
شیرینپلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که بیشتر در نواحی مرکزی و شمالی ایران پخته میشود. این پلو به خاطر ترکیب برنج با خلالهای شیرین و معطر (پرتقال، هویج، پسته، بادام و زعفران) بیشتر در مهمانیها، جشنها مورد استفاده است.امروز در این مطلب با مراحل تهیه شیرینپلو، این غذای سنتی بیشتر آشنا خواهیم و ریزه کاریهای آن را یاد میگیریم.
فهرست مطالب
پیشینه شیرینپلو؛ دانستیهایی که باید از این غذای ایرانی بدانیم
شیرینپلو در تهران قدیم و شهرهای مرکزی ایران، جزو غذاهای اصلی جشن عروسی بودهاست. ترکیب برنج، میوههای شیرین یا خشکشده و مغزها در ایران باستان هم رایج بوده و نشانی از فرهنگ شیرین کردن برنج در آیینهای جشن برداشت و نوروز دارد. این غذا در واقع نوعی “پلو مجلسی” بوده که نشانهای از ثروت، مهماننوازی و شادی محسوب میشده.
در گیلان و مازندران، به دلیل وفور برنج و علاقه به ترکیب برنج با طعم شیرین، این غذا محبوبیت ویژهای داشتهاست.همچنین در آذربایجان غذاهایی شبیه به شیرینپلو وجود دارد که با میوههای خشک و مغزها درست میشوند.
پیشنهاد ویژه…
اگر بهدنیای غذاهای ایرانی علاقه دارید و میخواهید انواع غذاهای ایرانی را به بهترین نحو ممکن درست کنید که زبان زد دوست و آشنا باشد، پیشنهاد میکنیم یک سری به پکیج سرآشپز ایرانی آموزشگاه آشپزی آشپزشو بزنید.
طرز تهیه شیرینپلو

در ادامه این مقاله به آموزش طرز تهیه شیرینپلو میپردازیم، باما همراه باشید:
بیشتر بخوانید…
پیشنهاد میکنیم حتما از مقاله طرز تهیه واویشکا دیدن کنید!
مواد لازم برای طرز تهیه شیرینپلو (۴ نفر)
| مواد لازم | مقدار |
|---|---|
| برنج ایرانی | ۴ پیمانه |
| خلال پوست پرتقال شیرین شده | ۱/۲ پیمانه |
| خلال بادام | ۱/۲ پیمانه |
| خلال پسته | ۱/۲ پیمانه |
| هویج خلالی یا رنده شده درشت | ۱ پیمانه |
| زعفران دمکرده | ۴ قاشق غذاخوری |
| شکر | ۱/۲ پیمانه |
| روغن یا کره | ۱۰۰ گرم |
| گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
| نمک | به مقدار لازم |
| گوشت مرغ یا گوشت گوسفندی (دلخواه برای کنار پلو) | ۴ تکه |
- آمادهسازی برنج: برنج را از چند ساعت قبل با کمی نمک خیس کنید. سپس آبکش کنید.
- شیرین کردن پوست پرتقال: خلال پرتقال را چند بار در آب بجوشانید و آب آن را عوض کنید تا تلخیاش گرفته شود. سپس با کمی شکر و آب بجوشانید تا شیرین شود.
- تفت دادن مواد: هویج خلالی را با کمی کره یا روغن تفت دهید، سپس کمی شکر به آن بزنید.
خلال بادام و پسته را هم جداگانه کمی در کره تفت دهید.
در پایان همه را با هم مخلوط کرده و کمی زعفران و گلاب اضافه کنید. - پخت برنج: برنج را آبکش کرده و لابهلای آن مواد شیرینپلو را بریزید. در قابلمه دم بگذارید.
- دم کردن: حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا برنج با مواد خوشعطر دم بکشد.
- سرو: شیرینپلو را در دیس بکشید، روی آن را با خلال پسته و زعفران تزئین کنید. در کنار مرغ زعفرانی یا گوشت خورشتی سرو میشود.
پیشنهاد ویژه…
اگه از علاقهمندان دنیای آشپزی هستید و آرزو کار کردن در بهترین رستورانهای دنیارا دارید، پیشنهاد میکنیم این همین حالا وارد دوره آموزش آشپزی ویژه مهاجرت آشپزشو بشوید. منتظر شما هستیم!
نکات مهم در پخت شیرینپلو

- مرغ زعفرانی یا گوشت قیمهمانند بهترین انتخاب برای کنار این پلو است.
- میتوانید به جای شکر، از کمی عسل برای طعم شیرین استفاده کنید.
- مقدار شیرینی را بسته به ذائقه خودتان کم یا زیاد کنید.
سخن پایانی
شیرینپلو یکی از خاصترین و اصیلترین غذاهای ایرانی است که طعم شیرین و عطر دلنشین آن، سفرههای جشن و مهمانی را متفاوت و بهیادماندنی میکند. ترکیب برنج ایرانی با خلالهای پرتقال، هویج، مغزها و زعفران، این غذا را به انتخابی لوکس و مجلسی بدل کرده است. اگر به دنبال غذایی هستید که هم چشمنواز باشد و هم خوشطعم، طرز تهیه شیرینپلو از آموزشگاه آشپزی آشپزشو را همین امروز امتحان کنید و لذت یک طعم شاهانه را در خانه تجربه کنید.









برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.