلات دبی


0/5 (0 دیدگاه)