سیر تا پیاز طرز تهیه شیرین پلو

سیر تا پیاز طرز تهیه شیرین پلو

شیرین‌پلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که بیشتر در نواحی مرکزی و شمالی ایران پخته می‌شود. این پلو به خاطر ترکیب برنج با خلال‌های شیرین و معطر (پرتقال، هویج، پسته، بادام و زعفران) بیشتر در مهمانی‌ها، جشن‌ها مورد استفاده است.امروز در این مطلب با مراحل تهیه شیرین‌پلو، این غذای سنتی بیشتر آشنا خواهیم و ریزه‌ کاری‌های آن را یاد می‌گیریم.

پیشینه شیرین‌پلو؛ دانستی‌هایی که باید از این غذای ایرانی بدانیم

شیرین‌پلو در تهران قدیم و شهرهای مرکزی ایران، جزو غذاهای اصلی جشن عروسی بوده‌است. ترکیب برنج، میوه‌های شیرین یا خشک‌‌‌شده و مغزها در ایران باستان هم رایج بوده و نشانی از فرهنگ شیرین کردن برنج در آیین‌های جشن برداشت و نوروز دارد. این غذا در واقع نوعی “پلو مجلسی” بوده که نشانه‌ای از ثروت، مهمان‌نوازی و شادی محسوب می‌شده.

در گیلان و مازندران، به دلیل وفور برنج و علاقه به ترکیب برنج با طعم شیرین، این غذا محبوبیت ویژه‌ای داشته‌است.همچنین در آذربایجان غذاهایی شبیه به شیرین‌پلو وجود دارد که با میوه‌های خشک و مغزها درست می‌شوند.

پیشنهاد ویژه…
اگر به‌دنیای غذاهای ایرانی علاقه دارید و می‌خواهید انواع غذاهای ایرانی را به بهترین نحو ممکن درست کنید که زبان زد دوست و آشنا باشد، پیشنهاد می‌کنیم یک سری به پکیج سرآشپز ایرانی آموزشگاه آشپزی آشپزشو بزنید.

طرز تهیه شیرین‌‌پلو

طرز تهیه شیرین‌‌پلو

در ادامه این مقاله به آموزش طرز تهیه شیرین‌‌پلو می‌پردازیم، باما همراه باشید:

بیشتر بخوانید…
پیشنهاد می‌کنیم حتما از مقاله طرز تهیه واویشکا دیدن کنید!

مواد لازم برای طرز تهیه شیرین‌‌پلو (۴ نفر)

مواد لازممقدار
برنج ایرانی۴ پیمانه
خلال پوست پرتقال شیرین شده۱/۲ پیمانه
خلال بادام۱/۲ پیمانه
خلال پسته۱/۲ پیمانه
هویج خلالی یا رنده شده درشت۱ پیمانه
زعفران دم‌کرده۴ قاشق غذاخوری
شکر۱/۲ پیمانه
روغن یا کره۱۰۰ گرم
گلاب۲ قاشق غذاخوری
نمکبه مقدار لازم
گوشت مرغ یا گوشت گوسفندی (دلخواه برای کنار پلو)۴ تکه
  • آماده‌سازی برنج: برنج را از چند ساعت قبل با کمی نمک خیس کنید. سپس آبکش کنید.
  • شیرین کردن پوست پرتقال: خلال پرتقال را چند بار در آب بجوشانید و آب آن را عوض کنید تا تلخی‌اش گرفته شود. سپس با کمی شکر و آب بجوشانید تا شیرین شود.
  • تفت دادن مواد: هویج خلالی را با کمی کره یا روغن تفت دهید، سپس کمی شکر به آن بزنید.
    خلال بادام و پسته را هم جداگانه کمی در کره تفت دهید.
    در پایان همه را با هم مخلوط کرده و کمی زعفران و گلاب اضافه کنید.
  • پخت برنج: برنج را آبکش کرده و لابه‌لای آن مواد شیرین‌پلو را بریزید. در قابلمه دم بگذارید.
  • دم کردن: حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا برنج با مواد خوش‌عطر دم بکشد.
  • سرو: شیرین‌پلو را در دیس بکشید، روی آن را با خلال پسته و زعفران تزئین کنید. در کنار مرغ زعفرانی یا گوشت خورشتی سرو می‌شود.

پیشنهاد ویژه…
اگه از علاقه‌مندان دنیای آشپزی هستید و آرزو کار کردن در بهترین رستوران‌های دنیارا دارید، پیشنهاد می‌کنیم این همین حالا وارد دوره آموزش آشپزی ویژه مهاجرت آشپزشو بشوید. منتظر شما هستیم!

نکات مهم در پخت شیرین‌پلو

نکات مهم در پخت شیرین‌پلو
  • مرغ زعفرانی یا گوشت قیمه‌مانند بهترین انتخاب برای کنار این پلو است.
  • می‌توانید به جای شکر، از کمی عسل برای طعم شیرین استفاده کنید.
  • مقدار شیرینی را بسته به ذائقه خودتان کم یا زیاد کنید.

سخن پایانی

شیرین‌پلو یکی از خاص‌ترین و اصیل‌ترین غذاهای ایرانی است که طعم شیرین و عطر دلنشین آن، سفره‌های جشن و مهمانی را متفاوت و به‌یادماندنی می‌کند. ترکیب برنج ایرانی با خلال‌های پرتقال، هویج، مغزها و زعفران، این غذا را به انتخابی لوکس و مجلسی بدل کرده است. اگر به دنبال غذایی هستید که هم چشم‌نواز باشد و هم خوش‌طعم، طرز تهیه شیرین‌پلو از آموزشگاه آشپزی آشپزشو را همین امروز امتحان کنید و لذت یک طعم شاهانه را در خانه تجربه کنید.

سوالات متداول

0/5 (0 نظر)
ارسال دیدگاه