دستور پخت کیک ساده با بهترین دستورپخت خانگی

طرز تهیه کیک ساده و خانگی

وقتی دلت یه خوراکی ساده و سریع می‌خواد، هیچ‌چیز مثل یه کیک ساده و خوشمزه نمی‌تونه حالتو خوب کنه. دستور پخت کیک ساده مثل یه دوست قدیمیه که همیشه می‌تونی روش حساب کنی؛ نه پیچیده‌ست، نه نیاز به مواد عجیب داره، و همیشه نتیجه‌ش یه کیک نرم و پف‌داره که انگار از قنادی‌های قدیمی اومده. این کیک، با بافتی شبیه به کیک‌های بسته‌بندی معروف مثل کیک یزدی یا کیک‌های اسفنجی سوپرمارکتی، می‌تونه تو هر مناسبتی، از یه عصرونه ساده تا یه کیک ساده برای مهمانی، بدرخشه. آماده‌ای یه کیک بپزی که همه عاشقش بشن؟

*«این کیک انقدر ساده و خوشمزه بود که بازم درستش می‌کنم!»

  • سارا، تهران*

مواد اولیه

برای دستور پخت کیک ساده، مواد اولیه‌ای نیاز داری که احتمالاً همین حالا تو آشپزخونت پیدا می‌شن. جدول زیر مواد لازم برای یه کیک ۶ نفره (قالب ۲۰ سانتی‌متری) و ۱۲ نفره (قالب ۲۸ سانتی‌متری) رو نشون می‌ده.

مواد اولیهبرای ۶ نفر (لیوان/قاشق)برای ۶ نفر (گرم/میلی‌لیتر)برای ۱۲ نفر (لیوان/قاشق)برای ۱۲ نفر (گرم/میلی‌لیتر)
آرد سفید قنادی۱.۵ لیوان۱۸۰ گرم۳ لیوان۳۶۰ گرم
شکر۱ لیوان۲۰۰ گرم۲ لیوان۴۰۰ گرم
تخم‌مرغ (درشت)۳ عدد۱۵۰ گرم۶ عدد۳۰۰ گرم
شیر۱/۲ لیوان۱۲۵ میلی‌لیتر۱ لیوان۲۵۰ میلی‌لیتر
روغن مایع۱/۳ لیوان۸۰ میلی‌لیتر۲/۳ لیوان۱۶۰ میلی‌لیتر
بکینگ‌پودر۱ قاشق چای‌خوری۵ گرم۲ قاشق چای‌خوری۱۰ گرم
وانیل (مایع یا پودر)۱/۲ قاشق چای‌خوری۲ گرم۱ قاشق چای‌خوری۴ گرم
نمک۱/۸ قاشق چای‌خوری۱ گرم۱/۴ قاشق چای‌خوری۲ گرم
آب جوش (اختیاری)۲ قاشق غذاخوری۳۰ میلی‌لیتر۴ قاشق غذاخوری۶۰ میلی‌لیتر
اسانس پرتقال (اختیاری)۱/۴ قاشق چای‌خوری۱ میلی‌لیتر۱/۲ قاشق چای‌خوری۲ میلی‌لیتر
پودر کاکائو (برای شکلاتی، اختیاری)۱ قاشق غذاخوری۱۰ گرم۲ قاشق غذاخوری۲۰ گرم

نکات مواد اولیه:

  • آرد قنادی با پروتئین پایین، کیک رو نرم‌تر می‌کنه.
  • شیر تو طرز تهیه کیک ساده با شیر، بافت رو لطیف می‌کنه؛ باید تو دمای محیط باشه.
  • تخم‌مرغ‌ها هم باید تو دمای محیط باشن تا پف کیک بیشتر بشه.
  • برای طعم کیک بسته‌بندی، اسانس پرتقال (۱/۴ قاشق برای ۶ نفر) یا پودر کاکائو (۱ قاشق برای ۶ نفر، با ۱ قاشق کمتر آرد) اضافه کنید.
  • آب جوش کیک رو مرطوب‌تر می‌کنه، مثل کیک‌های صنعتی.

*«این مواد انقدر ساده بود که تو نیم ساعت کیک آماده شد!»

  • زهرا، اصفهان*

پیشنهاد ویژه …
اگر به دنبال آموزش حرفه‌ای کیک‌پزی در بهترین آموزشگاه آموزش آشپزی می‌باشید، کلیک کنید.


مراحل پخت کیک ساده

دستور پخت کیک ساده مثل یه قصه کوتاهه؛ هر قدم درست برداشته بشه، پایانش یه کیک پف‌دار و خوشمزه‌ست. بیایید طرز تهیه کیک ساده و خوشمزه رو قدم‌به‌قدم اجرا کنیم:

  1. آماده‌سازی فر: فر رو روی ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد (۳۵۰ فارنهایت) روشن کنید. قالب رو با کاغذ روغنی بپوشونید و کمی چرب کنید.
  2. مخلوط مواد خشک: آرد، بکینگ‌پودر، و نمک رو سه بار الک کنید تا سبک و یکدست بشن. اگه کیک شکلاتی می‌خواید، پودر کاکائو رو با آرد مخلوط کنید. کنار بذارید.
  3. همزدن تخم‌مرغ و شکر: تخم‌مرغ‌ها، وانیل، و اگه خواستید اسانس پرتقال رو تو کاسه بزرگ با همزن برقی ۱ دقیقه بزنید. شکر رو کم‌کم اضافه کنید و ۶-۸ دقیقه با سرعت بالا بزنید تا کرمی، سفید، و حجیم بشه. این راز طرز تهیه کیک ساده با پف زیاد هست.
  4. افزودن مایعات: روغن مایع و شیر رو به‌آرامی به مخلوط تخم‌مرغ اضافه کنید و ۳۰ ثانیه با سرعت پایین هم بزنید.
  5. اضافه کردن آرد: آرد الک‌شده رو تو سه مرحله به مایه اضافه کنید و با لیسک یا همزن با سرعت پایین، به‌صورت دورانی مخلوط کنید تا یکدست بشه. اگه از آب جوش استفاده می‌کنید، حالا اضافه کنید و سریع هم بزنید.
  6. ریختن در قالب: مایه رو تو قالب بریزید و چند بار به سطح بکوبید تا حباب‌های هوا خارج بشن.
  7. پخت: قالب رو تو فر (طبقه وسط) به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه (برای ۶ نفر) یا ۴۵-۵۵ دقیقه (برای ۱۲ نفر) بذارید. با خلال‌دندون چک کنید؛ اگه تمیز بیرون اومد، کیک آماده‌ست.
  8. خنک کردن: کیک رو ۱۰ دقیقه تو قالب بذارید، بعد روی توری فلزی برگردونید تا کامل خنک بشه.
  9. سرو: برای کیک ساده و سریع، می‌تونید با پودر قند یا کمی شکلات آب‌شده روش رو تزئین کنید.

*«این مراحل خیلی راحت بود برای پخت یک کیک خوشمزه!»

  • مریم، شیراز*

دستور پخت کیک ساده بدون فر

اگه فر نداری، نگران نباش! دستور پخت کیک ساده بدون فر همونقدر خوشمزه‌ست و تو قابلمه یا توستر می‌شه درستش کرد. مراحل طرز تهیه کیک ساده بدون فر:

  1. آماده‌سازی قابلمه: یه قابلمه بزرگ (مثل قابلمه ۴ لیتری) انتخاب کنید. کفش یه پایه فلزی (مثل رینگ قنادی) بذارید. ۱ لیوان آب تو قابلمه بریزید و درش رو ببندید. روی شعله متوسط ۱۵ دقیقه گرم کنید.
  2. تهیه مایه: همون مراحل ۱ تا ۵ بالا رو برای مایه کیک دنبال کنید.
  3. آماده‌سازی قالب: قالب کوچیک‌تر (مثل ۱۵ سانتی برای ۶ نفر) رو چرب کنید و مایه رو توش بریزید.
  4. پخت در قابلمه: قالب رو روی پایه تو قابلمه بذارید. در قابلمه رو با دم‌کنی بپوشونید و ۴۵-۶۰ دقیقه روی شعله ملایم بپزید. با خلال‌دندون چک کنید.
  5. پخت در توستر: اگه توستر دارید، قالب رو تو توستر ۱۷۰ درجه به مدت ۳۵-۴۵ دقیقه بذارید.
  6. خنک کردن و سرو: کیک رو بعد از پخت خنک کنید و با پودر قند یا سس شکلات سرو کنید.

*«کیک بدون فر درست مثل کیکی بود که تو فر پخته شده‌بود، باورم نمی‌شد!»

  • ندا، تهران*

بیشتر بخوانید ….
طرز تهیه کیک توت‌فرنگی با توت‌فرنگی‌های شیرین تابستانی


جایگزین‌های مواد اولیه

برای طرز تهیه کیک ساده و خوشمزه، اگه چیزی تو خونه نداری، این جایگزین‌ها به کار می‌آن:

  • آرد قنادی: آرد همه‌منظوره با ۱ قاشق کمتر به‌ازای هر لیوان، یا مخلوط آرد و ۱ قاشق نشاسته ذرت.
  • شکر: شکر قهوه‌ای (برای طعم کاراملی) یا عسل (۳/۴ پیمانه به‌ازای ۱ پیمانه شکر).
  • تخم‌مرغ: برای هر تخم‌مرغ، ۱/۴ پیمانه ماست یا ۱ قاشق غذاخوری سرکه + ۱ قاشق بکینگ‌پودر.
  • شیر: آب (برای کیک سبک‌تر) یا ماست رقیق‌شده با آب (۱:۱). برای طرز تهیه کیک ساده با شیر، دوغ هم می‌شه استفاده کرد.
  • روغن مایع: کره ذوب‌شده (به همون مقدار) یا روغن زیتون ملایم.
  • بکینگ‌پودر: ۱/۴ قاشق جوش‌شیرین + ۱/۲ قاشق سرکه یا آب‌لیمو.
  • وانیل: اسانس پرتقال، لیمو، یا ۱/۸ قاشق پودر هل.
  • پودر کاکائو: برای کیک وانیلی، حذف کنید و ۱ قاشق آرد بیشتر بریزید.

*«جایگزین‌ها نجاتم دادن وقتی شیر نداشتم!»

  • فاطمه، مشهد*

ترفندهای حرفه‌ای

برای دستور پخت کیک ساده که مثل کیک‌های بسته‌بندی نرم و پف‌دار باشه، این ۲۱ ترفند رو یاد بگیر:

  1. آرد رو حتماً سه بار الک کنید تا سبک بشه.
  2. تخم‌مرغ‌ها و شیر رو ۳۰ دقیقه قبل از یخچال دربیارید.
  3. شکر رو کم‌کم به تخم‌مرغ اضافه کنید تا پف کنه.
  4. مایه کیک رو بیش از حد هم نزنید که پفش نخوابه.
  5. قالب رو حتماً چرب کنید و کاغذ روغنی بذارید.
  6. فر رو ۲۰ دقیقه قبل گرم کنید.
  7. کیک رو تو طبقه وسط فر بپزید.
  8. در فر رو تا ۲۵ دقیقه اول باز نکنید.
  9. برای طرز تهیه کیک ساده با پف زیاد، تخم‌مرغ‌ها رو ۸ دقیقه کامل بزنید.
  10. اگه کیک شکلاتی می‌خواید، پودر کاکائو رو با آرد الک کنید.
  11. اسانس پرتقال رو تو کیک ساده و سریع برای طعم کیک بسته‌بندی اضافه کنید.
  12. آب جوش رو آخر کار بریزید برای بافت مرطوب.
  13. قالب رو بعد پخت ۱۰ دقیقه خنک کنید.
  14. کیک رو روی توری فلزی خنک کنید تا عرق نکنه.
  15. برای طرز تهیه کیک ساده برای مهمانی، با پودر قند یا گاناش شکلات تزئین کنید.
  16. اگه فر ندارید، شعله پخش‌کن تو دستور پخت کیک ساده بدون فر استفاده کنید.
  17. برای کیک نرم‌تر، ۱ قاشق ماست به مایه اضافه کنید.
  18. کیک رو تو ظرف دربسته تو یخچال تا ۵ روز نگه دارید.
  19. برای برش تمیز، چاقو رو تو آب گرم بزنید.
  20. اگه کیک پفش خوابید، شربت ساده (آب + شکر) روش بمالید.
  21. برای عطر بیشتر، ۱/۸ قاشق پودر دارچین به آرد اضافه کنید.

*«این ترفندها کیکمو به یه کیک قنادی تبدیل کرد!»

  • شیما، تبریز*

ارزش غذایی

جدول زیر ارزش غذایی کیک ساده و سریع برای ۶ نفر و هر نفر رو نشون می‌ده (بدون تزئین).

ماده مغذیمقدار کل (۶ نفر)مقدار هر نفر
کالری (kcal)۲۲۰۰۳۶۷
پروتئین (گرم)۳۵۵.۸
چربی (گرم)۹۰۱۵
کربوهیدرات (گرم)۳۲۰۵۳.۳
فیبر (گرم)۵۰.۸
قند (گرم)۲۰۰۳۳.۳
سدیم (میلی‌گرم)۱۲۰۰۲۰۰

نکات:

  • با پودر کاکائو، کالری ۲۰ واحد به ازای هر نفر بیشتر می‌شه.
  • برای رژیم کم‌کالری، شکر رو به ۳/۴ پیمانه کم کنید.

*«این جدول بهم کمک کرد کیک رو با رژیمم بخورم!»

  • لیلا، تهران*

بیشتر بخوانید …
طرز تهیه بهترین کیک خیس شکلاتی دنیا


تزئین و سرو

برای طرز تهیه کیک ساده برای مهمانی، تزئین ساده اما شیک کافیه:

  • پودر قند: با الک روی کیک بپاشید برای یه ظاهر کلاسیک.
  • گاناش شکلات: ۱۰۰ گرم شکلات تخته‌ای رو با ۵۰ میلی‌لیتر خامه گرم مخلوط کنید و روی کیک بریزید.
  • میوه تازه: توت‌فرنگی یا موز برش‌خورده برای تازگی.
  • خامه فرم‌گرفته: با قیف قنادی، چند گل خامه‌ای بزنید.
  • ترافل رنگی: برای بچه‌ها، ترافل روی کیک بپاشید.

سرو با چای یا قهوه، کیک ساده و خوشمزه رو به یه عصرانه خاطره‌انگیز تبدیل می‌کنه.

*«تزئین ساده‌ش انقدر قشنگ بود که همه تعریف کردن!»

  • پریسا، شیراز*

بیشتر بخوانید …
طرز تهیه کیک شاه توت | بهترین دستور پخت به سبک آشپزشو


سخن پایانی

دستور پخت کیک ساده، مثل یه آهنگ قدیمیه که هیچ‌وقت کهنه نمی‌شه. این کیک ساده و خوشمزه، چه برای یه عصرانه دونفره، چه برای کیک ساده برای مهمانی، همیشه جواب می‌ده. چون آشپزشو بهترین دستور‎‌پخت با طرز تهیه کیک ساده با پف زیاد یا طرز تهیه کیک ساده بدون فر، می‌تونی تو هر شرایطی یه کیک نرم و خوش‌طعم بپزی که انگار از یه بسته‌بندی شیک سوپرمارکت اومده. امیدوارم این دستور، لحظه‌های شیرینی برات بسازه. حالا برو و این کیک رو بپز!

*«بهترین کیکی بود که تو عمرم پختم، مرسی از آشپزشو!»

  • سمانه، تهران*

سوالات متداول


5/5 (1 دیدگاه)